Just nu har jag kommit in i någon slags tidningsfas.


Jag har läst senaste numret av Tidningen Skriva och ViLäser.
Sen så har jag läst senaste Runner´s world

Jag har en Framgångsguide "Kom igång med löpning" som jag läser just nu..
Men jag har även införskaffat Tidningen Nära och Inspire *att ha på hög sisådär*

Jag försöker omringa mig med så bra och positiva saker som möjligt. Som mitt fokus på skrivandet, läsande, att må bra, läsa mer om löpning och allt sånt där. Läser ni tidskrifter?

Funderingar (intressen i urval)


Förutom att SKRIVA och LÄSA så har jag andra "intressen" som jag kanske inte nämner så ofta (?)

______________________________________________________________________________


LÖPNING
Det är lika roligt varje gång som folk kommer hem till mig; och man har uppfattningen att jag är värsta tränings-löparen; och det är nog oftast för att jag har en massa bilder uppsatta; som på något sätt SKA försöka trigga igång mig på något sätt. Jag har löpartidningar lite här och var i hemmet, jag har citat som peppar och lite träningsgrejer.

Men av någon anledning så känner jag mig inte så TRÄNING FREAK utan jag har det mest omkring mig för att påminna mig om att MIN HÄLSA KAN BLI BÄTTRE men jag är inte den där som springer ut varenda dag, åh nej.

Just nu så tränar jag när jag har lust bara. Jag blir jätteglad jag bara är ute på en halvtimmes cykeltur eller om jag kör något tabata-pass eller ja...går ut och går överhuvudtaget! Men det är inte varje dag jag orkar det och jag försöker acceptera att "såhär fungerar jag". Är inte alltid på topp och det ska vara okej. Gör ditt bästa liksom.

MEDIALA
Jag skriver sällan om det här eftersom "jag är rädd vad andra tycker och tänker om mig". Jättedumt jag vet. Fast sanningen är väl att jag fortfarande är osäker på mig och mina upplevelser. Jag gick en reiki kurs förra året. Healing-relaterat. Var jättestolt över att jag gick den kursen; för den gav mig så mycket. Och jag har upplevt en del saker som jag oftast är tyst om .....jag försöker hantera det på egen hand liksom. Nej men sanning är ju den att många i min bekantskapskrets "höjer på ögongrynen" så fort jag pratar om mina upplevelser, så det är därför det känns lite läskigt att prata om det kanske. Ett exempel är ju "varför jag undviker sociala medier" ibland...och det är för att jag inte mår så bra ibland ...för på något sätt så påvärkas jag av t.ex facebook/instagram etc utan att jag kan beskriva varför. Fråga mig inte hur. Men ibland blir det så mycket att jag måste avskärma mig. Det finns mer som ingår i det här mediala, men vi får se om jag i framtiden vågar öppna upp mig mer om det.


 

JAPANSKA
Jag tränar japanska. På egen hand. Jag vet inte varför det känns konstigt att erkänna detta. Min fobiska personlighet är rädd för att bli påhoppad antar jag. I varenda grej jag gör egentligen. Jag är rädd för att folk ska säga att jag gör på fel sätt....varför nu det är så viktigt för mig???? Hur som helst. Jag äger en GENKI skrivbok och läsbok (som jag köpte då jag TÄNKTE börja en kurs i japanska, men det blev aldrig av). Så då har jag börjat själv istället.

Jag har gjort FLASH CARDS med hiragana och katakana som jag brukar ta fram ibland ... jag har appar i telefonen där jag övar.... jag ser ibland japanska tvprogram med japansk textning; då målet bara är att "hänga med i textflödet". Just nu så har TERRACE HOUSE på Netflix varit väldigt poppis här hemma! Jag läser japanska tidningar och manga ibland och blir lycklig när jag förstår nånting överhuvudtaget. Jag hittade nyligen en app med barnböcker på japanska som jag brukar läsa någon gång ibland när jag har lust till det ;) det är väldigt skoj!


TV-SPEL
Just nu spelar jag SAINT SEIYA SOLDIERS SOUL. Jag kör på story och det är AWWW SÅ ROLIGT

* jag var tvungen att inkludera en trailer, sorry not sorry!!!! *

MUSIK
Ibland vill jag starta band. Ibland vill jag skriva låtar. Ibland vill jag sjunga. Spela instrument trots att jag bara är en amatör på keyboard. Min lillebror gör musik och han gör det jäkligt bra! Så han har inspirerat mig väldigt mycket.

