Bildbomb från senaste tidenDen här boken införskaffade jag nyligen, men jag har velat haft den hur länge som helst! Jag fick vänta 2-3 månader eller något på den då jag såg att den inte skulle släppas förens senare iår, men så fort jag såg den i butiken så blev den ett måste! ~Äta bör man annars dör man ~


Fotade medans jag var ute på promenad ~Tågstationen vid ca 18-19 på kvällen. Tyckte denna bild blev rätt häftig med ljuset ;)Har för mig att det här är en solnedgång...det började mörkna när jag gick hem i alla fall!
När jag inte lever på te (för att det är så ¤%#¤# kallt) så bor jag i min kigurumi
(heltäckande fleece-pyamas som föreställer Gizmo från Gremlins)Jag skriver/ritar/klistrar grejer i min kalender~Heja Heja! läste jag för andra gången också! Och det här är en bok jag kan läsa igen och igen för jag blir ju så inspirerad, MEN ändå kommer man aldrig igång att börja springa själv....(undra hur många gånger jag behöver läsa denna innan jag VERKLIGEN kommer igång, haha)Ny T-shirt kom på posten för någon vecka sedan. Känns härligt att uppdatera garderoben lite.Nån gång per dag har jag fått in lite filmtittande. Då har det varit fokus på titlar som jag länge har skjutit upp att kolla in (men gärna velat se!). Bland annat Expelled from paradise, Björnbröder, Atlantis, Boku wa tomodachi ga sukunai Live action med flera.Besökte bokmingel-event (!) och spelade biljard senare på kvällen.Te! överallt....var jag än går!
På fredagen skulle jag till provtagning hos hälsocentralen (jag måste fasta dagen innan),så när jag var färdig där så köpte jag med mig frukost och spenderade 3 timmar på biblioteket. Mesta tiden gick åt att lyssna på musik (det finns ju stereo/hörlurar att låna där - så jag tog fram en random Absolute Music-CD och lyssnade igenom den). Lyssnade alltså på musik och färglade katter ;)

Hade jag valt en ny bok att läsa efter YOU (Caroline Kepnes) så hade det såklart blivit i fokus denna dag. Men jag har fortfarande inte kommit på vad jag vill läsa härnäst -, så då får man prioritera annat så länge helt enkelt ;)
 


Bjuder på en bonus: Zelda ligger i mitt knä under en fleecefilt ;)

 

Tipsa mig: Musik som väcker skrivarglädje?

 
 
 FOTO: Natsumisan.blogg.seOm vi säger att jag skulle sätta mig ner en stund och skriva....också vill jag ha musik i bakgrunden
....det kan vara landskapsljud....det kan vara klassisk musik....eller ja....i princip vad som helst! Musik som berör etc


Har ni... kära vänner - Tips på "musik som väcker skrivarglädje"?

Så ska jag försöka lyssna! (gud vad hemskt det lät när jag skrev "försöka", haha -men jag gör mitt bästa). Jag tänkte bara "spotta ut ord på papper" ....så det är inget speciellt jag tänkte pyssla med....jag behöver bara komma igång!Det kan vara en länk till något youtubeklipp eller ge mig bara namn så kollar jag upp / skriver ner och använder till framtida skriv-stunder. Tack på förhand!Jag hoppas alla mår bra!


Jag har avstått ifrån sociala medier en tid nu för jag har mått skit helt enkelt.

Jag litar inte på min förmåga. Jag är i grund och botten en usel människa. I min värld.

Så när jag inte har bloggat; så har jag gått runt som en känslosam bomb som kan sprängas när som helst. Jag har utsatt mig för saker (inom KBT övningar i vardagen) som jag aldrig skulle våga göra annars. Och trots att jag gjort dessa övningar och varit grymt duktig EGENTLIGEN så säger mina negativa tankar emot mig.... och jag tror ju på mina tankar. Fortfarande. Men jag jobbar på det. Hela tiden.

Hållit mig sysselsatt hela veckan!

Zelda hälsar att hon (MINSANN) också har haft en strålande vecka!

