Lästa böcker: Augusti 2019

Ny månad, nya läsupplevelser... let´s rock! Harry Potter och dödsrelikerna
(Jk Rowling)
Vi läste egentligen dödsrelikerna i bokcirkeln under Juli månad, men jag skrev upp den i Augusti för jag var precis färdig då och att vi hade bokcirkel-träffen i början av Augusti istället. Så ja.
Nu har vi äntligen läst Harry Potter och är så stolt över min insats. 

Book Love (Debbie Tung)
Jag har velat läsa denna hur länge som helst, hade inte ens koll på att den fanns på storytel, så det var via den tjänsten som jag äntligen fick uppleva Book love och det är verkligen igenkänning på hög nivå! 


Tintin: den svarta ön (Herge) #2 re-read
Den här hjälpte mig med en läsutmaning.
Jag vet att jag tidigare har läst de föregående tintin, i alla fall till Kung ottokars spira, så jag fräschade upp minnet litegrann kan man säga.
Utmaningen gick ut på att det skulle finnas en färg i titeln. 


Harry Potter och det fördömda barnet (Rowling/Tiffany/Thorne)
Det här var inget som bokcirkeln hade med i läsningen, utan jag tog upp den själv för jag var nyfiken. Mycket snabbt att läsa. 


Måste försöka skri (Tikkanen)
Bibliotekslån. Väldigt färsk nykommen bok. Jag skulle nog uppskatta den bättre om jag hade haft mer koll på författaren sen tidigare. 

Kinesisk konst och kultur (Clare Hibbert)
Den här fanns på barnens sida inne på biblioteket och det är en faktaspäckad bok om kinesisk kultur och dess konstform allt från arkitektur, kalligrafi till olika dynastier: vad som var speciellt konstmässigt för dessa. Det var så intressant! Den här boken hjälpte mig med läsutmaning: "läs en bok som har med kina att göra"


Och sist men inte minst så har vi månadens MANGA


Blood+
volym 1 (Asuka Katsura)

Noragami stray god volym 1 (Adachitoka)

Fullmetal alchemist volym 1 (Hiromu Arakawa)


Alla böckerna hjälpte mig med manga/läs-utmaningar. Så självklart väljer jag volym 1 i det här fallet av allting inom den kategorin. Titlar jag aldrig läst, men även titlar som aldrig skulle falla mig in....så de slängs in ändå! 
Av dessa 3 så tycker jag att Noragami Stray god var bäst, sen Blood+ och sen Fullmetal alchemist. MEN jag gav faktiskt alla böcker 5 av 5. Visst är det roligt, när man själv ser böcker som man tänker att MEN NEJ DET HÄR ÄR INTE MIN GREJ och sen när man väl läser det så blir man helt DET HÄR ÄR JU OKEJ ELLER BÄTTRE ÄN JAG TRODDE????

Så jag är väldigt glad att jag provade på dessa.
Kommer jag läsa vidare? Vi får se, inte just nu kanske men skulle tanken falla mig in, så varför inte. Jag känner att min manga-knowledge stärks ytteliggare efter dessa utmaningar jag ger mig själv när det kommer till böcker!