Det finns så mycket man vill testa på; MEN man vet inte om man orkar eller om det bara är  "en tillfällighet". 

Jag är en person som ständigt "hoppar in i nya hobbys". Jag har flera intressen än dessa jag nämnde nu.......jag försöker nog fortarande att  "lära känna mig själv bättre" ...prova på nya grejer. Läskigt ibland, men kan även vara rogivande. 

Hur har ni det? Har ni många hobbys som ni brukar byta emellan? Något som tar upp mest fokus just nu?

Karaktärer & skaparglädje


TJEEENAA!

Välkommen tillbaka till Natsumisan.blogg.se!

Fint att ha dig här! :) allt väl?


För någon vecka sedan så fick jag följa med min sambo till Sandviken Open Stage; där han framförde stand-up för första gången. Jag fick hänga med bakom kulisserna och peppa.
Jag är stolt över att han presterar och vågar. Jag själv stod senast på scenen i oktober 2016 och då framförde jag min poesi. Men att se honom stå där med glimten i ögat, så blev jag inspirerad; att jag vill fortsätta utvecklas : att  träna upp min scenvana och övervinna mina fobier. Min fobiska personlighet som jag brottas med varje dag.
Nu har jag tillexempel skrivit upp mig; att jag ska medverka på ett författarsamtal (har ingen koll på vem som kommer dit, men det ska bli spännande att se!) ....och grejen är den att man kommer även ha en workshop i poesi-framtädande. I tanken på det här så är jag jätteskraj och nervös, MEN jag vet samtidigt att jag vill det här och att det kan vara ett steg i rätt riktning. Att våga ta plats.HUR-SOM-HELST

I natt hade jag en fin upplevelse. Som vanligt så fick jag FLOW så fort jag planerade att gå och lägga mig. Jag har länge grubblat över mitt skrivande: "att jag inte har karaktärer" (och jag insåg hur jag levde i en lögn, för jag gnäller att jag inte har något att jobba med ... (jag tror inte på min förmåga, att jag kan) ....och sen visar det sig att jag har en viss typ av ämnen jag återkommer till i textform och sen att jag (tydligen) hade en hel radda karaktärer sedan tidigare). Men ja..... sen  att jag är också oftast är osäker på vilken genre jag vill fokusera på och så vidare (varför nu det är så viktigt).

Där i natten så jag började rita random figurer: mestadels människor men även djur faktiskt : och jag började "fråga ut dessa" om deras namn, yrken, civilstånd, egenskaper etc. Låter lite konstigt kanske (eller så inte), men jag fick skriva ner det som kändes bäst ....och det kändes  inte som att det var JAG som hittade på, utan jag såg BILDEN och lät den tala till mig.... nånting sånt.
Men jag fick ju inga SVAR varje gång heller.....(har varit med om det här innan också: att jag har en karaktär som sagt alltmöjligt till mig, men vill fortfarande inte ge mig ett NAMN, haha).

Men ja.....också under tiden så började jag även kartlägga karaktärer som jag på något sätt haft kontakt med i mitt skapande. Jag har t.ex skrivit mycket ramsor/poesi med karaktärer inblandat och jag tänkte.... har dom nånting gemensamt eller är dom alla från olika världar?

I övrigt har jag ....nu för tiden... ritat väldigt mycket (jag som alltid varit osäker på min stil) ...så det har blivit många självporträtt och berättelser från min vardag.... och bilderna blir olika varje gång ~

Här nedan är ett exempel. Awww.....jag ser ut som en liten potatis!

Annars har man åkt lite bil. Hälsat på bekanta. Man har även funderat kring varför man själv inte har körkort. Men jag vågar seriöst inte sätta mig bakom en ratt. När jag åker med min sambo ibland...så märker jag hur jag börjar tänka: på hur bilisterna ska börja tuta ...(om det vore jag som körde) och jag bara skapar kaos av alltihop! Men ja....jag har funderat på att läsa lite hemma på egen hand själv kanske....om jag har lust.....men det har jag inte för tillfället för jag har en massa andra saker jag vill ta itu med istället. Men det vore roligt OM jag kunde åka någonstans på egen hand :) utan att ta bussen ~Idag vaknar jag av att regnet smattrar mot fönsterrutan och det blåser (helt galet). Men jag gör ordning en kopp cappuchino med marchmallows ...också hitta jag en MERCI med smak av kaffekräm. Också fortsatte jag läsa senaste SKRIVA-tidningen. Också ordnade jag matlåtdor däremellan....nått skitlätt som pasta och köttfärs~
Aaa....här är jag och min lilla bäbis.