Läst den senaste tiden: Konsten att vara Caroline (Peter Barlach),
Nio månader (Cia Sigesgård), Saga vol 3 & 4.
 

Jag håller fortfarande på med You (Caroline Kepnes).

 

och sen håller jag på med en omläsning av Heja heja (Martina Haag).
(Men det har jag nog redan sagt förut....det tar lång tid i och med att jag har den som "buss-bok")

Jag har inte kollat så mycket på anime just nu (bara det som jag följer på "ongoing"). Sedan jag såg färdigt på The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior så har jag inte listat ut vad jag vill se härnäst.

Men däremot har jag (än så länge) sett 7 avsnitt av IZombie på Netflix, alltid något!
I annat fall så har jag haft en bra vecka! Träffat vänner. Hållit mig sysselsatt och varit sämst på att blogga, men ja så kan det va! Jag vet att jag på något sätt skjuter upp blogginlägg pga mina kritik-rädsla men jag ska ju försöka träna bort det så jaa....jag gör mitt bästa.  Det släpper väl (nån gång).

Jag har ju varit duktig med att utmana mig själv och gjort saker jag annars haft svårt för istället (t.ex prata inför en grupp! frågat om hjälp när jag behövt....Ta snabba beslut utan att grubbla.....varit utomhus helt på egen hand utan sällskap!). Vilken succé - och bättre hoppas jag att det blir. Jag har mått otroligt mycket bättre den här veckan än vad jag annars gjort, så mycket kan jag säga! Jag har fortfarande mina svagheter, men det får ta sin tid ;) ingen brådska!

Väljer kläder PRECIS när jag ska åka (smart!)


- Nu höll jag på att komma försent till stan, för jag kunde inte välja vilka kläder jag skulle ha på mig

- No shit! Jag var exakt likadan! Höll på och skrek och slängde kläder runtomkring mig!

Seriöst. Jag borde verkligen få in en del nya rutiner.  Ett exempel kan ju vara att välja kläder någon dag innan....eller några timmar innan - istället för att välja ut alla kläder PRECIS innan jag ska åka iväg.

Sambon var hemma och frågade med upphöjda ögonbryn
- Går det bra för dig eller????
Jag springer runt som en jävla smurf och ropar håll käften i panik
och drar på mig nästa plagg och grinar NEEEJEE *slänger iväg*
och sådär kan man hålla på. Man blir så irriterad på sig själv. 

Varför är man så petig?

Betyder det så mycket, hur andra ser på mig egentligen?
Det tar upp så sjukt mycket onödig tid! 

Men sen finns det ju tillfällen när man har kontroll.
För någon dag sedan sa jag till Joel att "chilla"
när jag skulle äta en macka väldigt långsamt i 10 minuter innan vi skulle åka....för jag kände att "jag har kollen".

Men just då; när man fastnade vid kläderna, ja, då var det ju en helt annan sak! GAAAH
 
 

Kura Skymning (9 November 2015)

Kura Skymning.
Det är tredje gången jag besöker ett event med det namnet. Jag har googlat en massa gånger på själva utrycket, jag försöker verkligen förstå vad det betyder (är det att man "kryper ihop tillsammans vid kvällstid"??? alltså hur genialiskt är inte detta!? och varför bara ha det en gång per år??? man skulle ha haft så minst en gång i veckan)..men skitsamma! Det är mysigt! Det är mörkt och man har tända ljuslyktor och snackar kultur...man kanske inte behöver veta mer än så?

Temat ikväll var om vänskap i norden. Leif Fernqvist läste en text från en islänsk saga och Björn Widegren berättade om sina möten med litteraturen och författarna i Finland och Norge. Allt detta i samarbete med Föreningen Norden. Jag var där med en väninna - för vi hade helt enkelt ingenting annat för oss. Sen så kan jag själv tycka att det är roligt att komma iväg och bara lyssna med; än att bara vara hemma och vara soffpotatis. Eller nu är det väl mest också för att jag ska komma ut mer och inte vara lika "instängd i hemmet".

Trevligt, trevligt!


FOTO: Natsumisan.blogg.se
 
 

Poesi på söndagskvällen!

 
 
Random bild från min bokhylla förra året, men den förändras hela tiden!
 
