Dagens tips: Baka & bjud på fika!

 
 
Det är inte ofta jag bakar, men nu har jag gjort det en hel del.
Här finns ett recept på Kladdiga Chokladmuffins som jag har följt många gånger nu,
så snart kan jag receptet utantill känns det som, haha. Det är så himmelskt gott!
 


 
Förut så bakade jag en hel del. Mestadels blev det hallon- och blåbärsmuffins,
havrekakor & någon gång blev det även pizzabullar! Det var länge sedan nu.
Sedan jag blev deprimerad så har jag inte alls bakat överhuvudtaget.
Då glömmer man även bort att ta hand om sig själv och vilka goda sidor man har.
Nu när jag tagit igen lite på bakningen, så distraheras jag från negativa tankar (för stunden) och kan känna att jag gjort något bra. Det bästa är processen; att man gör någonting. Belöningen blir att jag får bjuda andra på godsaker :) speciellt eftersom de är gjorda av mig från grunden och med kärlek. Har ni något favorit-recept ni vill dela med er utav?  
 

I Fredags fick jag hem en efterlängtad bok...

 
 
Jag hoppas att alla som var till bokmässan i Göteborg hade en fin helg. Jag beställde hem katalogen med programmet för några månader sedan, ifall att jag ville dra dit, men min ekonomiska kris och mående fick mig att stanna hemma. Får hoppas man mår bättre till nästa gång! 

I Fredags fick jag hem en efterlängtad bok, nämligen "Ja jag har mens, hurså?" av Clara Henry. Äntligen!
Jag älskar känslan av boken och den luktar nytryckt och känns som en skol-lärobok och sen bläddrar man igenom den  ...åhh...så personlig att jag blir alldeles till mig. Blir så inspirerad och ja allt möjligt. Så den vill jag läsa så snart som möjligt. Jag tänkte jag skulle kämpa mig igenom de sista sidorna i "Scarlet" först (för ja, jag är fortfarande kvar i den boken och min läsning har varit trög). Men så får det ju vara, jag vill inte stressa mig igenom den.

Vet ni vad....min sambo hade 2 presentkort från SF-bio som han inte använt än och vi beslöt oss för att reservera biobiljetter till THE MARTIAN fredag 2 Oktober och den börjar kl 15.00 här (första visningen, amargawrd!).

Både jag och sambon har läst boken (av Andy Weir) och det gör mig ännu mer pepp - för nu är det inte bara jag som har läst en bok innan filmen, så det här kan bli intressant! :)Annars vill jag önska er alla en fortsatt trevlig helg! Själv så gör jag inte så mycket, eftersom veckan har varit jobbig så tar jag det mest lugnt och försöker fokusera på nuet och försöker engagera mig mer i saker som jag vill göra - även fast det kan kännas jobbigt ibland. Stay Cool! Kram på er! / Natsumisan

Anime-uppdatering 2015-09-27


De senaste anime-serierna som jag kollade färdigt på (via crunchyroll)Food wars
Food wars njöt jag mest utav om jag måste välja en storfavorit. Helt perfekt hela vägen, men synd att jag tyckte slutet kändes meeh, MEN eftersom att mangan fortfarande pågår så håller jag tummarna på en till säsong! Och eftersom jag älskade den så mycket så tänker jag kolla in mangan också ;)

Monster Musume
Monster Musume hade sina erotiska men roliga stunder. En wtf-anime som jag är glad över att jag kollade på. Den var inte som jag hade förväntat mig, men den var cool och vågad ;)

Wooser season 3
Jag får aldrig nog av Wooser! Han är så himla skön! Trots de små random avsnitten så är jag fast och jag önskar jag hade en egen liten Wooser här hemma , haha.

Wakaba girl
Den här serien gav mest en "aaaawww" känsla då karaktärerna är sjukt söta.

Wakako zake
Animeringen av maten hon äter....så klockren! och hennes olika "Chuuuuu"-ljud varje gång hon käkar, haha!

Miss Monochrome the animation 2
Miss Monochrome....åhåhåhå waifuu! Direkt när den slutade så tänkte jag att DET MÅSTE KOMMA EN TILL SÄSONG och ja...det kommer en till säsong.....så jag är nöjd!

Working season 3 har jag bara ett avsnitt kvar av nu också :)


Anime som jag följer just nu (i väntan på de nya som kommer i oktober)
 
 
Sengoku otome: momoiro paradox
Vad ska man säga...en massa snygga brudar ...känns som att det lockar mig mest ~
Bokura wa minna kawaisou
Jag valde att se ett avsnitt först, då jag sett en massa artiklar och bilder om serien överallt. Och gu va jag skratta och mådde bra av denna! Ska nog testa den lite till ~
Mikakunin de shinkoukei
Även denna serie var ett test för att upptäcka lite nytt. Jag har inte kollat in den på ett tag nu, men jag har i huvudet hela tiden; att jag vill se vidare på den!

