Tv-spel jag körde 2015


Alla böcker/serier/spel jag konsumerade 2015 var slumpmässigt valda.
Beroende på livsituation, miljö, "det som kändes bäst just då". Kan ju vara bra att veta.


1. Pokemon Alpha Sapphire ( + Delta Episode)

Av de spel jag upplevde 2015, så skulle jag säga att Pokemon hamnar på nummer 1. Nu har jag inte skrivit ner några anteckningar kring alla dessa spel, men Pokemon...det är ju så nostalgiskt! Sen en minnesvärd grej under spelets gång: det visade sig att en bana utspelade sig i vatten, och trots "min fobi för vatten i tvspel" så klarade jag av det och jag var stolt över mig själv. Minns när jag spelade Final Fantasy X en gång: och skulle slåss i vattnet, alltså....jag höll andan hela tiden medans jag spelade, haha! sån jävla inlevelse man kan ha. Men jag tycker mycket om Pokemon faktiskt. Det är roligt tidsfördriv! Överaskad är jag över att jag orkade med "Delta episode" med...för det var inget jag hade planerat att "Åhh, måste spela igenom" -  men jag uppskattade speltiden och jag längtar efter fler Pokemon-titlar.

2. BlazBlue: Continuum Shift (story Mode)

När jag fightas arcade mode så använder jag mest Noel Vermillion. Jag är en såndär som älskar fightingspel som gärna får innehålla story mode: och jag liksom nöjer mig med story. Karaktärerna är så coola, roliga, speciella på sitt egna sätt. Klart jag har fler favoriter än Noel. Men hon känns som den som jag "connectar" mest med av någon anledning. 

3. Super Mario Bros Wii U
Detta spelade jag tillsammans med sambon. Nostalgi på högnivå helt klart.
Finns inget Mario-spel som gjort mig besviken hittils (tror jag?). Men måste jag välja ett spel som ligger närmast hjärtat så är det Super Mario bros 3.

4. Soul Calibur IV (Story Mode)


Chai Xianghua och Talim är mina favoritkaraktärer, eller åtminstonde de jag använder helst. Men ja...jag gick igenom story mode här med och jag tycker om den där "historiska" känslan i fightingkonceptet...åh...hur ska man förklara?? Nu känns det som om jag bara säger att "åh jag spelar för att karaktärerna är så coola". Det är klart det är så, men jag tycker det är roligt att fightas med karaktärerna (jag märkte tillexempel att vissa var svårare att fightas med än andra, beroende på vilka "strids-system" de är inlärda i ...eller vad man säger). Ju mer man fightas: ju mer upptäcker man om karaktärerna .....hablahabla. ....det heter ju story mode av en anledning ;) well duuuh!


Spelade ni någonting 2015? Inplanerade spel ni kommer köra 2016?
Själv så har jag ingen aning... jag kanske skriver ett inlägg om vilka spel jag har igång hittils och som jag inte ens avslutat, haha, men vi får se om jag orkar med det. Beror på om intresset finns ;)


Man kan ju alltid drömma sig bort ...


...och hade jag haft möjligheten så hade jag lätt velat göra något av dessa 2016.

* Delta i Vi Läser skrivhelg ( den har säkert redan varit. Hittar inte info om den; men det var något paketpris med hotell, nått gott att äta och att man fick delta i föreläsningar osv och bara fokusera på skrivandet en hel helg...hur awesome låter inte det????) .
Jag har viljan men inte ekonomin (tragiskt nog).
MEN hade jag haft haft möjlighet så hade jag inte tvekat en sekund!
Eller litteraturkryssning (i sällskap obviously)...eller något liknande event som innehåller kultur/kreativitet av något slag. Hittade exempel på några kryssningar HÄR som verkade nice.

* Delta i Books & Dreams event, 15 Mars. HÄR kan ni läsa mer om det.

* Delta som publik i årets BABEL (tv-program). Det skulle vara kul ;)

* Besöka Crimetime Gotland (litteraturfestival).
Som jag velat besöka ända sedan det startade ~

* Poetry Uncut (ett event i Gävle: där man kan fika, lyssna till uppläsning av texter. Man kan även läsa upp texter själv med) - MEN jag var nyligen iväg dit - så en grej på listan har jag utfört ändå! Yeey!

