Lästa böcker: Februari 2020


15 böcker lästa under Februari.
Många tunna böcker, många mangaböcker
men även lite konst och lite klassiker.

Låt oss börja glo på vad jag läste den här månaden :)


Jag läste böcker från Nypon förlag (via nextory).
Jag kände att jag ville läsa något lätt och samtidigt lära mig nånting. Så jag läste:
Fakta om matsvinn (Simon Randell Sodergaard)
Fakta om robotar (Eva Mosegaard Amdisen)
Fakta om E-sport (Anne-sofie Duch Teglgaard).
Fakta om kungen och drottningen (Tomas Dömstedt)
& Fakta om planeterna (Sigurd Toftdahl Terkelsen).
De tre första titlarna drogs jag till för det känns nära vår nutid. Good to know-stuffs.
De sista två blev bonus för jag hade ork och tid.

Sen så fick jag fick 3 böcker utlästa när det kommer till min TBR-utmaning
(jag har som mål att läsa en bok i månaden ur egen hylla, men nu blev det 3 stycken! Heja mig)

Första boken jag läste var en egen bok som jag köpt på bokrea för antal år sedan: Konstguiden: Myter och symboler (Marcus Lodwick). Den här boken är lite som en wikipedia/lexikon (tycker jag) som är uppdelad i två delar: grekisk mytologi och sen går man in mer på romersk/bibliska ämnen. En faktaspäckad bok om gestalter som det pratats/setts mycket av i konsten och beskrivningar kring kända verk och vad historien bakom dessa är.
Jag läste den här boken för jag ville ha mer förståelse kring konstverk (jag har ju gått estet så kände att jag ville ha lite mer allmän kunskap).
När jag läste ”Konstguiden” så tänkte jag mycket på en annan bok som jag nyligen läst, nämligen ”Bildningsakuten” (Göran Everdahl), fast skillnaden är att Konstguiden känns mer ”rak på sak” med sin fakta om konstverk , medans i ”Bildningsakuten” är det mest Everdahl själv som väljer sina egna ämnen och skriver mer personligt vad han själv tycker är kul fakta. Tycker man om den typen av böcker: när man får kunskap om lite allt möjligt på en gång och vill ha ett projekt som tar lite tid att läsa igenom, så rekommenderar jag dessa.

Andra boken jag läste var Den allvarsamma leken (Hjalmar Söderberg). Jag har en loppisbok som länge tittat på mig från hyllan , så jag ville ta itu med den. Jag tycker om hur Hjalmar Söderberg skriver, men jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om Den allvarsamma leken. Jag tyckte inte om karaktärerna i det här fallet. Jag var inte så förtjust i filmadaptionen heller. Men man kan ju inte tycka om allt här i världen. Doktor glas har jag läst, men det var längesen. Har för mig att jag gillade den mer. Men jag är ändå glad att jag kom till skott och läste denna ändå. Jag har haft den här i min TBR för jag älskar litteratur och vill upptäcka vad mer Hjalmar Söderberg skrivit. Jag skulle nog absolut kunna läsa något annat av Söderberg i framtiden.

Och den tredje boken i TBR-utmaningen blev Resa sig stark (Brene Brown). En hyffsat nyinköpt loppisbok. Som jag tyvärr inte heller blev ett stort fan av. Så kan det va.

Bokcirkelboken of the month: Den skarpa eggen (Philip Pullman)
Jag har fortfarande svårt för de här böckerna. Men ännu ger jag inte upp!


Och sist men inte minst så tar vi upp MANGA jag plöjtAkame ga kill vol 11 till vol 15 (5 böcker alltså, och nu är en serie avklarad, så jag kan bocka av min mangautmaning: läs en serie)och jag läste en volym av Mjau vol 1 som hjälpte mig med en läsutmaning (att läsa en manga med djurelement).Har ni läst något trevligt i Februari månad?
Vad var ert senaste bokinköp/lån/lästa bok?


Ta hand om er och på återseende i nästa inlägg!
Med vänlig hälsning Natsumisan