I övrigt följer jag Go princess Precure på ongoing (som vanligt)


Har du sett färdigt på några serier på sistonde? Eller kollar du in något speciellt just nu? :)

Jag må vara skör och försiktig ,men jag ska ta itu med mitt liv och jag ska våga!Många dagar känner jag mig nere, olycklig, oälskad, bortglömd.
Jag har mina hjärnspöken.

Men så fort jag loggade in på bloggen, och såg
att människor besöker sidan trots att jag inte ens uppdaterat på evigheter.
Mitt leende blir brett och jag tänker att "jag borde fortsätta skriva".

För det är ju det jag vill.
Men ibland är det svårt, då jag glömmer bort
Mitt värde, min person, jag är ständigt fylld av negativitet.Jag glömmer ibland bort att jag har vänner
Jag har inte förmågan att kommunicera, trots att jag innerst inne verkligen vill.
Jag ser ner på mitt skrivande trots att det är mitt allt

Jag har svårt att fokusera på min egen verklighet,
Rädsla för konflikter, att göra bort mig, att bli hatad, lämnad.

Jag kan dra på mig andras beskymmer, samtidigt som jag går runt med mina egna.
Det tar mycket på krafterna. På mitt psyke. Jag blir ofta yrslig.
Då vill jag bara dö.
Det är fortfarande ett långt steg att ta.
Än så tänker jag inte ge upp hoppet.

Kampen om sig själv. Att älska sig själv!

Inse att jag är lika viktig som alla andra.


 

Läsning. Netflix. Sleep. Repeat!

 
En kort läs-uppdatering

Läste nyligen färdigt Röd drottning.
Jag vill inte utala mig så mycket om vad jag tyckte, men jag kommer däremot att vilja läsa fortsättningen!

Sedan beslöt jag att jag får ta igen Gyllene Sonen en annan gång, för jag fick inte ha den kvar så länge från bibblan och den verkar vara väldigt attraktiv för många för tillfället. Sen så känner jag just nu att jag inte orkar med att fortsätta en bok som jag inte ens tyckte om (första boken kändes meeh) men vi får se om jag vill ta upp den igen i framtiden. Jag är nämligen rädd om jag missar något viktigt. Man vet aldrig om andra boken är bättre.

Men ja.

Efter Röd drottning så hoppade jag tillbaka till Scarlet-boken och har nu snart passerat hälften.
I fredags så hämtade jag "min" reservation av Cress. Så det är tänkt att jag ska fortsätta med den efteråt.


När jag inte har läst så har jag vänt mig till Netflix. 

Fokus har varit på ett kinesiskt kostymdrama vid namn Empresses in the palace.
 
 

Än så länge så älskar jag den, det enda dryga är att avsnitten är en och en halvtimme långa. Jag känner att det kräver en del tid, så jag orkar oftast bara se ett avsnitt per dag eller nått, haha. Men såhär långt är det värt det! Jag har varit nära till tårar flera gånger och det känns skönt att vara involverad i något helt nytt istället för att ständigt kolla på "det vanliga". Man känner att man lever och ibland behöver man nog ta in lite nytt från omvärlden med - även fast man lätt kan fastna i det som känns bra för tillfället.

För några veckor sedan såg jag några avsnitt av Roswell med, mest för att det är så nostalgiskt. I övrigt såg jag nyligen färdigt på första säsongen av Orange is the new black. Det går jättesegt för att jag ser den tillsammans med pojkvännen, men hade jag sett den ensam så hade jag sett färdigt det mesta för länge sen, haha. I övrigt kollar man på Friends ibland, är inne på 3e säsongen.

Det är inte alls ofta jag följer "otecknade" serier, men nu har jag inte kollat så mycket anime heller på ett tag. Jag ska ju ständigt skifta mellan alla olika intressen som man har. Det beror på humöret (antar jag).

Kollar ni in någonting på netflix/TV/annat just nu som ni är jättepepp på?Godis åt folketJag har läst "Godis åt folket" (Thomas Hedlund, André Persson)

"Godis åt folket" må vara en tunn liten bok, men den är mäktig! Den har verkygen! Den övertygar ( ialla fall mig) att minska på godisintaget. Letar du en bok som ger dig anledningar till att slänga godispåsen? ja, då har du kommit rätt.