* Författarkväll Sandviken bibliotek - mer info HÄR

* Bookcon, Chicago
Med gäster som Marissa Meyer, Sabaa Tahir, Sarah J Maas, Susan Dennard...(gästlistan fylls på hela tiden och jag gråter en skvätt här hemma). Hade Ransom Riggs och Scott Sigler dykt upp hade jag blivit helt OMG!!!

* Comic Con, London
Jag har varit till London en gång och jag älskar det. Vill gärna återvända. Aldrig varit till Comic con - men det låter ju också fantastiskt roligt ;)

* Japan Expo, Paris
Samma sak här. Har alltid velat åka till Frankrike.
Och varför inte besöka konvent på samma gång?

* Närcon sommar, Linköping
Jag har varit dit 3 gånger, men senast jag var dit var 2013. Insjuknade i depression 2014 - så har inte kommit iväg sedan dess.

* Peppcon, Uppsala
Tror det var 2 år sedan jag var dit senast. Var där en dag med ett kompisgäng och det var trevligt. Återvänder gärna.

* Storcon, Storvreta
Aldrig varit dit, men det är nära!

* Besöka ett Poetry slam - event.
Upptäckte nyligen att det finns i Uppsala (!) det är ju nära och bra. TITTA HÄR

* Om Betterbloggers har ett event i framtiden, vill jag definitivt besöka!

* Besöka en steampunkfestival
Jag tycker att steampunk är så coolt, men jag är tyvärr inte så påläst om det - utan tycker mer att det finns så häftiga stilar å grejer. Hade varit roligt att upptäcka mer liksom ;)

* Delta i en bokcirkel
Nu har jag ju ett bibliotek i närheten som har bokcirklar någon gång i månaden, men då ska man ta sig tid och läsa böcker och allt det där. Just nu är jag inne i så mycket annat. MEN jag har en bokcirkel jag vill försöka delta i och då kommer man diskutera Bad Feminist (Roxanne Gay). Jag har inte läst boken än, men jag vill göra det och det är ju ett tag kvar tills dess (bokcirkeln är i Juni)

* Åka på en dagstur, sova borta (jag skiter i vart jag hamnar, huvudsaken att jag är ute på äventyr!). Gärna med aktiviteter inplanerat! träffa vänner/Shopping/museum/bad/vandring/etc

* JAPAN med stora bokstäver!

* Gå på fler konserter

* Ha modet att skicka in manus till förlag

* Delta i fler novelltävlingar

* Bokmässan, Göteborg

* Sigtuna Litteraturfestival

* Uppsala vintagefestival

* Uppsala comix
Och listan bara växer hela tiden!

Har ni några drömmar just nu, som ni vill uppfylla? Evenemang ni vill besöka?
Eller något ni fann i min lista som verkade intressant? (sällskap sökes *blink blink*)


(OM NI KUNDE...vart skulle ni befinna er just nu?)

Ska börja träna + Poesi-eventMåndag 25/1: Jag vill ju leva hälsosammare och jag vill träna. Mitt problem har alltid varit att jag inte vågar gå någonstans, ensam, överhuvudtaget. Var denna dag på info-träff (Fit Camp): vilket är 4 veckors träning - gratis. Är otroligt stolt att jag kom iväg överhuvudtaget (för jag fick massa ont i magen och försökte skylla på andra saker....trots att stället ligger 10 minuter från mig, haha). Det här är alltså första gången som jag deltar själv utan sällskap: för jag ska inse att jag klarar det här på egen hand.
Gruppträning 2 gånger i veckan vid kvällstid...det borde jag väl klara av!?!?!?!

Tisdag 26/1: Jag var borta hela dagen. Hade 2 möten jag skulle delta på.
Sen så åt jag själv ute på ett ställe jag aldrig varit och nått jag inte beställt förut (för jag och testa nya saker....det är sjukt ovanligt). Det blev en Vegetarisk varm macka (m. surdegsbröd) + sallad. 
Vågade prata med personalen till och med (=ÄNNU mer ovanligt!)....sånt som jag undviker ni vet.
Jag gav en komplimang om den goda maten...och hon i kassan sken som en sol!

