15 Bookish Things About Me

 
 
1. Förut så köpte jag jämt pocketböcker (för mjukheten). Jag hade alltid problem med inbundna böcker för jag tyckte de var obekväma att hålla i. Men jag dras mer mot inbundet nu bara för att texten är större och en inbunden känns mer exklusivt i hyllan, haha. MEN jag tror att jag mest njuter av känslan av en häftad bok faktiskt! Som ett mellanting av båda liksom ;)

2. Hemma  läser jag helst i ett hörn i vardagsrummet; där jag har min läslampa och nära till fönsterbrädan (så jag kan njuta av en kopp kaffe/te samtidigt)

3. Jag flyr till biblioteket när jag känner att jag vill ha läsro (för ibland är jag ofokuserad här hemma, speciellt om katten Zelda ska bråka, haha)

4. Jag är sämst på att avsluta bokserier. Jag avslutade nyligen Divergent-trilogin iofs. Men vad hände med sista boken i Miss Peregrine? Fortsättningen på Throne of glass (har inte ens börjat bok 2)....och när ska jag börja på Cress????  och så vidare.

5. Jag samlar på mig bokmärken! Gratis och köpta, spelar ingen roll! Men tamejfan att jag använder allt annat jag hittar i hemmet ändå....i nödfall... t.ex kvitton....

6. Jag kan inte hjälpa det....men ja....jag kan också falla för bokomslaget ....trots att jag tycker det är sjukt viktigt med bokens innehåll

7. Jag brukar vilja läsa 50 sidor som högst, innan jag gör något annat. Men det blir oftast mer... vet inte om det är en "tvångstanke" eller nått....men när jag gick i skolan så hade man en regel att minst läsa 50 sidor om dagen på svenska-lektionen....det var aldrig några problem för min del ....men jag antar att jag har "det där"  med mig än idag, haha. Jag vet inte. Det känns bara bra när man passerat 50 sidor, haha. 

8. Jag började läsa Harry Potter när böckerna kom ut, men på något sätt så slutade jag mitt i fjärde boken och jag har inte läst mer sen dess. Bara sett filmerna - men det var länge sen nu och jag vet inte om jag borde skämmas för det.....(i och med att böckerna är så älskad).

9. Att jag blev påtvingad att läsa Alkemisten (Paulo Coelho) i skolan av en svenskalärare, är en av de bästa saker som hänt mig! Det var en" ny författare" jag tog mig ann och många i klassen tyckte det var en svår bok. Men jag älskade den! Och Paulo Coelho är en av mina favoritförfattare! Den upptäckten är guld.

10. Ibland när jag lyssnar på ljudbok; så kan det hända att jag lånar hem bok-versionen också "ifall jag känner för att byta av emellan". Också kan jag prata med mig själv (göra mysiga miner) medans jag lyssnar, haha.....kanske ibland när jag läser också.... beroende på vad det är.  

11. Under hela skoltiden har människor sett mig som "hon den där som vill bli författare".

12. Min bokhylla är uppdelad i olika sessioner. I ena har jag skönlitteratur (lite alltmöjligt).... I andra bokhyllan har jag facklitteratur (mestadels om cosplay/tvspel/anime/kultur) och sen lite serier/manga (t.ex Genshiken, Haganai mfl.). Resten ligger i olika delar av mitt hem....i lådor (vill ha fler bokhyllor!) men jag håller jämt på och byter ut böcker ändå....så jag har alltid "de som känns mest aktuella" i min TBR-hylla.

13. Jag har alltid med mig någon form av bok när jag lämnar hemmet (kalender/målarbok/skrivbok/läsbok/Whatever) ....det känns ganska naket att gå utan. Men är det en snabb tur ut bara så räcker det med mobilen (storytel eller en podcast)

14. Jag är otroligt feg på att upptäcka nya författare. Samtidigt som ja älskar känslan när man har upptäckt en ny författare..... makes sense????hahahahaha.

