Monthly favourites #8

 
Välkommen tillbaka till Monthly favourites,
där jag åter igen skriver lite grejor
som jag kommer speciellt att tänka på
kring varje månad den här tiden på året.
Let´s go!Monthly favourites Juli-Augusti-September 2019

JULI


Sett på NETFLIX: The last czars

"The last czars" är för dig som älskar drama, historia och dokumentär. Det handlar om familjen Romanov; den sista tsarätten innan ryska revolutionen bröt ut. Är man nyfiken på Nikolaj, Rasputin, Anastasia etc... vilka dom var, så var det här också en spännande serie jag flög igenom. Nu vill jag verkligen läsa mer om det här!


Sett på NETFLIX: Blown away
"Blown away" är till för er som är intresserade av konst, form och kreativitet överhuvudtaget. Det är en tävling för glasblåsare och de gör otroliga verk. Man får följa processen och lära sig verktyg som används och sånt. Det är en tävling då pris står på spel. Jag är ingen glasblåsare själv, men jag fann det här väldigt intressant och flög igenom alla avsnitten. Jag var fascinerad över kreativiten och all tanke bakom verken.
Sett på SVTplay: År 1 miljon-berättelsen om din framtid 

I 6 avsnitt så får vi följa teorier om hur man tror att vi kommer att leva i framtiden ("År 1 miljon"). Intervjuer med forskare/folk överhuvudtaget, snygga/coola visioner kring hur det skulle kunna se ut. Varje del är indelad i olika ämnen allt från Ai, evigt liv , ett liv i rymden, virtuell verklighet med mera. Denna serie skapade garanterat många diskussioner här hemma i alla fall!
AUGUSTI


Nintendo 3ds: Pokemon Ultra Moon
Jag spelade äntligen färdigt spelet! Yaas!
Nu väntar man in Pokemon Sword/Shield, att det ska släppas nu i November.
Jag kommer nog spela Pokemon Sword vad jag vet just nu i alla fall. 


Dryck: Mountindew citrus blast

Jag tror inte jag någonsin har druckit en Mountindew drink förens nu i Augusti.
Den här var faktiskt god! Kanske inte är något jag kommer bli beroende av och dricka jämt, men nån gång ibland när man är sugen på något citronigt liksom.

Sett via NETFLIX: Enter the anime

Presenterar många titlar kring Netflix egna animeutbud , så vill du ha en liten genomgång kring vad som finns på netflix så kolla in den. Man pratar med skapare av anime, kring hur de tänker och vad de sysslar med annars. Dokumentären vill jag rekommendera till den som älskar anime och japansk kultur. Det bästa med Enter the anime, i min mening, var fokuset på skaparna och hur de kände inför sina kreationer och hur de höll motivationen levande. Älskar att en liten flicka nämnde Pretty Cure och att några äldre nämnde Saint Seiya i det här materialet. Jag tycker mycket om dessa serier och det gav mig ett lyckorus att det finns fler som tycker som jag.
 SEPTEMBERBok-appen Read More
Jag försökte hitta en app där jag kunde ha koll på böcker som jag vill läsa, som jag läser just nu och så vidare så jag fann denna och trivs väldigt bra med den. 

Film-appen Cinemaniac
Den här appen fungerar ungefär på samma sätt som Read More fast här kan man istället ha koll på filmer som man vill se också kan man även göra en bildlista på filmer som man har sett också om man vill. För min del så känns det bäst att ha koll på de titlar som jag kanske vill se någon gång. Tips för alla filmfantaster och som vill ha koll med hjälp av listsystem. 

Sett på SVTplay: Frisk av naturen (Vetenskapens värld)
Se den om du är intresserad av shinrin yoku eller om du är intresserad av skog, vetenskap, hur naturen påverkar vårt mående och så vidare. 

Också sett på SVTplay: Kulturfrågan Kontrapunkt
Jag och min sambo har kollat på Kulturfrågan Kontrapunkt på SVTplay varje vecka och nu har vi även på egen hand upptäckt duoappen: då vi som tittar också kan vara med och "tävla" i telefonen och det är så mycket roligare att hänga med i programmet och att man själv får svara på frågorna. Jättebra program som kombinerar (mestadels klassisk) musik, konst och litteratur i frågesports-format. I love it. 
Har ni några egna Monthly favourites från Juli / Aug/ Sep? Kommentera gärna nedan :) 


Tack så mycket för att du besökt min blogg och välkommen åter!
Just nu håller jag bland annat på att skriva ihop en bookhaul också kanske det blir något inlägg om nån utlykt jag gjort, vi får se helt enkelt. Ha det gott! MVH Natsumisan