"iSteve; Steve Jobs med egna ord"Min väninna lånade ut en bok till mig som heter "iSteve; Steve Jobs med egna ord" och som är skriven av George Beahm.
När hon gav mig boken så nämnde hon hur irriterad hon var över den; och ville se om jag kände detsamma.

Så jag skrev ner lite tankar jag fick under tiden jag läste boken.

Ni vet Steve Jobs? amerikansk entreprenör och affärsman. Känd inom dator-världen; Apple & Pixar bland annat. Han dog för några år sedan....Hur som helst!
George har i denna bok samlat ihop citat från Jobs livstid (för det känns på något sätt nödvändigt?...men ja...fint).

Jobs har under sin livstid yttrat sig om saker och ting, från det ena till det andra. Jag personligen tycker att vissa citat är jättebra och som jag själv borde följa! tillexempel något i stil med "gå din egen väg och skit i andra". Hans självsäkerhet är något jag själv vill komma åt.

Men sen så börjar jag förstå varför min väninna tyckte som hon gjorde.
I många av de här citaten så känner jag att Jobs är manipulativ; vill få folk irriterade eller testa deras gränser. För det är klart, han har många fiender och har ständigt press på sig att leverera, det är förstående. Men flera gånger kunde jag stanna upp och ba "wow, chilla!", jag själv skulle aldrig vågat uttala mig på liknande sätt. Så på det viset kan han kännas som en man bara vill ge en snyting. Men trots detta så kände jag inte så mycket hat kring det. Jag såg mest på de positiva aspekterna för det drogs jag mest mot.

Av citaten jag läste så känns det som att: Jobs vågar ta för sig och säga vad han tycker (utan en tanke på konsekvenserna). Han är skrytsam och design betyder mycket för honom. Man märker att han verkligen älskar sitt jobb. Sen finns där även en en gnutta humor, t.ex hur han jämför Beatles med team-arbete & hur han träffade sin hustru. (jag har tyvärr inga bildexempel från boken, men läs den om det här känns som något för er! Jag däremot hade aldrig tagit upp den här boken om inte min väninna rekommenderade den).

Boken är först uppdelad i citat, sen får vi en sammanfattning av hans liv från födsel, karriären till döden. Man skulle kunna se det här som en "minnes"-bok, men även en personlig syn på hur en affärsmans tankar på saker och ting fungerat. Boken var lättläst, intressant och fylld av passion! (för det han jobbade med!)

2015-07-28

 
Igårkvällst läste jag ut "Cinder" och jag är helt wow, den var underbar. Ser så fram emot "Scarlet", men jag tänkte läsa något annat så länge bara för att spara på min spänning till senare ;) 
 
Så just nu så läser jag en bok som min väninna lånat ut till mig som heter "iSteve" - Steve Jobs med egna ord av George Beahm. Det är en samling citat från Jobs egna ord och tankar. Det här är en bok jag kommer flyga igenom ganska fort då den är väldigt lättläst. Vi får se om jag skriver en liten recension om den. Beror på om jag orkar.
 
Har varit så dålig på att uppdatera bloggen men har haft lite bekymmer i vardagen så har försökt ta igen mig litegrann. Jag hoppas alla mår bra och har ni förslag på vad ni vill se mer av på bloggen så skriv :) jag behöver nog lite inspiration! Kram på er / Natsumisan
 

Bilder från Hälsingland & Kryssningen

Nu är jag på hemmaplan! Och jag rensar mobilen på bilder (tjohoo)

Jag har inget speciellt att skriva, så blir bara små bildtexter ~
Men har ni nån fråga, så skriv ;)

 
I Hälsingland fick vi grillat en dag ;) supergott!
 
 
På lördagen var vi till Färila; lyssnade på live musik och såg karnevalen.
Följde med till närmaste sjö i byn och pappa fiskade lite ~

 


Och nu kommer det bara bilder från kryssningen.
Solnedgång!Det fina sällskapet

Och min älskling!


