Att filma sig själv, som terapi? Let´s try it!

 


Jag var ensam hemma. Eller nej, vad säger jag. Jag har ju en katt.

Men hon befann sig inte i närheten och jag ville inte störa hennes middagslur.

 Jag kände mig rastlös. Skrev lite på morgonen, men sen tappade jag fokus och jag förbannade mig själv över koncentrationsförmågan (som jävla äppelskrutt).

Jag kom och tänka på alla åsikter som jag har mitt huvud;  som depressionen har hållit kvar inom mig. Förut så löste jag ju detta genom att skriva ner allt i mina dagböcker - och sen så rann det bara av mig! Men vad händer när jag inte alls kan fokusera på skrivandet? Allting bubblar inom mig bara.
Numera är jag "överdrivet konflikträdd" och jag tror att; om jag säger/skriver fel saker; då kommer vem som helst att attackera mig och jag kommer må ännu sämre. Jag tror ju jämt att allt jag säger är fel och jag har ingen som helst rätt att yttra mig överhuvudtaget. Det bästa är om jag bara håller käften och låter andra bestämma! (trots att detta gör mig oerhört olycklig).

Men så kom jag att tänka såhär.
Om jag själv filmar mig när jag pratar; och ingen är ju här (förutom Zelda, men ofta hon kommer sno min mobil och ladda upp videon på youtube sen då!), nejdå, men jag tänkte....jag är ju rädd för kritik. Om jag själv spelar in när jag pratar; och vet att det bara är jag som kommer se videon och har inga planer att ladda upp den.... kommer jag få uppleva den där "farliga situationen" då? Är jag en sån som hoppar på andra? (alltså...varför skulle jag hoppa på mig själv?? ) . Jag är min egen kritiker.  Jag är inte mobbar-typen om man säger så. Är det någon jag ska lita på, att inte bli attackerad av, så är det jag själv! 

Så jag gjorde det.

Jag spelade in en video; då jag pratade i ca 5-6 minuter om mina åsikter jag har kring ett visst ämne. Den enda som lyssnade på detta sedan - var jag själv! Och jag rabblade mina erfarenheter; vad jag upptäckt och vad jag tror att andra tycker, och mina egna åsikter (såklart!) - det var det absolut viktigaste!
För jag går runt och bär på min rädsla hela dagarna; så kändes det här jätteskönt att få ur sig! Jag mådde bra efteråt och jag märkte hur jag i slutet av videon även hade mer "närvaro i kameran". För i början så tittade jag ner mycket och tyckte att allting var så otroligt pinsamt.  Men det här är en övnings-sak! Jag kommer fortsätta och hoppas att det känns bättre med tiden!

Med det här så har jag inga planer på att börja vlogga eller sånt (eller det vore ju sjukt roligt, om jag hade haft bra självkänsla) ...men jag tänkte....att om det här skulle göra så att jag på något sätt "övar bort" mitt negativa tänkande - då är det ju värt ett försök. Vem vet, kanske jag slänger upp något i framtiden när jag känner att "damn, där gjorde jag ju bra ifrån mig".

Men ja.... det var en tanke jag hade och eftersom jag har lite bloggtorka just nu så tänkte jag att jag kunde skriva om det här.


EDIT:
Jag har spelat in 3 videos (en per dag)  för tillfället och jag har kollat igenom dessa om och om igen. Jag märker av små saker i mitt beteende; jag märker mer av mina rädslor; jag måste se mig själv och försöka acceptera att det här är jag. Och sen när jag väl har börjat acceptera att jag får ha åsikter.....hur ska jag få ut dom.... utan att oroa mig för vad andra ska tycka. Bra fråga! Det får bli nästa steg! :) 

Jag tror på mina nedvärderande tankar

 
 
I nuläget har jag ångest över "allt möjligt".
Alla dessa tankar och känslor man ska bära med sig!

Det var ju precis detta jag tänkte att jag ville sluta oroa mig för; mina fobier, mitt mående överhuvudtaget. Men det är så svårt att bara sudda ut allt man upplever. 
 
