Inspiration! Anteckningsböcker

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på 3 videos som inspirerar mig en hel del.
Jag tänkte att: "Jamen, det kan väl vara ett roligt inlägg att göra?", så nu kör vi!


1. WhittyNovels

När jag såg den här videon för någon vecka sedan så blev jag helt ....wow! ....snacka om att inspirera mig till att fortsätta skriva (och pyssla). Det där med att använda olika färger, måla, klippa-klistra.....skriva om livet i övrigt, scrapbook...  åsikter! (jag som är konflikträdd! Kan ju egentligen bara skriva ner alla fucking åsikter jag har i en jävla bok för vem fan bryr sig...ingen ser ju det jag skriver, haha). Det fick mig att tänka på hur jag mådde den tiden då jag skrev mina 32 dagböcker...att det var ju så jag fick ut mina inre aggressioner....jag skrev för att jag mådde bättre och kunde hantera livet lättare.
Så fort hon nämnde: "ATT GÖRA-LISTOR!"...... Herrejävlar...jag har hur mycket anteckningar som helst här hemma (i kalenden, i almenackan, på kylskåpet....i varenda rum har jag papper/penna i min närhet). Och det där när hon beskriver att "för att komma igång, kom på ett problem/åsikt" att börja med, eller lyssna på musik eller klistra in allt som inspirerar..... alltså ååh. Jag hjärta den här videon och hennes youtube-kanal!

2. NayaReadsAndSmiles


Jag älskar Naya´s positiva personlighet! Jag ler när jag ser hennes videos! Och just denna var mysig...för den påminde mig om alla anteckningsböcker jag har hemma och som jag inte ens fyllt nånting i....också köper man ändå hem fler! (GAAH WHY AM I DOING THAAT). Riktigt härlig tjej!

3. Ariel Bissett

Jag dras till Ariel Bisett. Hon är allt som jag inte är, men som jag på något sätt vill vara. Jag älskar hennes videos, hon verkar väldigt intellektuell och vet så mycket som inte jag vet!
När hon nämner här: Allt random grejer som hon skriver ner...påminner mig om att jag ska skita i om allt i mitt skrivande blir perfekt: det är bara att ordbajsa på! Påhittigt; det där med att riva en bok i 2 delar också! Tack vare henne läste jag Djurfarmen (George Orwell) tillexempel.

 

Här ser ni mina anteckningsböcker som jag har på hög! Den lilla kattboken använder jag mest just nu! Den hänger ofta med i handväskan (den rymms så bra i min handflata, haha!) och i den skriver jag listor eller ja...det jag vill komma ihåg helt enkelt. Sofi Oksanen-boken har jag som "Flödesskrivnings"-bok just nu.Sen har jag en kalender; där jag skriver ner allting som jag vill kolla upp/events jag ska iväg till och så vidare. Och i övrigt fyller jag sidorna med lite random grejer ....det blir lite som dagbokskrivande...fast jag håller mig på en sida per dag  istället för flera (som jag gjorde förut när jag skrev). På något sätt blir jag smått irriterad när jag ser att sidor i boken "gapar tomma".


Och det här är typ första sidan i boken....och då är det väldigt viktigt att veta öppet-tider till favoritbiblioteken och lite andra småsaker ;)

Och sist men inte minst så är det här min Hälso-anteckningsbok där jag skriver ner vad jag stoppar i mig om dagarna (vilket har hjälpt mig väldigt mycket....nu när jag passerat 1 månad som godisfri....) också har jag dessutom börjat anteckna träning/tid för motion överhuvudtaget .Jag gillar den här boken och motivet ;) riktigt rolig att skriva i ~

Har ni miljoner anteckningsböcker? När har du som mest användning för en anteckningsbok? Är utseendet på boken viktig....eller huvudsaken att man kan fylla den med mycket text? Och så vidare! 