Att packa resväskan är inte lätt

 
Jag har en del packning på köksbordet.
Vi har lämnat katten till vår kattvakt. Ovant med okatt.

Jag tittar på hela röran och blir helt stum.
Ska jag ha med en extra bok, utifall jag råkar läsa ut Throne of glass?
Vilken bok ska jag då ha med mig?
Ångesten.
Jag väljer alltid spontant i hyllan efter varje utläst bok.
Tänk om jag råkar ta med mig "fel bok"?
Tänk om jag glömmer andra viktiga saker att ta med mig.
Mina mediciner är viktiga.
Ska jag ta med egen handduk eller finns det där borta.
Hur mycket grejer ska jag släpa med mig egentligen.
Hur överlever man? Vad kan man äta?
Kommer jag att frysa?

Jag kommer lämna laptop hemma och
jag kommer inte tillbaka till den förens nästa onsdag.
Jag sväljer lätt.
Jag kommer missa så många youtube-klipp på den här tiden,
men får försöka tänka att det blir mer att se när jag kommer hem.

Svetten dryper.
Är jag verkligen så beroende av youtube, kom igen!
Lägg av.

Nu ska vi försöka packa färdigt!

Fast sambon packar imorgonbitti. Han är snabb.
Varför är inte jag lika snabb och effektiv?
Han vet vad han vill, vilka kläder han ska ha. Inte jag,
för jag ska vela hela tiden
(Perfektionist)

Hur fungerar hans hjärna?
Hur kan man inte tänka KANSKE.


Rullväskan är inte ens framme
(ligger fortfarande i garderoben).
Menåååh!
Fokusera, Natsumi, IDAG

Ser på klockan, 22.56
Vi ska ta tåget klockan 10.10 imorgon
Jag kommer att stress-packa i sista minuten
För så fungerar jag

Vi kommer att kliva på en båt (färja)
Och vi kommer sova gott, äta gott, må gott
Vi kommer ha det förbaskat trevligt helt enkelt


 
Trevlig helg (i förskott) och på återseende! / Natsumisan


Jag är osäker på min engelska, men det kommer bli bättre!

Jag läser Throne of glass. Är halvvägs igenom den och än så länge går det bra.

Ska jag vara ärlig; så undviker jag oftast engelsk text . Dels beror det på osäkerhet i det engelska språket. Att prata engelska är inget problem (visst kan det uppstå situationer när man inte hittar de rätta orden, men då är det bara att improvisera genom beskrivningar).
Att lyssna och läsa viss text kan vara jobbigt ibland, eller det har varit ett bekymmer för min del. Speciellt när man fick läsa engelska romaner i skolan; då var det jobbigt för jag är aldrig riktigt säker om jag förstår precis allting, och sen går det bara ut ur huvudet. Idag när jag läser Throne of glass; så skriver jag ner vissa detaljer så jag inte glömmer bort vad jag läser. Det händer inte lika ofta när jag läser på svenska (för det är språket jag är mest hemma med såklart).

Men så kom jag att tänka på en grej.
Jag gör ju faktiskt en hel del saker för att förbättra mina kunskaper:

* Jag läser facklitteratur på engelska
Då har jag mest läst manga/anime/japan-relaterat, men på något sätt så är facklitteratur något som fastnar bättre i min hjärna än romaner. Men då är det oftast mycket bilder så man inte tappar intresset helt och hållet!
* Jag läser manga på engelska / ser på anime med english subtitles
Eftersom jag är desperat och att det inte finns så mycket på svenska - så har jag inget annat val än att läsa på engelska. Då är det inga större problem, för då gör jag det för serier jag verkligen älskar, tillexempel Pretty cure/ Saint Seiya -serierna!
* Jag ser youtubevideos på engelska, utan subtitles!
Det är en övningssak. Jag kanske inte förstår precis allting jämt och ständigt, men jag börjar förstå det mesta ändå (sakta men säkert).

