Natsumisan testar: Bullet journaling


I slutet av 2018 läste jag boken "Bullet journal metoden" (Ryder Caroll). 
I och med att ett nytt år var på väg så tänkte jag: Perfekt, låt oss prova på! 
Jag har nu gett det 7-8 månader på sig att övertyga mig.
Så här kommer mina tankar kring Bullet journaling!

 


1. Det är "relaxing" att skissa upp allt själv
Tro det eller ej. I början var jag osäker ifall jag ens skulle skissa upp allting....det var bara en jobbig känsla som uppstod i tanken på det. Jag skriver oftast i färdiga kalendrar nu för tiden och det här sättet påminde mig mer om när jag var yngre och hade mer fria händer. Det blir som sagt mer personligt att göra det och när jag väl skissa upp allting idag så tar det inte så lång tid som jag tror att det ska göra. Man kan vara påhittig och ändra designen hur man vill . Jag kan uppleva min skiss av en månadslogg på samma sätt som när jag brukar tejpa decortejp eller stickers lite här och var: det dämpar min ångest på något sätt. Det blir som en meditativ stund med sig själv ...att se hur man drar alla linjer.

2. Man måste inte vara världsbäst på att skriva/rita/etc för att syssla med Bullet journaling
Alla har olika stilar och man kan utveckla sin kreativitet på många plan. Jag kan kolla på videos eller få tips på VAD jag skulle kunna göra med min bullet journal, MEN det är ändå jag i slutändan som väljer hur det hela ska se ut. Så det skiftar: ibland provar jag en annan stil eller så skapar jag någonting helt eget. Inget är rätt eller fel, är vad jag fått fram av den här boken.

3. Det är så enkelt att ha allt samlat på en och samma plats.
Jag skriver packlistor. Jag för en månadslogg och ser hur månaden har sett ut för mig. Jag kan göra undersökningar på hur jag mår och vad jag mest spenderar tid på i min vardag. Listor på saker jag vill prova på, målsättningar, vardagsdetaljer, allt möjligt! Precis som en vanlig dagbok i princip. Något som jag själv har inkluderat är att varje månad så har jag ritat porträtt av mig själv, pojkvännen och katten. Det är en kul grej att se hur min tecknarstil ändras hela tiden.

 BIlder jag ritade Januari-Juni i min Bullet journal, bara som en kul grej ~


Så vad hände med mig egentligen?

Min inställning till bullet journaling var låga i början. Dels för att jag inte såg skillnad på vad en dagbok och bullet journal kan göra. Idag tycker jag inte det spelar någon roll vad man kallar det. Det öppnar bara upp ögonen för vad mer man kan göra med skrivandet och hur man kan leka mer med ord och bild.

Som det ser ut just nu så kommer jag nog att fortsätta med det som jag har påbörjat (jag är halvvägs igenom min blanka skrivbok som är från lagerhaus, men jag tog det som jag hade hemma helt enkelt! Om det är bättre att ha prickar i sin bok har jag ingen aning om men personligen tycker jag inte det spelar så stor roll). Skulle det vara så att den här metoden känns bättre så skulle jag nog kunna skippa en kalender (alltså jag skriver i 3 olika kalendrar just nu och folk kollar konstigt på mig när jag säger så, haha). Men ja....försöka fokusera på att skissa upp själv oftare för det är faktiskt roligt att göra och tar som sagt inte så lång tid. Vi får se vart det leder.

Däremot kan jag tipsa om att ge bullet journaling 6 månader att övertyga en istället istället för tillexempel 3 månader; för då har man fått bättre koll på hur man vill lägga upp det, vad det ger en själv och hur man vill gå vidare.
 
Sysslar ni med bullet journaling? Vad brukar ni vilja ha med i era inslag?
Har ni tips till mig vad mer man skulle kunna göra? Har ni tips på liknande böcker som den jag läst? Kommentera gärna nedan.

Tack för att du läst och på återseende!