Berättelsen kommer förstHej alla, hur är läget? För mig är det som vanligt.

Dagar som går upp och ner. Jag tar dagen som den kommer.


 


I slutet av November så satte jag små mål för mig själv, något som jag vill klara av innan 2019 tar slut och det är att skriva ut min anteckningsbok: där jag ”skissar” upp min berättelse som är ett prov på mitt första roman-projekt.
Jag säger ”skissa” för jag ordbajsar rätt mycket i den just nu. Allting är lite huller om buller.

Mina små mål går ut på att jag varje vecka spenderar 2-3 dagar , då jag har min skrivtid.
Målet är att vid varje skrivtillfälle så skriver jag 4 sidor. I mitt fall så har jag döpt sidorna efter karaktärer (för det kändes enklast för min del). Det blir lite som att jag ”intervjuar” mina karaktärer , men samtidigt att det blir på ett sätt så en story börjar växa fram. Sen så har jag även sidor där jag brainstormar lite kring hur jag vill att berättelsen ska börja, vad som händer i mitten och hur jag vill att det ska sluta. Bara små rader med lite idéer som jag kan prova på och se hur det fungerar (sen när jag ska börja skriva ut allt ”på riktigt”)

Det finns dagar då jag känner att nej va dåligt jag skriver (jag har verkligen inte samma ordförråd idag som för några år sedan), men sen har vi andra sidor av mig som tänker att men struntsamma! Jag ska bara få ut allt jag tänker på papper. Jag struntar i om det blir perfekt. Jag kommer ändå att få gå igenom allting sen och ta bort och så vidare.

Jag har planerat in i kalendern de dagar då jag vill fokusera på skrivandet. Samt att jag inte har för stora mål i taget. Därför skriver jag ungefär varannan dag. Just för att få in en vana. Men sen ibland så har det hänt att jag skriver varje dag ändå, men att jag då fokuserar på andra skrivande saker som bloggtexter eller kompletteringar till mina andra ”bokprojekt” som jag pysslar med på fritiden.

Jag har en sambo som också skriver jämte med mig. Jag brukar fixa te när han slutar jobbet också skriver vi ibland i nån timme mitt emot varandra i köket. Och när vi inte gör det, så sitter vi själva i nått rum; han med datorn och jag med skrivbok och penna.
Min älskling har helt andra mål än mig när det kommer till skrivandet och det är intressant. Min sambo fokuserar mycket på antalet ord per dag som han skriver. Jag själv vill inte ens se ord, utan blir mer pepp på antalet sidor till exempel. (fast just nu försöker jag inte tänka alls på sidor och sånt utan bara …..berättelsen kommer först!)

Men jag själv är också fokuserad på att jag vill börja lite försiktigt också. För jag vet att tar man i för hårt i början så blir jag omotiverad och lämnar projekten.
Ibland känner jag att nej jag vill inte skriva just nu.
Men så gör jag det ändå.
Och sen när jag är klar med målet för dagen så tänker man att ”oj, gick det så fort?”.
Kommer jag på fler saker att skriva just då så gör jag ju det förstås, men jag vet annars att jag alltid har min story i huvudet ….och tar jag nån dag ledigt från skrivandet och kanske tar en promenad ...så kan jag alltid skriva ner det som jag kommer på sen i efterhand.
Det hände trots allt nu senast när jag promenerade i stan. Att jag fick stanna till i vinterkylan för att knappa lite i mobilen.

Men ja. Det är vad jag håller på med just nu när jag inte hänger på internet. Försöker komma tillbaka till skrivarbanan ingen. Än så länge går det bra.
Jag hoppas jag kan hålla den här vanan uppe, kanske höja ett snäpp till med tiden. Jag vet att jag inte skriver sådär jättemycket varje gång, men ett steg i taget som sagt.
Just nu är jag bara glad att det kommer ut en berättelse ur mig (mitt första romanprojekt! Jag som annars mest skrivit noveller och diker) och jag kommer att utveckla alltmer eftersom under 2020. Vi håller tummarna för det!

Innan jag avslutar det här inlägget så vill jag berätta om att jag antingen i slutet av December 2019 eller i början av Januari 2020 kommer publicera mina årliga inlägg här på bloggen: om böcker som jag läst under 2019, anime jag sett och Tv-spel jag upplevt.
Det är bara någonting som blivit en årlig tradition här hos mig och jag älskar listor!

Jag kommer även inkludera lite intressanta detaljer kring dessa listor (t.ex ”såhär många böcker, av de jag läste, lånades på bibblan” eller ”såhär många böcker ur min TBR hylla blev lästa 2019 med mera!). Jag är helt wow över resultaten jag fått fram och jag är så taggad på att få dela med mig av mitt läsår (och så vidare) med er! Men jag måste som sagt färdigställa allting först: för året är ännu inte slut, men jag hoppas ni ser fram emot dessa inlägg i alla fall!


Sista orden här nu då: i skrivande stund så läser jag en bok som heter ”Media Convergence in Japan” av Patrick W. Galbraith och Jason G. Karlin.
Det är essäer/uppsatser om media i japan, allt från tv, internet, idoler, film, spel och mycket mer! På engelska. Det är så intressant! tycker jag i alla fall. 

Jag gjorde som så: att jag beställde en julklapp till mig själv, en bok jag verkligen vill läsa så snart jag kan!Otaku and the struggle for imagination in Japan av Patrick W. Galbraith (ser ni ett mönster? haha, jag samlar på mig hans böcker nämligen) . I och med inköpet av denna bok så hade jag ett löfte till mig själv: om att jag INTE får läsa den boken, för ens jag är klar med den här hyllvärmaren som väntat ett bra tag nu och det är den boken som jag fokuserar på just nu. Bara för att jag vill läsa nya boken så snart som möjligt. Jag ser så fram emot att få börja läsa den! 

 Vad läser ni andra just nu och har ni några målsättningar som ni vill ska bli färdiga innan året tar slut? Tack för att du läste ända hit. Välkommen åter! Med vänlig hälsning Natsumisan