15. Enligt boktipset.se;  så är det här genres jag läser mest utav:
 


När sambons rädsla omfamnar mig


Jag är inte alls förvånad om jag är en såndär highly sensitive person.
Så jäkla lättkränkt och sårad (av så många dåliga anledningar dessutom). Jag har gråtit och mått skit i flera dagar helt utan anledning. Igår låg jag i sängen hela eftermiddagen och fick tvinga mig ut på event (då jag vet att det är bra för mig att komma ut...jag försökte i alla fall). När eventet tog slut så flydde jag hem igen fort som bara den.
Att bara vara bland folk var verkligen sjukt jobbigt just då.

Jag kom och tänka på en annan sak.
Jag följde med min sambo till tandläkaren för någon vecka sedan. Han är tandläkarrädd. Och jag satt där med honom i väntrummet. Under hela dagen har jag bara tänkt att "jaaa...jag ska med till tandis ...no big deal....vilket bra stöd jag är".
Men så under tiden där i väntrummet så "smittar sambons nervositet av sig"....så jag sitter där och mår sjukt dåligt.....som om det vore jag själv som skulle gå in till tandläkarn. Seriöst. Det är bara jobbigt när jag är så jäkla lättpåverkad av andra. Det här kan även hända när jag är med vänner eller vart som helst. Jag får nån jäkla fokus på hur alla andra känner .... eller det känns i alla fall så...jag tar in en massa intryck som jag egentligen inte behöver ta till mig ....men vafaaan...ibland kan det bli tröttsamt.
Jag är en såndär person som tänker fööör mycket och för detaljerat att det till slut blir för jobbigt ....jag ska hålla på och "läsa av kroppspråk" och "tankeläsa" vad folk egentligen tycker om mig....det tar på krafterna.

En annan sak jag kan göra ibland.
Nån gång har det hänt att någon cyklade förbi mig....och då har jag "hoppat in i en person" och följer liksom "i hens ögon" vägen hen cyklar en stund ....för att sen hoppa tillbaka till mig själv igen och ba "vafan hände dääär???". För någon vecka sedan så gick jag en promenad. Jag stannade till och kollade på några pojkar som spelade fotboll. Då händer det igen. Jag befinner mig i en annan människa och dribblar fotboll en stund. För att komma tillbaka till mig själv igen. Alltså...varför gör jag såhär? Ibland tror jag att jag är galen på riktigt.

Färglagt bilder och lyssnat på lyrik


Den här veckan har jag bl.a varit ute på promenader, färglagt bilder och lyssnat på lyrik via storytel (har hittils hört/läst Det här är hjärtat av Bodil Malmsten och Tomas Tranströmer läser: 82 dikter ur 10 böcker 1954-1996).

Här är en favoritdikt (my opinion) <3....Och ser jag på anime (via crunchyroll) så verkar det som om Locodol har fått mest fokus hittils i alla fall. Så det är väl vad jag har sysslat med.....vad jag kommer på just nu.

Hoppas ni andra har haft en bra påsk! Jag firar inte påsk riktigt, utan jag och älskling tar det bara jäkligt lugnt ;)
Vad har ni haft för er? Lyssnar ni på storytel? Jag ska försöka klura på vad jag ska lyssna på härnäst xD

Vad jag spelade färdigt, vad jag spelar nu och vad jag ser fram emot

Det har gått ett bra tag sedan jag spelade någonting senast.
Så kan det gå; när man har en del olika intressen också ger man vissa saker mer tid än andra.
För jag tycker ju om att spela! Men något som kan vara negativt ibland är min inställning, tillexempel att jag ibland inte har tålamod om det är något riktigt svårt jag har fastnat kring i spelet....då kan man ba "fuck this shit" och bara lämnar det för att senare återkomma en annan gång.