Skriv en kommentar och berätta vad ni fick i huvudet av detta inlägg jag just la upp!
Jag är nyfiken :) Och tusen tack till er som läste från början till slut. Jag uppskattar det verkligen!
 

Jag gick upp på scenen och läste egen dikt!

 
Första gången jag var iväg till Poetry Uncut (=ett poesievent i Gävle) så var jag oerhört rädd; dels för att det var ett nytt ställe jag besökte (som jag velat gå till i flera år, men inte gjort pga min osjälvständighet). Då var målet att bara vara där, "känna in sig i miljön", uppleva eventet och se vad det har att erbjuda. Det var ett enormt steg att överhuvudtaget vara där och inte fly.

Jag besökte Poetry Uncut, för andra gången nu i veckan. Tisdagen 23 Februari 2016.
I och med att jag går en KBT-behandling, så har detta fått blivit en övning i några små steg i taget.

Och denna kväll så hade jag listat att jag antingen:

1. Ska läsa en egen text på scenen
ELLER
2. Joina i en konversation på något sätt. Antingen om jag startar, eller bara hänger med och får utrycka mig i ord liksom.

Oplanerat och utan krav på mig själv: Så slutade det med att jag gjorde båda alternativen!
*applåder till mig*

Jag var första poeten ut på scenen, efter ett musik/sång-framträdande.
Jag var oerhört rädd. Just punkt nummer 1 var den jag kände var mest läskig.
Jag trodde jag skulle dö. Men jag ville gå upp först med!
för annars vet jag att jag inte skulle kunna njuta av kvällen sen.
(Jag ville bara få det gjort!)

Men när jag gick mot scenen....det blev som en "drömsekvens"

Var det verkligen jag som stod där uppe på scenen nu?
Och presenterade mig och min dikt?

Jag sa det jag skulle, tackade och gick ned och satte mig.

Ville gråta (för det var så overkligt), skakade (för det här är en rädsla....att alla har ögonen på mig, jag tankeläser att folk tänker "si och så" om allt som kommer ur min mun).

Jag ville så gärna jämföra mig med alla andra: hur bättre dom var än mig. Men jag fann mig i tanken och bara "Näe". Jag kan inte jämföra mig med andra, för vi är alla olika. Jag är inte nöjd med texten jag läste (då det var år och dar sedan jag skrev den), MEN nu var ju inte det huvudsaken. Utan jag vågade! Och vet ni vad? Ingen skrattade ut mig och jag fick applåder och jag ville vara ett mer känslomässigt vrak än vad jag visade....men jag tog det coolt lugnt ändå. Man fick liksom andas ut, lugna ned sig och njuta av andras texter.

Och på tal om att konversera med människor. Jag gick fram till ett bord, såg att två samtalade...satte mig där och sa "jag hoppar in lite här jah". Tog i hand och presenterade mig. Vi utbytte en rad olika intressanta saker; bl.a tips på saker vi kan kolla upp (författare/boktitlar mm) och inspirerade varandra. Det var riktigt trevligt. Och det här är jag också ovan med. Jag är alltid den som flyr och vill hellre att andra ska komma till mig. Men är målet att skaffa nya vänner, ja, då är det bara jag själv som kan styra det. Genom att prata. Dom känner ju inte till mitt förflutna, jag kan bara vara den jag är idag.

Och jag är så stolt över att jag överhuvudtaget kom ut (åter igen) trots all den magonda jag fick stå ut med innan jag kom dit. Och det slutade ju i succé.

