Göteborg (12-14 Juli 2016)Vi hade bestämt oss för en 2-dagars semester i Göteborg. En stad jag aldrig besökt. Perfect, jag behöver se mig om i världen (SVERIGE)! Så vi åkte dit och det gick la bra. Var väldigt osäker på spårvagnarna....(flera nära-döden-upplevelser), men Joeru verkade ha koll och jag bara hängde med.  
Vi hade planerat följande upplägg: Liseberg, Universeum & SF-bokhandeln
Men det slutade med att vi bara besökte alla bokhandlar vi kunde hitta + chilla på hotellrummet.
Men det var ju skojsigt det med!Det bästa med vårt rum på Gothia Towers var att det fanns vattenkokare (!) och te/kaffe vilket var väldigt lyxigt tycker jag! Och rummet var nog det bästa jag sovit i någonsin på hotell faktiskt. Körde standard.


Utsikten från vårt hotellrum


*springa runt och fota lite här och var*
 


Beställa en Frapino Mocha på Espresso House (KUUNG!).


En Natsumi


.....Och en glad (?) sambo <3


.....också åt man frukost! (NÄMEN!)

Och nu kommer en HAUL i bildformat! WAAAAW
Det mesta jag inhandlade var sånt som jag aldrig läst/nya författare för mig etc *spännande*
 


*fylla bokhyllor med ny läsning*....Också kom man till PocketShop, man ba TAKE MY MONEY. Jag har en Notebook med bild av Sofi Oksanen sedan innan; men nu köpte jag även denna....för jag älskar känslan av boken och den är perfekt att skriva i. Även bra och färglada pennor (very important) och vad jag ska fylla i de små böckerna, ja den klurar jag på fortfarande! Men dom var riktigt fina :) 


.....Och ja..... Lite stickers och ett såntdär ...vadheterdet.....bokfodral ....
så man skyddar boken från att gå sönder. Gorgeous!


Jag hade väldigt roligt i Göteborg i alla fall och återvänder gärna!

Min läsning: Januari-Juli 2016


Det här blir en rörig lista, för jag orkar inte gå igenom stavfel, eller skriva ner de författare/titlar som fattas ... men undrar ni någonting så kan jag kolla upp!


Det är roligt att se vilken månad som varit mest aktiv på läsfronten ;)OKEJ, DÅ KÖR VI!


JANUARI


2/1: Djurfarmen (George Orwell) - inbunden

5/1: Svart kvinna (Fanna Ndow Norrby) - inbunden/häftad

10/1: Det kunde varit jag (Sara Olausson, Felicia iosif) - inbunden

10/1: Självkänsla nu (Mia Törnblom) - Ljudbok

13/1: Av oss blir det aldrig några riktiga damer - Häftad

15/1: Boken om jag (Althoff, Nyberg) - inbunden

15/1: Vem är du? (Stalfelt) - inbunden

16/1: Hackers (Aase Berg)- inbunden

17/1: Saga volume 5 - Häftad/Magazine

17/1: Börja skriva (Nasiell, Ström) - häftad

19/1: Du äger (Mia Törnblom) - ljudbok

20/1: Mio min mio (Lindgren)- ljudbok (re-read!) 

22/1: Gummi-Tarzan - ljudbok

24/1: Uppkopplad (Felicia)-häftad


FEBRUARI

5/2: Det är jag som är Mickan! (Malin Nilsson, Vanessa Lopez)

7/2: En snippa om dagen ( Anna Åhlund)

15/2: Kreativitetskoden


MARS

1/3: Gör om mig (Hebert/Ollmark)

8/3: Äta djur (Foer)

18/3: Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig (Malmsten)

24/3: Deadpool Draculas Gauntlet

26/3: Det här hjärtat (Malmsten ljudbok)

27/3: Tomas Tranströmer dikter (ljudbok)


APRIL

1/4: Att välja glädje (Kay Polack ljudbok)

3/4: De från norr kommande leoparderna (Malmsten)

12/4: Gnister (Skugge)

18/4: Askfödd (Sabaa Tahir)

18/4: Homecomingqueen (Jörgensdotter)

18/4: Och grannsämjan är en långsam bödel (Bob Hansson)

