Update: Bokcirkeln efter Harry PotterVi har nu läst Harry Potter varje månad. 
Dödsrelikerna blev klar i Juli (bok 7, månad 7 you know).
Jag är helt wow, can you believe it? Jag har läst Harry Potter!
Jag är stolt över mig själv.

Läste 3 böcker och lite av bok 4 i mina yngre dagar.

Utan bokcirkeln hade jag nog inte ens börjat om alls och jag är så tacksam för peppen och energin till det. Det känns då som att man kan klara precis vad som helst!

Det var jag och en vän som i Nov-Dec 2018 pratade om vi skulle börja samläsa i och med att det nya året skulle börja. Vi bestämde då att en gång i månaden skulle vi ha en gemensam bok och sen en träff i slutet av varje månad. Vi började såklart med Harry Potter (ville slå på stort). Min sambo joinade också med tiden.

Sen så har träffarna fortsatt och vi har ändrat träffarna ibland, t.ex att nån gång kanske vi är ute nånstans och bokpratar på nått fik, eller på tåg nånstans och så vidare. Sen så har vi i och med träffarna även filmvisning (när vi vill och kan).
 
Det har varit jättekul som sagt och vi kommer fortsätta med det här året ut.
Och vi kommer nog snart planera inför 2020 också skulle jag tro.
 

Här kommer de betyg som jag satte på HP-böckerna under läsningens gång:

Harry Potter och de vises sten
BETYG 4
Harry Potter och hemligheternas kammare
BETYG 5
Harry Potter och fången från Azkaban
BETYG 3
Harry Potter och den flammande bägaren
BETYG 4
Harry Potter och fenixordern
BETYG 4,5
Harry Potter och halvblodsprinsen
BETYG 4
Harry Potter och dödsrelikerna
BETYG 4,5En kul detalj btw. Jag hade aldrig tankar kring Hogwarts elevhemmen innan, förens en vän nämnde på sociala medier att hen inte var nöjd med sorteringshattens val, utan själv valde elevhem åt sig själv hellre.

Och sen när jag själv läste Harry Potter inför bokcirkeln: så hade jag en förväntning (eller förhoppning) på att jag tillhörde Ravenclaw.
Sen så beslöt vi alla i bokcirkeln att göra en massa quiz och grejer.
Det slutade med att min sambo och min vän blev Ravenclaw. Jag själv blev Hufflepuff.
I början var jag rätt bitter, men sen så lät jag det sjunka in bara.
Jag började först och främst se en massa peppande Hufflepuff videos i och med att jag bara har hört negativt skvaller om Hufflepuff.
Jag kanske ser mig själv som en Ravenpuff....vad vet jag.

Efter de 7 böckerna i Harry Potter-serien så läste jag själv också det fördömda barnet (of course, because nyfiken!). Också har jag sett första filmen av Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Ska se 2:an också på Netflix någon dag.


Så...hur planerar bokcirkeln nu resten av året?
I Augusti så var det min vän som fick välja att vi skulle läsa Goda omen och vi såg även hela tvserien på en och samma dag!
I September så var det min sambo som fick välja bok, så nu läser vi Enders game.
I oktober så har jag valt att vi kommer läsa Kallocain och vi kommer se Röjarralf film 1 och 2 (för så busig är jag!)
I November kommer vi läsa Dracula och se en (eller flera?) filmadaptioner
I December kommer vi läsa En julsaga och även där se nån film.

Så i Januari 2020 så kommer vi börja läsa nån serie igen, men vi har inte kommit fram till vad ännu.
De förslag jag skrivit upp än så länge är: Cixin Liu´s trilogi, Truthwitch, Hitchhikers guide to the galaxy, Skullduggury Pleasant, Jane Austen (maraton), Hungerspelen och Narnia.
Men har ni förslag på nånting så är jag mycket tacksam! Tack på förhand. 

Har ni en bokcirkel? Hur ser era träffar ut och vad brukar ni diskutera? Vad brukar ni läsa?
#1 - - Vargnatts bokhylla:

Vad kul med en liten bokcirkel! :) Jag har aldrig varit med i någon, bara haft read-a-longs med folk på Instagram någon gång :)

Svar: Trevligt ;) hur fungerar en readalong på instagram? Ja det är nog det bästa just nu: att kunna hänga och prata böcker man läst och se nån film tillsammans.
Jag gör det sällan annars, har inte heller varit med riktigt i någon bokcirkel... förutom bibblan nån gång men det känns inte som samma grej, nu när man har två personer man känner som man kan avreagera sig på så känns det bra.
Sen nu när alla valt varsin bok också så får man se hur allas boksmak skiljer åt. Antingen blir det att man älskar nått nytt man upptäckt eller så kanske nånting är mindre bra. Och då kan man börja diskutera varför var och en tycker så och vad man har för historik när det kommer till läsning, "vad är egentligen bra läsning" etc. Men det skadar inte att prova på och man känner också att "tänk om de blir besvikna om jag inte läser ut boken", så då ser man till att prioritera det i alla fall ;P
Natsumisan

#2 - - Vargnatts bokhylla:

Då har det varit att man varit några som haft en titel vi alla velat läsa, sen delat upp den på fyra veckor och diskuterat den lästa delen på söndag varje vecka :)

Svar: Det låter ju som ett smart upplägg ;) Så slipper man stressa.
Natsumisan