Jag fick mycket kärlek och pepp av en väninna som tyckte jag skulle köra så det rykte. Det stödet hjälpte otroligt mycket. Hon tror på mig och mina texter. Jag vet att jag fortfarande är otroligt kritisk själv med när det gäller mina texter: i rädsla för vad andra tycker och tänker. Men det här steget är enormt! Och jag hoppas att jag även nästa månad vågar mig upp på scenen igen. Det jag har att jobba på tills dess är ju att sluta se ner på mitt eget skrivande.Min väninna filmade dessutom det hela (!) , det hade hon inte behövt göra, men jag är samtidigt tacksam över att hon gjorde det. Min första spontana reaktion var att jag hade fina kläder (och det är inte ofta jag tänker positivt om mig själv!) . Enda är att jag känner att jag tittar ner mycket i pappret och sånt, men det blir bättre med tiden. Jag bjussar lite på mig själv och slänger upp den här videon ~

Vad kom jag fram till då? Efter att jag gick upp på scenen och allt det där...jag var ju skitskraj!!!
Jag mådde otroligt dåligt innan och efter jag gick upp på scenen; men sen sköljdes känslorna av mig och jag kunde fokusera på resten av eventet. Jag insåg att ingen skrattade ut mig. Ingen sa något dumt. Jag fick till och med höra att folk tyckte jag var modig som vågade gå upp. Alla kan bara om dom vill.

BOKREA 24/2-2016

Första dagen på bokrean och jag kom hem med fem böcker till att börja med.
Jag kom överaskande upp kl 5 på morgonen och sen tog jag en promenad till Akademibokhandeln och mötte upp min väninna. Jag har ju sett fram emot bokrean ...because...BÖCKER! MEN vad jag inte förväntade mig var hur ångestfylld jag blev när upptäckte hur mycket folk det egentligen var som skulle trängas där inne! Det var så hemskt att jag inte visste om jag ens skulle orka stå i kön för att betala! Men jag hittade det som kändes aktuellt för mig och betalade. Kanske var där inne i 40 minuter totalt eller så.

 
Det var ju "Köp 4 för 3" när jag var där (och då kände jag att "shit, man får passa på!").

OCH NU TILL BÖCKERNA JAG KÖPTE *trumvirvel*

TID (Alex Schulman och Sigge Eklund) köpte jag till min pojkvän (den hade kostat nånstans mellan 300-400 nånting och så baaaam, 69! Och fanns bara en....öhöhöhö). Sen visade det sig att Joeru redan lyssnat på halva boken på storytel (här ville man vara snälla flickvännen...men aja! Jag kommer säkert läsa den med nån gång).

Ensam på Mars (Andy Weir), den kändes som ett "jag måste köpa, annars kommer jag ångra mig!". Jag läste den sommaren 2015 och då lånade jag den på biblioteket. Men jag älskade den boken och jag tycker verkligen om det här omslaget (!) .. den är så himla fin och waaw <3 Prio 1

Dödssynden (Harper Lee). Alltså, de där omslagen på klassikerna som fanns där! Jag ville ju ha allihopa, haha, men jag tog en spontant, som jag inte har läst överhuvudtaget. Jag behöver mer klassiker i mitt liv (kan jag tycka)

The old man and the sea (Ernest Hemingway).
När jag har varit på loppisar så har jag alltid hittat den här titeln, tänkt att "den här borde man väl läsa nån gång" men sen bara lagt tillbaka och gått vidare. Och nu har jag gjort det så många gånger att jag tog beslutet att köpa hem den - eftersom jag tydligen inte släppt tanken om den här boken.

Not that kind of girl (Lena Dunham) var ett spontanköp som pojkvännen bjöd mig på (maaaw <3) och jag vet ingenting om den här boken....(ehehehe).....men på något sätt känner jag att det är bra att jag inte vet. Bara att jag sett den i massa tidningar/i reklam/internet etc så den verkar ju poppis på nått sätt. Men ja, vi testar!


Vad fyndade ni på bokrean? Jag ska iväg för tredje gången idag...bara för att "kolla läget".
Jag har inget annat för mig bara ;) Trevlig läs-helg på er!

Vad jag gör den här veckan....