 


Sen på kvällen var man iväg på "Poetry Uncut" med sällskap och det var riktigt mysigt!

Jag har velat besöka det här eventet länge (de har funnits i 2 år!), men jag kom äntligen iväg och det var så värt det! Anledningen till att jag aldrig besökt det innan är att jag inte ofta besöker nya platser. Jag är som en jävla hundvalp som måste sniffa runt på ställen och fatta att "här kan jag vara trygg".

Men stället var det ju inget fel på, jag hittade ju dit utan problem. Det var mysig stämmning. Gott och billigt fika. Talangfulla diktare som framförde sina texter. Jag tog med mig några texter själv, "ifall jag skulle känna mig vågad". Men jag hade inga krav på mig själv - eftersom det var första besöket.

Vem vet....efter några besök kanske jag vågar mig fram på scenen och läsa upp en text. Vi får väl se! Och skulle det hända...kanske jag kan få någon med mig som filmar (det skulle kännas sjukt "awkward", men ja....den dagen då jag vågar "bjussa" mer på mig själv....får hoppas att den kommer snart! haha)


Avslutar inlägget med en bild jag gjorde i PAINT och effekterna är ifrån Dayviews redigerings-funktioner.
Vad ska man säga om detta "mästerverk"....det är hur jag ser mig själv på scenen? Maybe baby! ;)

Sjukstuga hela veckan! INTE OKEJ


Det började så oskyldigt redan i söndags när älskling sa:
- Jag blir nog hemma imorgon, för jag mår verkligen inte bra!
"Ingen fara", tänkte jag, som mådde hur bra som helst.
"Jag har ju nyss varit sjuk, så varför skulle jag bli sjuk igen"
(jag blir ju aldrig sjuk mer än en gång per år, MOAHAHHA)

AJ!!! SÅ FEL JAG HADE.

Jag fick avboka hela veckans planer.....åt det här:

Måndag - Tisdag: SOV BORT 2 DAGAR (Feber + allergichock ?)
Onsdag - Torsdag: Snorig, yrig (kunde flytta mig till vardagsrummet, wohoo!).
Levde på te och slängde näsdukar omkring mig.
Fredag - Lördag: Torrhosta, halsont.... ännu mer yrig och gnällig...less!
Söndag: Fortfarande hängig och täppt i näsan
MEN åtminstone på bättringsvägen! (förhoppningsvis)

*Jag var godisfri under hela sjukdomstiden (trots mitt brutala sug efter sötsaker)....men jag hade även svårt att äta överhuvudtaget med så ja.....jag gick ner 4-5 Kg.

* Underhållde mig med ljudböcker på storytel och podcast-avsnitt (när jag var fast i sängen)

* När jag sov så gick tiden sjukt långsamt. När jag trott att jag sovit ett helt dygn, så hade det bara gått 2-3 timmar egentligen.

AJA

Nu börjar en ny vecka
och det vore ju härligt om jag fick må bra nu, tack så mycket!


(Denna text skrev jag 25/1-2016, men jag slänger in den här idag för ....why not?)

Såhär har jag haft det på senaste tiden.
Hoppas ni andra har hållit er friska och krya! :)

Jag försvinner en stund

..Det börjar med att sambon blir sjuk under helgen och (självklart) ska jag också dras med. Jag har sovit i två dagar känns det som. Har inte kunnat gå runt så mycket och vi lever på maten som finns hemma  (varför så lite godis hemma!?waah. Är sjukt sugen på godis, men vet samtidigt att det är omöjligt att äta just nu. Den irritationen!).
 
Visst, NU kan jag åtminstone sitta upp (och äta!) ....men jag sover fortfarande större delen av tiden....så jag blir nog borta en stund från bloggen/internet i alla fall.
 
