30 saker jag har hemma

 
Ska vi leka en lek?
Ska vi kalla den "Finn alla 30 saker på bara en bild"!?

Kunde ni hitta alla saker i bilden,  som jag nämnde i det här inlägget?
I så fall är du riktigt duktig! *applåder*

Jag kommer även kommentera lite kring varför jag har det här hemma.
Väldigt random inlägg, men jag fick något att göra! 
*plocka fram och städa bort grejer*
Nu kör vi! 1. Lina´s matkasse receptbok
Jag har provat på Lina´s matkasse tre gånger nu och det är klart jag sparar de recept som jag fått hem. Jag brukar skriva anteckningar i dem när jag väl lagar till maten: vad som fungerade bra och vilket betyg jag gav maträtten. Det är lite roligt när man vill prova på nya maträtter och när man kan se vad jag tyckte första gången också!

2. Grillkrydda
Den här kryddan har vi alltid hemma. Den används inte jämt, men när den gör det brukar det bli till nån matbit eller speciellt på varma mackor! Två toasts, lite smör och ost...värma kanske 50 sekunder och sen strö på grillkrydda.....jag tror det är största användningen av grillkrydda faktiskt ( i alla fall för min del).

3. Matchate
Pukka: Supreme matcha green. Den tycker jag är riktigt god. Mina favoritteer hemma brukar komma ifrån Pukka eller Yogitea (just nu i alla fall). Första gången jag provade matchate av just Pukka så köpte jag hem en blandad version: då man fick med olika typer av matchate. Men jag kom fram till att just Supreme matcha var godast så den har jag kört på ett tag nu.

4. Blommig mugg
Den här muggen köpte jag för många år sedan inne på Åhlens. Jag minns att den var ganska dyr men jag hade en spontan shoppingrunda och föll för den då. I dagsläget använder jag den när jag bara vill ha en liten skvätt te eller annat.


5. Sminkborste
.....som jag enbart använder för att damma av figuriner!


6. Decortejp
Jag har hur mycket tejp som helst och använder det till eget pyssel, skrivande etc


7. Nindendo 3ds i färgen rosa /vit
Den handheld konsollen som jag har använt mest just nu.


8. En bok med listor
Jag älskar listor och har fler liknande böcker om det


9. Pärm
Just den här pärmen innehåller gammalt material som jag hade under en tid då jag gick en KBT behandling. Jag har den i köket nära till hands ifall jag vill få inspiration kring hur jag gjort tidigare när det gäller rutiner, aktiviteter, övningar kring hur jag ska få bort katastroftankar och sånna saker.


10. Understrykningspenna
Är riktigt bra att ha tycker jag. Använder när jag vill stryka under nånting viktigt. I min skrivbok för bloggen/läsning/skrivandeliv så använder jag ofta understrykningspenna för titlar på böcker jag läst tillexempel eller om jag bara vill måla dit en schyst bakgrund till en ny vecka i kalendern.


11. Teburk
Den här är så charmig! Den inhandlades i en butik som inte längre finns kvar och jag minns inte vad den heter heller. Men ett spontantköp för länge sedan och i den så har jag tefilter, ifall jag vill dricka löste. Jag älskar motivet.


12. Vattenflaska
Den här vattenflaskan samt en tillbringare till med vatten har jag alltid i kylskåpet så man får riktigt kallt vatten. Jag kan ta fram den när jag pysslar tillexempel om jag skulle bli törstig.


13. Pysselsax
Finns alltid nära till hands vid fönsterbrädan när jag vill fixa. Jag har flera saxar också ifall denna skulle gå sönder (den är köpt i 3-pack, that´s why) också använder jag den aldrig till något annat utan bara till pyssel! Jag blir tokig om nån skulle använda den till något annat, haha.


14. Figurin
Jag har många animefiguriner hemma, det här är en av dem. Det är Cure Rosetta från Doki Doki Precure.

15. "TBR JAR"
....eller ja, det är ett försök till en i alla fall! Jag fann en tom plastförpackning och jag återanvände den till att samla namnlappar på boktitlar jag vill ta itu med. Jag har inte använt den så mycket, men jag har den ändå i bokhyllan för säkerhets skull!


16. Bokmärke
Som vissa av er vet så samlar jag massa bokmärken i en Hello Kitty-mugg.
Och det här är ett bokmärke av flera. Inköpt på Pocketshop i Stockholm för något år sedan.17. Kvitto
....som jag hittade här hemma. Från Mediamarkt.


18. Medicin
....den medicin som jag tar varje dag.


19. Sjal
Med massa olika färger och den är verkligen jag. Använder den mest höst/vinter


20. En ful sked
Jag hatar det här setet med kniv/gaffel/sked och ändå har jag använt dessa ända sen jag flytta hemifrån. Men jag använder dem tills de går sönder helt och hållet.


21. Gammalt pass
....som låg i nån låda i köket. Kul att ha kvar och granska.


22. Vykort
Har en massa vykort också. Just denna hade jag som dekoration i köket ett tag men sen låg den bara i en låda såg jag.


23. Handcreme
Som jag fick i julklapp förra året och som luktar jordgubbar!


24. Hörlurar
Helt oanvända till och med. Hittade dem i min "tekniklåda"


25. Massage-redskap
....som av nån anledning brukar stå i bokhyllan i vardagsrummet, haha.


26. Bok: 1001 böcker du måste läsa innan du dör av Göran Hägg
Ett reaköp för många år sen. Jag har den i köket också brukar jag bläddra i den nu och då om jag vill kolla upp författare eller böcker jag är nyfiken på.


27. Grytlapp (?)
I form av en cupcake. Inköp Citygross har jag för mig. För jättejättelängesen.


28. Kattsele
I massa olika färger. Minns inte var jag köpte den, men jag vet att den ska finnas fortfarande i vissa matbutiker....kanske coop eller ica? Det var den finaste jag kunde hitta och den används flitigt än idag när det behövs (till katten obviously).


29. Hello Kitty korthållare
Det här var nånting man fick med när man köpte godis på färjan...jag minns inte vilken resa, men jag minns att jag bara ville köpa det för korthållaren! Den använder jag mest när jag ska resa till städer där jag behöver andra kort att hålla reda på (biljetter/resekort etc). Jag älskar motivet även här!


30. Frågekort böcker/film
Är inget som jag kör jämt, men det har hänt att man tagit fram spelet när man har kompisar förbi.
 
Skulle du kunna lista 30 saker du har hemma?
I så fall skulle jag vilja läsa vad du skrivit, så länka gärna så jag får kolla in ditt inlägg.
Tack för att du läste och på återseende! MVH Natsumisan