Årets första bookhaul+Bokrea 2020


Jag slår ihop båda till ett inlägg, det blir nog lagomt.
Jag hade lite böcker som jag inte haulat på bloggen än ,
så vi börjar med det först :)

 

 

 


Otaku and the struggle for imagination in Japan

Jag har nämnt den här boken på bloggen tidigare, men jag har inte haulat den i ett inlägg, men här är den! Ser fram emot att läsa denna.

Sapfo: dikter och fragment
Läst tidigare och jag kände att jag ville läsa den igen nån gång. Jag försökte beställa denna online först men så fanns den inte, men så fann jag den på loppis en dag! Vilken tur.

Yuri is my job volym 2 och volym 3
Jag tyckte väldigt mycket om första volymen och har bestämt att satsa på den här serien helt enkelt. När jag köper manga så är jag en sån där som oftast fokuserar mig på en serie tills den tar slut. Läser jag andra volymer så äger jag antagligen dessa redan eller så lånar jag hem.

Bli som folk
Ett spontant loppis-köp. Jag själv skrev väldigt mycket noveller förut och jag har inte läst så mycket noveller numera. Så jag tänkte att jag ville upptäcka Stina Stoor och se hur hon skriver. Den var jättefin och i inbundet skick.

Karen Blixen: Ett diktarliv

Det här var också spontant. Jag tyckte om omslaget och jag har inte så stor koll på Karen Blixen,
så jag har den här nu så jag kan upptäcka nytt!

Bokrea 2020


Jag och min sambo var på bokrea´n 25/2-2020. Som vanligt så hade jag gjort min research när det gäller reakataloger och jag visste vilka ställen vi skulle besöka. Jag hade min tid att reflektera kring vad som känns viktigt för mig och min läsning/skrivande. Vi besökte i alla fall Akademibokhandeln, Ugglan, Ica Maxi och Coop (kanske fanns fler bokhandlar där ute, vad vet jag, men det var vårt fokus i alla fall. Som vanligt). Vi brukar ju köra så att vi köper det mesta redan första bokreadagen. Det är ganska ovanligt att vi köper något mer efter första dagen, men kanske om man känner att det är nödvändigt. Jag hade i alla fall väldigt trevligt med min sambo när det kom till att hitta böcker i alla fall. Var du på bokrean första readagen och vilka böcker inhandlades för din del?

Här så kommer mina inköp från bokrean:

 

 Shinrin Yoku

Jag har en annan shinrin yoku bok sedan tidigare, men den här är skriven av en helt annan person.
Jag har länge sökt den på biblioteket men inte hittat den.
Jag är nyfiken på att läsa hur den andra forskaren skriver om ämnet.


Yuri is my job volym 4
Den här var inte med på bokrean, men ändå!

5 am är ingen tidpunkt, det är …
Jag har läst den här och ”Jag ska bara” innan. Jag tycker helt enkelt om Dorrotea Pettersson´s böcker. Jag har en bok sedan tidigare som heter ”Tid för te” som jag nämnt mycket här på bloggen. Så varför inte samla på sig fler när man vet att man alltid kommer tillbaka till dessa. Det kan handla om allt från planering, tid, att sluta prokastinera och så vidare.

Jag ska bara...
Som sagt. Läst tidigare och priset var riktigt bra.

Mitt år: det som gått och det som kommer
När jag såg den här i reakatalogen så var jag nyfiken på om det kan vara något för mig. Jag ville bläddra och känna efter. Jag tyckte om att den inte såg ut som mina tidigare fyll-i-själv-böcker, att det fanns helt andra uppgifter man kunde fylla i och det är bra. Man får göra något nytt så då fick den följa med hem. Det är klart att jag också tänkte att ”shit, tänk om jag inte skulle använda den på flera år sen”. Då tänker jag bara att det då kan vara en fin present till någon annan. Men jag hoppas och tror att jag kommer få bra användning av den här boken. Handlar mycket om att må bra, hitta rutiner och se vad jag mår bra av.

Bucket list journal
Mitt sista fynd för dagen var denna. Den här boken har jag bestämt kommer få fungera som en slags KBT/Exponeringsbok. I boken kan man skriva bucketlists: saker som man skulle vilja uppfylla när det gäller mål och drömmar. Jag kände att den här skulle jag kunna använda mig av kring att må bättre och upptäcka nya saker, eller att göra saker som jag inte vågar och sen se hur det gick (vad resultatet blev). Det var faktiskt en riktigt smart bok tycker jag. Tyckte speciellt om att man kunde inkludera en egen bild på varje uppslag också! Det gör ju boken roligare tycker jag. Så hoppas jag finner glädje av den här också i min resa att må mycket bättre här i livet.Tack för att du besöker natsumisan.se.
Även när jag ibland inte uppdaterar. Men då är det för att jag inte mår bra i själen. Jag vill fortfarande skriva och dela med mig av saker som jag älskar. Jag hoppas även att ni också finner inspiration av att läsa min blogg. På återseende! Med vänlig hälsning Natsumisan

#1 - - Vargnatts bokhylla:

Mitt år: det som gått och det som kommer är jättefin! Har den också :). Jag jobbade första bokreadagen, jättekul och full fart :D Sen efter passet handlade jag så klart också lite :)

Svar: Man har redan hur många "fylla i böcker" som helst, men ändå tänker man att "äsch, en till skadar inte" :) haha <3 Härligt att höra ^^ och va glad bokhyllorna ska bli efter alla fynd man gjort ;)
Natsumisan