Lästa böcker: Juni & Juli 2019


Jag slår ihop Juni och Juli den här gången. Psykisk ohälsa i mitt liv har skapat kaos och jag har inte haft kraft att uppdatera bloggen.
I skrivande stund mår jag okej, men ifall ni märker att jag inte uppdaterat på länge så är det inte för att jag inte alls vill, utan det är mitt mående som sagt.

Jag länkar böckerna till Adlibris/bokus/där jag hittar info om böckerna: så ni kan läsa om titlarnas handling där ifall ni skulle vilja det.

Så, vad har jag då läst i Juni & Juli? Let´s find out!
LÄST I JUNI


Konstnärer och deras ateljeer
Utgiven av Bladh by bladh. Den var snygg, enorm, hade lagom med text kring vad konstnärerna sysslade med också lät man bilderna vara i fokus. Den boken väckte känslor i mig: att en dag få ha min egen atelje som jag får inreda.


Meditationens hemligheter

Skriven av Davidji. Är perfekt för alla som är intresserade av meditation och är mycket bra skriven.
Jag skulle kunna läsa något mer av författaren.


Fahrenheit 451
Skriven av Ray Bradbury.
Jag är glad att jag har läst den nu!
Men det tog sin tid. Det var nämligen så att jag fick först höra talas om boken på litteraturvetenskapen men jag hade inte så stor fokus alls på den eller visade inte ens något intresse. Sen så vet jag att min vän köpte den på bokrea nån gång och då var jag också mest "okaaaaj"....men sen!
En dag (det här året faktiskt) så googlade jag om den här boken och såg att den HANDLADE OM BÖCKER och då tänkte ju jag att.....VARFÖR HAR JAG UNDVIKIT DEN SÅ HIMLA LÄNGE (haha), men ja. Så jag fann den på bibblan och märkte att den inte alls var så lång som jag trodde och jag läste ut den på 1-2 sittningar. Jag tycker åtminstone att man ska ha läst den en gång i alla fall! Jag tyckte den var riktigt bra! 


Sömn sömn sömn:hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn
Skriven av Christian Benedict och Minna Tunberger.
Det här var ett spontant lån på biblioteket! En bok om hur sömn fungerar och hur forskning kring det kan se ut. Jag tog upp den här boken då jag själv dagligen lider av sömnsvårigheter och ville se om den kunde hjälpa. Riktigt fina bilder och bra kapitel.Harry Potter och halvblodsprinsen
Skriven av J.K Rowling.
Bokcirkeln har avverkat bok nummer 6.
Det är ganska mixade reaktioner i gruppen när vi jämför film och bok. Men nu i början av Augusti ska vi ha läst bok 7 och vi ska se båda filmerna om Dödsrelikerna hade vi tänkt!
Och då, i ett kommande blogginlägg,  kommer jag avslöja ifall jag hamnade i något elevhem på Hogwarts (ni vet, det man alltid klurar på: tillhör jag ens nått elevhem? det är en fiktionell värld, I know, men man är ändå nyfiken på var man skulle hamna).
Låter ni Pottermore/sorteringshatten/quiz/whatever avgöra ert elevhem eller väljer ni själva? Jag vill gärna veta hur ni vet vilket elevhem ni tillhör. Tack på förhand.


Så gör jag: konsten att skriva
Skriven av Bodil Malmsten.
Jag läste om den här boken för andra gången. Jag ångrar nämligen att jag inte hade möjlighet att köpa den första upplagan av boken när den var i butik eller online: för jag märker att jag ständigt vill komma tillbaka till den här!
Jag vet att det kommit ut en andra upplaga nu, men jag tycker inte om omslaget (fan också!, att det ska vara så important!).
Äh, vi får se hur jag löser det, om jag hittar den själv, köper av nån eller bläddrar i den där nya och ser om det ens gör något att det inte är samma omslag.
Men hur som helst så känns det som att jag kommer läsa om den här boken fler gånger. Och nu var jag så tacksam att biblioteken kunde mätta min hunger av böcker under tiden.


Mathilda
Skriven av Roald Dahl.

Jag tyckte inte alls om denna. Bara Mathilda och fröken Honung´s vänskap om något.
Det är allt jag har att säga om den här boken. Låt oss fortsätta!LÄST I JULIKörkortsboken

Inköp på loppis för några år sedan. Jag ser inte mig själv ta körkort what so evur just nu, för jag litar inte på mig själv i trafiken. Och gör jag inte det då ska jag fan inte köra. Jag antar att jag är rädd för olyckor. Men jag har ändå läst den här boken; för man kan ju alltid lära sig ändå kring hur saker och ting fungerar även om jag själv inte vågar sitta bakom ratten.Visa vad du kan
(Austin Kleon, Re-read #2)

Läst för andra gången. Och jag är fortfarande lite RAWR varför jag inte har köpt hem KEEP GOING ännu. Men jag har avvaktat ifall den skulle komma ut på svenska. Är det någon som vet om den gör det, så hojta!
Annars får jag skaffa den på engelska nån gång. Jag tänkte att jag ville ha matchande böcker, men går det inte så är det så. Jag har pratat Austin Kleon´s böcker förut, så ni fattar: LÄS DOM!Bildningsakuten
(Göran Everdahl)

Mitt evighetsprojekt fick äntligen ett avslut!
Ett spontant inköp när jag var i Uppsala för några år sedan. Det är som ett lexikon men med personlig twist och det är så himla lärorikt och tar en evighet att läsa, men det var så värt det! Älskar man kunskap så är det här en bok för dig!

