"Monthly favourites" #5

 
Välkommen tillbaka till Monthly favourites,
där jag åter igen skriver lite grejor
som jag kommer speciellt att tänka på
kring varje månad den här tiden på året.
Let´s go!

Monthly favourites Oktober-November- December 2018OKTOBER


Manga: Bamboo blade
Jag lånade hem volym 1. Jag minns att jag var så nära att jag skulle droppa den, för första boken gjorde inget bra intryck på mig egentligen. Den var ganska seg till en början. Men jag är glad att jag fortsatte ändå och inte droppade den. För den blev faktiskt bättre! I skrivande stund har jag läst 7 volymer som jag lånat på biblioteket. Men just nu har jag en lånepaus för att fokusera på min egen bokhylla en stund.

BONUS Manga
: Blue exorcist

Bibliotekslån jag gjorde. Av manga som inte alls känns som jag. Men jag har läst 3 volymer och jag är fortfarande helt OJ, men det här var ju trevligt ändå! Jag kommer läsa fler om det finns på biblioteket, men jag har inga planer att köpa hem dessa själv.

Youtube: Karaoke

Att bara scrolla lite på youtube och trycka på nån karaoke som man kan sjunga och dansa till medans man diskar, håller på med tvätten eller annat! Jätteroligt!

Radio: Star FM

Jag har ju en radio här hemma i köket. Just nu blir det mycket Star FM för det är så mycket nostalgiskt som dyker upp. Annars har det varit rockklassiker som jag lyssnat på.

Skriva: 1 timme flödesskrivning

Att bara ta sig tiden och flödesskriva i flera timmar och exakt det man vill utan att dömma.

Anime: Blend-S

Ingen storfavorit, men jag uppskattar tiden jag hade med serien ändå.

Händelse: Godisfri Oktober

Jag och min sambo hade godisfri månad (samma månad jag fyllde år dessutom så jag åt ingen tårta eller någonting). Jag kände att jag kunde fokusera mer på saker jag tycker om än att hänga upp mig på godis och jag gick även ner väldigt mycket i vikt!


NOVEMBER


Tv-spel: Blazblue cross tag

Efter all denna längtan har jag nu det där spelet! Bara fighting med story liksom. Awesome.

Film: Paddington 1 & 2

En vän ville att jag skulle se de här filmerna. Innan dess hade jag alltid hört att dessa filmer inte alls var bra och att ja....lät som om alla ogillade den. Också ser jag den och bara "varför har inte jag sett den här tidigare", haha.

Bonus film: Hocus Pocus

Under Halloweentider ville man se nån mysig film med liknande tema. Såg att Netlix hade Hocus Pocus. Enda kontakten jag hade med den filmen innan var att många amerikanska youtubers verka tycka att det är perfekta halloweenfilmen. Samma här: Den var underhållande faktiskt. Recommend recommend!

Anime: Nogizaki Haruka no himitsu

Jag håller på med säsong 2 just nu. Den sticker inte ut sådär jättemycket kanske, men jag älskar kärleksparet!

Exponering: Kunde hälsa på kompis under dagen

....och inte bara sova över...för att ångesten ska återvända följande dag när man ska ta sig hem. Jag brukar ha svårt för att ta mig ut (mestadels i alla fall) i och med depression osv. Jag kunde en dag ta mig hem under kvällstid (då jag i vanliga fall inte alls vill vara ute). Men det gick bra och inget farligt hände. Jag ville bara ha med det här i listan ifall andra är som jag. Dont worry. It will be alright.

Händelse: Österns pärla med familjen

Familjen träffades och vi åt god mat ute. På ett ställe jag aldrig ätit på men velat. Det var hur gott som helst!

Spotify: Just dance 2019

Speciellt Big bang och Black pink har fastnat i mitt huvud just nuDECEMBERAnimefilm: Your name


BONUS animefilm: A silent voice

Båda dessa filmer såg jag och en kompis för inte så länge sedan. YAAAAAAS! säger jag bara

Tv-spel: Soul Calibur 6

Ännu ett efterlängtat spel som man haffade på en rea

Anime (serie): Love & lies

Jag kände att shit vilket flyt jag har...det här var ju bra! men jag tyckte inte om hur det slutade...men samma här....jag uppskattade den för vad det är. Undrar om mangan är annorlunda och hur mycket? Någon som läst den?

Planering dagen innan

Tillexempel att plocka fram exakt det man ska ha på sig. Packa väskan. Gjort ordning frukost och så vidare. Så jäkla effektivt och jag slipper tänka så förbannat.

Anmäla sig till event någon månad innan

Jag och en vän tänkte gå på prova-på-yoga i Januari. Det ser jag fram emot redan nu!
Tack för att ni läste och välkommen åter!

Är det något jag skrivit nu som ni själva känner igen er i eller har upplevt? Kommentera gärna :) Härnäst kommer en Monthly favourites: Januari-Februari-Mars och den läre ju dyka upp i Mars någon gång 2019.
#1 - - Bokprinsessorna:

Har du provat alla dessa: Hur länge kan du hålla dig innan du sjunger med videor som finns på youtube? Vissa är ju omöjliga!

Har älskat Paddington sedan jag var barn, minns att jag besökte farmor och farfar på helgen och kröp ner under bordet och kikade på korta Paddington snuttar när jag var barn. Gillar dem nya med men de kanske är lite väl komplicerade för riktigt små barn :P

Svar: Bra fråga, jag brukar inte kunna hålla mig särskilt länge :P kan jag låtarna så vill man gärna sjunga ut ;) Men ja , det beror på vilka låtar man lyssnar på just då såklart :)
Vad härligt! Jag har liksom koll på vad Paddington är, men jag har aldrig läst eller sett någonting annars (förens nu). Mest att man sett Paddington gosedjur och grejer när man varit i London och sånt där ;) Vad mysigt det låter! <3
Natsumisan