* Jag och en väninna har bestämt oss för att attackera BOKREA´n 7 på morgonen på onsdag (bara för att vi kan och vill uppleva nått helt spejsat ...lite äventyr tidigt på morgonen ..)
* Jag klurar över hurvida jag ska hinna hem och äta innan Poetry Uncut imorgon. Jag har möten på stan och jag kan inte bestämma mig för om det är värt att ta med sig matsäck (eftersom jag är så snål på att äta ute) eller om man verkligen hinner hem och äta innan eventet börjar.
*Jag och 2 polare taggar inför Melodifestivalen på lördag. Det blir nog att hänga hela dagen hos mig och sen traskar vi mot arenan. Grymt grymt.
* Nu måste jag gå och lägga mig (om jag ska hålla dygnet som jag vill) ...fast det vore fantastiskt trevligt att vara uppe sent!

Jag hoppas ni mår bra och att ni också har fina saker att se fram emot i veckan! Kram på er!

 Jag & Zelda, FOTO: Joel KarlssonKollat på film ... och lite nya böcker


Jag fick en bok av pappa senaste veckan , Marsmallowtestet
Den kom via posten och det var helt oväntat, tack så mycket! :)
Sen så fick jag låna en bok av en väninna som tipsade mig om: The Night Itself.
Också fick hon låna Alive (Scott Sigler) av mig ....because.....bästa boken!!!
(snart kommer andra delen IIIHH!)

YAAAAS

Sen så har jag sett en del film i veckan; de som jag sett allra första gången är  bl.a
12 years a slave, Mutant monster squad, The grand budapest hotel och sen såg man sånt som var länge sen jag såg och då blev det  Laputa-slottet i himlen och The starving games.
Har ni sett dessa filmer? 

Just nu läser jag Äta djur av Jonathan Safran Foer. Den har jag haft på hyllan ett bra tag. Jag minns att jag köpte den och tänkte om den här boken kommer "ändra min syn på saker och ting"...på samma sätt som den där godisboken gjorde...som när jag slutade äta godis en tid (det inlägget hittar ni HÄR). Jag blev också ganska intresserad av frågeställningen...hur djuren behandlas och varför man äter djur osv ....Zelda tar det coolt lugnt ;)
 
Är medveten om att jag är väldigt dryg på att blogga just nu,
men tack till er som står ut med mig ändå!Hur laddar ni inför bokrean? ;) själv så diskuterar jag med en väninna om vi ska vara spontana och köa tidigt på morgonen (bara för att vi aldrig gjort det) eller om vi bara ska dra dit när tiden känns bra! ;) Skriver ni listor på allt ni ska ha eller låter ni ödet avgöra?
För själv är jag den där som kommer hitta alldeles för mycket på plats som jag vill ha ....och svära åt att pengar inte räcker till och så vidare, haha ;) helt oplanerat.... och känna efter helt enkelt. Jag kommer nog fastna för en del klassiker känner jag för tillfället....men vi får se ;)

Första gången jag går på teater helt ensam


Jag har bokat in mig på en föreställning jag ska se i Mars.

Nour El Refai- en komisk depression.
Och jag har bara bokat en biljett (till mig själv).
Det blir första gången jag går på teater helt ensam.
Och det är såklart meningen.
Det känns läskigt, men jag gör det i "träning-syfte".
Jag vill verkligen se den här föreställningen.

Min första tanke när jag läste om denna var att JAG SKA FRÅGA EN KOMPIS OM SÄLLSKAP.
Men så stannade jag upp i det; och insåg hur mycket jag är beroende av människor för att ens komma utanför dörren. Det är ju det som ska ändras på! Jag ska ju öva på att vara mer självständig.
Så jag ifrågasatte mig ....VARFÖR GÅR JAG INTE ENSAM???
och vips så bokade jag bara en biljett. Nu kommer jag inte missa denna chans!

