"Den värsta läsupplevelsen" osv (enkät)


Jag fann en enkät
Så tänkte väl svara på den då ~
Kawaii photo: Kawaii Kitty kawaii-2.gif
 


1. Den värsta läsupplevelsen du haft?

När jag läste en bok av en författare (som jag avgudar!) Men att dennes senaste bok visade sig vara skräp.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
"Vingklippt ängel" har ju hängt med ett tag.

3. Har du läst någon bok du blivit riktigt skrämd av?
Förra året: en bok som heter "Svältdöden" som jag hittade på loppis för 5 kronor. Den var en av de bästa böckerna jag läste förra året, men det som var skrämande var ju temat: att jorden höll på och dö ut, miljön förändrades till det sämre och folk flyr och jag tänker att "usch, tänk om det här är vår framtid".

4. Vad använder du som bokmärke?
Jag har fixat en liten ställning där jag hänger upp mina bokmärken (har några stycken) som jag kan välja ut lite när jag har lust. Där på ställingen finns ju bokmärken med söta katter, nån kartongbit som man använt nån gång, lite papper. Men den som jag använder just nu är smalt (påminner om ett vykort) och har en bild på en massa böcker. Den har varit med mig ett tag och den använder jag mest.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig...?
Jag är sjukskriven för tillfället, så jag läser oftast hemma. Lite när jag har lust på dagarna. Om inte under dagen så blir det en stund på kvällen. Men jag har alltid med mig en bok vart jag än går - så kan ju hända att jag inte ens är hemma och läser.

6. Vilken var den första bok du läste?
En ABC-bok när jag gick i ettan (en lärobok visserligen), men jag har många bra minnen av "Mio min mio" och vet att jag älskade den när jag lärde mig läsa, så vi säger väl den ;)

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?

Jag har alltid varit för pocket-böcker då de känns skönare att hålla i på något sätt. MEN nu har det blivit inbundna med tiden. Jag skiftar fortfarande beroende på om jag känner att jag vill läsa med större text eller inte, men nu för tiden har jag inga problem med inbundet. Och jag tror jag säger inbundet nu med, haha.

8. Vilken bok läser du nu?
Samlade dikter (Edith Södergran)

9. Och vilken sida är du på?
120-nånting

10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? ( klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom eller andra barbariska åtgärder?)
Jag kan lämna klister-lappar ibland om jag hittar nått intressant


11.Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
Ja, det kan göra mig mer nyfiken i alla fall. Men oftast läser jag en bok om innehållet intresserar mig.

12. Sidantalet då?

Förut var sidantalet viktigt. Nu är det inte det.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nej, jag försöker undvika det. Men läser jag en dryg bok och tänker "när tar den slut" så kanske jag råkar spoila, men det är inte ofta det händer.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
"Vingklippt Ängel" (Berny Pålsson) har jag läst 5 gånger

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Har försökt balansera ett gäng böcker med fötterna en gång (låg på rygg och hade böcker under fötterna som syskonet la på, för att se vem som orka mest) men ja.....jag var ung och dum..böcker rasade på mig....xD... slutade kanske inte så lyckligt men ingen skada för livet i alla fall, haha.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Jag brukar ibland ge bort nån bok (som jag vet jag läst) i min bokhylla; till någon i julklapp/present. Då känner jag att de kan komma till användning för någon annan. Det är klart jag har böcker som jag vill få sålda, men de flesta ligger i källaren. Vissa klänger jag fortfarande vid då de haft någon slags betydelse för mig.

17.Tar du med dig boken du läser på toa?

Ja, jag gör ju det. Jag vill ju ha lite underhållning xD

18. Just det, läser du i badrummet?

Det har hänt att jag legat i badkaret och läst (men då är jag noga med att det är en bok jag inte är så rädd om, om jag skulle råka tappa den i vattnet). Hade jag tappat en biblioteks-bok i badkaret hade jag dött xD 

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Jag uppdaterar på mobil/laptop vilka böcker jag läst iår osv. Jag håller även koll på boktipset. Men vad jag köper för böcker, det är aldrig något jag planerar innan. Om jag inte är i en peroiod då jag är inne i nån speciell författare och råkar hitta en billig bok på nån loppis; då slår jag gärna till. Jag läser det jag har lust till och äger jag inte boken så kollar jag om den finns på bibblan först.

Visa fler inlägg