Det som är roligt nu med Throne of glass är att jag förstår allting jag läser hittils (förhoppningsvis! haha). Skulle jag ha läst för något år sedan - så skulle jag inte greppa lika mycket som jag gör idag. Jag känner inte att jag "inte förstår nånting"  än så länge...(och det är ju ett stort plus!). Det känns enklare att läsa nu på något sätt. Hade det varit för avancerat - så hade jag tröttnat vid det här laget.

Engelska var inte mitt favoritämne i skolan. Jag njuter inte så mycket när jag läser engelska. Men då kan man fråga sig; Natsumi, varför läser du ändå?

Det är enkelt. Mycket av det jag vill läsa finns inte på mitt språk.
Då är det bara att försöka förbättra sina språk-kunskaper.
Mitt ex och jag kommunicerade på engelska och då pratade jag dagligen engelska och det gick ju bra. Nu när jag inte pratar lika ofta så är jag osäker ibland, men det släpper med tiden.

Jag har vänner som jag inspireras av; jag blir helt OMG - DU LÄSER BARA ENGELSKA BÖCKER- HUR ORKAR DU -DET ÄR SÅ COOLT - JAG VILL OCKSÅ KÄNNA MIG SÄKER I SPRÅKET.

Och Throne of glass har jag velat läsa ett tag nu, men backat ; för att språket inte är av mitt önskemål. Men just nu försöker jag strunta i det!

Jag ska komma igenom den här boken och min engelska borde ju ha blivit bättre efter alla youtube-videos jag har sett. Jag vill kunna läsa mer än bara svensk text, så varför inte utveckla engelskan!? Ligga steget före; kunna läsa de där release-böckerna som kommer innan den svenska översättningen!

För någon dag sedan var jag hemma hos en kompis, och jag märkte när vi samtalade; att jag ibland glömde bort vissa svenska ord; men kom på de engelska! haha så på något sätt så fastnar det ju. Övning ger färdighet.

Så till er som känner som jag; att engelska/"eller det språk ni vill lära er" är något som blockerar era liv;  GE INTE UPP! Det gäller med all språkinlärning, öva; läs mycket, se på film, prata, skriv lappar, håll det igång. Jag försöker att nån gång ibland se på en film utan svensk text eller text överhuvudtaget; för att hålla igång; att inte bli helt beroende av svenskan. I början känns det lite "meeh", men med tiden så kommer det att bli enklare.

Throne of glass är första boken i roman-form jag läser på engelska (på väldigt länge); och jag hoppas jag inte kommer backa undan för andra titlar på grund av engelska språket. Nu har jag nått en gräns; jag ska inte blockera mig från saker jag vill utforska. Hittar jag en bok på engelska som låter trevlig? Go for it!
Finns den inte på svenska? SYND,
MEN du dör jag inte av att ta upp den engelska bilagan heller - eller?????
Du kan ju åtminstonde prova!?? Boken bitts inte etc

I övrigt så lär jag mig lite japanska (mest via anime, men har studerat lite på fritiden) men jag hoppas att en vacker dag kunna det japanska språket så fint - att jag inte behöver subtitles för att titta och förstå :)

Men som sagt, vi börjar med att förstärka mitt engelska ordföråd,
så blir nog allt bra i slutändan.

Någon som känner igen sig i det jag skrivit? Kommentra och berätta.
Jag hoppas jag inte är ensam om att känna såhär ;)

Loppis-fynd (anime)

En fågel viska på facebook att det fanns anime boxar/filmer på loppis. 100 kronor/st.
Jag dör glädjedöden och så vidare. Detta är vad jag och sambon fyndade.Två säsonger av Haganai
Haganai är en av mina favoritserier of all time (!) så jag har redan sett dessa innan. Jag kunde verkligen inte motstå frestelsen att köpa hem dom! Då jag alltid har drömt om att äga dessa, men det kostar ca 500-lappen/box annars men nu var det så bra tajming med 100 kr/st i jättefint skick! Dessutom fungerade alla att spela upp här hemma (något som vi var oroliga för innan) men det känns jättebra! Det fanns en till serie jag gillar som fanns i två säsonger som såldes på loppisen (Infinite Stratos), men jag valde att prioritera Haganai för det var det bästa jag hittade i den där korgen!

