En oväntad vinst

 
Jag läste för några veckor sedan att Yukiko Duke skulle gästa Sätra bibliotek (vilket jag var väldigt sprallig inför!), så jag var dit nu ikväll. Som vanligt gick jag dit ensam då jag har svårt att locka folk till mig. Men i alla fall! Hon kom hit till Gävle och gav oss boktips, läste med underbar inlevelse; utdrag ur böcker (!) varvat med samtal kring hennes läsupplevelser och hur vi som läsare uppskattar läsning. Det var en givande timme.

Biblioteket hade dessutom en utlottning av tre olika böcker; allt man behövde göra var att skriva sitt namn på en lapp, lägga lappen i en korg och hålla alla tummar och tår.
Jag gick förbi bordet och ögonen dök ner i alla de där lapparna och jag tänkte att "Shit! jag kommer aldrig vinna *lalalallaa* MEN "den här" boken skulle vara roligt att äga om jag skulle vinna". Jag skrev mitt namn på en kritvit bit papper och pulade ner den i berget av namn. Smög mig sedan vidare till en sittplats längre fram.

Som ni nog förstår så avslutades eventet med den här utlottningen.
Av alla de där 60 pers (!?) som kom dit ikväll så var jag en av lapparna som var värd en bok. Och inte vilken bok som helst. Utan precis den där boken jag ville ha. Jag kände mig så lyckligt lottad. Jag blev jätteglad. Det var bara att tacka och ta emot!

Jag börjar tro allt mer att jag har nån slags skyddsängel (?)....eller i alla fall "nånting" som följer mig i livet. För det är klart att jag tänkte att "det hade varit otroligt om jag hade vunnit JUST DEN DÄR boken" också helt plötsligt händer det och jag blir helt "herregud, var det nån som hörde mina tankar?", haha. Med tanke på de "andliga upplevelser" jag varit med om på senaste tiden (saker jag inte skriver så mycket om här?, ehhehehe), så......ja......om det har med det att göra eller om jag bara hade tur just idag....who know´s ;) vad tror ni? Jag är som sagt väldigt glad över vinsten! Jag har velat läsa Elin Olofsson väldigt länge - men aldrig riktigt tagit mig tiden, men nu är det snart dags (hoppas jag).

Jag klarade av att besöka eventet på egen hand trots mina fobier - så jag har varit väldigt duktig idag. Jag tycker det är väldigt spännande dessutom att Gävle verkligen satsar under Världsbokdagen (att man har events på gång hela månaden ut till och med) och jag tänkte försöka hinna med så mycket jag kan, vill och orkar.
Sen att det mesta är kostnadsfritt att besöka, det värmer! (i alla fall såhär i "Inte ha ett jävla jobb"-tider). Så att man kan ta sig ut mer och njuta av kultur! *orgasm*

 


 
 
 
#1 - - MissMagic:

Det är så himla häftigt när man vinner såna där utlottningar. Vad är oddsen liksom? Verkligen härligt :D
Jag vann biobiljetter och en bok förra året och blev helt: whoo! Jag hade liksom glömt att jag ens varit med och tävlade. :)
Jag tror själv på änglavakt så kanske vi båda har det.

Svar: Man får en sån jäkla kick! Och blir så fruktansvärt glad bara för att man annars har otur i sånt där ;D ja jag tror också på det faktiskt. Vet inte annars hur man ska förklara vissa händelser/situationer ~
Natsumisan

#2 - - Vargnatts bokhylla:

Så typiskt att vi inte bor på samma ställe! Mig hade du lätt fått dra med på såna där grejer!

Svar: Åh det hade varit riktigt nice ;D nån som gör det frivilligt också! Jag kanske borde öva på min "övertalning"; om att de här evenemangen är "once in a lifetime"-upplevelser! xD
Natsumisan