Jag har läst "The Otaku encyclopedia"

Jag har läst The Otaku encyclopedia - an insider´s guide to the subculture of Cool Japan" (Patrick W. Galbraith). Det är egentligen som en uppslagsbok: men samtidigt innehåller den en del artiklar med intervjuer och sånt; så jag har fått dela upp läsningen litegrann!

OBS: Följande bilder i detta inlägg kommer från denna KÄLLA

 Bokens framsida! 
 
 
Jag började med att följa ordlistan på typiska "otaku" fraser/sammanhang/ord som jag (tydligen) borde veta om jag är intresserad av den japanska kulturen.
Och när jag läste denna så kändes det som att det fattades väldigt mycket saker; tillexempel Gloomy Bear (Mori Chakku), att man inte tog upp fler japanska klädstilar med mera.
MEN sen får man tänka hur svårt det skulle vara också att få med precis allt i en bok; för otaku-ämnet är så brett och det utvecklas nya saker med tiden så det får man acceptera när man läser helt enkelt.


Såhär kan det se ut när man bläddrar igenom. Jättekul att man har med bilder! Det blir en "JAHAA"-upplevelse

Det var däremot intressant att läsa om olika personer; det fanns någon intervju om idoler, gamer, cosplayer, maids, figurin-skulptör, nån som hade forskat mer i ämnet otaku med mera. Det var roligt att få se deras syn på "otakus" (nörd/geek). I vissa kulturer så ses otakus som något dåligt men vissa börjar med tiden acceptera och börjar öppna upp sig om sin fandom och så vidare. Så dessa artiklar tyckte jag var bra.

En intervju som Patrick gjort med en Cosplayare; hur hon började med sin hobby


Vad ska man säga om "helheten"?

Boken återupprepar sig ibland; att man skriver ett ord och sen får man återse det igen senare också tar man upp samma sak igen och som läsare blir man helt "jaja, jag fattar! fortsätt bara".
Fast det är klart.....vem väljer att läsa ett "lexikon" bara sådär?
(Jo jag, för jag ville se om jag kunde lära mig något nytt).
Och har jag lärt mig något? Jodå!
Småsaker som jag säkert kommer glömma med tiden; men då har jag en bok att bläddra i om jag behöver en påminnelse! :)

Intressant att Patrick hade med en lista på förslag av manga/anime för nybörjare.
Jag skulle rekommendera boken för folk som är ny inom "otaku"-världen och vill veta mer om vad vissa saker betyder eller hur det funkar i japan. Samt om man vill ha inspiration till att prova på nya saker; en ny anime eller hitta information om saker som rör manga/anime.

Ett stort plus till maskoten! (den blåhåriga animetjejen som är med i boken lite här och var).
Det gjorde boken mer rolig att gå igenom. Och jag kan helt klart tänka mig att läsa fler av Patrick´s böcker!
Har sett att han skrivit en bok om Otaku´s rum, om en specifik genre inom manga/anime, men även en bok om japanska idoru (idoler). Tyvärr så är böckerna rätt så dyra av någon anledning, men så kan det va!
Tänkte avsluta detta inlägg med en An Cafe-låt! Jag blir glad när jag lyssnar på An Cafe och det finns så många bra låtar, men vi kör på denna - för nu var det ett tag sen jag spelade denna på repeat. Ha det gott! <3