Lästa böcker: Mars 2019


Jag har haft en bra läsmånad. Har läst mer än jag förväntat mig. 
Och har ni läst något så hojta till med en kommentar här nedan ;) Enjoy!


 


Roman/Poesi/Självhjälp /etc

Harry Potter och fången från Azkaban (JK Rowling)
Nu i mars läste vi bok 3 i bokcirkeln. Jag blev förvånad över hur fort det gick. Jag hade först lite ångest/stress över att jag inte började läsa förens 10:e Mars (för vi brukar ha filmvisning i slutet av månaden)....så jag förväntade mig att jag skulle ta längst tid på mig att avsluta boken....men så fick jag kraft och ork :att det gick fortare än jag trodde det skulle göra och det var sweet.
Jag trodde i början av bokcirkeln att jag skulle bli som mest trött på HP nu efter bok 3, men nej, vi kör på som vanligt i April!
 Jag väntar fortfarande på en krash från min sida, eller så kanske det inte ens kommer? Men en sak är säker....klarar jag bok 4 i April så blir jag extra stolt: för då blir det första gången jag läser ut den i sin helhet (för jag har ju somsagt bara läst till början av bok 4 men inte mer i yngre dagar).
Jag rekommenderar verkligen; att om ni själva vill ha en bokcirkel-serie att läsa, så läs Harry Potter! Vi har satt en bok i månaden och sen filmvisning i slutet av varje månad.
Det är så himla mysigt!

På andra sidan natten: instapoesi (Michaela Forni och Michaela Hamilton)
Ett spontant lån på bibblan. Jag vet att boken släpptes för inte så längesen, men jag har ingen aning om vad författarna gjort tidigare. Det jag lockades av var instapoesi i titeln helt enkelt. Jag har, i och med att jag läste boken, lyssnat på deras poddcast också och den var ju nice den med!


Alla katter har AST (Kathy Hoopmann)

Jag gick förbi den här boken på biblioteket och katten på framsidan lockade mig: och sen när jag bläddrade i den så hade den söta och roliga bilder på katter. Mycket snabb och söt läsning. Ibland behövs ju sånt också.


Läk ditt liv (Philippa Lubbock)

Den här boken köpte jag i Göteborg för några år sedan. Jag hade sett den här i Gävle men just då var den ganska dyr: men i Göteborg hade man REA´t ner den: så då var det ett givet köp ("är den så dyr så måste det ju vara en bra bok! eller????") . Författaren beskriver en medarbetares syn på healing och en egen metod hen skapat. Det är väldigt mycket healing/andlighet/livet-relaterade-saker i den här boken.  Den tog lite tid att läsa: trots att den var lättläst, men innehöll även bra med bilder. Bra uppdelat i kapitel.

52 vägar till mindfulness (Ola Schenström)

Ännu ett bibliotekslån. Om hur man kan se livet och vardagen på ett lugnare och avslappnat sätt med mindfulness. Lite illustrationer och enkel att läsa. Jag skulle rekommendera den här till någon som VERKLIGEN inte känner till mindfulness. För en som har läst mycket om de här sakerna (som jag då antagligen) så blir den lätt "en i mängden"och ganska repetativt. Men däremot en fin presentbok!

Epidemin (Åsa Ericsdotter)

En bok från min egen TBR-hylla! Jag fann denna på loppis för något år sedan, men jag har velat läsa den sedan den utkom. Romanen kretsar kring ett samhälle då man vill utrota fetma bland annat, den utspelar sig i Sverige. Jag tycker att konceptet i den här berättelsen är väldigt intressant....den var lite slowstarted för min del, men när jag väl kom in i den ...alltså woow, snacka vad jag inte kunde lägga ner den, för man ville veta hur det skulle gå för allihopa. Hur som helst så är jag ändå glad att jag äntligen tagit mig igenom den. Jag kommer tänka på den ett bra tag framöver!


Manga


Wotakoi volume 2 - som innehåller vol 3 och 4 - (Fujita)

Jag har skrivit om den här serien tidigare: men som vanligt så är det stor igenkänningsfaktor i den här serien: när det gäller otaku relaterade saker. Det är som en slags slice of life med romans influenser men största delen i den här mangan är ju såklart nörderi-saker som anime, manga, tv-spel, cosplay och så vidare. Är så nöjd över att jag plockade upp den här manga-serien. (jag får aldrig nog att tjata om den, tihii, den är såå bra! )

Tokyo Ghoul volume 1 (Sui Ishida)

Jag har tidigare haft fördomar, typ att "det här känns inte som en serie som jag skulle välja själv". Men så gjorde man det ändå en dag för att "tänk om det är något jag missar". Men ja. Jag blev förvånad över att jag fortfarande kan tänka mig att plocka upp en till volym (på bibblan) av den här serien. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än, men det var ändå fortfarande intressant för mig att fortsätta.

My love story volume 2 (Kazune Kawahara & Aruko)

Samma här. Jag kände att alla kollade på animen när den var "ongoing". Men sen såg jag att manga fanns på bibblan. Så samma som med Tokyo Ghoul så provade jag den här också. Den är väldigt söt i alla fall. Jag förstår varför man faller för den, men jag har fortfarande inget själv att säga kring den. Jag plockar upp på bibblan om jag känner intresset helt enkelt. Vanligtvis är även detta en manga jag  själv inte skulle ha plockat upp annars. Jag är så modig som vågar prova på nya titlar!

Blue exorcist volym 4 (Kazue Kato)

Lånar på bibblan när jag finner dessa. Jag har skrivit om den här tidigare: att det också var en manga jag inte trodde jag skulle intressera mig av. Funderar på att se animen på Netflix med när jag har lust till det, men vi får se!

In this corner of the world (Fumiyo Kouno)
Bibliotekslån. Manga som utspelar sig under krigstid. Kan absolut tänka mig läsa mer av denna mangaka, också vill jag se filmen snart. Det här var även den en bok som jag själv aldrig skulle ta upp, men jag gjorde det nu för jag ville avsluta en mangautmaning.

Magic Knight Rayearth
volym 2 (CLAMP)

Biblioteket! Surprise! Jag har läst lite CLAMP på sistone och ville vidga mina vyer och hittils så tycker jag den här är riktigt nice, jag läser visserligen en knepig svensk översättning, men det funkar och går snabbt att läsa.
Tack för att du läste ända hit!
 

Hur många böcker har du läst under Mars månad? Var det någon bok som du tyckte stack ut mer än andra den månaden som du läst?
Jag själv skulle nog säga Epidemin: just för att den har varit i min TBR så länge nu och den där känslan av att inte kunna sluta läsa för att det varit så spännande.


Nu håller vi tummarna på en härlig läslig April! Ha det gott och stay reading! MVH Natsumisan
#1 - - Lena:

Jag håller på att läsa om Harry Potter vilket är roligt men denna gång läser jag om dem på engelska så det känns som att upptäcka böckerna på nytt igen!