Lästa böcker: Oktober 2019Här har vi böcker som jag läst i Oktober 2019, let´s go!Min egen väg (Ida Warg)

Denna lånade jag på biblioteket. Jag har själv följt Ida Warg på youtube i några år nu, så det jag själv tyckte var intressant i boken var hur hon tagit sig dit hon är idag. För i övrigt kände jag att jag hade koll på det mesta - så var inte så mycket nytt. Rekommenderas till de som är nyfikna på Ida warg helt enkelt.


En liten bok om konsten att städa (Beth Penn)

Även detta är ett bibliotekslån. En liten guldklimp (bok) om städning och ja....förvaring.
Tycker man om sånt så är den här liten och lätt!Berget offrar (Madeleine Bäck)

Jag är sämst på att avsluta serier och det här är en trilogi som utspelar sig i Gästrikland  med omnejd. Det tycker jag är coolt:  att ens egna stad kommer med i bokform. Nu är jag äntligen färdigt med denna och jag är nyfiken på vad Madeleine kommer skriva härnäst.Gömda kroppar (Caroline Kepnes)

Den här boken har också varit en hyllvärmare hur länge som helst!
Min sambo läste hennes första bok DU också fick en kompis låna den...också var jag den som alltid var efter i läsningen. Så när jag började på GÖMDA KROPPAR så hade alla redan läst den känns det som.
Jag såg på min instagram att jag hade skrivit 2016 att"åh vad jag ser fram emot den där andra boken", men jag läste den inte förens 2019. Bättre sent än aldrig!


Jättelätt att följa med i handlingen och allt det där, men jag personligen tyckte inte om karaktärerna (Joe är la det värsta jag varit med om och han är ändå huvudkaraktären).
Jag är nog lite allergisk mot böcker när "allt händer så perfekt och i bra tajming". JÄMT. Får man verkligen lov att störa sig på sånt i böcker?  Hur brukar ni reagera när man läser en bok ....också kommer karaktärerna undan med saker hur enkelt som helst.....berätta gärna vad ni tycker i kommentarsfältet. Ibland stör jag mig på sånt mer eller mindre. Beror på hur det utförs.
Mästerdetektiven Conan volym 1 (Gosho Aoyama)

En manga som jag har undvikit då den är väldigt populär (och jag vill ju vara lite hipster och läsa allt annat som inte får nån uppmärksamhet lol), men NU har jag faktiskt läst volym 1 i en mangautmaning. Jag ska säga såhär: det är inge fel på den. Däremot är jag själv ovan vid deckare, pussel och sånna grejer. Läsa vidare? Kanske om jag har lust men precis nu? Nej.

 
 
Full metal alchemist bok 2 (Hiromu Arakawa)
Som jag skrivit tidigare så var den här också en sån bok som jag inte lockats till innan men som jag till slut läste till en mangautmaning. Provade bok 2 nu. Samma sak där. Kan tänka mig fortsätta läsa om jag har lusten till det som sagt. Lånar på bibblan.
 
 

Kallocain (Karin Boye)

Bokcirkel-boken för Oktober (mitt bokval!). Jag personligen tycker att Boye är bättre på poesi än i romanform. Nu har jag bara läst Kallocain och hennes samlade dikter. Men jag kan absolut tänka mig att läsa en helt annan bok också bara för att se om det ter sig annorlunda.
 
 
 
Alla orden i mig (Karin Erlandsson)
En bok om skrivande. Typ hälften essä och hälften en skrivdagbok: då man får följa författaren själv hur hennes skrivprocess fungerar. Intressant om man vill ha en annan synvinkel på hur man lägger upp sin skrivtid i vardagen. Jag kan tycka att det är lite kul att följa personer som skriver själva och se hur det funkar (och förhoppningsvis få egen inspiration av det hela). Man får lite grepp på vilket sätt som passar en själv.
 
 
 
 
Hemmet (Mats Strandberg)
Sist men inte minst så läste jag (äntligen) Hemmet. Det här är en bok som jag också skjutit på väldigt länge. Men när man väl läste så gick det jättefort. Man skulle nästan kunna sträckläsa den om man hade den tiden liksom. Just nu har jag väldigt många diskussioner med sambon om den hemma för vi båda har läst Färjan också, men nu ska jag (nån gång när det nu blir) läsa Slutet också. Men helt klart vill jag fortsätta utforska Strandberg´s författarskap. 
 
 
 

Så, mina vänner! Dessa böcker läste jag i oktober.
Har ni läst någon utav dessa eller skulle ni vilja göra det?


Tack för att ni tittade in på bloggen!

Ta hand om er och på återseende! Mvh Natsumisan
#1 - - Vargnatts bokhylla:

Strandbergs böcker är så bra!

Svar: Jag håller med ;)
Natsumisan