Lästa böcker: April 2019


Måendet har inte varit riktigt på topp i April, men jag har ändå läst något.
Och har ni läst någon av dessa, så hojta till med en kommentar här nedan ;) Enjoy!

Roman/Självhjälp /etc

Harry potter och den flammande bägaren (JK Rowling)
Bokcirkeln är i full gång som vanligt. I och med att mitt mående så var jag glad över att ljudboken fanns där för mig när jag behövde fylla på med läsenergi. Som jag hade väntat mig fick jag lite ångest över bok 4, men det ordna sig ändå. Jag brukar ju vilja räkna såhär: att om vi läser HP i en månad också räknar jag typ med att 20 dagar: då vill jag bli helt klar...bara för att få lite paus från läsningen i nån vecka innan man börjar på nästa bok. Till skillnad från de andra böckerna så gick ju de snabbare att läsa än vad jag tog på att läsa bok 4. Trots att det är hur mycket som helst som händer hela tiden och det är förvirrande ibland av alla detaljer: så njuter jag ändå av den värld jag får läsa om och bara hänger med. 

Sköldkörtelns hemlighet (Anthony William)
Den här boken köpte jag för att jag ville läsa mer om sköldkörteln (om den problematik jag har, cushings syndrom bl.a ) och ja...hur man kan göra för att äta bättre, hur man gör med sömnproblem och lite bakåtliggande orsaker till olika sköldkörtelsjukdomar. Det jag tyckte var bra var beskrivningen av vitaminer som är bra beroende på vilket problem man har. Samt recepten som boken innehåller; nånting vill man ju testa göra någon gång.

På spaning efter kända författare (Catharina och David Miller)
En bloggläsare tipsade mig faktiskt om den här boken! (Tusen tack!) och så fort jag såg den på bibblan så tog jag upp den och läste ut den på kanske 2 dagar. Det är som en slags liten presentation om nordiska och brittiska författare på varje sida och man berättar om de besök de gjort där författarna bodde eller skrev under sin tid och ja.... lite annat smått och gott. Tipset fick jag efter att ha skrivit ett inlägg om min resedagbok. Att den här boken kanske var något för mig i och med att den kändes som en resedagbok. Den här är verkligen "recommend" om man är intresserad av litteratur och kanske vill resa i deras fotspår!

Manga

Blue exorcist vol 5 (Kazue Kato)
Har inte så mycket att säga om den här. Jag tror jag har läst ut alla som finns på biblioteken här omkring mig. Jag uppskattar det för vad det är och förstår varför folk gillar den. Läser vidare såklart om det kommer upp fler volymer, annars nej. Kommer inte äga den på egen hand.

Hell girl bok 1 (Miyuki Eto, original story by the jigoku shoujo project)
Jag gillade konceptet med den här ! Däremot kändes det inte värt att fortsätta på manga i och med att den verkade vara baserad på en anime. Det var nog också att den kändes lite platt kanske? Jag vet inte, men jag kommer nog inte läsa vidare: då den inte drog in mig så som jag hade hoppats den skulle göra.

 xxxholic volym 2 &volym 3 (Clamp)
Två volymer on the go! Heja mig. Jag lockas fortfarande av den här mangan och jag är fortfarande helt....varför läste jag inte dessa för flera år sedan herreguuu, men ja, det blir nog biblitekslån på de här med så länge de finns tillgängliga och när jag har lust att läsa helt enkelt. 

Tack för att du läste ända hit!

Hur har du läst under April?
Mycket av min läsning har skett hemma i vardagsrummet, men ljudboken har jag haft med mig när jag varit ute och promenerat, cyklat. Annars har jag suttit med en kopp varm dryck vid köksbordet, med färgpennor i högsta hugg, antingen så har jag skapat egna bilder eller färglagt i målarböcker under tiden då jag lyssnat på boken.