Ett tag inom KBT så har jag ju hållit på med mindfulness...det är i alla fall en del i behandlingen.....och det fungerade ju bra (!) ett tag .... I början är man liksom "hell yeah, go for it", jag gör alla uppgifter och är jätteduktig!

Men sen så börjar man tröttna och gör det inte alls lika ofta.
Energin till att se det ljusa bara försvinner! (jag ger upp för lätt)
Så jag har ju märkt; att när jag inte gör mindfulness - så är jag tillbaka i mitt gamla mönster.
Ett tag blev jag faktiskt fri från min mörka dunkande bröstkorg...jag blev helt "oj, det här var ovanligt" ....men nu när jag inte är fokuserad så börjar det återkomma igen! Monstret är tillbaka!  Och jag är helt....faaaan....neeeej! Det där äcklet som gör att man gråter varje kväll, helt utan anledning egentligen. Men det gör bara så jävla ont. 

Jag är så fruktansvärt trött på det här, men samtidigt....hur svårt ska det behöva vara att fokusera? Nu ska vi ju börja förändra! Mindfulness gör ju saken bra för mig, varför slutar jag då mitt i allting. Det känns ju att "jamen jag kan hantera det här nu jah" men sen så bara...."näe".

Jag hakar upp mig så mycket på små skitsaker egentligen i min vardag. Jag nedvärderar mig själv hela tiden....gaaah....jag orkar inte. 

Ibland (eller just nu upplever jag det faktiskt!) så stannar allting upp; jag mår som ett jävla helvete och allt jag har i huvudet är att "Nej, vad ska jag göra!??!? Nu mår jag såhär igen?!?!?VAD GÖR JAG NU?!?!?!" man känner sig helt jävla värdelös/hjälplös och trots att jag har vänner omkring mig så kan jag inte ens vända mig till dom....för mina tankar bara "nej, dom kan inte hjälpa dig" och så vidare. Jag är ständigt i nån inre kamp med mig själv.  Jag tror oftast på mina egna nedvärderande tankar. (Varför gör jag det!?!?!??!!?)

Fobisk & osjälvständig personlighetsstörning, alltså fuck you!
Jag vill vara fri! Jag vill kunna leva - utan att påverkas så mycket; av vad andra ska tycka om mig. 

Läs-uppdatering 2015-10-23


Igårkvällst läste jag färdigt The wicked + the divine volume 1 .
Jag förstår hur folk kan känna att WTF, men trots den känslan så höll jag på och ville skrika i slutet! jag kan definitivt tänka mig att köpa hem volym 2. Jag gillade "the artstyle".

Så direkt efter denna så sträckläste jag Saga volume 1.
Denna lånade jag på biblioteket och jag har hört så mycket gott om den. Första tanken var att "jag kommer säkert känna att det här inte är något för mig". Men tvärtom! Jag skrattade, jag blev helt WOW! Alla karaktärerna är helgrymma och jag vill bara ha mer! Så jag reserverade bok 2 direkt efteråt.

Att man ska vara så jäkla rädd att testa på nya saker....men sen när man väl har testat.....så är man helt OMG måste ha mer! Jag älskar den känslan.

Lite smått bara: För någon dag sedan läste jag ut "Dr Jekyll och Mr hyde" för andra gången i mitt liv. Någon gång ska jag väl se en film också tänkte jag!
Min nya "buss-rese-bok fick bli "Heja heja" (Martina Haag). Det är andra gången som jag läser den med!  

I övrigt håller jag fortfarande på med Alive (Scott Sigler). Det har gått lite långsamt nu, men såhär långt så är den så ¤#%¤&¤% bra *orkar inte, varför gör du såhär mot mig Sigler!?!?!?*.
När jag läser; och sen ska lägga mig; så slutar varje kapitel så jävla bra så jag blir helt....waaah....vill läsa mer....men....måste....sova.....blööööh!

