Nyårslöftesboktaggen

 
 
HÄR skrev jag senast, 2015

Denna omgång så tänkte jag slänga upp fler än en bok på vissa frågor och det är för att LOVA är ett starkt ord och jag kan inte LOVA men jag har åtminstone fler böcker jag kan välja bland i alla fall. Förhoppningsvis skriver jag ner den här listan själv, också får vi se om jag får någonting läst 2019. 

1. En klassiker jag lovar att läsa

1984 (George Orwell)
Har länge varit på min läsradar. Ända sedan jag började studera litteraturvetenskap 2009.
Det är vad alla dessa klassiker har gemensamt! Att de klassiker jag inte läst. Jag har en inbunden utgåva och den här häftade versionen som jag hittat på loppis. 


Dorian Grays porträtt (Oscar Wilde)
Den här har jag åtminstone påbörjat! Också har jag läst lite om Oscar Wilde i en annan bok. Min sambo köpte denna på bokrean för något år sedan och det är bara jag som har tjuvstartat! 

Svindlande höjder (Emily Bronte)
En födelsedagspresent (eller julklapp?) från en vän. För hen visste att jag ville läsa denna! Men så har jag fortfarande inte tagit itu med det....men 2019..... hoppas jag! 

2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta


Berget offrar (Madeleine Bäck)
Det hela började med att jag och min sambo, tror det var 2016-2017 kanske?, så besökte vi ett event i Gävle där Madeleine Bäck pratade om sin dåvarande nya bok Vattnet drar. Där fick vi för första gången höras talas om boken och vi började samla på oss resterande delar av den här serien. Vi har de 3 kartonage-böcker som utkommit i alla fall. Det är bara jag som har sista delen kvar att läsa. 

Alight (Scott Sigler)
Den här boken var väldigt poppis på youtube ett tag. Jag köpte hem första delen ALIVE för att jag ville prova något nytt och som andra rekommenderat. Det var några år sedan nu. Jag fick hem boken ALIGHT efter ett tag, men jag har fortfarande inte rört den. Jag antar att jag är "rädd för att den ska ta slut" eller "att den är för bra": Jag vill läsa vidare, men det har inte blivit av bara. För sen är det bara ALONE kvar att läsa! 

Wotakoi: love is hard for otaku vol 2 (Fujita)
Den här boken skrev jag om för inte så länge sen. Jag gillar denna jättemycket hittils i alla fall! 
 
 Själarnas bibliotek (Ransom Riggs)
En bonusbild! När jag gick igenom min bokylla så fann jag den här tredje boken som jag inte läst än heller och jag köpte den typ när den utkom faktiskt! Men någon gång ska det ske! 

3. En bokserie jag lovar att påbörja


Harry Potter (J.K Rowling)
Jag och en vän brukar läsa samma bok också snackar vi om dessa, det har vi gjort i något år nu. Men nu har vi bestämt att vi ska ta itu med Harry Potter. Vi har båda läst HP (hen har läst alla tror jag och jag har bara läst till bok 4 när jag var yngre). Men vi tänkte försöka beta av första boken i Januari i alla fall också får vi se hur vi delar upp resten av läsningen. Om vi har lust så kommer vi även se filmerna efter varje bok. Jag har redan tjuvstartat att läsa den illustrerade utgåvan (lånad från bibblan). Kände att jag behöver lite försprång. Min sambo hänger nog också med på det här, så det blir spännande! Vilket Hogwarts elevhem tillhör ni? Själv har jag ingenaning, men hoppas jag finner svaret 2019! 
 
 A darker shade of magic (V.E Schwab) 
Det här är en bokrekommendation från 2 bekanta! Som tryckt upp den i mitt ansikte många gånger. Det här är inte ens min bok, men jag har hört att den är bra. Så vi får se om jag rycker upp den 2019.

Truthwitch (Susan Dennard)
Jag minns att den här köpte jag också för att booktubers pratade om den, men jag har själv inte läst den. Sen har jag en bekant som rekommenderar mig alla böckerna - så jag läre ju prova! 4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av
 Dödssynden (Harper Lee)
Inköpt från bokrean för några år sedan. Omslaget är så fint! 

Mina hjältinnor (Samantha Ellis)
Det här är också en bok från bokrea! 

The nakano thrift shop (Hiromi Kawakami)
Inköp från Uppsala English Bookshop 

5. En bok jag lovar att läsa om
 Tid för te (Dorrotea Pettersson)
The moe manifesto (Patrick w Galbraith)
Visa vad du kan! (Austin Kleon)

Alltså det känns som om jag tjatar om dessa böcker hela tiden, men de är så mysiga och läsvärda! Det här är sånt man plockar upp när man vill läsa bra böcker! Som gör mig glädjefylld och lugn! 

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska
 
Liv 3.0 (Max Tegmark)
Har påbörjat! Och jag är intresserad av ämnet! Kanske inte förstår precis allting av det jag läst hittils, men jag är ännu inte klar med den och jag ger inte upp än. 

Kärleken och de sista människorna på jorden (Björn Ranelid)
Boken ligger här för jag har aldrig läst Ranelid och jag vill bara se hur han skriver! 

The wandering earth (Cixin Liu)
Köpte en häftad version från SF-bokhandeln för något år sedan. Jag har läst en novell hittils och den var jättebra. Men samma här: jag skjuter på det för jag tror den är jättebra. Varför gör man såå, gaaaah

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa
Här måste jag tyvärr skriva att jag inte har en blekaste aning faktiskt! 

8. En novell jag lovar att läsa
När allt förändrades (ett urval av John-Henri Holmberg) 
Det här var den enda novellboken jag fann i bokhyllan som jag inte läst ännu 

9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa
En tryckare på Blue Moon bar (Hanna Hellqvist)
Läk ditt liv (Philippa Lubbock)
Hetsa inte upp dig över småsaker (Richard Carlson)

Nu kanske inte det här är JÄTTETUFFA ÄMNEN egentligen, men det struntar jag i! Jag tycker de kan höra till den här kategorin ändå! Krönikorna eftersom Hanna kan skriva om ämnen som gör en lite förbannad på samhället, sen den där boken om att läka sin själ och att inte hetsa upp sig...det kan ju också vara tufft och viktigt...tycker jag i alla fall! 

10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa
 
Gösta Berlings saga (Selma Lagerlöf)
Åter igen, en bok man läst kanske hälften när man studerade men aldrig avslutade. MENJAGVILL 

Monkeys with typewriters (Scarlett Thomas)
Fann denna under en shoppingtur och beställde hem den senare, för tänkte att jag som vill bli författare kan väl läsa denna. 

Anime: A history (Jonathan Clements)
En av mina dyra fackböcker som jag också kommer ta itu med någon gång! 

11. En debut jag lovar att läsa

Då tänker jag på Sigrid (Elin Olofsson)
MONA (Dan T. Sehlberg) 

Jag fann inga färska debutanter i min bokhylla, så fann istället böcker som är debuter men med något år på nacken. 

12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans
 
Skulduggery Pleasant (Derek Landy)
Crown of midnight (Sarah J, Maas)
Män som hatar kvinnor (Stieg Larsson)

Jag vet inte om jag skulle kalla det "att dömma ut" böcker, men jag tar dom här för de har stirrat på mig väldigt länge nu.

Jag taggar: Alla som vill göra denna! 
Något som ni har läst eller vill läsa?
Please, Let me know :) 

På återseende! MVH Natsumisan 
Visa fler inlägg