Loggbok 2019 & 2020Hej på dig!
Om du har följt mig länge så vet du att jag brukar skriva i en hel rad massa skrivböcker: allt ifrån rutiner, dagbok, resedagbok till anteckningar om mitt skrivande/bloggande/läsande liv. Jag gjorde ett inlägg för något år sedan om ungefär liknande grej.


Idag tänkte jag visa hur jag lägger upp mina läsutmaningar/läsmål, vad skillnaden är mellan det jag gjorde 2019 och det jag gör nu 2020. 


Jag kan börja med att berätta att jag använder en kalender som man kan designa själv och som är från Burde. Kalendern brukar jag köpa inne på Akademibokhandeln. Jag har använt den i flera år och är van vid hur jag ska lägga upp allting i den. Smidigt och praktiskt! 


Till vänster i bild här ovan: så är 2019-boken
och till höger har jag skissat i 2020-boken.

Nu ser ni bara en sida här, men jag har en till också i båda skrivböckerna.
Så här brukar jag skriva upp små utmaningar till mig själv som jag får lägga upp hur jag vill. Det får gärna vara saker som jag inte alls är så van vid, men ibland slänger jag in saker jag vet att jag gillar ....men jag måste fortfarande prova något helt nytt.

2019 var ett bra år för det här upplägget. Jag tror jag missade 2 utmaningar bara. Det är inget måste att jag måste pricka in alla utmaningar , utan jag ser det mer som ett sätt att upptäcka nya läsupplevelser och det är bara en kul grej.
 

Här så har vi min sida för specifika läsmål.
Då talar vi dels om böcker som är i min TBR (to be read)-hög. Alla böcker i min bokhylla finns i den här boken.
Och som ni ser i bilden till vänster (2019) så slängde jag bara ihop alla titlar för jag tänkte att "jag får plats fler titlar om jag gör såhär". Jag upplevde dock att det var jobbigt att skumma igenom listan hela tiden.
Så 2020 (till höger) gjorde jag som så: att jag delade upp det lite i olika kategorier. Så nu kan jag tydligare se vilka genrer som finns och om jag tänker att "idag vill jag läsa poesi" så ser jag det direkt i listan.


Det här är en slags bingobricka där jag skriver in manga att läsa och upptäcka. Det gäller att bocka av alla utmaningar man kan på den här listan. Jättebra år för loggboken 2019: där jag klara alla utmaningarna här. 
Så jag har gjort samma i 2020-boken men har försökt att vända lite på saker och ting så nånting annorlunda kommer med. En annan genre tillexempel.
Det som blir läst i mangaväg i denna utmaning har jag antingen lånat på biblioteket, köpt själv online eller fysiskt.  Jag har även läst manga som jag haft både låga och höga förväntningar på. Saker jag annars inte skulle ha läst av olika anledningar. I tanke om att "inte dömma ut något för ens jag provat".Här har vi min bloggutmaning och min författareutmaning.
Den fungerar på samma sätt som mangautmaningen med bingobricka: men här handlar det om vad jag gör på min blogg eller vad jag gör för att nå min dröm om att bli författare.
Det kan vara utmaningar som att skriva en speciell text till bloggen eller att träna mitt skrivande på annat sätt. För om jag fastnar nånstans så kan jag alltid kolla på den här listan och försöka färdigställa dessa bingobrickor. Alltså den som kom på bingobrickor till mål och utmaningar är ett geni!  


Sen så har vi ett nytt uppslag som funnits med i ett år åtminstone och det är att jag har en egen sida till bokcirkeln som jag, min vän och sambon startade i slutet av 2018/början av 2019.
Så till vänster ser vi det som vi läste hela året 2019, men även de filmer/serier vi såg och sen siffrorna är mitt personliga betyg på böckerna.

Det känns bra att ha en slags översikt kring vad vi gör i bokcirkeln .
Sen så har jag till höger nu påbörjat en skiss kring bokcirkeln 2020 som fylls på sakta men säkert.

Nu står det Mystjejornas bokcirkel bara för skoj skull.
Vi har inget riktigt namn på bokcirkeln annars.
Vi ses i alla fall en gång i månaden för bokprat och filmvisning. 
Där har vi det!

Vissa saker kanske inte ändrades sådär jättemycket, men ska bli skönt att kunna hitta enklare i listan om mina specifika läsmål.

Andra texter som jag skrivit i loggboken, men som inte kom med i det här inlägget handlar bland annat om Readathons jag vill delta i, om det finns inspiration från året som jag vill skriva ner, jag har små mål jag planerar in kring mitt skrivande. En lista: så jag ser till att få in en TBR-bok i månaden 2020 i förhoppning om att få något läst ur egen hylla. 
Jag för även en slags projektplan: så jag ser hur ofta jag lägger upp inlägg på bloggen (för jag vet att jag är en person som inte alltid vill sitta vid datorn och skriver gärna för hand, så då har jag koll ändå när jag inte är vid internet så att säga). Har ni några läsutmaningar 2020? Tack för att ni finns och återkommer till natsumisan.se.

Snart dyker det upp inlägg om
det jag såg i anime-väg och de tv-spel jag upplevde 2019.

Stay cool och på återseende!  MVH Natsumisan