15 Bookish Things About Me

 
 
1. Förut så köpte jag jämt pocketböcker (för mjukheten). Jag hade alltid problem med inbundna böcker för jag tyckte de var obekväma att hålla i. Men jag dras mer mot inbundet nu bara för att texten är större och en inbunden känns mer exklusivt i hyllan, haha. MEN jag tror att jag mest njuter av känslan av en häftad bok faktiskt! Som ett mellanting av båda liksom ;)

2. Hemma  läser jag helst i ett hörn i vardagsrummet; där jag har min läslampa och nära till fönsterbrädan (så jag kan njuta av en kopp kaffe/te samtidigt)

3. Jag flyr till biblioteket när jag känner att jag vill ha läsro (för ibland är jag ofokuserad här hemma, speciellt om katten Zelda ska bråka, haha)

4. Jag är sämst på att avsluta bokserier. Jag avslutade nyligen Divergent-trilogin iofs. Men vad hände med sista boken i Miss Peregrine? Fortsättningen på Throne of glass (har inte ens börjat bok 2)....och när ska jag börja på Cress????  och så vidare.

5. Jag samlar på mig bokmärken! Gratis och köpta, spelar ingen roll! Men tamejfan att jag använder allt annat jag hittar i hemmet ändå....i nödfall... t.ex kvitton....

6. Jag kan inte hjälpa det....men ja....jag kan också falla för bokomslaget ....trots att jag tycker det är sjukt viktigt med bokens innehåll

7. Jag brukar vilja läsa 50 sidor som högst, innan jag gör något annat. Men det blir oftast mer... vet inte om det är en "tvångstanke" eller nått....men när jag gick i skolan så hade man en regel att minst läsa 50 sidor om dagen på svenska-lektionen....det var aldrig några problem för min del ....men jag antar att jag har "det där"  med mig än idag, haha. Jag vet inte. Det känns bara bra när man passerat 50 sidor, haha. 

8. Jag började läsa Harry Potter när böckerna kom ut, men på något sätt så slutade jag mitt i fjärde boken och jag har inte läst mer sen dess. Bara sett filmerna - men det var länge sen nu och jag vet inte om jag borde skämmas för det.....(i och med att böckerna är så älskad).

9. Att jag blev påtvingad att läsa Alkemisten (Paulo Coelho) i skolan av en svenskalärare, är en av de bästa saker som hänt mig! Det var en" ny författare" jag tog mig ann och många i klassen tyckte det var en svår bok. Men jag älskade den! Och Paulo Coelho är en av mina favoritförfattare! Den upptäckten är guld.

10. Ibland när jag lyssnar på ljudbok; så kan det hända att jag lånar hem bok-versionen också "ifall jag känner för att byta av emellan". Också kan jag prata med mig själv (göra mysiga miner) medans jag lyssnar, haha.....kanske ibland när jag läser också.... beroende på vad det är.  

11. Under hela skoltiden har människor sett mig som "hon den där som vill bli författare".

12. Min bokhylla är uppdelad i olika sessioner. I ena har jag skönlitteratur (lite alltmöjligt).... I andra bokhyllan har jag facklitteratur (mestadels om cosplay/tvspel/anime/kultur) och sen lite serier/manga (t.ex Genshiken, Haganai mfl.). Resten ligger i olika delar av mitt hem....i lådor (vill ha fler bokhyllor!) men jag håller jämt på och byter ut böcker ändå....så jag har alltid "de som känns mest aktuella" i min TBR-hylla.

13. Jag har alltid med mig någon form av bok när jag lämnar hemmet (kalender/målarbok/skrivbok/läsbok/Whatever) ....det känns ganska naket att gå utan. Men är det en snabb tur ut bara så räcker det med mobilen (storytel eller en podcast)

14. Jag är otroligt feg på att upptäcka nya författare. Samtidigt som ja älskar känslan när man har upptäckt en ny författare..... makes sense????hahahahaha.

15. Enligt boktipset.se;  så är det här genres jag läser mest utav:
 


Visa fler inlägg