Aja! Nu måste jag dra iväg! Ha det bäst och trevlig helg :)

Vad som fick plats i resväskan hem! (Stockholm)

 
Jag var ju (som sagt) till Stockholm och sprang runt med älskling i gamla stan. Det slutade förstås i en hel del bokinköp (för böcker är extremt viktigt! för kläder behöver man ju inte! och så vidare) *blinkbink*

 
Låt oss ta en titt på vad som fick plats i resväskan hem!


2 st dokument-mappar
Jättebra att ha ordning på sina viktiga papper *tummen upp*

Wake of Vultures (Lila Bowen)
Jag googlade runt på nätet på fredagskvällen, läste om denna och tänkte att det vore trevligt att testa på något helt nytt. Den fanns på SF-bokhandeln, så jag slog till!

Genshiken Nidaime volym 7  (Shimoku Kio)
Jag älskar Genshiken och håller på och samlar på alla böcker, så den här var prioriterad så in i helvete! :) Det var den enda boken jag hade planerat att inköpa (långt innan Stockholm-resan till och med).

Library of souls (Ransom Riggs)
Jag inväntade egentligen den svenska versionen av boken. Men jag gav upp. Dels var paperback-versionen lockande ....sen kan vi skylla på att jag ska träna mer på engelska (vilket verkar vara en bra deal! jag menar.....alla böcker jag köpte var ju på engelska....och det tänkte jag inte på förens jag kom hem, haha). Så snart kan jag avsluta denna också.

An ember in the ashes (Sabaa Tahir)
Har sett en massa youtubers prata om denna och det lockade såklart mig till att testa. Försöka upptäcka lite nytt som sagt.

Alice (Christina Henry)
"Alice från Underlandet är svårt traumatiserad efter sexuella övergrepp. Hon sitter instängd på ett halvt raserat dårhus i en mörk och otäck historia. Definitivt ingen läsning för barn.". Denna är också på engelska, men jag dras till olika versioner av Alice i underlandet. Jag köpte tillexempel Alice i zombielandet för inte så länge sen...så ja....det här blir ju kul.

Nio månader (Cia Sigesgård)
Jag vet att Vargnatts bokhylla har skrivit om detta häfte och jag kunde inte motstå lockelsen av att köpa hem ett ex till mig själv. Inte alls farligt pris och ja ....jag ser fram emot att hugga in på den!

Penguin science fiction postcards
Här är mina "10 i topp!"-favoriter av de där 100 vykorten. Jag brukar skriva brev/vykort ibland när jag känner för det....så jag hoppas definitivt att vykorten kommer uppskattas. Speciellt när det föreställer gamla bokomslag! Just dessa här ovan blir man ju extra sugen på att kolla in!

Sen så har vi lite grejer från "Comics heaven"

Här så tänkte jag; att jag vill ju djupdyka mig lite mer i comics - men jag väljer ändå oftast att fokusera mina inköp på skönlitteratur. Så dessa här nedan är min present från älskling; och då har jag valt sånt som jag vill testa på - men inte skulle ha inhandlat på egen hand annars , eller hur säger man? Det är första nummer av varje... så ja....ska bli trevligt! 

The wicked + the divine (Kieron Gillen, Jamie McKelvie, Matthew Wilson)
Youtubers antingen älskar eller hatar denna (eller det är i alla fall min uppfattning), så jag valde att jag också ville prova och se vad jag tycker. Det stod mellan denna och "Saga", men den har jag lånat på biblioteket nu istället.

Jem and the holograms (Sophie Campbell, Kelly Thompson)
Den här har jag väntat länge på och jag äger den (äntligen!). Jag har redan läst ut den, haha. Men jag älskar stilen, färgerna, kroppsformerna....ååh! Så sjukt bra jag orkar inte. Jag vill ha mer!

Ody-C 1 (Matt Fraction, Christian Ward)
Descender (Jeff Lemire, Dustin Nguyen)
De här sista var spontana val med; ingenting jag hört talas om innan; utan här fick utseendet spela lite roll och sånt som jag uppfattade av baksidetexten.

