Lästa böcker: September 2019

Tjenare! 


Jag glömde att räkna med 2 böcker till
i mitt tidigare inlägg Lästa böcker: Augusti 2019,
så börjar rabbla dom också innan det riktiga inlägget börjar!
(Jag länkar förresten alla titlar till adlibris/bokus,
så ni själva kan läsa om böckerna ifall ni vill det)Goda omen

Bokcirkelboken för Augusti månad. Vi läste boken och såg nya tv-serien. Det var första gången på länge som jag blev jätteirriterad och grinig på en bok och sen tyckte jag så mycket bättre om tv-serien än boken. Ovanligt I guess, men så var det!
Har ni läst Goda Omen och/eller sett tv-serien?
Vad tyckte ni om den?Närcon 2002-2017

En slags historik om konventet och röster av bl.a personal och besökare: deras upplevelser och vad Närcon står för helt enkelt. Fina berättelser och jättebra att man även sprider info om hur man själv kan göra för att skapa eget konvent, för de som är nyfikna. Jag själv har besökt Närcon 3 gånger men skulle gärna vilja besöka igen när jag har ordnat upp min livssituation.


Sådärja! Och nu kommer mina lästa böcker i September månad. Enjoy!A certain scientific railgun vol 1

Först så såg jag första avsnittet av anime´n på netflix och jag blev osäker på den då. Men så fann jag den som manga också och lånade den på biblioteket. Däremot så tycker jag att manga, för min del, var så mycket bättre. I nuläget är det ingen manga jag tänker inhandla själv, men skulle fortsättningen finnas på bibblan igen så "why not".


Oh my goddess volym 1

Den här (och mangan jag nämnde nyss) hjälpte till med manga-utmaningar den här månaden. Jag valde volym 1 som på prov ni vet. Denna var dock ingenting för mig tyvärr.
Men jag var modig som provade i alla fall!


Keep going

Äntligen! En Austin Kleon-bok införskaffad och läst. Det här är hans senaste som släpptes iår. Jag vet inte hur mycket jag har tjatat om Stjäl som en konstnär och Visa vad du kan, men jao! Äntligen läst Keep going som sagt och om första boken handlar om hur man kan påbörja kreativitet och andra boken om hur man håller flow vid liv så handlar Keep going om hur man fortsätter göra sitt bästa och allt det där. Däremot så kände jag personligen att det räckte med bok 1 och 2 då bok 3 lätt kändes repitativt. MEN trots det så kommer jag läsa dessa böcker fler gånger för de är ändå mina favoriter ifall man vill ha något lättläst och som ger en kreativitetens kraft.


Ikigai: hitta din väg till ett långt och lyckligt liv

Jag har läst så himla mycket böcker om Ikigai på senaste tiden. Är det inte böcker om OTAKU ämnet så är det böcker om IKIGAI eller SHINRIN YOKU. Hur som helst, så ville jag se hur den här boken skiljde sig från tidigare Ikigaiböcker jag läst. Just den här var väldigt fokuserad kring äldre människor och hur de finner Ikigai i sitt liv. Men sen även andra verkyg kring hur man kan leva ett bra liv.


Liv 3,0: att vara människa i den artifisiella intelligensens tid

Den här har legat 1 år i bokhyllan eller så, men jag har äntligen tagit mig igenom den!
Det här var en bok som jag kunde plocka fram ibland, läsa lite, lämna ett tag och sen återuppta. Uppdelat kapitelvis så jag kände att jag kunde börja om med ny fräsch hjärna.