TIPS! När jag läste den här boken så hade jag små "pappers-klisterlappar" på alla sidor i boken; och varje gång som jag läst en del ur den, så kunde jag ta bort klisterlappen. Också gör man så ända tills alla är borta och då har man läst ut boken!

Det här gjorde jag för att jag ville läsa lite hur som helst och inte bara hålla mig till enskilda sidor. Resterande papperslappar återanvänder jag i andra böcker!

Men jag gjorde också som så: att jag gjorde en check-lista av allt innehåll i boken i en anteckningsbok också kan man bocka av alla delar man har läst. En bra sammanfattning av hur mycket man har kvar att läsa! Båda sätten fungerar (i alla fall för mig)Ayurveda i praktiken: skapa balans i ditt liv (Sivananda yoga vedanta centre)

Det var coolt att man genom ett test kunde berätta om vad som är bäst för den egna kroppen. Det handlar om vad Ayurveda är och vilka delar som ingår. Meditation, Yoga, huskurer, hälsa med mera! Jag tyckte att instruktioner på olika övningar och delarna med rutiner var väldigt intressanta.


Ett hållbart liv (Naturskyddsföreningen)

Den här boken fick jag av min bror. Det är en viktig bok som jag tycker så många som möjligt ska läsa.
Info om miljötänk, symboler man kan tyda i produker, fakta kring varför ett sätt är bättre än annat och så vidare. All info kanske inte är relevant för alla (t.ex barn och trädgård var inte min grej tillexempel).
MEN trots det så var den lättläst och allt kändes så himla enkelt att leva klimatsmart och det är jättebra att den här informationen sprids!
Perfekt att ge bort i present och försöka ta in den information som man kan, det är mitt tips.
 

MANGA JAG LÄST I JULI
Tokyo mewmew vol 1 av Reiko Yoshida

Jag hade den här volymen själv när jag var yngre. Men läste den aldrig då heller. MEN nu har jag läst den och innan läsningen så kände man att STILEN KÄNNS VÄLDIGT JAG och tankar på att DEN HÄR KOMMER JAG GILLA fanns där.
MEN sen när jag slog igen boken så vart jag så chockad. Jag gillade den inte alls. Och jag kan inte se mig själv läsa resterande böcker heller (just nu i alla fall, men man ska aldrig säga aldrig).Inuyasha bok 1
reread#2 och Inuyasha bok 2 av Rumiko Takahashi
Här kom en till chock! Volym 1 läste jag för något år sedan och då kände jag direkt att NEJ NEJ NEJ DET HÄR ÄR INTE MIN GREJ (vilket var konstigt, för jag tyckte ju om en annan manga av samma mangaka, men den här gick inte hela vägen). Och nu nått år senare så väljer jag spontant att prova den igen (för en mangautmaning) och jag bara.....WHAATT??? NU VAR DEN JU OKEJ????? Så jag läste bok 2 också och ja....man kan säga att jag skulle kunna fortsätta nu. Man undrar bara, läste jag den vid fel tidspunkt i livet eller vad är det frågan om?En kopp kaffe till volym 1
(Naoto Yamakawa)

En bok min sambo ägde sedan innan. Jag tycker om slice of life-känslan i den och på konstnärligt sätt så sticker den ut mer än andra traditionella mangaserier. Mycket fokus på kaffe och egenupplevda upplevelser och jag tyckte om den väldigt mycket. Får se om jag läser volym 2 någon gång. Den här läste jag också till en manga-utmaning.

Loveless bok 1 (Yun Kouga)
Och till sist tog jag upp min volym av Loveless som innehåller bok 1 och 2 i serien.
 Jag köpte den spontant på en marknad utan att veta vad den handlade om för många år sedan. Jag har försökt läsa den innan, men avslutade den aldrig för jag tyckte inte om den. Nu tog jag upp den igen för en mangautmaning , för att se om jag ändrat åsikt. Men nej. Nu läste jag bara volym 1 i den här samlingen, men det räckte gott och väl. Jag kommer inte alls fortsätta på den här serien för det är inte min grej helt enkelt.

Sådär! Det var vad jag har läst under Juni och Juli 2019! Har ni läst dessa eller skulle ni vilja göra det? Vad tyckte ni föressten om mitt tips angående Utbildningsakuten-boken?
Hur brukar ni göra när ni läser en bok där man kan "hoppa runt lite hur som helst"? Brukar ni följa sida för sida från början till slut eller brukar ni läsa det ni känner för i stunden?


Kommande inlägg: Monthly favourites och en BOOKHAUL har jag på gång. Missa inte det.
Tack för att ni läste! och på återseende~ MVH Natsumisan
#1 - - Vargnatts bokhylla:

Hoppas du mår bättre snart! <3

Svar: Tack, det hoppas jag med. Det går upp och ner hela tiden. Man får göra det bästa man kan när kaos dyker upp<3
Natsumisan