 
 

Jag lånade hem 10 diktböcker för någon dag sedan
och igår så började jag läsa i 3 böcker samtidigt.


Oj, hur lång tid tog jag till poesiläsning.....kanske 30-60 minuter! Och då läste jag högt för mig själv; jag var redo med klisterlappar - ifall jag hittade något som berörde mig- så jag kan blicka tillbaka!

Jag funderade på om jag skulle göra samma sak någon dag igen; men ta 3 nya böcker från högen och sen bara köra på ~ för när det gäller poesi så känner jag att det blir enklare att hoppa lite i olika diktsamlingar; än att bara hålla sig till en och samma. Man kan upptäcka nya sätt att skriva på, vilket är oerhört inspirerande.

Jag tycker att poesi är ett bra kompliment om man vill ha något kort och enkelt för stunden (beroende på vad man läser förstås) - men samtidigt väldigt målande och det är en kreativ lek med språket. Sen så går jag på poesicirkel också en gång i månaden och då är det ju ett bra tillfälle att upptäcka nya diktare!


Läser ni poesi? Har ni någon favorit-dikt?

Vad läser ni i helgen?


Detta Inlägg skulle ha kommit upp igår, men jag fick problem med internet. Skitsamma.


Jag skriver den här texten klockan 01.15 på natten till lördagen. Älsklingen somnade sittandes i soffan och Zelda ligger också och sover någonstans. Men jag sitter vid datorn och "knapprar" lite på tangentbordet.
 
Hela fredags-eftermiddagen spenderade jag min tid på biblioteket.
Eller just det! Jag var på second hand också.

KÖP TRE BÖCKER FÖR TIO KRONOR var ju väldigt lockande!
(som vanligt)


Självklart hittade jag Främlingen av Diana Gabaldon i jättefint skick (inbunden). Så den kände jag att jag borde köpa - i rädsla att ångra mig annars! För jag har hört en massa gott om den och jag har alltid tänkt att "hittar jag den för en billig peng nån vacker dag, så borde jag satsa!" och nu var det dags. Eleanor and park (Rainbow Rowell) var ett spontant val - inget jag läst men hört många prata om denna - så tänkte "vi provar". Och den sista är en bok som en kompis ska få ....för jag tror hen kommer tycka om den.  Men tio kronor för allt det här...det är ju ingenting!

Men ja! Jag var på biblioteket somsagt.

Tog en fika.  Hade med mig min SKRIVA-tidning där jag antecknar lite ibland eller stryker under intressanta saker (nu när jag fått prenumeration i födelsedagspresent, så försöker jag läsa så mycket jag kan av det som är av intresse). Annars fokuserade jag eftermiddagen på min läsning av YOU (Caroline Kepnes.) Joel hade just läst ut den här när jag var redo att välja ny bok efter Alive (Scott Sigler) och han ba "DEN HÄR SKA DU LÄSA" och jag ba "JAHA OKEJ" .... då slapp jag välja bok på egen hand, haha. Nädå men jag läste det jag kände att jag orkade med.

Jag lånade dessutom hem en massa böcker! (mest poesi). Påbörjade Konsten att vara Caroline (Peter Barlach) nu ikväll tillexempel - för att "byta bok för stunden". Med en kopp te såklart.

Och nu sitter jag här och funderar på om jag (någonsin) kommer kunna sova. Jag vill ju inte sova egentligen, men jag ska upp väldigt tidigt imorgon. Så wish me luck, haha.

Trevlig helg på er! Vad läser ni i helgen? Eller har ni något annat roligt på gång?

Väljer en film som får en att må oväntat bra

 
DET VAR EN ONSDAG

Då min dag bestod av KBT-uppgifter. Att utmana mina rädslor.
Uppleva saker som tar på krafterna - och behöver dagar att bearbetas (inombords)

Suckande kom jag hem. Slängde ner mig på soffan.

Jag behöver koppla av, så jag trycker på något random på netflix, tänkte jag.

Resultatet:
"Lalaloopsy: Festival of sugary sweets".

