Mina kalendrar (2018 & 2019)
Hejsan och välkomna tillbaka till natsumisan.se!
Jag hoppas dagen varit toppen!


Hur som helst, jag tänkte prata om mina kalendrar idag,
så häng med vettja :)  __________________________________________________________________ÖVERSTA BILDEN: Det här är mina nuvarande kalendrar som jag skriver i varje dag. 
Anledningen till att jag har fler kalendrar är för att jag vill "skilja dem åt", ni kommer förstå när ni får läsa vad varje bok har för syfte: 


Bok 1
: är min vanliga dagbok. I den skriver jag en sida om dagen om det jag vill berätta. Om min vardag, nån flödesskrivning, känner jag för att rita någon dag så gör jag det, klipper, klistrar bilder, skriver listor, allt möjligt! Här samlar jag även viktig information, så jag vet alltid vart jag ska kolla först om jag behöver något! 
Bok 2:
Nu har jag visserligen en annan bild på framsidan av den här boken, men det här är min kalender där jag enbart skriver om det som har med bloggen/skrivande/läsande att göra.
Jag har skrivutmaningar jag skapar för mig själv varje år.
Jag har samlat readathons jag kanske vill delta i.
Jag uppdaterar när jag har publicerat något på bloggen,
om jag har text-ideer, om jag har läst ut en bok och vilket betyg den fick, om jag har funderingar kring skapande....ja ....allt möjligt.

Jag har en sida för manga ...som en bingobricka när man bockar av varje genre man provar på. Det är rätt trevligt faktiskt, för då ser man också att man provat på nya böcker och vilka betyg dessa fick etc. Anledningen till att jag bestämde mig att de här boken skulle få finnas i min vardag är just för att ha koll på när jag bloggar och hur jag spenderar resten av min tid. 

Också har vi bok nummer 3
: MÅ BRA-boken som jag brukar kalla den. Det här är min rutin dagbok.

Den här typen av planering har jag fått med mig tack vare min KBT-behandling: för jag fick faktiskt skriva väldigt mycket kring vad jag gjorde på dagarna, jag fick planera in exponeringar jag skulle göra, dokumentera mitt mående, ändra rutiner som sömn och ja....se om jag kan få in mer motion eller om jag behöver vila.

Det har kanske gått 2 år eller så sedan jag slutade besöka psykologen, men jag fortsätter ändå att skriva den här sortens anteckningar: för jag ser bättre hur mina dagar ser ut, jag skriver även hur jag mår och jag skriver även små detaljer som godis jag äter (för det är ju min svaghet, haha) och jag kan oftast se att mår jag dåligt någon dag så vet jag oftast vad det beror på och kan försöka ändra det till nästa dag.

Jag kan se hur mycket tid jag lägger ner på motion och försöka planera in mer om det behövs. Om jag behöver vila planeras det in eller så händer det bara random under dagen. Jag ser också till att jag håller mig aktiverad genom att prova nya saker, gå ut och försöka göra något jobbigt trots att kroppen säger nej (för det kan den ju göra ibland). Och så vidare.

Det här funkar nog inte för alla (funkar det för dig?), men för mig fungerar det här systemet jättebra! + att jag får skriva mer så det är kanon! Min sambo tillexempel säger att han har allting i huvudet, så det är lugnt! 
För min egen del så skulle det bli kaos, haha. 

NEDERSTA BILDEN:  Är de nya böckerna som jag kommer börja med 2019. Jag håller redan nu på och skissar igenom vilka sidor som ska ha speciella texter, bilder och sånt där. Jag ser alltid fram emot att börja fylla i nya böcker. Det blir lite som en ny start.

Förutom dessa kalendrar så brukar jag använda min väggalmenacka som dagbok också på sätt och vis....jag beställer oftast en egen almenacka med massa foton också skriver jag det jag känner för, klistrar stickers eller ritar eget ...kanske affirmationer som man behöver se mer av i sin vardag för att hålla sig positiv och så vidare. 
Skriver ni i många kalendrar/skrivböcker samtidigt? Vad brukar ni skriva i så fall? Vad planerar ni gärna in?
Vid sidan av dessa 3 kalendrar så skriver jag i en INSPIRATIONs bok : där jag samlar allt som inspirerar mig också har jag en FYLLA-I-SJÄLV bok där jag får lista allt möjligt som jag tycker om.


Tack för att ni läste och välkommen åter! / Natsumisan