SETT och LÄST senaste tiden

Det var tänkt att det här inlägget skulle komma upp 25/8-2017, men den får komma nu istället! 
Det blir som ett slags utplock av program jag kollat in & böcker som jag läst den här månaden ~
____________________________________________________________________Jag såg en dokumentär om Per Anders Fogelström på SVTplay.
HÄR kan ni hitta programmet ifall ni är intresserade.
Och jag är glad att jag kollade för nu vill jag läsa nånting av Fogelström - så lägger till honom i min evighets-läslista. .
Vet inte vart jag ska börja, men det är såklart ingen brådska.
Jag tror ändå inte jag kommer läsa något på ett bra tag *det finns andra böcker som slinker före*. 
Kanske lyssnar jag på ljudboken Mina drömmars stad
Helge Skoog verkar ju ha en mysig farbrors-röst, av det jag hörde på förhandslyssningen via storytel
Eller var börjar man? Börjar man med debuten eller går ni direkt pang på det aktuella, det "mest kända verket" av denna där? För min del är det väldigt valfritt, vad man känner för. 

Jag följer ett Scifi-program i 4 delar via SVTplay. Science fiction genom tiderna.  Där man diskuterar Science fiction i filmvärlden/litteraturen....hablahabla. Mycket intressant och rekommenderas till alla som är intresserade av science fiction! Jag personligen har aldrig läst så mycket science fiction i mina yngre år, men jag har inspirerats av olika källor i min omgivning och gett det mer en chans nu. Jag vill upptäcka mer! Är det något jag absolut inte får missa? 

Jag läste Varför alla hatar poesi av Ben Sterner. Så kommer vi till mitt ämne: poesi.
Aldrig läst författaren, men jag intresserade mig av hans ämnesval:  om varför dikten som konstform är så underskattad. Jag har nämligen tänkt detsamma och här tar han upp lite ja.... egna teorier om hur han tror det ligger till, ger exempel och egna erfarenheter.
Den här lilla boken lånade jag på biblioteket och jag kan tänka mig äga den i framtiden.
Läsa om den och stryka under det jag anser viktigast för mig. 
Jag läste 12 volymer av Elfen Lied  (manga). Jag gjorde det, verkligen.
Och det roliga är att hade det varit för ett par år sedan, då hade jag absolut inte ens intresserat mig för den här. Jag var väl inte jätteWOAH nu heller egentligen. Men jag har hört att den här ska vara väldigt.... "kontroversiell", folk antingen älskar eller hatar den typ.  
Det var omöjligt att lägga ifrån sig den. Jag kan inte säga att jag tycker om karaktärernas bakgrundshistorier, vilka val dom gjorde eller relationen dom har till varandra. MEN uppbyggnaden av storyn faschinerade mig ändå. Jag hyser också en hatkärlek för den här mangan. Jag har inte sett animen, men jag vet inte ens om jag vill för jag känner mig ganska mätt för tillfället. 
Jag funderar på att droppa Gamers! anime´n eftersom den inte är njutbar.
Eller vadå funderar, jag har beslutat mig för att jag tänker droppa den.
Det här var ingenting som intresserade mig och jag hade väl andra förväntningar,  I guess. 
Ska jag vara ärlig så var det TITELN som lockade mest än handlingen. Så kan det gå
Jag följer NEW GAME!! (säsong 2 alltså)  & 7O3X Fastest Finger First
Och detta för jag orkar inte ha koll på något annat animerelaterat för tillfället. Jag tar det som finns på ongoing via crunchyroll. Så dessa är liksom.....waaaaaah! för mig just nu i alla fall ~ Och ja... i NEW GAME så gör dom i alla fall tv-spel och ser sjukt söta ut! Jag är lite svag för animetjejor! Och Fastest finger är liksom frågesports-relaterat.... och jag bara waaaah så jäkla nördig <3 (jag älskar frågesport annars också!) 
Jag läste Paulo´s budord av Paulo Roberto.
Aldrig läst Paulo innan, men det här var en fett peppande bok som jag behövde just nu.
Att orka fortsätta och ja.... att man äger och liksom ska omfamna livet med en stor kram bara.
Eller det är mina ord om hur jag känner efter den här boken!


 


Jag har läst Finna sig av Agnes Lidbeck och lyssnat på ljudboken  Blybröllop av Sara Paborn. 
För det kommer bli författar-events här i Gävle - som jag tänkte besöka om jag har möjlighet! 
Jag känner mig väldigt generös! Som hoppar in i böcker jag inte har en aning om vad det är! :) woop-woop!


I helgen (alltså den som var nu) så läste jag i Tidningen Skriva och FramgångsguidenI övrigt: så läser jag mycket diktböcker och skriver ständigt upp nya diktare att studera och inspireras av. 
Jag skulle vilja läsa Olof Lagerkrantz Dikter om Kärleken så snart som möjligt. Ni vet DEN DÄR BOKEN jag köpte på Second hand för ett tag sedan.  Har ni några poeter ni vill utforska? 

Och på Söndag ska jag se Babel (litteraturprogram)...

Eller nej - jag såg den på SVTplay senare nästa dag (måndagen): för jag hade fettvadd i öronen då jag behandlar med revaxör för tillfället. Var ju omöjligt att höra va dom prata om, haha. Jag har vaxpropp i öronen (IGEN)...för tredje året i rad vid ungefär samma årstid *skratt* så att... jag såg den på måndagen istället som sagt...och jag hade en bråkig katt som ville vara bakom tvn samtidigt. Men jag gillade hur de på redaktionen hade filmat utomhus på den där litteraturfestivalen i Danmark. Det såg jäkligt mysigt ut! 
Hoppas ni haft en trevlig läshelg och ha en underbar vecka! På återseende / Natsumisan 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg