En lördag i Maj

Jag kommer ihåg när en bekant sa till mig att "du måste skaffa instagram!".
För jag minns innan att jag blev helt "men guuu va ska jag med det till, va onödigt".
Fast idag använder jag instagram mer än vad jag trodde jag skulle göra. Jag är helt förälskad i dessa fotofilter som gör verkligheten ett snäppe roligare. Så jag brukar helt klart gå in i färg och detaljer!


Här har vi en bok jag läser just nu. Jag har inte läst någonting av författaren tidigare, men den här boken har stått i min bokhylla ett tag. Det var ett spontanköp - då jag tänkte att det skulle vara intressant att läsa om. Och vad vore inte perfekt; nu när jag har mått skit, och läsa om hur man kommer tillbaka till livet som kreativ individ.  Helt underbart! Mycket djupgående kring ämnet, exempel på situationer, den ändrar ens tankemönster väldigt mycket. Jag har inte så mycket kvar i den nu, men rekommenderar den verkligen! Sen ville jag visa upp mitt fina bokmärke ;)


Det här är vår katt Zelda (återkommande läsare vet, andra inte) och jag tyckte den här bilden blev så fin. Fönstret visar en reflektion av det jag då kollade på youtube via tv´n. Jag har hittat en del nya youtubers jag följer, och bara en sån sak är inspirerande! Jag vet inte ens vad det skulle bli av mig om inte youtube fanns. Så många kreativa personligheter där ute som öppnar upp ens ögon och gör att man vill fortsätta kämpa för sina drömmar. Sådana "feels" är bra!En dag så var jag ute med en väninna....
och jag sa att vi var på McDonalds. Så här är ett bildbevis! xDEn bild på mig själv. Jag ska vara uppriktig; jag har inte tagit selfies på evigheter just för mitt dåliga självförtroende. Det har funnits dagar då jag inte haft orken att klä upp mig, känna mig fin, och de dagar då man bara vill försvinna från jorden. Den här bilden representerar en av dessa dagar då jag får orken att engagera mig i mig själv och jag är nöjd med den här bilden.För några veckor sedan så kollade jag igenom min cupcake-påse som är fylld av brevpapper, kuvert, vykort, stickers med mera. Något som varje individ borde ha i sina hem (my opinion). Jag blir glad av att få brev (fast tyvärr händer det inte särskilt ofta). Men jag tänker att "jag behandlar människor som jag själv vill bli behandlad" så ibland är jag flitig med brevskrivningen, ibland inte. Speciellt om jag vill visa omtanke så skriver jag för det blir mer personligt.Fångade sambon och Zelda på bild. Dom sover tamejfan överallt <3Time & Eternity, spelet som jag spelar just nu ~
Jag var hem till Hälsingland för nån vecka sedan och fann dessa dockor i mitt rum och som jag radade upp på bokhyllan. Jag minns att när jag var liten så kändes dockorna mer "moderna för sin tid" än när man ser på dessa idag. Det är ju lite coolt ;)


 
Och det här är mitt "flickrum" i Hälsingland. Lämnat precis som när jag flyttade hemifrån. Det roliga med den här bilden är att tre personer reagerat över den svartvita bilden och sagt att "åh, vad fin du är" men det är egentligen min mamma på bilden och jag i den där gula ramen bredvid. Jag tycker det är roligt att höra att många jag möter tycker att vi är lika ;)
Ja, ibland sitter man på biblioteket med anteckningsblock och noterar lite grejer som kan stå i litteratur-tidskrifter. Också kan man fika har jag hört :)Hunden Sigge som filosofiserar. Tråkigt att se regnet på det här sättet; men när man satt hemma och det var mörkt; och man hade läslampa och en bok och hörde smattret i bakrunden; ja då varrt det ju mysigt!


Mums med fika!


Och ja...det var lite bilder jag fann i mobilen just nu. Nu fick ni allt en bildbomb ;)
Ha en fortsatt trevlig helg! Imorgon ska man i alla fall tvätta! (UHHH). Tjingeling <3

En bra läslampa is the real deal!


Igår köpte jag hem min nya "läs-lampa "(den hittar ni HÄR).
Jag har en sedan tidigare; men det är som jag köpt på second hand för många år sedan.

Nu har det varit som så; att sambon har velat låna min lampa - i och med att han försöker läsa mer än vad han brukar (och jag är stolt över att han försöker så gott han kan). Och emellanåt har jag varit lite gnällig för jag tycker att ljus är otroligt viktigt när man läser; och han ba "men nej, nu använder jag den" (och ja, vi har bara en här hemma) och när jag försöker läsa med ljuset enbart i köket/vardagsrummet....det blir inte lika bra som med en läslampa (tyvärr så är jag så petig!).

Så jag köpte som sagt en ny. Det var inte alls så dyrt och jag är överaskad över att den lyser så himla bra. Inte bara en liten del av rummet, utan åtminstonde halva vardagsrummet är upplyst också, haha. Så jag är definitivt nöjd med mitt inköp. Sambon tyckte det var ett onödigt inköp, men det tycker absolut inte jag! Så får han behålla min skruttiga lampa och jag kan sluta tjata och fortsätta läsa vidare i lugn och ro ;) *tummar upp*

Köpta, reserverade och önske-böcker

Min pojkvän är en ängel och beställde två boktitlar till mig.

Han förhandsbeställde "Ja jag har mens, hurså?" av Clara Henry.
Alltså den kvinnan i mitt hjärta. Både jag och Joel följer henne på sociala medier och det var ingen tvekan om saken; den ska ner i vår brevlåda i September månad! Så är det bara.

Sen så har jag har hört jättemycket gott om en bokserie vid namn "Throne of Glass" (Sarah J Maas). Jag kollade runt först ifall den fanns på biblioteket eller i någon lokal butik, men det gjorde den tyvärr inte. Jag är i alla fall väldigt nyfiken på den; trots att det inte är något jag vanligtvis läser. Jag är dessutom dålig på att läsa engelska böcker. Men han klickade även hem denna och jag ser verkligen fram emot att få testa läsa och se om det är något för mig.Här nedan ser vi titlar som jag har reserverat på biblioteket. Memorandom är en bok jag har velat läsa hur länge som helst (jag har tidigare läst GEIM-trilogin och tyckte om den). Memorandom kan jag nog hämta om någon dag, för den var tydligen inne (vilket jag absolut inte trodde!). Bli vän med din PMS och Ensam på Mars är jag den 6:e i kön (på båda faktiskt). Jag känner mig lite desperat; egentligen vill man köpa hem alla böcker själv, men sen har man inte råd och man får försöka ha tålamod. Jag ska snart få läsa mina älsklingar!


Sen har vi lite övriga titlar som jag är helt waaah vill läsa med! Jag kollade om De förklädda flickorna i kabul gick att reservera....men 52 personer i kön lät för mycket för min del. Library of Souls och Järnblod kommer ut senare iår men jag är så taggad inför dessa! Magnus Härenstam är en bonus för kan nog vara roligt att läsa.


Sen kommer jag inte på så många fler titlar jag är ute efter på rak arm. Det kommer ständigt nya titlar som jag vill utforska. Men jag nöjer mig såhär.

Vilka titlar ser ni fram emot?
Har ni någon speciell bok på er "inköps" eller "önske"-lista?

Tack för sällskapet, Jessi

Igår på eftermiddagen så var jag till stan och mötte upp en väninna. Vi sågs inte så länge, men vi gick runt lite: kolla bokhandeln, hon skulle hämta lite grejer från apoteket.
Sen satt vi och fikade på McDonalds (blev bjuden på skogsbär-smoothie).

Vi kom att diskutera resor via buss/tåg; då mitt 30-dagarskort skulle gå ut imorgon/idag. Hon informerade mig om 90-dagarskort och att man kan resa lite överallt (nu har jag bara rest inom Gävle) men jag ska även kunna ta mig till fler ställen än bara Gävle med det här kortet och det gäller Juni till Augusti. Jag ska tillexempel kunna åka till Sandviken, Ljusdal, Hudiksvall & Furuvik etc utan extra kostnader (vilket känns jätteskönt!)

Grejen med det här är att jag fick sällskap till xtrafik-stället för att köpa det här kortet och få det fixat direkt. Visst kunde jag ha gått dit själv vilken dag som helst, men seriöst, jag får ångest för sådana här saker. Räcker bara med att prata med en främmande person och jag blir supernervös.

Och nu såhär i efterhand är jag jätteglad; för nu kommer jag kunna ta mig till olika ställen nu i sommar utan att behöva prata med folk och inte behöva betala extra: jag behöver bara visa upp mitt kort och sen är det bara att åka! Men jag är tacksam över min väninna Jessi; som faktiskt följde med mig som stöd - för utan henne så hade jag nog aldrig fixat det här kortet.

Jag kan tycka att det är lite pinsamt att avslöja detta; att jag inte fixar det själv på egen hand. Men jag behöver allvarligt talat en spark i rumpan för att våga mig på de enklaste saker. Sen så skriver jag det här för jag kanske inte är ensam om att känna såhär; att ha svårigheter i sociala sammanhang.

Jag har haft en tid då jag trott att alla är emot mig; att mina vänner inte är mina vänner egentligen och så vidare. 100 % hjärnspöken antagligen.Men just att min väninna följde med och var ett stöd....så börjar jag tänka att "jamen alla kanske inte är som jag tror ändå". Det här är stort för mig. En vacker dag ska jag nog klara av att göra det själv, men jag måste försöka övervinna rädslan att prata med människor.

Jag blev taggad på denna, så nu kör vi!

Currently Reading Tag


1. Hur många böcker läser du vanligtvis samtidigt? 

Oftast så läser jag en bok och fokuserar på den tills den är utläst. Men det har hänt att jag läst en till vid sidan av. Läser aldrig fler än 2 böcker samtidigt; för jag känner att jag kan blanda ihop allting....

2. Om du läser mer än en bok, hur bestämmer du när du ska byta mellan böckerna (läser du ett speciellt antal sidor i en innan du byter till den andra?)? 
Sidantal är inte så viktigt här, men mitt mående. Känner jag att "nej nu måste jag bearbeta de här sidorna och gå över till något annat" så gör jag för det.

3. Byter du någonsin bokmärke när du är en bit in i en bok? 
Förut kunde jag använda lite vad-som-helst som bokmärken. Nu har jag en hel drös olika i många former och färger - så det är bara att välja och vraka. Nu har det blivit att jag byter bokmärke efter varje utläst bok~

4. Vart förvarar du boken du läser just nu? 
I vardagsrummet på fönsterbrädan

5. Vilket tid under dygnet spenderar du mest tid med att läsa? 
Väldigt ofta, spelar nog egentligen ingen roll vilken tid. Men jag vet att jag inte är en bra morgonmänniska (haha) så jag skulle gissa på att jag är mest läs-fokuserad under eftermiddag/kväll.

6. Hur länge läser du vanligtvis i ett svep?
Beror på tid och känsla. Jag kan åka buss och avbryta läsningen mitt i om jag ska vidare nånstans tillexempel. Är jag hemma bara så kan jag läsa längre tid. Om man ska tänka "hur många timmar om dagen jag spenderar på läsning?"....det känns omöjligt att svara på.

7. Läser du inbundna böcker med "dust jacket" på? 
Oj, ingen aning. Det var rätt nyligen som jag började acceptera inbunden som bokform; för annars har jag nog mest plöjt pocket-böcker

8. Hur läser du vanligtvis? Sitter, ligger, osv? 
Jag sitter oftast i soffan i vardagsrummet; har en massa kuddar omkring mig och en läslampa på fönsterbrädan.

9. Tar du med dig boken du läser överallt? 
För det mesta. Förut hade jag en bok i handväskan och en annan bok hemma. Nu kan det bli att jag packar med just den boken jag håller på med. Men ska jag till biblioteket så kan jag lämna boken hemma....för då har jag alltid fler böcker där istället, haha.

10. Hur ofta uppdaterar du dina framsteg i boken du läser på goodreads? 
Jag har inte goodreads, men jag kör på boktipset. Jag brukar skriva mina lästa böcker på mobilen och sen lägga upp fler läsupplevelser samtidigt på den sidan.

11. Vem vill du tagga? 
Alla som vill göra den här, varsegod! ;)

Wish me luck! Saker som jag vill göra, men som jag inte kan just nu


I och med att jag är sjukskriven så har jag det inte så bra ekonomiskt.
Andra har det helt klart värre än mig, men jag känner att min inkomstkälla har sett bättre ut och jag har drastiskt minskat på onödiga inköp i hemmet och allt har varit fokus på mat och kanske nått klädesplagg ibland om det behövts. Att inte kunna resa så mycket är skit (nu har jag mest bara besökt föräldrarna och hängt med gratis till ställen). Jag kör de billigaste alternativen till underhållning (bibliotek, konsthallar etc).

Man kan ju alltid drömma sig bort till det bättre ....
och därför tänkte jag nu skriva en lista på saker som jag verkligen vill ha/vill göra just precis nu. Saker som jag inte har råd med, men som jag verkligen skulle bli så pepp och lycklig på ifall jag kom iväg.

 
Bloggdomän
I någon månad nu så fick jag testa ett PRO-tema till min blogg gratis. Det har varit helt underbart! Designen försvann för någon vecka sedan och återgick till ett gratis tema. Det här har helt klart fått mig att vilja uppgradera min blogg till det bättre. Jag skulle väldigt gärna vilja satsa på 12-månaders PRO med egen domän och hela tjofräset och se om det gör någon skillnad. Jag tänker inte bara på om fler upptäcker mig; utan jag tycker personligen att det ser bättre ut och man kan leka runt lite mer och även lära sig saker inom blogg-världen. Jag har även funderat på att börja vlogga (videoblogga), men jag är fortfarande osäker på vad jag skulle göra i så fall....men får se om jag blir modigare i framtiden. Har ni förslag, så hojta! :)

BBcon
Better bloggers conference i Stockholm. MEN jag såg nu att de fick ställa in, nej, va synd! På grund av få deltagare, Det förstår jag när priset var rätt högt satt...jag skulle inte heller ha kunnat delta - men jag skulle lätt ha sparat till det! I tanke på allt man skulle få med sig hem efter en dag av föreläsningar, träffa spännande människor och utvecklas som bloggare. Nåväl, jag hoppas evenemanget kommer åter i framtiden <3 För jag tycker helt klart att det behövs :)

Jonas Gardell
Han besöker Sandviken med showen "Mitt enda liv" i December nån gång. Sandviken ligger några stenkast härifrån och jag vill verkligen, VERKLIGEN åka iväg och se showen.

Piano
Jag spelade blockflöjt som barn. Jag har funderat på att fokusera mig på annat instrument. Står nog mellan fiol och piano, men piano väger mest. Dels är jag självlärd (hade en keyboard förut). Nu bor jag med sambo och vi har inga instrument hemma förutom....gitarr till tvspel. Eehehehe. Det hade varit mysigt att få öva lite.

Glas-skåp + bokhyllor
Vägghyllor med för den delen. Vi har inte ens tavlor eller nånting uppsatta i hemmet för ingen av oss kan hantera en borrmaskin, haha. Men glas-skåp till mina figuriner. Mer plats för våra filmer/tvspel/böcker/mediaprylar. Ja det vore finemang!

Litteraturfestival i Visby
Crimetime Gotland i Augusti. 4 dagar, 40 författare, 60 programpunkter. Det kommer en hel drös med författare jag läst och tycker om; så jag skulle självklart ha åkt om jag hade ekonomin och det rätta sällskapet. Mer om detta hittar ni HÄR

Resa till Japan, London, Paris, surprise me!
Just nu skiter jag i vart jag hamnar. Jag är ju bara hemma hela dagarna.

Utflykt med vänner
Det kan vara att bo i stuga, tälta, åka till random stad och kolla runt kanske ha nått tema under utflykten. Som när man åkte med estetklassen till Stockholm och bara besökte massa konsthallar en hel dag. Eller om man åker på kryssning, åker och badar, går på äventyrs-tjosan, vandrar....och så vidare.


Ja, det här var ju några punkter. Kommer inte på fler just nu.

Vissa kanske är lite whuut, att jag inte har konvent med på min lista.
Dels så har jag inga förhoppningar längre om att komma iväg till Närcon sommar. Men däremot ska jag försöka besöka lokala konvent som kommer ske till hösten om ekonomin tillåter det som sagt, men då blir det säkert bara 1-dags besök. Jag försöker också satsa på lite andra saker än bara konvent. Det är inte att jag har problem med det eller att jag tröttnat, men man vill testa på andra saker också och då far man ta en sak i taget. Sen att gå på konvent och må som jag brukar göra....det känns inte heller så lockande i nuläget.


Har ni saker som ni verkligen vill göra just nu?
Hur tänker ni göra för att nå era mål?

Så fungerar jag (idag)

 
Psyk-utredning avslutad, men nu gäller det att börja jobba med friskheten eller vad man säger. Diagnoser jag fick idag blev "Recidiverande depression, fobisk & osjälvständig personlighetsstörning".


När jag kom ut från psyk...det första jag brast ur mig var :
- Det kändes som att få en örfil, så fort jag fick höra att jag var osjälvständig!

Jag ville grina som bara den, men samtidigt tänker man att : wait, men jag är ju såhär!
Personligen känner jag att de här diagnoserna är onödiga...eller det är egentligen löjliga anledningar att må dåligt på, men sen att man lider av det ändå....jag har lite svårt att acceptera läget; att man ständigt går runt med fobier (som jag såklart inte alls tänker på) och försöker anpassa mig efter andra; men man tänker inte riktigt alls på sig själv och att jag (faktiskt) oftast inte går ut ensam....då jag är ständigt beroende av människor samtidigt som jag även vill hålla mig borta pga min konflikträdsla.

Det är klart att jag känner en våg av extrem ilska/gråt när nått litet vardagsproblem händer som inte alls är hela världen. Men så har jag levt; och nu när man har fått en riktig diagnos ...så tänker man bara att "men åh nu säger dom så för att jag ska verka helt crazy". Jag tror ofta att alla bara "spelar ett spel med mig", att folk är snälla; men egentligen vill de sätta mig i knipa.

Så egentligen var det väl på tiden att få en diagnos; en bild av vem jag är. En del av mig tycker det här bara är larvigt; en annan del säger att; men shit, du är ju sjuk. Du ska inte behöva må såhär.

Jag lider av en massa onödiga känslor varje dag; starka humörsvängningar; ibland vet jag inte vad jag ska göra av mig själv; om det räcker att ta ett piller eller om man måste vända sig till jouren på psyk. Oftast väljer jag pillret. För tänker jag på jouren så tänker jag att "men folk är upptagna med andra, jag är oviktig".

Sen det där att jag läser av kropp-språk och tankeläser folk....det är också ett enormt problem. Folk behöver inte ens säga nått; jag får ständigt känslomässiga vibbar till mig. Drar med mig andras känslor i min egen vardag....tar flera dagar att bearbeta olika situationer.... det är ett under att jag sitter här idag och inte har tagit till andra medel. Det är klart jag fortfarande kan ha tankar på att göra mig själv illa; men samtidigt lönar det sig inte i längden. Jag vet att folk i min närhet blir ledsna (och jag som inte vill få folk ledsna är såklart rädd att bli lämnad ensam).

Sen att jag anpassar mig till varenda person jag umgås med.
Tillexempel; vet jag att hen är intresserad av sport tillexempel; så försöker jag fokusera på deras intressen; för jag vill inte att folk ska känna sig utanför (och om jag själv är intresserad av ämnet? Det skiter jag i , för andra går före mig! alltid!).