Så ni vet. Ta hand om er och på återseende ♡ 

De fem sämsta animeserierna jag såg 2015


Alla böcker/serier/spel jag konsumerade 2015 var slumpmässigt valda. Beroende på livsituation, miljö, "det som kändes bäst just då". Kan ju vara bra att veta.


1. Makura no Danshi


 
 
I varje avsnitt är det animekillar; som integrerar med "åskådaren" (vi som tittar). Inte alls långa avsnitt (känns lite stört att jag väljer just denna trots längd och typ av anime...det är i princip bara fanservice) ...men jag behövde inte ens det här i mitt liv. Speciellt en "episod" minns jag...när en liten kille snackar med en som om man vore syskon och beter sig som om han känner mig personligen och väntar på att man ska "svara" på hans frågor....man känner bara att det är så creepy xD leave me alone *fortsätter titta* ("varför tittar jag ens vidare!?!?!?!), hahaaha.


2. Million Doll

Jag förstod inte riktigt syftet med det här. Ja, det finns människor som älskar att gå på konserter och se uppträdanden....so what? Mycket korta episoder, okej musik men väldigt "låg budget" animering.

3. Oreimo (season 2)
 

Första säsongen räckte för mig. Jag behövde inte det här. Nu har jag inte läst mangan heller så kan inte säga skillnaden däremellan, men av det jag sett i animeväg så tyckte jag inte att andra säsongen tillförde med något vettigt överhuvudtaget. LAME.

4. Trinity sevenVerkligen inte min typ av anime. Tråkiga karaktärer, fattade nada. Inte ens minnesvärd. Var det ens någon story? Klart jag kan se ecchi, men det här föll mig inte i smaken.

5. Mahou Shoujo Madoka Magica

En av mina största besvikelser! Herregud! Det trodde jag aldrig. Jag fick ständigt höra att jag måste se denna och det lät som världens viktigaste grej. Jag hade skjutit på det länge, men 2015 tog jag tag i det. Men nej. Förstår inte riktigt hajpen. Jag älskar ju magical girls (alltså..Pretty cure! det är mer min piece of cake) ....men att Madoka var en sån besvikelse....jag vet inte. Jag kan tänka mig att testa mangan ifall att ....men ja. Animen ....inte okej. Det var slöseri med min tid. Det är inte samma koncept som det jag gillar i en magical girl genre - och är medveten om att det är meningen att det ska vara en mörkare story och allt det där. Men tyckte inte om den.

De fem sämsta böckerna jag läste 2015


Alla böcker/serier/spel jag konsumerade 2015 var slumpmässigt valda. Beroende på livsituation, miljö, "det som kändes bäst just då". Kan ju vara bra att veta.


1. Allegiant
 

2015 läste jag Divergent-trilogin (utom FOUR - för den vill jag inte ens kolla upp...kommer jag ens missa något? För är det någon jag verkligen avskyr så är det Four/Tobias).
Om ni kan tänka er ett diagram framför er:
Att Divergent börjar liksom YES THIS IS WHAT IM TALKING ABOUT !
Men så går linjen bara nedåt ........ Och sen slutligen Allegiant .......som var en stor besvikelse. 
MEN jag kommer se biofilmen (!)  för...varför inte?

2. Insurgent
 

Min tankegång under hela boken: VAD FAN HÅLLER NI ENS PÅ MED!?!?!?
(men av nån anledning så tyckte jag filmen var helt okej *suck*). Känns så taskigt att dra till med 2 böcker av samma författare. MEN skriver Veronica Roth något mer i framtiden, kommer jag ändå kolla upp i så fall. För jag menar....om jag gillar en bok av tre stycken ... så finns det väl chans för utveckling? Eller?


3. Äcklet
 

Den gjorde mig väldigt depremerad. Den psykade mig så in i helvete......och jag var rädd för att inte kunna avsluta läsningen....men jag gjorde det ändå och sen ville jag slänga iväg den. Jag har nu förträngt allt med den här boken. Jag minns bara att jag mådde så dåligt att jag ville dö. Jag kanske "levde mig in för mycket" eller något????