Aria: The scarlet ammo
Den här serien har jag velat kolla in jättelänge. Vet också att den kostar ca 200 kronor på SF-bokhandeln. Men för en 100-lapp så var det inte heller någon tvekan om saken. Dessutom så verkade sambon också intresserad av att se den med mig så det ser jag fram emot ^^

De två sista i bild var det älskling som valde~
(jag är inte så insatt i dessa serier, men jag kan absolut tänka mig att kolla in dessa med i framtiden):The legend of the Legendary Heroes & Fairy tail: collection one.
Jag är osäker på om dessa är något för mig överhuvudtaget, men jag kan ju inte säga så mycket heller för har ju inte sett någonting utav dessa.
För några veckor sedan så spontankollade jag och älskling på Gintama (en anime som jag undvikit för att det är mainstream....det är en ovana jag har tyvärr!) men sen när man väl såg några episoder så förstod man vad det är som folk gillar med den; till och med jag tyckte den var underhållande för stunden. Fast jag tror inte jag kommer se färdigt hela serien. Men jag gav den en chans i alla fall! Och det ska jag försöka göra med andra serier också! ;)
 
Sammanfattningsvis: Så vi kom väldigt bra undan med priset i alla fall.

Vi fick ju 5 boxar/filmer för 500 kr och det skulle annars kosta kanske 300/500 per box. Så jag är jättenöjd.

Jag älskar bra deals!
Som den gången då jag hittade Space Adventure Cobra (hela serien) och Samurai Champloo-boxen : för 59 kronor/st! Jättefint skick så man ville gråta. Lyckoruset man får och man blir så stolt...åhåhååh...älskar den känslan!
 
Har ni upplevt nånting liknande vid något tillfälle i era liv? Kommentera och berätta vettja! :)

2015-07-12

 
 
Jag förde över lite bilder till laptopen, så lägger upp dom här med.

För någon vecka sedan så umgicks jag med en väninna; vi var ute på en loppis-runda. Men så talades vi vid och kom fram till att vi båda kollade efter en "mag-väska"; dels för att min vän ska på festival i sommar så det vore ju händigt att ha. Själv så har jag också länge tänkt på att införskaffa en; att ha när jag cyklar/promenerar.

Så jag införskaffade en och använder den hela tiden i princip (hittils i alla fall). Nu till sommaren har jag märkt att jag bär oftast byxor/tights utan fickor. Sen så orkar jag inte bära väska (snacka va lat man kan va). Har alltid annars tänkt att "uuh ser säkert tjock ut när jag bär runt på magväska". Men nu är jag verkligen helt "näe, jag skiter i om jag ser fet ut....den är ju jättepraktisk att ha med sig + en fin accesoar!". Finns på H&M btw.
 


Sen en regnig dag så satt man inne på biblioteket ~ läste färdigt "Ensam på Mars" (Andy Weir).
Jag ser verkligen (VERKLIGEN!) fram emot biofilmen senare iår! :)
Lilla Zelda :)


Det här är boken som jag läste efter "Ensam på Mars" och som jag läste färdigt på bara någon timme.
Men nu är den utlånad till en kompis ;) men det var rolig läsning i alla fall ^^
 
 
När man vaknar en morgon; och hittar nyboken i så fint skick ;) tur att det inte var en biblioteks-bok!
OCH det kunde ha varit värre (som att tappa den i badkaret etc). Jag blev bara lite "why mee" haha.Efter en cykeltur så kom jag hem. Sambon skrev på en text och Zelda gjorde sällskap. Så fina ^^
 
Tänkte avsluta inlägget med en liten uppdatering:
 
Senaste lästa boken: Vad är litteratur och 100 andra jätteviktiga frågor (Ulrika Kärnborg)
 
Läser just nu: Throne of glass (Sarah J Maas)
 
Ljudbok: De förklädda flickorna i Kabul (Jenny Nordberg) - lyssnar på den just nu och den slutar när som helst; 20 minuters lyssnings-tid kvar enligt storytel. Vet inte vad jag ska lyssna på efter denna~
 
Comics: Genshiken Nidaime (är på bok 5 av 6 ....det är de böcker jag har hemma i alla fall. Sen om nån mer har släppts har jag ingen koll på. Annars påbörjade jag lite på "Winx Club collection".
 