20/4: Att växa genom möten (Polack)

24/4: Sluta kämpa börja leva (Ehdin)


MAJ

14/5: Änglarnas hemligheter

19/5: Konsten att se in i framtiden (Bill Anderton)

22/5: Hjälten (Rhonda Byrne)

26/5: Ceremonin (Kiera Cass)

18/5: The night itself (Zoe Marriot)


JUNI

4/6: Superlicious (Fahrman)

13/6: Lyckan i det lilla (Kirchsteiger)

19/6: Rör mig inte (Tahereh Mafi)

20/6: Reiki: att hela genom beröring

23/6: Lär dig leva (Billmark x 2)

24/6: Zenith part 1 (Sasha Alsberg, Lindsay Cummings)

25/6: Ody-c (comic) vol 1

28/6: Winx Club Magic Collection


JULI

2/7: Retro Stockholm (Fredrik Kullberg)

4/7: Bli en bättre löpare (Ewerlöf/Gysing)

7/7: Vargland del 1 (Storytel)

7/7: Alla borde vara feminister (Storytel)

7/7: Stockholmsjävlar

17/7: Mindfulness Eating (Elin Borg)

22/7: Mannen från Tellus (Bengt Axelsson)

26/7: Tänk låsningar och lösningar (Kjell Enhager)

Något som ni läst eller vill läsa? :)

Jag har läst "Winx Club: Magic Collection"

I Februari 2015 såg jag två Winx Club filmer som jag skrev om här på bloggen. Första texten heter Jag har sett Winx Club: The Mystery Of The Abyss och den andra heter Jag har sett Winx:Club: The Secret Of The Lost Kingdom. Kolla gärna in dessa först, om ni vill :)

Man kan ju fråga sig.....varför Winx Club? Jag ville ge mig in på nånting som jag inte alls vet vad det är och jag ville "analysera lite"....kolla läget....behöver jag säga mer? Hur som helst.

Jag köpte den här boken Winx Club; Magic Collection....kanske någon månad efter att jag hade sett filmerna jag nämnde här ovan....MEN så har jag skjutit upp läsningen (det har gått mer än ett år sedan jag köpte den, haha).
Men sen är boken väldigt tjock/saftig och det har tagit tid att ta sig igenom den. En jäkla period-bok och jag är osäker om jag överhuvudtaget minns allt jag läst för jaa....mycket i den här volymen är what the faaakk. Men det kan vara jag också.

Jag räknar inte mig själv som ett Winx Club fan. Men jag ska försöka sammanfatta lite vad jag har för tankar efter att jag tog mig igenom den här.
Det fanns stunder då jag kunde skratta åt derp-ansikten.
(
Gulligt, men ibland såg det bara så fel ut???)Och på vissa sidor så såg bilderna faktiskt riktigt underbara ut
(Färgsättning/the art....alltså wooow!)På andra sidor så vart det helt annan tecknarstil! Jag dömmer inte ut speciellt att "åh, den här stilen suger", MEN jag blev bara överaskad...om det nu är så att dessa tidningar varit en "stress-process" att göra....då är det ju inte så konstigt att bara vissa bilder är "proffsigare" än andra (i mina ögon). Jag får känslan av att den är "stressigt iscensatt" och tror det kunde blivit bättre om man gett det mer tid liksom...men ja....(jag kanske är perfektionist?) ..

Att det byttes av mellan rit-stilarna; det var något återkommande att genomlida igenom hela häftet. Jag var väldigt säker på att det måste vara mer än 10 pers som tecknade eller nått sånt .....MEN jag har ingen aning för det står bara 5 pers som är involverad i den här boken (?). Jag vet inte ens om jag vågar tro på det???? Jag vet inte hur det gått till.....men ja.....man kanske ska förvänta sig att bildkvalite inte alltid är det bästa? Men ändå föredrar jag att läsa den här boken än att sitta ned och kolla på serien på Netflix. Det har säkert med animeringen att göra som jag inte gillar.
När man ser glada stjärnor på datorskärmen och regnbågsfärger,
då vet man att det är datorvirus, ladies and gentlemen!
xD

Och sen de där tillfällena när man blir helt MEN HUR FAN KAN MAN VETA ALLTING????
Dom ba DET KANSKE ÄR SÅHÄR också visar det sig i storyn att DET STÄMMER
ÄR DOM GENIER ELLER VAAAADJag gillar TheTrix. (Utseendemässigt antagligen). Utan dessa brudar hade jag slängt boken i sjön.