4. Ett år av magisk löpning
 

När jag tog upp den här så hoppades jag på inspiration; som när jag läste Heja Heja (Martina Haag). Men när jag tog upp den här så kände jag mig bara mer negativ. Det kändes mer som en bok för vana löpare än för nybörjare, så jag fick inte ut så mycket av denna tyvärr.

5. Sune i Ullared
 

Jag lyssnade på denna ljudboken när jag var hemma och sjuk i feber. Det var en vecka då jag verkligen inte kunde göra annat än att lyssna på ljudbok för jag var sängliggandes hela tiden. Jag tyckte dock inte det här var en av de bästa sune-böckerna (och då tillhör jag den där generationen som lyssnade till massa Sune/klassiska sagor/osv-kasettband varje natt innan jag somnade).
Nu är ju inte det här min "målgrupp" heller i och för sig. Det är så mycket fokus på klantpappan Rudolf än Sune, vilket jag tycker är lite synd. Jag antar att jag föredrar Sune-perspektivet, haha. Sen var det ju såklart roligt att den utspelade sig på Ullared (nått man känner till!). Väldigt kort berättelse med inte så mycket djup om man säger så. Så kan det va!

Varför ska mitt liv stanna upp, för att det kom "lite snö"?


Idag tog jag mig ut trots värsta snökaoset.
Jag vaknade och jag ville avboka allt jag hade inplanerat idag (men så kan man ju inte göra, då flyr jag ju bara). Nu är det liksom "My business, your business, gods business" (jag har kollat för mycket på Kjell Enhager, DVD:er man visar hos jobbcoachen ni vet).
Jag tittar ut genom fönstret och ba "Fan, nu skyller jag på -God´s business- bara för att det snöar och jag inte vill gå ut". För vem har ansvaret nu?
Varför vill jag inte gå ut?
Och varför ska mitt liv stanna upp, för att det kom "lite snö".
Ska inte jag få leva det liv jag vill leva?
Det är här man inser hur mycket mina negativa tankar styr mig.
 

Jag kände ju (såklart) att det vore ytterst otrevligt av mig att ställa in träffen med väninnan, för jag vill ju umgås! Men "snön....vafaaan!".
Jag har ingen egentlig anledning till att vara hemma. Jag behöver umgås.

 Under onsdagskvällen färglade jag lite bilder och lyssnade på "Författarpodden"

Så det kändes så starkt att bara trotsa mina tankar och väderlek och jag kunde spendera tid med min väninna. Vi åkte till Anderbergs bibliotek och ritade i våra mandala-böcker och vi varvade ned med prat mellan 12-15 tiden.

Sen hade jag såklart ångest över resan hem: vilket såklart resulterade i mycket folk på bussen och allt gick segt och ju mer folk som trängdes: desto mer panik kändes det som att jag skulle få. Spelades upp som en film i huvudet; att jag ville springa ut ur bussen och gå hem resten av vägen; bara för att slippa den här folkmassan. Men jag stannade kvar och jag tog mig dit jag skulle i alla fall. Bra jobbat där.

Jag får rysningar varje gång jag ser ut genom fönstret. Förstår inte vad som ska vara så jäkla farligt. Det här sker per automatik. Samma sak när det är regn/blåsväder. Är nog absolut inte ensam om detta, haha.

Imorgon tänkte jag planera in en skriv-dag. Det behöver jag.
Men jag är rädd för att inte ta min"skrivdag" på allvar.
Jag drömmer ju om att skriva (se, jag skriver ju här nu till och med!).
Jag vill se mer än bara bloggen. Jag skrev 30 stycken dagböcker sedan jag var 8 år gammal, men slutade under en jobbig tid i mitt liv. Men likt förbannat har jag kvar mina författardrömmar.

Jag diskuterade med väninnan idag angående mitt skrivande och på något sätt så slog det mig att jag inte tar mitt skrivande på allvar. Jag sitter och väntar på att inspiration ska komma till mig. Det fungerar inte på det sättet. Jag måste tänka om.

Jag kan göra mycket mer för att nå mina författar/journalist-drömmar, men jag gör det inte idag. För jag är fast i en jävla dimma. Jag litar inte på min förmåga att klara av det. Jag är rädd för kritik. Jag har mina fobier.

