Eat Pray Love & "litteratur-anime"


Jag såg en film. Eat Pray Love. Tyckte den var bra. Nu vill jag läsa boken. Skriven av Elizabeth Gilbert btw.
(Jag skrev upp hur mycket citat som helst - i egen skrivbok- när jag såg den här filmen, herreguu!)
Saker som inspirerade mig och texter som jag kan ha med mig i livet ~


Jag satt vid Netflix och tänkte "ta det första som ploppar upp för mig". Så tog jag en film som jag trodde jag INTE skulle tycka om. Att det inte skulle kännas som en som tilltalade mig. Men jag läste att karaktären var skribent och det var DET som gjorde att det blev den här filmen. MEN jag förväntade mig verkligen inte att hon under filmens gång skulle genomgå en sorts "inre resa", vilket jag också på något sätt gör just nu och kunde verkligen relatera till detta. Fast jag visste egentligen ingenting om filmen (eller boken!) när jag började titta.

Här kommer en trailer för er som vill:
 
 ________________________________________________________________________


På Crunchyroll b.la streamar man Miss Bernard Said.
En anime som språkar LITTERATUR (på något sätt) i ca 3 minuter per episod. Hur coolt är inte det????

"The story centers around a lazy girl's love for famous literary works along with her bookworm friends. Sawako "Miss Bernard" Machida wants to be well-versed in literature but she doesn't actually read those books! Encounter various prominent works including the Bible, The Tale of the Heike, The Great Passage, Fermat's Last Theorem and more that she hasn't read." (KÄLLA)

Jag kan tycka att "det går väldigt fort ibland".....MEN det är intressant att man nämner sånt man känner till! Tillexempel Moby Dick, Sherlock Holmes, Haruki Murakami och så vidare. Yaaas! 
Jag njuter av det här hittils i alla fall ~ för jag tror inte jag har sett någon anime som låter litteratur få fokus (?) förutom Library Wars som har något slags biblioteks-tema, men jag har inte sett den (ännu).

Här ser ni första episoden av "Miss Bernard Said"! Finns säkert fler på youtube också .....
Jag vet inte, hur avslutar man ett sånthär inlägg?
Vad har ni för tankar? Något ni har sett/vill se eller ja...vad händer i era huvuden just nu?
Visa fler inlägg