.......Som jag gjorde förut.... när favorit-musik-gruppen (An Cafe) kom till Sverige 2 gånger(!) och jag kom aldrig iväg båda gångerna....just pga att jag inte hade sällskap och jag var feg för att gå själv. Det ångrar jag så djupt! Den här tanken gör mig väldigt deppig.....MEN NU JÄVLAR. Nu ska jag våga!Skulle An Cafe komma till  Sverige igen...ELLER till nått grannland eller sånt (eller att jag åker till Japan!!! PENGAR JA TACK)...då kommer jag sälja min själ för att ta mig dit. Så illa är det. En dröm som ej gått i uppfyllelse. Att se sina favoritmusiker live ...inte bara se på DVD/lyssna på skivorna/etc...utan vara där och grina och ja allt möjligt!

Hur jag kom in på
An cafe vet jag inte riktigt, haha.
Jag tänkte bara på det där med att "inte missa chansen när den finns" ....ta vara på den liksom (om man kan).
Men ja....nu ska vi blicka framåt helt enkelt! jag ser fram emot Nour.
Ska försöka att inte tänka på ensamheten i att gå ensam.
Det här klarar jag! Nour är ju en skön brud! Det här kommer bli fint!
 

En presentation som gick oväntat bra!

Jag skrev ett facebook-inlägg den 8/2-2016:

"Dagens uppgift hos psykologen: jag fick göra en presentation och gärna dela med mig av erfarenheter/åsikter (för sånt är läskigt). Men ja... jag valde att prata om konvent & cosplay. Minsta kravet var att prata i 5 minuter. Jag babblade på i 20 minuter, haha!
Jag förväntade mig att läsa mycket i mina papper och undvika ögonkontakt osv....men det flöt på bra! Klarade av det och det gick bättre än väntat. Hon ställde frågor efteråt med och jag hanterade det bra ♡ skönt att få det gjort!"


Och nu har det gått en vecka sedan det här inlägget gjordes och jag är fortfarande glad över att jag hanterade det så bra. Jag fick beröm för att jag hade en bra start, innehåll och avslut. Att jag inkluderade "publiken" genom att ställa frågor som "har du hört talas om det här, eller vad har du hört om det här" och så vidare.
Visst, nu var denna presentation bara för en person. Hade det varit fler (och om de hade varit mer kunniga än jag i detta ämne) hade jag varit så mycket mer nervös såklart! Och ännu mer rädd för konflikter/åsikter!  Men jag kan ju bara dela med mig av det jag har fått höra och lärt mig...hur jag upplever det hela. I det här fallet fick jag lita på min instinkt: att jag har något att berätta om det här!  Och just att det är ett "ämne som engagerar":  trots att jag tagit paus från cosplay/konvent för tillfället (mest för att jag vill sälja bort lite grejer innan jag påbörjar någonting nytt).

Jag har på något sätt en drömbild i huvudet: att jag står där på en scen och föreläser om någonting jag brinner för. Det är absolut ingenting som jag vågar göra idag.
Men "tänk om" jag skulle våga! Det hade varit häftigt!

Jag har skrivit 32 dagböcker

Tänkte bjuda på en liten "bildbomb" från senaste tiden...
mestadels bilder från min instagram.
Senast jag var hem till Hälsingland så gick jag igenom mina gamla dagböcker. 32 stycken!
Jag började skriva dagbok när jag var 8 år gammal och min första text var en vinterdikt.Ur första dagboken: Jag i årskurs 1 & 2 + mina rit-kunskaper.Jag gick även igenom gamla skol-bilder ;)Lite second hand-fynd från HudiksvallVar ute och hängde en heldag på stan (Gävle)....och när jag var ute den där dagen så åt jag min middag
på biblioteket och bläddrade i BOK REA-katalogenPå fredagen så spenderade jag skriv-tid i Bomhus

Annars så färglade jag bilder och lyssnade på podcast.
Författarpodden är en favorit, lyssnar på Ångestpodden med ibland.

Det var lördagen den 13:e Februari 2016.


Jag och pojkvännen åkte till Sandviken.
Vi kan kalla det en dejt - en dag innan Alla hjärtans dag.