I alla fall! I söndags spelade jag Persona 4 Arena Ultimax. Ett spel som jag köpte när det släpptes (för jag är en sån som ska gå igenom hela STORY MODE-delen....sånt brinner jag för). Men så spelade jag ett tag, och sen höll vi på och bytte emellan konsollerna hemma (spelar ju detta på PS3, men så har vi nån som vill spela PS4 osv så det varrt ett jäkla bytande av sladdar). Aja, men nu var jag verkligen fokuserad här i söndags och ba....hell yeeeh.....nu har jag inte spelat på en evighet så jag borde ju vara pepp och laddad....och det slutade med att jag körde färdigt allting på story mode och det kändes så himla skönt! Jag tyckte bättre om första spelet (Persona 4 Arena, antagligen för att Labrys en större roll i den). Men den här var helt okej. Mina favoritkaraktärer är Labrys (waifu! <3), Chie Satonaka, Yukari Takeba och Kanji Tatsumi.
Och när man blev färdig så kollade jag efter vad mer för spel jag har som är obörjade. Jag visste att jag börjat på Time & Eternity...och sen har jag Saint Seiya Brave Soldiers som jag håller på med. Jag kände att njaaa...jag kanske borde testa på något annat? MEN SE DÄR, ett oöppnat spel! ...som jag inte testat överhuvudtaget av nån anledning. VI KÖR PÅ DEN. Så jag slog på den och än så länge så gillar jag det jag har fått göra i alla fall. Min sambo har suttit bredvid och skrattat åt mig för jag är så jäkla vettskrämd (när det är äckelpäckel monster och shit...jag blir ju stressad! haha). Men ja, vi får se om jag kommer fortsätta på den här framöver. Annars tycker jag den ser väldigt magisk och mysig ut.I övrigt ser jag såååå fram emot POKEMON, ihihihiih! SUN eller MOON....det är frågan!!! *fangirl scream*

Två böcker jag nyligen läst


Jag må fortfarande vara kritik/åsikt-rädd och allt det där.
Men jag tänkte i alla fall försöka skriva lite om åtminstonde två böcker som jag har läst den senaste tiden.
Jag har fortfarande en seg läs-period just nu...men så kan det va! Okej, nu kör vi!


 


Äta djur (Jonathan Safran Foer)

Jonathan hade väldigt mycket personligt att berätta; samt inblickar i hur slakterierna hanterar djur. Sjukt mycket källfakta i slutet av boken (Herrejävlar, vilket jobb han lagt ned!) och man fick läsa människors egna erfarenheter av hur det fungerar i just den industrin. Jag kunde känna ibland under läsningens gång att det blev väldigt "flummigt skrivet"...alltså att först vara väldigt personlig, sen hoppa direkt in och diskutera hur hönsen hanteras, sen till nån random person som berättar och sen vidare till hur grisar hanteras och sen tillbaka till hönsen och så vidare. Men det kan ju vara svårt också att få till det "i sin ordning" då jag antar det här är ett väldigt brett ämne. Jag kände ändå av hur han försökte koppla början med slutet på något sätt ändå (och det är ju bra!). Men allt som allt så tycker jag det här är en bok alla ska läsa ("tryck upp den i nyllet bara", nädå) . Jag läste den mest för jag var nyfiken på att finna "den där boken som får mig att sluta äta kött" (eller i alla fall se om jag skulle bli påverkad på något sätt....och ja....jag gapade en hel del och ba "NÄE" under läsningen). Boken väckte mycket tankar kring djur och miljö. Det är bra att det uppmärksammas.

 
Här har vi ett exempel på ett stycke som fastnat i min näthinna *rys och äckel*

 
 
 

____________________________________________________
 
 

Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig
(Bodil Malmsten)

Den här gillade jag! Att få insikt i någon annans liv för stunden...för mig var det en "feel good"-läsning.
Nu var det första gången på länge; som jag använt klisterlappar i en bok nu....för jag fann så mycket som inspirerade mig här ....så jag var tvungen att markera! haha.

Detta är en loggbok där Bodil själv har antecknat egna erfarenheter, bilder, citat hon hört, skriver om saker hon läst/sett på film, åsikter med mera. Vissa saker kändes inte som min grej, medans andra saker kunde jag verkligen relatera till. Delar ur hennes språk och vissa citat som fanns med fastnade jag lite extra för. När jag läste denna så kom jag att tänka på "40: Constant Reader" (Linda Skugge) av någon anledning (nu var det ett tag sedan jag läste den...men hur ska jag säga....det är inte riktigt samma saker dom skriver om ....men "dom gör det på sitt sätt" och bara det är ju härligt!)