Men jag tänkte. Om jag har en skrivdag och liksom kollar lite extra på små bitar i taget: det kan vara att jag flödesskriver samtidigt som jag lyssnar på musik: skit i om det blir perfekt, bara jag skriver! eller varför inte kolla tillbaka på mitt gamla manus (som jag aldrig ens vågat skicka in), för att se vad jag kan fräscha upp där?
Jag har listat några punkter jag tänkte gå igenom imorgon
(om jag nu klarar av att vara strukturerad och ta itu med det).

Nu jäklar! Kavla upp ärmarna och börja fokusera på något som är bra för mig.
Planen är inte att "köra ihjäl mig" i anteckningsblocken på en gång, haha....jag ska bara fokusera på "vad vill jag egentligen mer med mitt skrivande?". Vi börjar där.

 
Tips på hur man håller upp skriv-gnistan? Övningar man kan göra?
Tips på musik som kan inspirera/beröra?
 
 
 

Jag skrev ett brev till min mardrömsgestalt

Under min KBT så har jag nu på senaste tiden fått läsa om "Imaginär exponering".
Att i lugn miljö kunna föreställa sig en jobbig situation man varit med om och med tanken försöka hantera känslorna och det där...någonting sånt tror jag..


Men vet ni vad. Jag upplevde Imaginär exponering idag (!) ...jag behövde inte ens tänka ut en egen jobbig situation....utan det hela skedde i mina drömmar! Det var en mardröm som skapade ångest/panik-känslor.


Jag drömde att jag träffade en gammal klasskamrat på bussen och hon hade hemsk attityd mot mig, såg ner på hela min existens. Jag hade inte gjort något fel och kände mig attackerad/utsatt/ovärd. Jag ville slå ihjäl henne, men hade kontroll. I den här situationen är min kropp van vid att inte flippa ur förens hon försvunnit ur min syn. Så när hon steg av bussen så grät jag, höll för munnen då jag ville skrika och jag mådde jättedåligt (panik, dödsångest).VAD JAG GJORDE NÄR JAG VAKNADE: Jag vaknade ångestfylld med tårar i ögonen (såklart). Försökte tänka på vad hon sa i ljudboken jag lyssnade färdigt på för någon dag sedan: "att trots att jag hatar personen.... så måste jag önska henne (och mig själv) ett gott liv".
Idag kunde jag stanna upp (trots tårarna och äckelkänslorna) och tänka. "Okej, nu känner jag den här ångest-känslan! Det är okej att må såhär - men nu är det läge att jag tar till ett verkyg som gör mig lugnare" Och intala mig att jag befinner mig i ett sovrum och det jag upplevde (drömmen) var osanning.

Kom att tänka:

Vad skulle jag ha sagt till den här klasskamraten just precis nu?
Om jag kunde stanna tiden? Spola tillbaka bandet! Var modig!


Så jag skrev ett brev till den här mardrömsgestalten

"Du är så jävla patetisk. Lev ditt liv.
Varför är du så intresserad av att se mig lida? Vet du vad jag tror?
Du är avundsjuk på mig. Är det mitt skrivande?
Är det för att jag är en blyg/snäll människa?
För så som du beter dig: det är inget bra exempel på en underbar människa.
Du är fylld av hat.
Har du ens upplevt kärlek i ditt liv?
Man skulle ju inte tro det när man ser dig.
Du är inte välkommen i mitt liv. Du är raderad.
Återkommer du en gång till i mina drömmar och gör mig ledsen, så ska jag ge dig ett helvete.
Väx upp för fan. Vi är inte i skolan längre. Respektera dina medmänniskor.
Du borde gå i terapi om du inte kan sluta störa dig på mig."

Efter att ha skrivit detta: det lättade på något vis.

Jag ropade på min sambo och sa "Jag behöver en kram nu" och grät i hans famn.
Jag hade just konfronterat en av mina rädslor. Helt sjuk upplevelse.
Men i hopp om att detta gör mig till en starkare individ.

