Vårruset 2017 (Gävle)

Tisdagen den 30 Maj så var det (äntligen!) dags för Vårruset i Gävle.
Jag deltog för första gången förra året (och HÄR finns ett inlägg om det!)

 
 
  
Dagarna innan Vårruset så frågade min sambo ett antal gånger ifall jag hade sällskap till Vårruset. Jag bara röck på axlarna och bara JAG VET INTE. Jag brydde mig inte sådär jättemycket heller, för jag var så fast vid att deltar jag själv så är inte det hela världen. Och sedan dagen innan så fick jag ett sms som löd typ "jamen vilken tid ska vi ses????" och då blev jag så sprudlande glad! Så lycklig att jag var tvungen att gå på en promenad, haha!

Men jag är jätteglad över att jag fick med en väninna till eventet ändå!
I annat fall så skulle jag nog ha provat att jogga/gå dom där 5 kilometrarna, om jag deltagit ensam, men sen när man väl beslöt sig att strosa bara ...så kände man direkt att ja....jag kan nog skjuta på det ett år till! Haha! För jag var nog ändå inte i "den rätta formen som man vill vara när man springer" . Jag är, eller jag känner mig svagare än vad jag egentligen vill vara. Mycket har med min sjukdomshistorik att göra. Hur som helst. Det var mysigt att få komma ut och strosa. Och jag minns att förra året så gick jag rundan på typ 1 timme och 10 minuter eller så. I år så var jag i mål på 54 minuter och jag bara OJ va fort det gick!

Jag är fortfarande öppen för förslag om lopp häromkring. Gävleborgs län-ish. Eller ja....5 kilometer känns ju bra hittils som den nybörjare och amatör jag är. Jag läser fortfarande löpar-tidningar och tänker ibland att "men herregud, ska jag verkligen satsa på sånt här". Fast man mår ju bra och får en kick och förhoppningsvis hjälper det hälsan. Till en viss del i alla fall.

Då har jag frågor till er! Finns det några bra sidor/communitys för nybörjar-löpare/springare/joggare/motionär/whatevur som rekommenderas eller som jag bör känna till? Era bästa tips på låtar att lyssna till under löpning? Jag skrev tillexempel själv en lista förra året med Topp 5 löpningslåtar, men jag skulle nog kunna göra en till ....för just nu är jag inne i lite annat, I guess ;)

Vad lyssnar ni på för musik annars då? Har ni deltagit i något motionslopp och hur var det? :)