Jag har tidigare bara läst För att lämna röstmeddelande:tryck stjärna och Så gör jag: konsten att skriva av Bodil Malmsten. Finns det andra titlar jag verkligen borde kolla in, så hojta till är ni snälla ;)


Den här bilden inspirerade mig väldigt mycket! Just beskrivningen av ungdomar som bär egensydda detaljerade balong-kjolar och randomly går dom och fiskar och är finklädda ....vet inte riktigt HUR det inspirerar mig men jag tyckte beskrivningen i sig verkade väldigt mysig! Fan va badass att gå å fiska och va snygg som fan!


Vilka var de två senaste böckerna ni läste? Och vad tyckte ni om era läsupplevelser?


Det finns så mycket jag vill


En blänkande tår trillar
stänker på roskinder
Blå ögon kisar upp
biter mig frasigt
i läppen

Blundar svalt
tittar ner i
stängda bröstkorgen

Vatten falla fort
Meningslöshet. Rädsla.

Vill skriva. Vill på äventyr. Vill leva.
Svettas. Brister. skriker (inombords)

Vill vara med vänner. Vill säga hur det känns.
Kan inte prata. Kan inte visa känslor.
"Ska klara det på egen hand"

Kniper tänder. snorar i ärmen.
Andas syrligt genom näsan.
Bubblig yrsel och bråkig katt.

Ska gå och sova nu, jah


Jag vill skriva och berätta


Jag vill skriva och berätta om min Fredag.

Då jag åkte till badhuset själv och utmanade mina fobier.
Jag var otroligt duktig. Jag grät glädjetårar när jag lämnade platsen.
Och senare den kvällen gick jag själv på teater.  
Att inse att jag visst kan klara av saker på egen hand.

Jag vill skriva och berätta om min lördag
Jag och sambon åkte till Sandviken och träffade min väninna
Och vi var på biblioteket och lyssnade till Bläck författarscen: Herman Geijer
Resterande kvällen såg man Melodifestivalen
.....och jag kunde inte sluta dansa för jag var så himla uppåt

Jag vill skriva och berätta om min Söndag.
Jag cyklade för första gången till en väninna och fick se hur hon bodde
Jag oroade mig ständigt för min förmåga att hitta dit, men det gick bra och vi hade väldigt trevligt.
Tog med massa pyssel och vi satt där och pratade, hade tända ljus och aktiverade oss.

Jag vill helst inte skriva om min söndagskväll.
Men jag nämner det ändå (för mitt eget bästa).
Jag åkte in på akuten.

Nu är jag hemma. Jag fick ju fixat mediciner och grejer, så det är ju bra.
Men jag är för tillfället i ett såntdär knepigt tillstånd, som i chock.
Jag vet inte riktigt om jag vill prata med någon... Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig.
Jag är rädd, panikslagen, känner mig missförstådd, allting bara snurrar.
Jag är lite rädd ifall den här känslan sitter kvar imorgon....för det är i princip samma känsla som när jag var jättedepremerad....såpass att man avbokade alla planer inför veckan och låste in sig i lägenheten igen.... just det där som jag inte borde göra.

Antagligen fick jag ännu en allergichock... utan att förstå vad som utlöser det.
Tredje gången gillt nu och jag är verkligen trött på det här.


Känner att jag har svårt att sova just nu.


Te & "Lizzie Borden Chronicles"

Februari och Mars har inte varit bra läs-månader (just nu).
Inte om jag jämför med Januari. För nu känner jag mig så seg och jag vill verkligen läsa, men jag liksom stannar upp nu. Så den mesta av min tid har jag haft framför Netflix och då ser jag på Lizzie Borden Chronicles. Jag såg filmen innan med och tyckte den var riktigt bra faktiskt och jag gillar det jag ser hittils i alla fall!

Sen så har jag kommit halvvägs i Atelier (den där japanska underklädes-dramat) och jag funderar över när jag ska titta vidare ...för jag hoppar in i nya grejer eller så gör jag inget alls.