Att jag tog mig ut idag, överhuvudtaget! "Wow, you go girl! "

Jag besökte biblioteket idag ....(tror inte ni är så förvånade längre ~)

Jag tänkte dela med mig av lite anteckningar från "dagens utmaningar".
Jag gjorde det här ensam och det är stort ( i alla fall för mig). Let´s start!


1. Beställa fika

Mina tankar:

"Tänk om pengar inte räcker till"
"Jag är övervakad, vad jag än gör!"
"Jag tuggar högt, det känns pinsamt om någon stirrar"

Vad jag gjorde: Beställde fika. Tittade på folk. Lyssnade på ljudbok -tuggade-och såg att folk inte fokuserade på mig. Ingen hoppade på mig eller kom fram. Skönt.

2. Låna filmer

Mina tankar:

"Alla utlåningsmaskiner är ur funktion (!), då ska jag definitivt inte låna något idag!"
(Anledning: Mycket folk = långa köer = måste prata/ta kontakt = läskigt)

Men jag funderade en stund när jag fikade.

"Eftersom bibblan har öppet - så borde man ju kunna låna i receptionen (?). Jag är ju rädd för att prata med folk: så därför borde jag konfrontera den rädslan"

Jag lånar aldrig filmer på biblioteket (pga rädsla ifall filmen inte finns i fodralet och om jag blir anklagad för stöld). Förut så kostade det att låna filmer och man måsta krångla i kassan, men nu har de slutat med det och det är GRATIS numera: MEN min hjärna är fortfarande programerad i att det kostar...så jag kollar inte in filmerna så ofta.

Vad jag gjorde: Gick igenom filmhyllan (nervös). Fann två filmer som kändes bra. "Hur många kramar finns det i världen" & "Jonas Gardell: Tillfällig gäst i ditt liv"
Upptäckt: Gick fram och frågade om det gick bra att låna här. Det gick jättebra. Hon verkade snäll och hjälpsam. Gick ju hur bra som helst! (Tänkte jag just att jag DEFINITIVT INTE tänkte låna idag????? Vadå...är det bara jag som inte får låna???? trots att maskinen är ur funktion...det här är ju löjligt!!! det är ju ingen som säger till mig att jag inte får låna. Det är mina tankar)

När jag sedan stod utanför och väntade på bussen; så kände jag mig genast mycket säkrare med mig själv. Jag hade varit modig. Jag log och tittade på människor. Jag är medveten om att jag fortfarande tittar ner en del ibland, men försöker titta upp mer. Att lyssna på "Självkänsla nu"-ljudboken idag - gav mig en liten spark i rumpan.

3. Handla mat
Jag är en svårbestämd person och tar lång tid på mig för beslut. Vilket tar mycket tid och energi. Jag har även svårt för att testa nya saker ibland.

Tankar:

"Tänk om jag ångrar mina val"
"Är det jag köper onödigt och har jag ens råd"

Vad jag gjorde: Köpte 7 varor. En som jag är van vid sedan innan (det jag tyckte var viktigast) och resten var helt nya saker. Försökte se det som ett experiment för mitt eget bästa.
Känsla: Kände mig som en ny människa; både på ett positivt och negativt sätt.
Dåligt: Ångest över min "personlighet" (vet inte hur jag ska förklara detta på ett bra sätt....), att jag "bröt ett mönster" bara för att jag inte köpte hem exakt det som jag brukar (kroppen ba "ouh, va rädd jag blir!!!)
Bra: Upptäckte nya saker! Mer variation i vardagen!Att jag tog mig ut idag, överhuvudtaget!
"Wow, you go girl! "


"Men det är ju söndag...och det snöar  ute...hinner jag verkligen till bibblan innan de stänger....jag sov ju så länge idag".
JÄVLA SKITTANKAR, DRA ÅT HELVETEEEEE

Btw en av filmerna jag lånade på bibblan har jag skjutit upp att sedan länge pga" att jag vill se på film med sällskap". Men nu såg jag den på egen hand - och det känns bra att få det gjort. Varför är det så viktigt att se film med andra? Var det verkligen nödvändigt att skjuta upp det så länge?

Visa fler inlägg