Book haul (30+ böcker)

 

Nu är det dags att haula böcker igen!
Det här är sånt som jag samlat ihop sedan Augusti eller så
(bara för att jag själv älskar låååånga hauls och jag hoppas ni också gör det). 

Vissa titlar kan ni känna igen då jag redan läst vissa, men andra är nog nya.

Vi kör igång nu med detsamma! 
 

 

Fri (Natsuo Kirino)
Jag tyckte handlingen lät riktigt spännande! Jag såg i Stockholm senast att man släppt ny utgåva av boken på engelska, men jag hittade den svenska versionen i fint skick på loppis.Så gör jag: Konsten att skriva (Bodil Malmsten)
Jag har vetat att jag ska äga den här boken (i en evighet). Jag ville köpa första inbundna när den fanns, men jag hade inte möjlighet till det just då. Sen så läste jag att andra upplagan skulle komma. Jag ville vara säker på att allt såg likadant ut innuti (för ska jag vara ärlig så tycker jag inte om framsidan på andra, den häftade), men jag har den nu ändå för det är billigaste alternativet just nu i alla fall. Diktarna skriver:från Bo Bergman till Tomas Tranströmer : fyrtiotre dikter ur Calman de Pándys lyriska gästbok

Ett oväntat loppisfynd må jag säga, något för poesiälskaren. En bok där olika diktare skrivit ner sina dikter också ingår deras handstilar. Alltså hur coolt och inspirerande är inte det? Många av de poeter jag är nyfiken på eller som jag redan kände till fanns med också.

 Alla sidor är i princip såhär, men med olika skrivstilar på varje sida

 Death of grass (John Christopher)
När någon inte lämnar tillbaka en bok som är min så köper man en ny på egen hand. Här är den engelska versionen. Hittar jag den svenska igen på loppis....eller om jag får tillbaka den bok som sedan länge är borta...det får ödet avgöra. Jag älskar den här boken. Kommer garanterat att läsa den igen. Det är när man lånar ut böcker som man inser år senare hur mycket vissa titlar betyder för en som man inte visste då. Det här är en av dom. 

 

 

Ett barns memoarer (Selma Lagerlöf)

Nu har jag den här boken och “Mårbacka” i den här Bonnier pocket-upplagan (för jag tycker den är så fin och jag älskar känslan av den!). Nu fattas bara “Dagbok” tills jag har den kompletta Mårbackasviten. Som jag såklart vill läsa nån gång. Jag vet att det finns samlingsvolymer också men nääää....tyckte den här var mer min grej. Så kan jag ha med en i handväskan lite nu och då.  

 

 

 

Before the coffee gets cold (Toshikazu Kawaguchi)

När vi var i Stockholm så fann jag den här boken på English bookshop. Jag föll för baksidan....och ja....titeln också faktiskt (lol). Hela boken var så fin och den är skriven av en japansk författare jag inte känner till. Det liknar ingenting som jag har läst tidigare i alla fall! 

 

 

 

Fågeln som vrider upp världen (Haruki Murakami)

Jag hittade den här i Uppsala. Jag älskar de där tidigare pocketupplagorna av Haruki Murakami´s böcker på svenska. Jag har aldrig lyckats skaffa precis alla. Men när jag såg den i Uppsala på ett antikvariat så kunde jag inte lämna den. Jag tycker även här att de här är finare och känns trevligare än de nya böckerna som kommit nu.
Det är en smaksak som sagt. Jag samlar på mig Murakami-böcker lite nu och då. 

 

 Samlade dikter (Werner Aspenström)
Som ni vet älskar jag samlade dikter-böcker. Jag vet inte så mycket om Werner Aspenström, MEN jag har för mig att han nämndes i Tranströmer-boken jag nyss läste...om att han kunde vara en influens där. Och då var jag såklart nyfiken!

 

 

Aniara (Harry Martinsson)
Jag vill göra som jag gjorde med Karin Boye : när jag läste samlade dikter och Kallocain. Jag kommer läsa Harry Martinsson samlade dikter och Aniara till att börja med. För det har jag bestämt. När det kommer ske vet jag inte - men jag gillar tanken kring att det kommer hända!Lev kreativt (Julia Cameron)
Jag är verkligen en noob när det kommer till böcker om kreativitet! Här har jag hittat en till som nyligen kom ut som pocket (men har för mig att den här har funnits länge länge och utgivits tidigare, men jag har bara inte vetat om det förens nu).

 

 

Kallocain (Karin Boye)
Bokcirkelboken för Oktober månad. Nu när jag som sagt läst samlade dikter, så då vill jag såklart utforska hur hon skriver i övrigt. Omslags-köp, det ska jag inte alls förneka. 

 

 

Vänförfrågan (Laura Marshall)

Jag vet att en vän har läst den här boken och tyckte den var bra och rekommenderade mig den. Sen fick jag den på födelsedagen av en bekant. Spännande! Jag har ingen aning om vad jag kommer ge mig in i, men håller tummarna på att det blir bra! 

 

 

Bortsprungen (Britt Collins)

En bok jag fick på födelsedagen. Om en katt.