... sen den där med att vara osjälvständig.... jag vet att jag är bråkig på sambon; att jag inte vill gå ut själv; att jag följer med han vart han än går och låter andra välja vad jag ska göra för att jag är svårbestämd... blaaah.

Ja, det finns ju en hel del saker som jag borde jobba på i alla fall.
Jag ska vara glad för att jag får gå på KBT-behandling. Men ändå så är jag ångestfylld; för jag måste träffa folk ibland för att träna på att socialisera mig; och självklart ska jag gå runt och gruva mig för det också ett bra tag framöver. Skit-onödigt egentligen, men så fungerar jag.

Vi får hålla tummarna på att jag kan lära mig älska mig själv mer än vad jag gör idag. Och kan hantera dessa perioder av återkommande ångest.

2015-05-22


Jag har varit ohemma ett par dagar. Men nu är jag på hemmaplan.


Läste ut "Otrohet" (Paulo Coelho) idag.
Innan denna så läste jag "Tankar om glädje och vardagslycka"
(Görel Kristina Näslund. Seriöst, det här är 3e boken jag läst av författaren!).

Så just nu klurar jag på vad jag ska läsa härnäst.
Ska försöka välja ur min egen hylla (igen), för annars märkte jag att jag har läst 8 biblioteks-lånade böcker på raken och jag blev helt ojsan-hoppsan! Sen kollar man i hyllorna hemma också blir man lite fundersam över varför allt annat är så lockande; utom de man just har som väntar på sin tur, haha, kan hända ibland.

Jag och en väninna lånar ju ut böcker åt varandra med, lite då och då, och imorgon ska vi ses och jag vet att jag inväntar "nya" böcker också. Det måste kännas rätt när jag väljer bok.
Efter att jag läste färdigt Glädje/lycka-boken; så visste jag att "Otrohet" skulle bli nästa bok att läsa. För det är en bok som jag velat läsa hur länge som helst och sen har jag bara skjutit upp det och hoppat in i massa annat. 

I skrivande stund kollar jag runt på internet, sitter i mörkret och i bakgrunden har jag "The road to El Dorado"-filmen påslagen. Känns ju trevligt med lite bakgrunds-ljud när man sitter och skriver ;)

När läsdagboken får mig att minnas tillbaka

Jag läste min gamla läsdagbok igår kvällst.
Jag skrattar åt mina tonårs-texter,
jag verkar veta vad jag vill med mitt liv.
Men medan jag läste så kände jag att jag måste skriva ner lite små saker:

I min läsdagbok så dök det upp titlar som jag själv inte minns att jag läst. (Bra minne, Natsumi!) 
Andra titlar kommer jag ihåg som om det vore igår. Jag minns till och med vissa händelser ur mitt liv. 

Tillexempel när jag var hemma och sjuk en dag. Min pappa frågade om jag ville att han skulle låna något åt mig från biblioteket. Jag sa "välj du" också fick jag hem "Prime time" av Liza Marklund och läste den under sjukdomstiden. Kunde inte slita mig från den. Den var skitbra. Det jag inte kan släppa med detta är att den här gången var det inte jag själv som valde vilken bok jag skulle läsa. Jag blev rekomenderad en bok av min far, och jag klagade inte ens på bokvalet.

Ett annat tillfälle var när skolledningen ville att vi skulle läsa "Eldens hemlighet" (Henning Mankell). Vissa blev "whatevah", men jag ville bara ha mera och läste de 2 andra böckerna ("Eldens gåta" och "Eldens vrede") på min egen fritid. Trots att den är rätt tragisk, så tycker jag om språket och karaktärerna. Den var dessutom väldigt lättläst. Nu i skrivande stund kan jag också känna att jag vill bläddra i dessa böcker (igen) en vacker dag.