Anime i fokus: Kiniro Mosaic (har bara två avsnitt kvar av första säsongen).
Igår såg jag färdigt säsong 2 av Uta no prince-sama.

Tack för mig! / Natsumisan

Frågor om anime


1. Vilken är din favoritkaraktär (manlig) ?
Andromeda shun + Cygnus Hyoga (omnomnom, Saint Seiya-series),
Lupin III, Cobra med flera! Helt omöjligt att välja en!

 Cygnus Hyoga & Andromeda Shun (Saint Seiya)

2. Vilken är din favoritkaraktär (kvinnlig)?
Eas (Fresh Precure), Popura Taneshima (working!!), Kobato Hasegawa (Haganai), Charlotte Dunois (Infinite Stratos), Kisaragi Honey (Cutey Honey Flash) m.fl
 
 

3. Vilken är din favorit anime-soundtrack?
Pretty Cure! Och Saint Seiya! Och Inazuma Eleven! Alltid!4. Vilken är din favorit anime-opening+animation?


5. Vilken är din favorit ending song+animation?


6. Vilken är din favorit anime-scen?
Cosplay-picknicken i  "Denki-gai no Honya-san"
Stair wars i "Rozen Maiden"
Suite precure; när Hummy sjunger/tredje hjältinnan dyker upp
Och så vidare.....

7. Om du fick möta en anime karaktär i verkligheten, vem skulle du vilja träffa?
Kirino från Oreimo (girl) and Ken Sugisaki från Seitokai no ichizon (boy)

8. Vilken anime karaktär är mest lik dig till personligheten?
Komachi Akimoto aka Cure Mint (Yes Precure 5). "Komachi is kind and shy, and likes to read books and write. However, once she is angered enough, she will snap and release her temper." (Wikipedia)

9. Vad gillar du mest med anime?
Jag älskar konst och skapande; kultur överhuvudtaget. Anime är något som alla kan njuta av; små som stora. I vissa serier kan man känna igen sig otroligt mycket och det ger mig en "feel good" känsla. Av många serier kan man ta lärdom av.

10. Vad gillar du inte med anime?
Folk som tycker om att spoila händelser eller smida teorier om hur en anime kommer fortsätta. Chilla föfan. Fanservice om det blir alldeles för mycket - så blir det tröttsamt på nått sätt. Vissa fandoms; att det ska va krig om vad som är bäst och hablahabla. Annars har jag inte så mycket att tillägga ~

11. Vilken är din favorit anime par?
Oj det var en bra fråga! Händer oftast att jag shippar karaktärer.

12. Vilken är din favorit anime djur?
Poyo poyo! (jag äger ett gosedjur!<3)
 


13. Vilken anime skulle kunna bli ett bra spel?
Skrev just "Walkure Romanze" ,men det visade sig att den redan var baserat på ett spel ??? (lol)
Annars tänkte jag "Infinite Stratos" men har för mig att det också finns ~ (kollen)

14. Vilket spel skulle kunna bli en bra anime?
Soul Calibur (för den finns väl inte som anime eller är jag helt borta)

15. Vilken var den första animen du någonsin såg?
Sailor Moon/Pokemon

16. Tror du att du någonsin kommer att sluta titta på anime?
Nej, ser ingen anledning till varför jag skulle sluta.

17. Vilken är din favorit genre inom anime?
Mecha, Sci-fi, slice of life, shojo

18. Vilken anime genre går inte hem hos dig?
Svår fråga! Jag ser minst på skräck/gore serier. Ecchi & Historical är nog lite upp och ner, men jag kan ju inte neka till att jag har sett serier med inslag av dessa nån gång.