Så vi åkte dit och vi gick först och främst till Ånyo (en loppis) och där gick vi igenom en massa böcker (köpte 5 st för 50-lappen). Sen så var vi på konstgalleri (inspekterade konst, de hade även en mini-utställning av "tjejtidningar genom åren"), vi fikade, kollade bokhandeln, gick runt på folkbiblioteket; tills det var dags för författarsamtal: Patrik Lundberg och Tove Folkesson var där och berättade om sina böcker bland annat. Jag har aldrig hört talas om dessa personer tidigare, men jag är en såndär som tycker det bara är trevligt att lyssna till människor som överhuvudtaget har något att berätta.
Många tycker nog att jag är lite konstig som är så "lätt-tillgänglig" eller vad man säger: jag känner tillexempel många som säger NEJ till en massa saker; bara för att de inte känner till vissa saker (det är "nytt och läskigt".) Jag ser varje möte som någonting nytt man kan lära sig av; och känner jag att "usch nej, det här var ju tråkigt", ja men då vet jag ju det! Då har jag i alla fall provat! Fler borde vara som jag....alltså just till det tankesättet (oj var kom den självkänslan ifrån, haha).

I alla fall! Jag och älskling lämnade eventet tidigt......för vi skulle rulla vidare till Gävle och se på bio! Och vi såg Deadpool och den var ju bra. Även här är jag den där som "hänger med där det händer och det är ingen film jag skulle valt egentligen men varför inte testa" liksom.
Om några veckor ska jag gå på melodifestivalen tillexempel, en av deltävlingarna här i Gävle....jag är inte ett dugg insatt i melodifestivalen, haha....MEN jag kommer gå med mina vänner för jag vet att de är passionerade och jag är där för sällskapet och för upplevelsen.De ville ha med mig som sällskap och då är jag med och stöttar såklart - för varför inte??? 


AJA

På kvällen så varva vi ner med te-drickande också kollade vi på Cosplay SM.
Länken tar er till SVT play ifall ni vill kolla ^^

Men ja, det har varit en riktigt fin lördag i alla fall! Det var härligt att umgås med min älskling :) 
Söndagen blir nog en aning lugnare (med tvätt-tid och allt det där)

Ha en fin Alla hjärtans dag <3 Kram på er!
 

Dagens bästa inköp!Ni ser den där "Min roman"-boken här överst i bild?
Det är en "fylla i"-bok som jag fann idag och jag varrt helt DEN MÅSTE JAG HA. Punkt slut!
Jag skiter i om det är en roman jag kommer skriva eller inte; för den här boken kommer jag att använda till flödesskrivning ändå; när jag inte riktigt vet hur jag ska komma vidare (så kan man ju alltid fylla i en massa listor och grejer). Det var dagens bästa inköp! Och här ser vi mitt glasbord där jag har lite SKRIV-inspiration & sånt framme~ Tidningen skriva, anteckningsböcker med mera.Jag vaknade 07.00 idag. Städade på förmiddagen och sen var man iväg till tandläkarn (läskigt, men det gick bra, Inga hål och allt såntdär). Också umgicks man med två väninnor på stan, gick runt i shoppingen och sånt. Sen när alla åkte hem så stack jag till bibblan en liten stund, åt middag (kyckling/pastasallad) och bläddrade i BOKREA-katalog....och när jag kände mig färdig så hämtade jag reserverade biobiljetter till DEADPOOL som jag och sambon ska se på lördag (han var ganska desperat att se den och jag bara hänger med! haha). Men det blir nog trevligt ;)

 
Resten av kvällen så har jag bara slappat, kollat på tv, fyllt på mobilen med ny musik, lekt med Zelda... Den här boken läser jag just nu med föressten....."Kreativitetskoden".... jag hoppar fortfarande emellan en massa böcker! Men läser gör jag ju, så det är ju bra det! :) håller igång liksom!

På tal om "fylla på med ny musik"....hur ser er musiksmak ut?
Något ni vill rekommendera, så skriv en kommentar vettja? :)
 
 
 
Visa fler inlägg