I högstadiet hade vi en "bok-läsar-tävling" och vinnaren skulle bjudas på valfri dyr glass. Jag struntade faktiskt i den här tävlingen -  eftersom jag tyckte det var "töntigt" att man måste lockas av ett pris för att läsa; för läsa ska man göra för sin egen skull och så vidare. Man fick alltså lämna in recensioner och den som hade lämnat in flest var segraren. Och (såklart!) visade det sig att JAG var den läs-flitigaste i klassen (tydligen).
Den ynka uppmärksamheten jag fick betyder så mycket. Just för att jag på den tiden var ett väldigt ensamt och utmobbadat barn: jag jobbade med uppgifter helst ensam, pratade inte med någon, räckte aldrig upp handen osv
När jag nu minns detta så känns det så stort på något sätt och jag ler åt det än idag. Jag läste mer än självaste plugghästen i klassen! (för på den tiden tyckte jag själv att just JAG inte alls var en plugghäst). Fast på något sätt kanske jag var det ändå? Åtminstonde i kulturella ämnen. Ända ämnet jag hade svårigheter med var ju matematiken. Kemi/fysik/teknik var inte heller min grej. Men snackar vi svenska, språk, musik, bild osv....bring it on! Enbart då trivdes jag i skolan. När jag fick glömma mobbingen och fokusera på saker jag är bra på.

Men nu när jag lider av humörsvängningar, depression, hablahabla: så har jag svårt att åter igen se vad som är så jävla fantastiskt med mig. Jag glömmer oftast bort mina färdigheter. Aja, jag ville bara skriva av mig lite. Detta var alltså mina tankar då jag läste igenom min gamla läsdagbok.


Brukar ni föra läsdagbok?
Jag brukar skriva ner i en bok, sen har jag även ett konto på boktipset.se som jag uppdaterar. Även en lista på dayviews (då jag listar hur många böcker jag hinner med per år)

*Drar fram tv-spelen när man har haft en dålig dag*


För någon dag sedan spelade jag "Soul Calibur IV"  och då har jag i princip bara fokuserat på story mode (för jag tycker om den typen av spelande; jag typ nöjer mig med story mode om inget annat).

Så jag har spelat igenom hela story mode nu och känner mig väldigt klar med den biten. Min absoluta favoritkaraktär är Xianghua, men ska vi tala om "fighting taktik" så gillar jag att fightas med Cassandra & Talim med; för deras moves är så smidiga och häftiga.

Beroende på vilken karaktär man slåss med så kan man känna att vissa är "klumpiga"; beroende på hur mycket rustning dom har ....så att spela story mode som Nightmare ....eller ja..... en annan "stor bjässe", det tyckte jag bara var drygt xD men jag var mest ute efter alla cutscenes~
Sen så älskar jag Soul Calibur-serien; med den historiska aspekten, karaktärsdesign....och jag är svag för fighting-genren överhuvudtaget, vet inte riktigt varför ;)Men idag påbörjade jag ett annat spel som heter "Time and eternity". Det är ett rollspel i animestil och jag känner redan nu att det är bra mängd cutscenes & miljöer där man själv får gå runt och slåss lite eller ja... uppleva storyn och utföra uppdrag. Än så länge tycker jag att det är grymt kul. Toki & Towa är mina nya waifus, haha <3Jag har varit hemskt dålig på att spela tv-spel nu för tiden.
Sedan jag blev klar med Blazblue; continuum Shift (story mode) så har jag ett tag haft en tid då jag blivit helt "uuh, vad ska jag nu fokusera på?".

Visst, jag har ju "Saint Seiya: Brave Soldiers" (story mode, ofc!) & Persona Arena: Ultimax (där jag bara har spelat P4-storyn men har P3-storyn kvar). Men jag har fokuserat på annat helt enkelt.

Igår hade jag en hemskt dålig dag och idag blev jag helt; "näe, men vi öppnar upp Time & eternity och ser om jag kan komma på andra tankar!"

Enda gången då jag köper hem ett spel - och spelar ut den på direkten - PANG TJOFF! Det är när Pokemon-titlar släpps. Nu senast var det Pokemon X och då kan man verkligen säga att jag är helt borta i en annan värld och blir inte så kontaktbar i några dagar, haha.


Spelar ni Tv-spel? Något speciellt ni är insatt i just nu?
:)
De konsoller jag använder mest (i nuläget) är
Ps3, Xbox360 & Nintendo 3ds.
Visa fler inlägg