Pocketshop

En notebook med en illustration som föreställer Sofi Oksanen på framsidan
För seriöst. SOFI OKSANEN. Jag gillar hennes stil. Har läst Utrensning & Baby Jane.... ska läsa mer av henne (vet jag redan sedan år tillbaka...jag har ju en bok på min TBR till och med, ouuuh). Men jag kände liksom att "köper jag inte den här skrivboken så kommer jag att ångra det forever". Och jag är glad att jag gjorde det. Den är så himla fin!

Sen så blev det lite gottigotti från Oriental market också, men vi skippar det! ;)
 
YAAAAAS

Så tänkte jag avsluta detta inlägg med att berätta vad jag (hittils) fått i födelsedags-present.
Jag hatar verkligen att "skryta" och uppmärksamma om nya inköp och så vidare.
MEN man fyller ju bara en gång om året! Så det så! 


Men jag fick i alla fall

En ny vinterjacka *änglakööör i bakgrunden*
Pocket-böcker: Äta Djur (Jonathan Safran Foer) & Med sina läppars svalka Theodor Kallifatides.
Katt bokmärke (i sjukt bra material ....och jättegulligt motiv!)

Tidningen Skriva (3 nummer) *folk vet vad jag tycker om, jag blir så rörd!*
Stockholmsresa med övernattning (ja, det har jag ju redan sagt)
Pengar (för hur skulle jag annars klara mig i Stockholm???)
Skrattbok & ett personligt vykort (perfekt! roliga historier behövs när man är deppig)
En bukett blommor (Awwww!)

Väldigt mycket fint med andra ord! :) Tack så jättemycket - mina nära och kära!
Jag har haft en underbar födelsedag och jag firar (fortfarande) hela månaden ut ~

 
Något som ni inspirerades av från det här inlägget? Let me know ;)

På återseende!

Äventyr i Stockholm


Jag tänkte berätta hur jag hade det i Stockholm.
Jag var ju dit förra helgen med sambon (och upplevde min födelsedags-present = byte av miljö och shopping).  Nu har det ju gått några dagar sedan jag kom hem; så man har försökt att smälta upplevelser och återgå till vardagen :)

 
FREDAG 16/10-2015

 
Vi åkte vid 9 på morgonen. 
happy gif photo: happy baby tumblr_loyub74hz51qejfe4.gif
Satt på ett direkttåg mot Stockholm (= skönt! för skulle jag behöva ha koll på tågbyten  - får jag ju nå fel i huvve. Jag blir mer ångestfylld om jag måste byta tåg - för jag får katastroftankar om att jag kommer ta fel tåg och så vidare). Även fastän jag inte är ensam resenär!  Men ja - så kom vi fram till huvudstaden. 
 
omg gif photo:  tumblr_lsk9gqV2Ze1qe4pyf.gif
Första målet var att finna vårt hotell - som låg på Scandic Malmen. 
Vi tog en promenad dit, men mina ben var inte särskilt "sammarbetsvilliga". Alltså, det var inget problem med en promenad överhuvudtaget (vill inte säga att jag är lat på det sättet). Men när mina ben, fötter, känns som om de ska "rasa ihop" eller "falla sönder" när som helst...det kändes inte så lyckat. Jag ville spy av smärta. Fick extremt ont i vaderna. Gångvägen och backarna gjorde ju inte saken bättre.

angry gif photo:  tumblr_l767yaQeW41qzj4an.gif

Men vi lyckades ta oss till hotellet (trots att det tog väldigt lång tid).
Jag och sambon tog beslutet att köpa ett varsit 24 timmars-SL kort. Dels för att jag mådde som jag gjorde, men också för att det skulle bli enklare att komma dit vi vill - utan att behöva stressa.