Det här är en bok som jag vanligtvis inte skulle valt annars, men så fort jag såg det snygga omslaget och sen att det handlade om Artificiell inteligens så antog jag utmaningen att läsa den. Som ett sätt att lära känna sig själv också: För trots att boken ibland tog upp saker inom fysiken som jag inte fattar alls, så kunde jag ändå hänga med i teorier kring hur forskare tror att framtiden kommer att bli.
Man kom upp med så många grejer som gjorde mig rätt mindblown så det var trevligt.
Trots att den tog sin tid så tyckte jag det var värt läsningen.
Boken är en bra guide till AI , vare sig man är nyfiken eller proffs på ämnet.Tomas Tranströmer: ett diktarporträtt

Den här boken har också varit en hyllvärmare under lång tid. Jag ville först och främst läsa ut Tranströmers samlade dikter innan jag ville läsa denna. För jag tänkte att jag kanske får ut mer av den om jag vet på ett ungefär hur dikterna är. Och ack så rätt jag hade.
För samtidigt som man får info kring Tranströmers liv så analyserar man även några dikter och man diskuterar t.ex vilka hans influenser är och så vidare. Jag tyckte det var mycket intressant.

Om du tycker om analyserande texter och älskar Tranströmers poesi, så är detta ett bra tips! Annars kan jag tipsa om boken I arbetets utkanter, då man får kolla in i Tranströmers arkiv bland annat!


Tid för te: fokus, sinnesro, kreativitet 

Min andra re-read, för kände att jag ville ha en tunnare bok emellan och något som jag vet att jag tycker om. Och under en andra omläsningen så tycker ja mer och mer om den. Den här boken handlar också om kreativitet men med fokus på te. Tips på te att dricka för kreativitet, hur tedrickande kan vara meditativt och ge en fokus i tillvaron.

Det här är som sagt också en bok som jag kommer läsa om igen och igen
när jag behöver inspiration och lugn.


Enders spel 

Bokcirkelboken för September månad. Den här boken var inte min grej. Men jag tyckte ändå att denna var "lite lättare" att komma igenom än Goda omen. Men ja....de 2 senaste bokcirkelböckerna har inte alls varit i min smak överhuvudtaget (och det är inte jag heller som valt dessa böcker, så jag undrar om det är därför? Är jag verkligen så petig när det gäller böcker, haha).

Jag har inget emot scifi , men det var bara vissa saker jag kunde störa mig på med den här boken. Well well, nog om det! Letz move on!Bli hälsoklok: Lofsans bok om hållbar livsstil 
Mitt signerade exemplar som jag beställde hem för inte så länge sen. Jag kunde inte vänta helt enkelt, så jag läste ut den och väldigt fort gick det också! Boken är ett bra kompliment om man vill leva hälsos
amt och få tips på hur man kan förbättra rörelse i vardagen istället för att säga att "du måste göra det och det, gå på diet, träna si och så och hablahabla". Vi får info om senaste forskningen kring hur hälsa ser ut i Sverige och hur Loffsan själv tänker kring träning i överlag.

Väldigt bra att man diskuterade kring träningsmyter eller frågor som lätt kan komma upp när det gäller fysisk aktivitet.


Samlade dikter Karin Boye

Och sist men inte minst: en diktsamling! Jag ville läsa ut den här boken innan bokcirkeln i Oktober börjar läsa Kallocain av samma författare. Det är jag som valt boken till Oktober btw, yeey! Samma månad som jag fyller år dessutom så det blir lite extra festligt.
Jag har hur mycket klisterlappar som helst i den här boken så det är inte klokt. Den här var riktigt bra.
Jag gav de två första böckerna i samlingen 3-4 av 5 men resterande blev liksom....5 av 5 alltihop. Alltså wow. Jag blev så höjd till skyarna med den här boken.

Jag rekommenderar verkligen alla diktlovers att läsa Karin Boye.
Att läsa diktböcker och följa diktsamlingar i den rätta ordningen är så himla mysigt!Jag läste väldigt många hyllvärmare den här månaden,
så det är jag jätteglad för!
Har ni läst någon av dessa eller skulle ni vilja?
Vad har ni själv läst under September?


Vilken dag som helst så kommer det upp en Monthly favourites #8 också så missa inte det.

Tack för att du besökt min blogg och jag hoppas vi ses igen.

På återseende! MVH Natsumisan