 OCH kolla in de här paren/vännerna/whatever!!! Som fick nån ynka roll, men ändå så är dom här mer tilldragande för mig än dom på hjältinnorna. LOOK HOW ADORABLE THEY´RE!!!

Den här boken är en samling av 9 volymer från en "graphic novel series". 
Boken är uppdelad i olika delar; så det är nya äventyr i varje del. Och vissa saker får man inte ens veta ibland. När t.ex en annan tjej dyker upp och man bara "shit...vem är hon???? och nu är hon en i gänget???? Ooookaaay....makes sense!!". Lite förvirrande. Sen så var det ingenting speciellt som var minnesvärt heller....förutom de där paren som jag just peka ut. Vad jag fick ut av det här? Hmmm... annorlunda läsning bara.

Om jag känner att det var värt det? Nej. MEN jag ångrar inte att jag faktiskt provade på. För jag vill verkligen förstå andra som gillar annorlunda saker; och framför allt gräva i mig själv; varför jag inte gillar det jag ser och vad det är som gör att det är så. Men som tur är så hade jag en plan med mitt inköp av denna bok; för jag känner en liten tjej som kommer uppskatta denna mer än vad jag gör ;) så den ska jag skänka vidare!

Brukar du ge böcker/filmer/serier/etc en ärlig chans innan du "dömmer ut dessa"? Hur vet du att det inte är något för dig? Någon speciell känsla i kroppen, tankar? 
Resan är påbörjad!


I skrivande stund sitter jag på tåget till Göteborg tillsammans med pojkvännen och jag är så glad över att allting har gått bra såhär långt; för jag sitter ju annars och oroar mig för jämnan över huruvida tågen kommer krångla eller om vi ens kommer dit och hem överhuvudtaget. haha, men nu har allting varit perfekt tajmat så nu känner jag mig lugnare. Jag valde att ta med mig min laptop (Vilket jag är väldigt glad för) så sitter och fördriver död tid innan vi kommer fram om typ... 2-3 timmar? Nånting sånt.

Känns som om jag jämt skriver ut en massa ursäkter kring varför jag inte bloggar "lika ofta" som innan. Men individer har sina problem och jag har mina. På senaste tiden har jag varit mycket i kontakt med sjukvården och samtidigt så försöker jag jobba med mig själv med när det gäller att hålla i mina goda vanor som träning/äta bra. Däremot har jag varit väldigt introvert och inte träffat/pratat så mycket med folk nu för jag känner inte behovet av det bara. Ibland känns det som att man medvetet bara drar sig ifrån vänkretsar; att man inte orkar "ge tillbaka".Man känner sig dum, men man försöker ta igen kontakter med tiden. 

Hur som helst. Jag återuppstår i stunden och jag tänkte att jag slänger upp lite instagram-bilder och berättar smått kring vad jag har haft för mig på senaste tiden. Detaljer, detaljer ~Inom min KBT-behandling har vi som mål att jag ska kunna resa mer självständigt. Därför har jag utsatt mig i situationer där jag på egen hand tar mig till nya ställen och utmanar mina rädslor. Denna gång besökte jag Söderhamn för första gången. Jag hade som mål att besöka biblioteket, men jag stannade en stund där; kollade runt lite i centrum, hittade på spontana saker att säga till främlingar (bara för att det är sånt jag har svårt för) och ja....tog mig dit och hem själv på egen hand helt enkelt. Tog tåget dit och bussen hem tillexempel (och jag som inte tycker om bussar riktigt....men börjar acceptera det mer ju mer jag åker ut på egen hand). Söderhamns bibliotek var väldigt nice. Rymligt. Nån gång vill jag återkomma och vara där under en längre tid, kanske sitta och rita eller läsa i några timmar. Vore inte alls dumt.En bild jag fotade i Söderhamn.Jag unnade mig fler färgpennor för inte så länge sen. Först ett par i "Pastellfärger" och sen ett paket med "Bright". Köpte dom på panduro...men hittar inte märket nu....men är ni nyfikna på vilka pennor det är så kan jag kolla upp det såsmåningom. Jag har satsat sjukt mycket på bra pennor: som dessa, akvarellpennor, metalic,tusch,gelpennor och så vidare. Äger dock fortfarande bara 2 ritböcker och båda är i KATT-tema, enda skillnaden är att ena boken är större än den andra. Men jag kände att jag vill fokusera på att göra ut någon av dom jag har innan jag köper hem nya (för jag lovar er.... jag vill jämt köpa hem nya målarböcker!). Min väninna har hur många som helst .... men jag antar att hon är en som färglägger i snabbare takt än vad jag gör... men jag blir ändå helt ååååh....så mycket att välja på! Och här sitter jag och snålar, haha. Nädå, men nån gräns får man ha! :) Bilderna blir rätt fina ändå ^^