Jag kan verkligen ingenting om Stockholms tunnelbanor, jag har noll lokalsinne i Stockholm överhuvudtaget.  Så utan min sambo så hade jag varit "fett vilse".
 
sad face gif photo: *utter sorrow face* Andnowtointerruptallthefunnywiththefaceofunendurablesad.gif

Vi var en hel del på gamla stan (med fokus på SF bokhandeln och Comics heaven).
Vi var även till Oriental Supermarket och annars så kollade vi i en massa random media-relaterade butiker. Bokhandlar *orgasm*.
Det var en bra tid på dagen i gamla stan; då gatorna inte var så välbefolkade och mitt fobiska jag kunde andas ut litegrann.
Efter shoppingen så tog man sig en fika.
Cappuchino var väldigt uppskattat!
Åt en god, saftig chokladboll på Café Kladdkakan också.

take my money photo: Futurama Take My Money Shutupandtakemymoney.gif


Sen begav vi oss tillbaka till hotellet vid ca 17-tiden och då hängde vi mest inne på hotellrummet och kollade på TV (på alla dessa kanaler som vi inte ens äger själva = LYXIGT).
Vi myste och vi pratade, käkade kvällsmat och läste.
Beundrade rummet vi befann oss i.
Det var inte alls ett dåligt ställe för övernattning.

 
 
 
LÖRDAG 17/10-2015


Så vaknade man nästa morgon. Tog för oss av frukost-buffén.
 
eating gif photo: This hot sauce is FIRE! 134014197127322.gif

Vi skulle vara "ut-checkade" innan 12...men vi lämnade redan vid 10-tiden.
Vi slängde in vår packning på centralstationen (förvaringsbox) och när vi hade gjort det så var vi till gamla stan (igen) och sprang där en sista gång.

När vi kände oss färdiga med gamla stan så höll vi oss i närheten av centralen en hel del. Jag antar att jag är den där nojiga jäveln som ba "nej men vi måste hålla oss i närheten, annars missar vi tåg eller hinner aldrig tillbaka etc" haha - trots att det är flera timmar kvar till avgång.

Men ja...(trots min feghet att gå för långt ifrån stationen ) - så hann vi träffa en väninna och hennes pojkvän (som vi aldrig träffat på riktigt för ens nu, vi har bara pratat i något år). Men dom var jättetrevliga och vi hade mycket gemensamt. Jag fick anledning att öva på min "rangliga" engelska!
 
Dessutom så var princesstårtan på café "Vetekatten" alldeles förträfflig!

 
reaction gif photo: Tearful Happy Clapping tumblr_lp5s2gTj1W1ql141xo1_400_zpsab06082a.gif

Sen så åkte vi hem till Gävle (vid 18.00 rullade tåget från Stockholm) och vi kom hem ganska sent på kvällen....och vi pallade inte med några bussar - så vi tog en taxi hem istället.
Men det kändes ju skönt det med (för hur ofta åker man taxi egentligen liksom....inte jag i alla fall).

 
reaction gif photo: Kiki Needs to Sleep tumblr_mes3u5SWrl1r3zat8_zps6817d01b.gif

Vad jag inhandlade i Stockholm? Det kära vänner, ska ni förhoppningsvis få veta!  Jag slänger upp ett inlägg om det senare, för nu ska jag snart iväg till stan på ärenden.
 


 

Hänger ni ofta i Stockholm?
(jag gör tyvärr inte det, men hade jag kunnat hade jag varit där oftare). Har ni ställen som känns viktiga att besöka när ni är där? (För min del, som ni märkte; SF-bokhandeln, Comics heaven och Oriental Market tror jag är mina obligatoriska besök). Eller hur skulle er perfekta helg i Stockholm se ut? Låt mig få veta :)  Om vi tar mitt besök med älskling...det viktigaste var att vi fick byta miljö; vi lät ödet avgöra vad vi ville göra av vår tid; så vi hade inga speciella planer på teater/museum osv. Vi ville vara oss själva, kolla på saker vi älskar (nördgrejer) och liksom ja...ha det mysigt tillsammans!

 
Tjingeling!

Imorgon = Stockholm och ba TJÄÄÄNA

 
 

Till middag åt vi couscous med minimajs och lax.
Det var inte alls en dålig kombination.

Vi har inte ens packat väskan till Stockholm och vi ska iväg imorgon (bra jobbat).