 
Vad händer hos er den här veckan? Vad har ni för er just nu? ~
Skriver ni i någon speciell genre? Hur fungerar det för er när ni "kommunicerar" med karaktärer eller bygger upp text? Hur ska det vara omkring dig - för att du ska vara som mest produktiv? Eller har ni andra intressen ni vill dela med er av? Skriv gärna i kommentarsfältet ~ på återseende!

Poesi & Stickers

Jag har en tendens att ta en massa bilder på mobiltelefonen, fixa dessa med olika filter, men jag lägger aldrig ut bilderna direkt utan nu får det var så att dom kommer ut flera veckor senare. Så ni ska få en liten bildexplosion!Jag hälsade på i Hälsingland för några veckor sedan och fick möta den här "arbetsplatsen av hantverk" som mor min pysslat med den senaste tiden. Väldigt fina saker och att bara fota den här bilden, så blir jag väldigt inspirerad. Jag själv är inge vidare på att sticka...eller jag har en halsduk som jag hållit på med i flera år och fortfarande har här hemma - men min mamma....hon gör flera olika projekt och fort går det ;) Jag känner fler som är väldigt engagerad i stickning - och det är så fashinerande och jag önskar att jag själv ibland kunde utvecklas i det med (trots att jag hoppar från alla möjliga hobbys nu för tiden).Sen så har jag läst en bok, som en väninna lånat ut till mig. Det här är andra delen i The name of the blade. Och jag kan ju säga såhär; att första boken älskade jag. Hade inga problem med den. Men den här kändes väldigt Meeeh. För tänk er ett diagram....och början dalar NER hela tiden ...och när jag kommer halvvägs så går det UPP en liten stund för att sedan DALA NER IGEEEN *gaah*. Fast trots det så kommer jag att avsluta den här serien någon gång. För jag tycker om konceptet annars~Sen så håller jag (fortfarande) på och dekorerar min almenacka.... för det blir personligt och snyggt på något sätt tycker jag. Sen kan man ju tänka såhär: risken finns ju att jag kommer cutta sönder almenackan sen för att återanvända bilderna ...om jag vill rama in nånting eller klistra nånstans....och då kommer en tanke (jag får) att: Menååå hur nödvändigt är det då att klippa/klistra/rita om jag ändå ska förstöra det seen? Men så har jag kommit fram till; att jag mår ju bra av att dekorera och allt det där...men det ska heller inte vara hela världen om jag nu i framtiden förstör det där fina. Den här delen fyller ju en funktion här och nu. Och mår jag bra av att dekorera såhär, ja , då är det väl bara att fortsätta, inte sant? Jag ska inte behöva tänka så mycket.Sen när jag var hem till Hälsingland, så fann jag den här boken på loppis för 1 krona. Flora Poetica heter den och innehåller dikter med naturskildringar från svenska poeter ...samt på något uppslag kan man hitta fina blomster-bilder. Jag läste den högt för min katt faktiskt (haha). Och jag markerade ut de dikter som jag tyckte bäst om. Men även dikter som hade fina utryck som jag inspirerades av. Kom jag fram till någonting av den här läsningen? Ja! Jag märkte att jag hade markerat GILLA på många dikter av Bo Setterlind, Erik Axel Karlfeldt och Karin Boye! Så det är nog poeter jag ska kolla upp närmare ~I min MÅ-BRA kalender så har jag nu i några månader skrivit upp att VÅGA SKAFFA FLER STICKERS OCH TEEJP - bara för att det är något jag konsumerar väldigt mycket just nu ~ för det får mig att må bra! Speciellt TEJP (som jag tjatat mycket om på bloggen, haha) - men seriöst....ATT DRA EN BIT WASHI TEEJP OCH BARA KLISTRAAA PÅ PAPPER....DET ÄR SÅ BEFRIANDEE ~ Får det mig att må bra????? JAAA då är det bara att skaffa mer.

 
Också kan vi avsluta inlägget med en "familje"-bild. Det är min sambo, vår lilla Zelda och jag förstås ~
Visa fler inlägg