Ska man sammanfatta lite kort så är den uppdelad i olika delar. Dels så får man en historik om hur godis-konsumtionen har sett ut i Sverige. Här finns diagram, information om regerande godisföretagen och sen frågeställningen: "Vad som gör Sverige till största sockerkonsumenterna (godisätarna)"

Jag har några saker jag vill uppmärksamma! Hör och häpna.

HUR VI LOCKAS TILL GODIS
Många har råd med godis i Sverige för det är billigt och det finns lätt-tillgängligt.
Choklad är en lyxvara och  kvinnor köper mest (sägs det i alla fall). Man går in i en analys om människors beteenden; hur kunder lockas till att köpa godis. Det kan tillexempel spela roll med vilka färger godiset har, var man placerar produkterna  (inom "ta"-avstånd) och hur formen är (det ska se aptitligt och stilistiskt ut, för det lockar köparna).

Att placera produkter längst ner lättåtkomligt till barn och att ha godiset så nära kassan det bara går så man blir distraherad, ja den har man ju varit med om förr! Godishyllan är längsta tiden folk spenderar i butik. Upp till 10 minuter! Helt sjukt egentligen. Sen det där med att godispåsarna är större idag och att plockgodiset säljs i kilopris istället för hekto.

Jag har så hemskt mycket jag vill berätta om den här boken! Men det känns som om jag kommer spoila  jättemycket annars. Saker som jag fastnade för var innehållet i godis och hur fokuserad företagen är på försäljningen. Sen samhällsaspekten; att det kostar samhället mycket pengar då folk insjuknas i diabetes, fetma. Att man får hål i tänderna, att godis skapar beroende.
Godis = nostalgi, barndom & kultur.
Det utrycket håller jag verkligen med om.
Vi ska ha ett personligt ansvar för vad vi stoppar i oss.
Det kändes  som huvudsaken med den här boken. Att vi ska granska och tänka lite själva.
Sedan följer några goda råd om vad man kan göra för att minska godisinköp.


Det här är en bok som jag rekommenderar alla gottegrisar där ute!
Jag är nämligen en av dom som verkligen borde dra ner på godis.
Jag ska erkänna, att efter att ha läst ut den här boken, så har jag minskat mitt godisintag ganska drastiskt. Jag äter inte varje dag och stora mängder nu, utan det är mer utspritt och mindre mängd. Allt jag behöver tänka på är vad godiset innehåller och om det ens är värt att stoppa i mig det om jag vet att ämnen de kan innehålla gör att man mår ännu sämre. Jag tror aldrig att jag kommer sluta äta godis, MEN nu har jag "verktyg" jag kan använda mig av för att "dra ner på det".

Monstret vill fly, men jag vill delta!

 
Jag ursäktar mig (åter igen) för att jag är så otroligt inaktiv. Jag har haft en period då jag hållit mig borta från sociala medier av en del olika anledningar. Jag har ett psyke som inte riktigt fokuserar på det jag vill. Självklart pratar jag om depression och ångest i alla möjliga sammanhang. Som även påverkat min koncentrationsförmåga.

Tänkte dra en kort läs-uppdatering:
Jag påbörjade ju "Scarlet", men så fick jag min reservation av "Röd Drottning" för någon dag sedan och nu håller jag på med den istället bara för att den snart ska tillbaka igen. Sen så fick jag "Gyllene sonen" som jag inte heller fick låna länge och jag vet inte riktigt om jag kommer hinna läsa den innan den ska tillbaka - och då i tanke på att jag läser otroligt långsamt i dessa dagar. Vissa gånger går det snabbt att läsa, andra inte alls lika fort. Men jag stressar inte igenom läsning så inte undra på att det går långsamt ibland. Vad läser ni just nu?

Men ja. Jag deltog i en bokcirkel (poesi) i tisdags vilket var jätteroligt! Drack te, diskuterade teman till kommande träffar med mera. Första gången jag någonsin deltagit i en cirkel (wow!). Enda negativa var mitt fobiska tankesystem: jag hade grymt negativa tankar om mig själv hela tiden. Mina tankar drog ner mig; trots att jag gjorde något jag älskar - det var grymt frustrerande. Jag har ett monster i min kropp som vill styra hur jag egentligen ska bete mig. Monstret vill fly, men jag vill stanna kvar och delta! , men ja....jag ser fram emot nästa cirkel-tillfälle och hoppas att jag kommer kunna känna mig bättre allt eftersom.
Jag är ju där för att jag vill!
Mitt monster vill inte, men jag vill!
Och det är huvudsaken! 

 
Trots min dåliga uppdatering så hoppas jag att ni förlåter mig och ändå hänger kvar på bloggen. Kan påminna om att jag även har en  "Natsumisan"-sida på facebook, som jag uppdaterar när nytt inlägg kommer upp.
Ta hand om er!
Visa fler inlägg