Jag fyllde 25 i tisdags, så imorgon får jag uppleva en av mina födelsedags-presenter.
En hotellnatt med älskling i Stockholm. En upplevelse! OMG, precis vad jag behöver! 
Vad vi ska göra där? Gå på massa bokhandlar! Det är det enda vi vet för tillfället, haha.

Lillstinta (Zelda) är hos kattvakten.
Jag har skurat golvet i badrummet nu på kvällen - för jag kände att det var dags att störa grannar - och göra mig av med sandkornen som skräpar på badrumsgolvet.
Sen så går vi dessutom igenom varenda liten grej som behöver diskas så man slipper tänka på det när man kommer hem.

Kvällsgodis: Jordgubbsyoughurt med flingor! jajamän!

Sov gott på örngottet ditt! Så hörs vi snart igen / Kramar från bloggis-tjejen

"Jag är här för att bli inspirerad"

 
 
Nu ikväll besökte jag Sätra Litteraturfestival (igen)
Programmet innefattade bl.a poesi av och med Bengt Söderhäll och Liselotte Fluhr. "Ord och inga visor om hösten". Sedan gästades biblioteket av Mireya Echeverría Quezada, chefredaktör på tidskriften Bang och en av av grundarna till den feministiska och antirasistiska sajten Rummet.Otroligt fint program!


Men det jag tänkte göra i det här inlägget är att skriva av mig lite angående små saker som jag stör mig på i min vardag, som tillexempel idag, när jag vet att jag vill iväg på någonting trevligt, men ska alltid hejdas av en massa negativa tankar.

Det var fruktansvärt nära att jag inte skulle komma iväg överhuvudtaget!

Mitt fobiska och osjälvständiga "jag" dök upp;

1. Jag ville inte gå ensam till eventet egentligen (men i det här fallet var jag tvungen).
I vanliga fall så skulle jag ha hållit mig hemma, trots att jag velat gå. Men idag var jag helt NEJ, det kan jag inte! (SE PUNKT 2)

2. Jag visste i kroppen; att väljer jag att missa den här chansen att gå ut och ha en bra stund - så kommer jag att ångra det - och gå längre ner i depression; för då gör jag inte något som jag vill göra. Och så har jag gjort hela tiden nu. Stängt in mig och avstått från saker som jag älskar.

Men vad är det som stoppar mig mer, just idag? Mörkret.
Jag är inte mörkrädd när jag är inomhus. Men utomhus! Jag är rädd att bli anfallen på vägen dit eller hem. Hade ett sådant scenario hänt mig - så är jag rädd att jag inte kan försvara mig. Så att gå ute ensam i mörkret är läskigt (antagligen har jag läst för mycket våld/skräck berättelser och jag är en person som lätt "sätter sig in" in olika situationer).

Men jag kom iväg till bibblan ändå. Jag njöt!
Jag satt där och ville nästan gråta glädjetårar över alla talangfulla själar som var där ikväll.

Min depression är visserligen avundsjuk på de här människorna; depressionen ifrågasätter mig....varför jag inte har kommit längre med min dröm... att jag helt enkelt inte är värd att nå mina drömmar.

Men en annan sida av mig säger att "chilla! jag är här för att bli inspirerad! litteratur och kultur är en viktig del i mitt liv, här finner jag lugnet! jag befinner mig inte här för att jag ska må dåligt - jag ska må bra!" och man försöker liksom tränga undan de där negativa känslorna.

Och hur det gick på vägen hem i mörkret? Jag överlevde!
Min back-up plan i det här fallet , som jag brukar köra med annars också, är att ringa någon familjemedlem/vän medans man går; för skulle det hända någonting så hör någon det i alla fall, haha. Fast det gjorde jag inte den här gången och jag kände att yes, jag klarade mig!
Jag fick fråga mig själv hela vägen hem att "hur stor chans är det egentligen att någon vill anfalla mig jättedramatiskt den här tiden på dygnet...ingen har ju gjort det förut...så varför ska det hända nu???).  

