Min första bokhaul 2019

 
Hej alla fina bloggare, skribenter, läsare! 
Jag har delat upp min årets första bokhaul i 3 delar i detta inlägg.
Det är alltså böcker som är Gåvor/samläsning/utlånat, Loppis och bokrea

Innan jag presenterar böckerna, så ska jag bara berätta lite kort hur min bokreadag såg ut.

Iår så var vi 3 pers som valde att samåka kl 07 på morgonen. En miss var dock att den bokhandel vi hade tänkt börja med öppnade inte förens någon timme senare (så vi var för tidiga, haha), så vi fick åka vidare till nästa.
I jämförelse med andra år: när man har åkt dit och stått på låset så var det inte lika mycket folk när jag var där iår som det brukar vara då. Det hade liksom lugnat ner sig mer när vi var där. Så det kändes bra att slippas trängas alltför mycket.
Vår bokrea-turne tog oss till Ugglan, Akademibokhandeln, Ica maxi och Coop. När vi kände oss färdiga med rean, så åkte vi hem och hade bokcirkelprat om "Harry Potter och hemligheternas kammare" också såg vi filmen. Så det var en riktigt bra dag faktiskt.


Sådär, nu ska jag inte uppehålla er mer, för här kommer de böcker som jag införskaffat i början av året! Enjoy!Gåva/samläsning/Utlånat

 

Samlade dikter 1 & 2
(Anna Maria Lenngren)

Som tack för att jag hjälpte till hos mina föräldrar med nya bokhyllorna: så fick jag dessa fina böcker. Jag ser fram emot att lära mig mer om Anna Maria Lenngren! Så dessa är välkommnade in i min "poesi-samling" i hyllan.
 


Min drömguide
(Sylvia Browne)

Spontanköp på loppis. Jag vet ingenting om Sylvia Browne, men jag har däremot sett hennes böcker överallt på biblioteket. 
Jag har drömt mycket på senaste tiden och mycket har med verkligheten att göra också. Både jag och pappa tänkte "why not" och jag tänkte läsa denna och se hur den är. Se om man lär sig något nytt eller så.


 

Sköldkörtelns hemlighet (Anthony William)
Dyraste boken i denna haul. En bekant tipsade mig om den här boken. Jag stod med i reservlistan på bibblan först (men det var ett 30tal personer före mig); men jag kände att den här boken ska jag äga: för boken berättar om den problematik jag själv har när det gäller sköldkörteln/hormoner/hypotyreos osv. Jag och mamma ska båda läsa denna. Jag har hört att jag kan ta med mig mycket från denna, så det hoppas jag verkligen!
 
Bonus!
En vän skickade 2 böcker i utlån till mig! Det började med att hen berättade att JAG VILL ATT DU SKA LÄSA DESSA MEN DU FÅR INTE VETA VILKA BÖCKER FÖRENS DU FÅR DOM . Challange accepted!
Vad kul och spännande! 
Böckerna det gäller är alltså: 

Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser (Cardell/Martinelle) och Mr Mercedes (Stephen King)
Jag tackar så hjärtligt för dessa utlån och jag ser fram emot att hugga in i dessa så snart som jag har möjligthet. Samma person har tidigare gett mig bokförslag som varit "spot on", så jag litar på hen, att det här blir bra! 
_________________________________
 


Loppis


Fröding (Henry Olsson)
Inköp loppis 10 kronor. Jag äger Gustaf Frödings samlade verk som jag håller på och läser lite nu och då. Efter dikterna så kan jag alltid läsa den här biografin också. Omslaget är ju så nostalgiskt och snyggt!


 

Dr Jekyll och Mr Hyde
(Robert Louis Stevenson)

Loppis den här också. Jag äger redan en pocketutgåva . Men speciellt med denna utgåva är att det är samma som jag läste på högstadiet under skoltiden. Den här innehåller även lite illustrationer och fler texter jag inte läst tidigare av Stevenson. 
Bokrea 


Förnuft och känsla (Jane Austen)
Inköp från CDON´s bokrea. Jag såg sen att den även fanns i butikerna med, men jag beställde denna rätt så snabbt i rädsla att den skulle gå åt. Det här är den första boken jag valde att prioritera: för denna har legat i min evighetslista på böcker att skaffa om den går ner i pris. Jag äger nämligen 3 böcker som alla är utgivna i samma förlag och i samma typ av utgåva (de matchar!)  och jag ville liksom pussla in denna i min samling av Austenböcker helt enkelt. Jag drömmer fortfarande om att ha en Austen-maraton ....men det har inte blivit av ännu. Men vem vet. Efter Harry Potter-bokcirkeln kanske?
Samlade dikter
(Pär Lagerkvist)

Jag är nyfiken på Pär Lagerkvist: dels för att han nämndes en del i den där Karin Boye-biografin som jag läste för något år sedan .
Av Lagerkvist så har jag  tidigare läst Onda sagor och Bödeln.
Jag äger böcker som Barabbas och Dvärgen som ska läsas. Också den här nu då. också får vi se om jag plockar upp flera sen vare sig det blir bibblan eller loppis eller så 

Ikigai: Hitta din väg till ett långt och lyckligt liv

Jag har läst hur många böcker som helst nu (känns det som) som handlar om just Ikigai. Och jag bara....låt oss läsa den här också! Förra året läste jag en bok som heter Japonism och det var nog därifrån mitt intresse för att läsa mer om ikigai växte. 
Samlade dikter
(Bodil Malmsten)

Jag har läst Bodil Malmsten tidigare (inte allt, några titlar, men jag vill läsa mer) och ja....
så fort det står SAMLADE DIKTER på nånting så blir jag helt dreggelmaja 

Det är natten
(Karolina Ramqvist)

Det här var överaskningen i bokrean! Den här fann jag inte  i något reklamblad, men när jag såg denna blev jag helt yaaas! Jag läste den här boken på storytel som e-bok första gången och den är också en såndär "att om jag hittar den till ett bra pris, då är den min fysiskt också". That happened. Det är en essäbok om att skriva och vara författare.

52 listor för ett lyckligare liv
(Moorea Seal)

Jag skrev ett inlägg tidigare om att jag hade skrivit ut en bok med exakt samma titel som denna. Den här är mer i rosa toner (som utkom 2017 på svenska) , och den jag skrev ut nyss är mer i grönt (som utkom 2018 på svenska). Men jag tyckte väldigt mycket om den här boken; fylld med inspirerande bilder och listor att fylla i! Jag skriver ju ut dessa så snabbt, så då har man ännu en i högen bland skrivböcker. Utmärkt!


Det var allt från min haul!
Jag är tacksam att du läste från början till slut!

Nästa inlägg kommer att bli
Lästa böcker i Februari 2019
.....något i den stilen! 
Vad fyndade ni på bokrean? Finns något i min haul som ni har läst eller som ni vill läsa?