Och i anime-väg ser jag inget speciellt just nu. Senaste jag såg färdigt på var Kotoura-san och när jag började se den så kände jag att åh det här kanske är nått men sen så såg jag färdigt på hela ändå ...trots att jag senare kände att men näääh det här var inget för mig. Just att jag har så svårt att lämna böcker/filmer/serier/etc ...TROTS att jag märker att jag tappar intresset...men är jag mitt i nånting så vill jag ju göra klart först. Det är lite irriterande ibland, haha.

Jag har dåligt samvete över att jag inte uppdaterat här på några dagar.
Jag jobbar så otroligt mycket med mig själv; att hålla mig hälsosam, att komma ut och utmana mina rädslor och allt det där. Det går bra, men vissa dagar går ju mindre bra.

Om vi säger såhär: förra veckan tillexempel så ringde jag 3 samtal (en övning jag gör, för att ringa telefonsamtal...det är så läskigt) ...det gick ju skitbra! MEN den här veckan....nu skjuter jag bara upp att göra det (trots att det gick så bra innan och vet att det inte är någon fara). Men sen efter ett samtal nu så blir jag så jävla känslosam och bara.... nä fyfan.... man inser hur jävla handikappad man känner sig.

Det är ju lika med de här sociala situationerna.

Att när jag är utomhus tillexempel så kollar jag ner väldigt mycket för jag tycker inte om att ge ögonkontakt... men det är så störande också att jag "inte vågar ta för mig mer". Jag kanske ses som en såndär "undergiven" typ och man blir bara uuuuh. Jag vill inte leva såhär egentligen och jag vågar inget. Samma med att jag lätt jämför mig med andra. Att jag skjuter upp att skriva inlägg...... för att jag redan innan ett inlägg: har tankar om att det jag gör inte är bra, och det är klart jag avundas andra som har det bättre än mig. Samtidigt som jag vet att jag inte kan jämföra mig med andra heller....men så gör man det ändå och gaaah....näe....det här har varit en jäkla skitdag.

Nu blev det ett väldigt random inlägg, men fan. Igårkvällst hade jag FLOW som bara den och nu har jag liksom tappat bort mig lite .... vad håller jag på med????? Jag mår även dåligt för att jag inte kommenterar andras bloggar så mycket / eller att svara när folk pratar med mig ibland ....då jag har en tendens att ta några dagar på mig innan jag svarar..... för att "hitta de rätta orden" (ÖÖÖH?).... folk kanske ser mig som ego? otacksam? (när jag inte svarar på en gång????)  Jag vet inte, men det är inget illa menat i alla fall!

Nä men nu får jag lugna ner mig! Ska göra mig en kopp te och titta på Lizzie Borden Chronicles.
Någon mer som kollat in den?

Melodifestivalen Gävle (27/2-2016)

Jag och två polare drog till Melodifestivalen när det ändå var på gång här i Gävle.

Jag följde med för att stötta mina polare (härliga sällskap!) och jag kom dit utan att veta riktigt vad som skulle hända (har inte lyssnat på några låtar alls ....så jag kom dit och blev överaskad, haha!) . Extra stolt över att man har ca 15-20 minuters promenadsavstånd till arenan, mhyeees! Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder jag tog från helgen, enjoy!


(Jag bytte kläder i sista sekund innan vi skulle dra, men här har vi glada Mello-gänget!) Det var inte alls dåliga platser vi fick (lite skymd sikt stod det i biljetten), men jag klagar inte! :)
...Och vi satt i närheten av en stor mega-skärm. Vi såg hur allt såg ut på TV (coolt!)

Panetoz Molly Sandén
 
Panetoz var min favorit där i alla fall! Jag gillar deras musik, vill alltid dansa med!
(jag har lyssnat på den här låten hur mycket som helst nu senaste veckan, haha!)
Det var riktigt coolt att uppleva Mellon såhär nära (trots att man inte är så insatt själv....men skitsamma!). Att se mina vänner ha grymt roligt; de uppskattade mitt sällskap, det betydde mycket! Vi dansade loss, skrek och tjoade i publiken och hade det riktigt awesome!  och jag är ju en såndär person som gärna testar på nya grejer med - så jag är nöjd med upplevelsen i alla fall ;)
Visa fler inlägg