NyårslöftesboktaggenGod jul och gott nytt år på er,
kära bloggläsare och vänner!

Här kommer ett försenat inlägg, men jag lägger upp den ändå för det är min blogg.

Jag har väldigt svårt för att lova saker, men jag såg att när jag skrev den här taggen 2018 så blev åtminstone 3 böcker lästa. Så jag tror absolut på att: om jag bara skriver ner det, så kanske det händer igen? Man kan i alla fall hoppas på det!

Här är böckerna som jag "lovar" att läsa 2020


1. En klassiker jag lovar att läsa 

 
 
 

Jag skriver upp 3 stycken så får vi se om det blir av: Dvärgen (Pär Lagerkvist), Bröderna lejonhjärta (Astrid Lindgren och (Gustaf) Frödings dikter. Jag väljer dessa dels för att de två första inte är så långa.... så kanske chansen är större att jag läser dessa? Who knows. Och sen väljer jag Frödings dikter för den har jag påbörjat och den vill jag verkligen bli klar med så snart det bara går.2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta

 

 Jag läser inte så många bokserier vad jag kommer på (och om det är så är det mest manga) , men jag väljer här Samlade dikter (Pär Lagerkvist), Bodil malmsten:samlade dikter. Dels för att de båda har nån form av "samling" istället för "serie" i det här fallet. Och båda böckerna köpte jag på bokrean förra året. Jag brukar checka av med mig själv om mina bokrea-böcker VERKLIGEN blir lästa, haha, så thats why. Annars har vi Akame ga kill (det är i alla fall en påbörjad serie som jag hoppas kunna avsluta 2020)3. En bokserie jag lovar att påbörja

 

 Den mörka materian ? (Guldkompassen hablahabla) för vi kommer läsa den i bokcirkeln Januari-Mars. (Jag vet absolut ingenting om de här böckerna, så wish me luck!)

Sen så slänger jag till med en till samlade dikter: Werner aspenström (för att jag kan) och jag håller tummarna att jag fortsätter med "Yuri is my job" för den gillade jag verkligen.


4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av

 

 Jag skriver tre stycken här också bara för att jag kan:

Fri (Natsuo kirino), Before the coffeee gets cold och en katts resedagbok.
Ska man dömma handlingen i alla dessa böcker så låter det inte som något jag tidigare läst, så vill gärna prova. 5. En bok jag lovar att läsa om

 

Shinrin yoku, Det är natten och Writing down the bones.
"Shinrin yoku" påminner mig om att ta hand om hälsan. "Det är natten" får mig att tänka till och "Writing down the bones" ger mig styrkan att fortsätta skriva. 
6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska

 

 Sea of rust, Gustavs dagar och Levande och döda.

(Mer scifi, mer historia och läsa en till bok ur Han Kang´s författarskap!)7. Ett seriealbum jag lovar att läsa

 

 De där två som jag fann på loppis 2019


8. En novell jag lovar att läsa

 Murakami´s "Män utan kvinnor" .

Trots att jag själv skrivit många noveller i mina dagar, så är det faktiskt sällan som jag läser noveller. Men jag vill försöka! 9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa

 

 Slutet (Mats strandberg)

Jag vill läsa "Slutet" för jag tycker om det Mats Strandberg skriver. Jag vill läsa den för nöjes skull, men även lite i analys då jag själv skriver också. Det kan vara kul att läsa på ett eller annat sätt och se vad jag kan lära av andra som skriver. 
10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa

 

Hippie och Anime a history.

"Anime a history" har jag ägt längst av dessa två. Men skriver "Hippie" också för jag vill få den färdigläst bara. Paulo Coelho är som sagt en av mina favoritförfattare och sen animeboken.....jag älskar anime som ni vet. 
11. En debut jag lovar att läsa

 
Vill (fortfarande) läsa Elin Olofssons debut "Då tänker jag på Sigrid" och Mona ( Dan T. Sehlberg). Jag skrev dessa 2018 också, men jag kom aldrig till skott! Så här är dom igen. 
12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans

 

 Jag har egentligen inte gett upp dessa, men ska medges att jag kan oroa mig för allt från tegelsten: till tankar om känslor - som kanske ska uppstå när jag läser dessa. Det vet jag ju inte förens jag provar läsa. 

Böckerna Processen (& Slottet) av Kafka och Brott och straff (Dostojevskij).
Anledningen till att jag vill läsa dessa är såklart för att jag studerat litteraturvetenskap tidigare och sen när man missar klassiker som skulle ha lästs då .....och jag studerar inte längre....så kan jag ibland ha i huvudet att jag måste läsa den och den boken because.....litteraturintresserad helt enkelt.  Jag taggar:
Alla som vill göra denna ;)Har ni böcker i er TBR som ni vill få lästa 2020?
Är det någon bok som kanske redan nu är näst på tur? Berätta gärna i kommentarsfältet :)


På återseende! MVH Natsumisan  

#1 - - Vargnatts bokhylla:

Slutet är jättebra :)

Svar: Va bra :) Jag ser mycket fram emot den <3
Natsumisan