Men som sagt. Jag är jätteglad över att jag tog mig iväg ikväll, trots dessa tankar och att jag ifrågasatte dom litegrann ändå!

Invigning: Sätra litteraturfestival (Gävle)

 

Igår var jag och sambon iväg på invigningen av Sätra Litteraturfestival.
Det var ingen tvekan om saken att vi skulle iväg; för är det någonstans jag spenderar mest tid så är det på bibliotek. Sedan 2009 har jag sett hur Sätra bibliotek har utvecklats (som besökare) och jag är väldigt glad och stolt över att evenemangen börjar dra sig hit! :)

Festivalen kommer pågå hela veckan ut; men jag planerar att besöka eventet (förutom invigningen) åtminstonde idag (tisdag) - om jag hinner;  och torsdag . Inte så många gånger som jag vill, tyvärr, för resten av tiden har jag andra saker för mig .

MEN jag dyker upp; dels för att stötta biblioteket (för det här behövs! verkligen!)
och det är inte alls något dåligt program de har heller; författarsamtal, bokcirklar, barnverksamhet, musikunderhållning med mera. Det är lagom stund och en bra tid på dygnet att ta det lugnt, ta in kultur; lyssna till spännande människor och inspireras. Få sig ett gott skratt, småprata med folk (som jag önskar att jag vågade göra mera).
Det är fri entré (!)´och man blev bjuden på något gott att dricka och snacks och mingla bland bokhyllorna (hur coolt är inte det!?). Man kände sig mycket välkommen ! Och önskad framför allt!

Så alla Gävle-bor! TITTA HIT!
Har ni inte kollat in litteraturfestivalen, så rekommenderar jag er att göra det
(om möjligheten finns). Sätra bitts inte! Jag hade i alla fall en väldigt trevlig afton.

Här är en artikel om vad som ingick i programmet;
http://www.gd.se/kultur/stralande-inledning-av-satra-litteraturfestiva


Läs-uppdatering 2015-10-12


Jag hade just läst ut Gastrikt land och jag skulle iväg på studiebesök.

När man stressar iväg så tänker man att jag måste ju ha med mig en bok också
och jag måste välja snabbt för annars missar jag bussen!
Jag som annars brukar vela så in i helvete, valde spontant en kär gammal vän.
Louis Robert Stevenson´s Dr Jekyll och Mr Hyde.
Men hej, dig har jag inte sett sedan högstadie-tiden!
Denna inhandlades i pocket (Trut Publishing) för något år sedan: då jag älskar känslan av omslaget och själva designen. Jag visste att jag någon gång i framtiden vill återuppleva denna klassiker.


Här hemma har jag däremot begravt mitt ansikte i boken Alive av Scott Sigler.
Denna inhandlades ganska nyligen. 
MEN jag har medvetet skjutit undan den lite
(trots att jag är sugen som fan på att läsa den! makes sense!) 
Men det är mest på grund av min osäkerhet i engelska språket.
Så har det gått en tid....och jag försöker tänka att
"det ska väl inte spela någon roll om den är på engelska eller inte...
jag får väl skriva upp om jag inte tror jag minns handlingen".
Så ja, det får bli min "hemma-i-soffan" läsning.

Det är ovanligt att jag kör 2 böcker samtidigt,
men än så länge är det nog dags för det! :)

Vad läser ni just precis nu?

Stickade tröjor & secondhand böcker

 


I samband med garderob-städningen så kom alla stickade tröjor fram! Utmärkt!
För nu är tiden på året då jag fryser i princip hela tiden. Hmm jag undrar varför ;) 
 
 


Hösten! Den är kall, den är en kopp varm dryck, den är orange!
Så mysig! Oktober är en fin månad!
 
 


De senaste pocket-inköpen! 3 för 10 kronor.
Jag vet ingenting om författarna eller någonting om deras tidigare verk,
så det här var väldigt vågat av mig! Att testa på något nytt! Woop!
 
 
 
Man är aldrig för gammal för målar-böcker.
Här är senaste bilden jag färglade - när jag inte hade något vettigare för mig.
Visa fler inlägg