 

 

 

En katts resedagbok (Hiro Arikawa)

Ännu en födelsedagsbok. Man förstår nog att jag har katt och därför bör jag älska böcker om katter, am I right? ;) självklart! Ska bli kul att läsa. 

 

 

 Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf (Malin Ewerlöf & Kenneth Gysing)
Ett tidigare lån jag gjort på biblioteket.
Men så fick jag något ryck: att jag skulle börja samla på mig hälsorelaterade böcker (som för det mesta är skrivna av folk som har poddar jag lyssnar på har jag märkt). Jag samlar på mig träningsböcker nu för jag har någon förhoppning om att det inspirerar mig till att ta tag i mitt eget liv.

 

 

Stora löparboken för kvinnor
OCH
Stora träningsboken för kvinnor
(Båda av Jessica Almenäs och Lovisa Sandström)
Läst tidigare tack vare biblioteket och sen så fann jag båda för ett bra pris på loppis. Jag kunde inte lämna dom bara. Dessa ingår som sagt i min lilla tränings/hälso-samling av böcker.

 Resa sig stark (Brene Brown)
Aldrig läst denna, men titeln lockade mig och den kommer läsas. Jag har mina tillfällen då jag läser mycket självhjälps-böcker. Eller fakta överhuvudtaget.Den rädda löparen (Kristina Paltén)

Titeln är som jag va. Nä men kände att den tilltalade mig och det här är också en okänd författare för mig.

 

 

Keep going (Austen Kleon)

Den här läste jag också för någon månad sedan och har inte haulat den heller. Så där har vi den!

 

Bli hälsoklok (Lovisa Sandström)
Den här boken läste jag i September men jag haular den nu istället för har inte gjort det tidigare. 

 

 Gustav III dagar (Herman Lindqvist)
Jag tror att det var när jag läste kulturhistoria på mitt gymnasieprogram som jag läste en hel del om Gustav III och jag har, just då och ännu idag , en slags dragning till 1700-talet (och 1900-tal av nån anledning).
Jag har hur som helst aldrig läst en biografi om Gustav III (utan när jag gick i skolan läste jag som sagt bara bitar till någon uppgift). Också fann jag den här boken och kände att perfekt, den provar vi!
Jag har läst Herman Lindqvist tidigare, bland annat Madame de pompadour och Solkungen.

 

Madame de pompadour (Herman Lindqvist)
Som jag precis nämnde här ovan! wow!
Första gången jag läste denna så fick jag låna hem den av en bekant. Jag tyckte om den boken väldigt mycket och jag kolla runt ett tag på loppisar, men fann aldrig någon som kändes fin och fräsig....förens nu. Så nu har jag den i min ägo och vill läsa om igen någon gång.Q (Fredrik Ekelund)

Den här boken var ett sponant köp. Jag grundade det på att SVT BABEL snackat om den och jag tänkte bara att "why not?". Har aldrig läst något av författaren tidigare. Ska bli kul att prova.

 

 

Buddenbrooks (Thomas Mann)
Den här har jag också velat läsa "bara för att ha läst den" (MVH litteraturvetaren-i-mig).
Jag hoppas den är bra och inte tynger ner mig och så vidare.Jag själv kom i kontakt med boken dels via litteraturvetenskapen (studierna) och sen har jag märkt att så fort jag är på biblioteksevent så kommer den här titeln upp ...den lyckas alltid dyka upp i min närhet i alla fall och man ba "Men jaaa, jag ska läsa dig...... (senare)"....


 

 Pachinko (Min Jin Lee)
Den här boken har jag också sett överallt! Och jag blev så paff när jag hittade den på second hand och den var i jättefint skick! Så den här ser jag fram emot. Åter igen inget jag läst tidigare. Är så orolig för tegelsten, men nån gång ska det bli av!Två böcker på japanska
Jag orkar inte kolla upp originaltitlarna, men jag fann dessa i Stockholm också nu senast och dessa är såklart i lära-sig-läsa-japanska-syfte....också avslutar vi haulen med lite manga!


Yuri is my job volym 1 (Miman)
Den här mangan har jag velat prova hur länge som helst. Vi börjar med volym 1 för att se om mina aningar stämmer. Jag är ju en sån som egentligen vill köpa alla volymer samtidigt, men nu försöker jag ha lite tålamod och se hur det går. För tänk om jag skulle köpa hela serien och sen skulle jag hata den?


After hours volym 1 (Yuhta Nishio)
Varit nyfiken på den här också. Inte läst innan.

Komi cant communicate volym 1  (Tomohito Oda)
Känns som att alla "mangafrälsta" läser den här. Jag drogs inte mot den i början. Förens jag såg lite av en annan serie som var av samma mangaka. Så den här köptes hem för prov skull. För att jag inte ska dömma om en manga är mainstream eller inte. Denna kommer antagligen hamna i en framtida manga-utmaning.Fanns det böcker i min haul som ni blev nyfiken på, något som ni läst eller så? Please let me know.
Tack för att du har läst och på återseende! Med vänlig hälsning Natsumisan.#1 - - Vargnatts bokhylla:

Gillade verkligen omslaget på Before the coffee gets cold :)

Svar: Ja visst är den härlig :) den glittrar/skimrar litegrann med ^^
Natsumisan