Lästa böcker: November 2019

Här är böckerna som jag ”matade ögonen med” i November. Enjoy!

 

Yuri is my job volym 1(Miman)

När jag skrev om den här boken i min senaste bookhaul så skrev jag något i stil med att ”jag ville köpa alla, men gjorde inte det, för jag var rädd ifall jag inte skulle tycka om den”. Så självklart händer precis det! I LOVE IT! Jag skulle ha köpt med mig alla volymer som finns från första början, damn it, haha. Den här mangan är precis i min stil, den är rolig & girlish. Jag vill läsa mer helt enkelt.


Komi can´t communicate volym 1 (Tomohito Oda)
Som jag också nämnde i senaste bookhaulen så skrev jag att den här boken valde jag då jag vet att den är väldigt poppis och jag ville se om jag själv fick nån egen syn ...typ att....är den verkligen så bra som alla säger att den är? Upp till bevis. Jo den var faktiskt trevlig.
Jag fick mig ett gott skratt. Oklart om jag kommer köpa hem fler volymer bara, då jag provar på lite olika manga just nu. Men som sagt, jag kände igen mig så mycket i karaktären Komi; som är jätteblyg och har svårt för att prata med folk (som jag typ jämt).

 

After hours volym 1 (Yutha Nishio)
Jag var nyfiken på den här boken dels för att jag tyckte om ”the artwork” på omslaget, men också att jag ville välja en titel som jag inte har sett så mycket viralt i mitt internetflöde.
Som när jag ser Komi cant communicate överallt så har jag inte sett After hours lika mycket.
I After hours får vi följa en tjej som är ute på nattklubb och träffar en annan tjej och hur den ena introduceras till nattklubbsvärlden och allt det där.
Jag är däremot osäker om jag kände mig sugen att plocka upp nästa titel (mest för att jag vill fokusera på andra titlar istället).
Skulle helt klart kunna läsa om volym 1 igen någon gång och se hur jag känner då. Men just nu så var den okej som den var ….men jag kanske söker annat. Är glad att jag provat den i alla fall.

 

Japan: små roliga fakta (Therése Cardell)
Det här är en bok för mindre barn som vill lära sig mer om Japan. Man får utforska saker som har med landet att göra och i slutet fanns det även en frågesport och ett spel man kan spela med andra. Jag lånade boken för jag är, som ni vet, väldigt involverad i japansk kultur och jag plockar gärna upp böcker som kanske håller information jag inte har så bra koll på själv. Det var nog åtminstone 2 saker i den här boken som jag inte alls hade koll på och som jag fick lära mig från denna bok, så det är ju toppen. Går fort att läsa och perfekt för nyfikna! (som jag va)

Emanons minnen (Shinju Kajio och Kenji Tsuruta)
Den här titeln har jag sett dyka upp väldigt mycket under mangahauls när jag kollat runt på youtube. Jag har aldrig riktigt dragits till den, men jag lånade den på biblioteket ändå (en svensk översättning) för att se om jag missar något. Jag tyckte den var lite mindblown. Helt okej, men inte wow för min del. Handlar om en kille som träffar en tjej på en båt och det är underliga saker som angår tjejen och sen flyter hela historien ihop på nått sätt och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den egentligen.


Dracula
(Bram Stoker)

November-månads bokcirkelbok. Vi valde ut något som skulle förlänga halloween en liten stund till inpå November (trots att snön precis kom just då och man försöker sätta sig in i nån slags julkänsla). Jag är mycket glad över att ha läst den för jag har velat läsa den här så länge (suttit i min TBR hur länge som helst!). Jag har sparat hur många citat som helst ur den här boken. Men samtidigt så kunde jag uppleva den såhär: i början var den trög....men 100 sidor in så kom jag in i den! Sen i slutet så banade det ner igen och jag blev helt....vad håller jag på med???? Ibland kunde jag uppleva att ”men kom till saken, sluta vara så långsam” samtidigt som jag bara ”wow” över vissa miljöbeskrivningar och citat och hur karaktärerna länkades samman. Ibland brukar jag fundera över om jag hade tyckt annorlunda om jag hade läst Dracula i högstadiet. Min gissning skulle vara att jag skulle tycka Dracula var sämre då (att jag mer skulle se de där långsamma stunderna) än när jag i vuxen ålder ser alla bra beskrivningar, citat och så vidare. Helt klart är Dracula värt ett besök.

Lev kreativt (Julia Cameron)
Den här boken nämnde jag i min senaste bookhaul. Inte hade jag då någon aning om att den skulle bli utläst så snabbt! Jag hade med mig boken hem till Hälsingland över en helg och jag läste ut den nästan på en gång.
Det är en bok som peppar en till att leva mer kreativt. Jag känner genuint att Julia förstår den skapande konstnären och hens kamp och hinder på vägen. Boken innehåller ett program på 12 veckor (som man kan följa om man vill) och det är tips man kan följa just för att leva mer kreativt, komma igång och utforska sina egna kontnärliga sidor.
Boken innehåller även en massa positiva citat på nästan varje sida. Hade jag haft en understrykningspenna då jag läste den så skulle jag ha strykit under hur mycket som helst. Den här boken är helt klart en av mina favoritböcker bland en massa andra i min bokhylla.
En bok som jag garanterat kommer återkomma till i framtiden.

Akame ga kill volym 1 (Takahiro)
Nu tjyvstartade jag en annan mangautmaning, trots att den nya som jag ordnat börjar gälla 2020, men jag kunde inte låta bli. Jag är redan klar med min mangautmaning 2019. Hur som helst! Jag fann den här första volymen på bibblan och jag har aldrig dragits till denna alls. Jag hade inte ens en aning om vad den handlade om. Så fort jag såg att anime´n var aktuell på vissa streamingsidor så var det en titel jag ändå undvek för ”den kändes inte som jag”.
Men nu när jag läser den så ser jag hur rolig den är och hur coola action-scener det finns. Jag såg även de 3 första avsnitten bara för att jämföra lite vad jag tyckte om manga och anime. Jag föredrar manga hittills men har inga problem med båda egentligen.
Kommer jag fortsätta? Kanske. Jag vill kolla först om alla titlar finns på bibblan.


Full metal alchemist
volym 3 (Hiromu Arakawa)

Full metal alchemist har jag nämnt hur många gånger som helst nu i dessa inlägg om mina lästa böcker. Ibland kan jag känna att det här är intressant och samtidigt, i och med att den här serien också är en sån som jag undvikit tidigare att prova ….så kan jag tänka att ”är det här verkligen bra....eller är det bara inbillning”???? hahaha. Men mjo, hittils så har jag ju fortsatt så det måste ju betyda nånting.


Tack för att ni läste och besökte bloggen! Har ni läst nått bra i November?
Ha det gött och på återseende! Med vänlig hälsning Natsumisan

Visa fler inlägg