Zelda, ja, hon lever och mår gott! Det ser i alla fall så ut när man klappar henne, också blundar hon...ser ut som hon ler med hela mun medans hon kurrar. Ibland är hon väldigt rebell och ska bråka genom att vara på ställen där hon inte får vara, men annars är det lugnt. Haha, sen det där när jag är ensam med henne....då får jag mycketmycket mer uppmärksamhet och kärlek än när sambon är hemma. Och är sambon ensam så får han alla uppmärksamhet och så vidare. Sjukt speciell och gullig kissemiss! 1 år och 7 månader nu, oboooy! :)Det här var inte den senaste boken jag läste, men jag tyckte bilden blev väldigt bra! Jag tyckte första boken var helt okej. Kan tänka att läsa andra boken, men jag behöver nått annat för tillfället känner jag. Sen har jag läst en del mixade saker om den här serien. Vissa älskar den till döds och andra spyr på den. Just nu är jag som en kaffekokare med bryggkaffe - som inte riktigt är färdig ......eller nått sånt, haha.Vi får se om jag fortsätter. Har ni läst denna? Ännu en bild man har färglagt, den här gången med jumbo akvarellpennor som känns sjukt nice att greppa. Sen ser ni mitt pennskrin....alltså ååh....kärlek vid första ögonkastet!
På midsommar så var jag och älskling hem och hälsade på i Hälsingland. Tog oss en cykeltur bland annat, fick god mat och umgicks med gott sällskap. Man uppskattar de där stunderna när man verkligen kan ta sig hem till "hembygden", för av nån anledning så tar det sån tid innan man överhuvudtaget tar sig iväg nånstans.

 


Oj hoppsan, här läste man en comic! Jag kommer lägga ut en text om denna senare....nån gång. Jag kommer ihåg när jag köpte denna och målet med det var just att det skulle bli ett blogginlägg om det. Sen har jag skjutit upp det....också har det tagit lång tid att läsa klart....men nu är den ju utläst! Jag ska bara samla kraft och mod till att skriva om den. Håll tummarna för mig ;)Juice! med Citron/Apelsin/Paprika/Gurka/Hallon. Hemmagjord av mig. Jag tog fram juicemaskinen som jag inte använt på en evighet....men tamejfan, den funka! Men den fick inte vara framme så länge....högst 3 dagar...det tar en sån tid att fixa själv ~  *latmask deluxe*
 
 
 Och här var man i Bollnäs och i deras bibliotek. Som också fick ingå i en känsloexponering. Här var det också trevligt :) Och biblioteket låg närmare tågstationen än vad jag trodde! Jag har morrat åt googlemaps ett antal gånger, för min osäkerhet, och att kartorna i google...alltså.....distansen ser ju så mycket längre bort ut än vad det är i verkligheten, haha. Men jag överlevde ändå så det är tur för mig.

Jag vill passa på och dela med mig av den här videon; som varit sjukt inspirerande (my opinion):


Nu blev det ett jäkligt långt inlägg, men det skiter jag i!
Just nu ska jag njuta av några dagar i Göteborg (hoppas på en haul när jag kommer hem igen?).

Ni andra får ha det fintfint, har ni några speciella händelser som kommer upp i veckan?

Tack för att just DU läste mitt inlägg, det värmer! :)
 
Visa fler inlägg