Jag tänker ofta på hur folk ser mig (som ni vet) - men att sitta hemma själv och välja att kolla på Lalaloopsy....utan att riktigt ha en tanke på VARFÖR jag just valde det här.

MEN

happy gif photo:  tumblr_l75txxIwHd1qzhv3b.gif

Jag älskar färg, så klart jag blir glad av det här! Det är ju fucking konst! Inte bara ett barnprogram. En vuxen kan ju inspireras! (jag är ju ett bra exempel på det känner jag för tillfället, haha). 

Karaktärerna är så söta, de har fina glittrande personligheter. Dom ba "åh vi ska ha fest och vi ska baka och vara så kreativa"  och jag i soffan ba "ååh va kul! jag vill också göra något roligt" och man försöker tänka att "någon dag så borde man samla lite folk och bara göra något roligt tillsammans; baka, pyssla och så vidare. Varför gör jag inte mer roliga saker i tillvaron?


Jag har sett kanske 3 Lalaloopsy-filmer i mitt liv, MEN Festival of sugary sweets var något alldeles extra! Jag varrt liksom mer speedad och ville göra te! Ville planera picknicks! Pyssla! Ja lite allt möjligt på en gång!

Man är inte direkt "åh storyn är sjukt bra", njee, här är jag mer "guilty pleasure", det är ett gulligt koncept (stilen) ; att få känslan av att livet kan ha sina positiva stunder (så därför var detta ett perfekt val för stunden i alla fall, haha).

Den inspirerar mig till bättre mående helt enkelt - och det ger vi tummen upp för!
 
 


Jag har läst "Alive" (Scott Sigler)

 Den här boken rankas högt i min lista på (åtminstonde) "topp 3-böcker jag läst iår". 
Så mycket älskade jag den! Och jag kan fortfarande, flera dagar senare, inte sluta tänka på den.

Jag är så tacksam över att jag tog upp den här boken.
Jag visste ingenting om författaren, jag skulle aldrig ha tagit upp den:
om det inte vore för min "förmåga att ge genre-jag inte är van vid- en chans".

Flera gånger hoppade jag till och bara WHUUUT *mindblown*.
Kapitlen slutade på sånt sätt; så man ville bara ha mer och mer!
och man förbannade Scott och ba why you do thiiis too mee!?!?!?
(speciellt om det var stunder då jag måste avbryta min läsning och sova eller göra annat, för jag hade svårt att fokusera på något annat - för jag ville återgå till storyn).
Så mycket känslor, man bryr sig verkligen om varenda en av karaktärerna! Och det måste ju tyda på att berättelsen på något sätt berör mig (or does it???) *blinkblink*

Här finns tydliga personligheter, karaktärsutveckling som bara den!
Miljö, vänskap & överlevnad spelar en central roll. Språket? My god!

Jag vågar inte skriva av mig om handlingen riktigt, för jag är en sån som lätt vill skriva föööör mycket! 
( Dessutom hade Scott i sin eftertext beskrivit något i stil med att   "vi borde tänkta på att inte förstöra andras läsupplevelse med spoilers" = bra budskap), så jag slänger upp boktrailern istället, haha. 

Men jag tycker ni ska ta upp den här boken om ni lockas av tanken om en person; som vaknar upp; vet ingenting om hur hen hamnade där - men som försöker hitta sig själv och vi får följa med i äventyret. För den bjöd på väldigt många överaskningar (my opinion). 

Väldigt scifi/fantasy/horror/ungdom/adult ....som kanske skulle kunna passa fans som läst Hungergames/Divergent/Rött Uppror? (enligt adlibris iaf, haha, btw här har ni en LÄNK till boken på adlibris). Boken är på engelska (och jag är fortfarande ganska förvånad över att jag har förstått det allra mesta ändå..(jag och min osäkra engelska,...jag skriver ner och antecknar som en galning medans jag läser, haha).

MEN JA

Jag är jätte-taggad inför nästa bok som heter Alight och jag tror att den utkommer i April nästa år (?).

Älskar känslan av att hitta böcker "man klickar med".


Kommer du att läsa "Alive"? "Har du läst "Alive"? Har du läst annat av Scott Sigler?
Visa fler inlägg