19. Är du öppen med människor omkring dig; om att du ser på anime?
Ja, självklart. Jag påtvingar ingen att kolla in allt jag gillar och jag accepterar att folk tycker om vissa saker som jag tycker mindre om. Skulle ju kännas hemskt att påtvinga nån något man inte vill se. Och tycker folk att anime är för bäbisar och att man ska "växa upp", dom kan dra åt helvete :) för då vet dom inte ens va de snackar om.

20. Har du någonsin varit till japan?
Nej, men det är en dröm att en vacker dag få komma dit!

21. Vilken anime gjorde dig mest besviken?
Nu senast? Rail Wars. Jag älskade karaktärerna; men man kom inte direkt fram till nått speciellt genom att se den så det kändes onödigt vilket var synd. Tredje säsongen av Rozen Maiden....uuuuhgh.Saint Seiya Omega! Andra halvan....Nu när jag pausat mitt i allting för att det är så...gaaah!


22. Vilken anime var bättre än du väntade dig?
Super Sonico the animation

23. Vilken är den bästa anime fight scenen?
Kon vs Ericpyle (Ixion Saga DT)

24. Vem är din "anime waifu"?
Charlotte Dunois etc etc etc

25. Vilket var ditt favorit-tvspel när du var liten?
When I play myself: Megaman III
When someone else play and I watch: Zelda: Ocarina of time + Majoras maskDet här är vad jag kom fram till just nu....men jag vet att "skulle jag göra denna nån gång i framtiden igen" så kommer det säkert att se annorlunda ut. Kommer du svara på dessa i något inlägg någonstans, så skriv en kommentar vettja! För jag vill gärna läsa vad andra svarat :)

Min välmående cykel

Hej på er!

Den senaste tiden så har det varit sjukt varmt! (well duuh).
Antingen så vaknar man tidigt på morgonen av att det är för varmt (och man får slänga in sig i en kall dusch), eller så är man helt svimfärdig, dricker massa vatten och försöker sova en stund - man orkar i princip ingenting. Det har varierat; men jag har varit överlycklig de små stunder på kvällarna man känner av vinden som kyler av kokande kropp.

Idag regnar det däremot (och jag som tycker regn är tråkigt; men mysigt i vissa sammanhang - är jätteglad idag). Såg många facebook statusar om att folk tänker stanna inomhus, jag däremot tänkte dra ut (haha).
Fast bara till biblioteket för att byta miljö litegrann ~

 
I förra veckan hade jag min cykel på lagning i en verkstad.
Jag har i flera år skjutit upp att gå ner med den då jag oroat mig för den där sociala situationen ; att PRATA om min cykel. Men jag fick sällskap av älsklingen nu och snubben fixade cykeln så jag kunde hämta den redan nästa dag! Så jag har cyklat 30 minuter nån dag och lyssnade på ljudbok under tiden.
I övrigt så har jag läst en del, kollat videoklipp, städat och gjort massa vardagsgrejer.

Aja! Nu ska jag dra till stan en sväng! Lämna lite böcker och såntdär :) Tjingeling!
 

2015-07-01

 
Jag åkte till Sandviken och hälsade på en väninna igår. Blev kvar över natten också.
Så fick man jordgubbar med mjölk (åh så gott!) och sen så har vi diskuterat böcker, druckit te, spelat sällskaps-spel, dansat och sjungit till musik (Dr. Bombay bl.a).

Sen så hade man en mysig pratstund innan man somnade med ljudet av random Sune-ljudbok.
Också åkte jag hem tidigt ändå, så det var en snabb visit. Men jag har haft trevligt^^
 
 
 
Sen när jag kom hem så väntade ett paket (!)


"Vad är litteratur" köpte jag för den känns så typisk Loubz att läsa; så jag köpte just LITTERATUR för det tilltalar ju mig med. Vi diskuterade att vi kommer läsa den, och sen vet vi att det finns fler böcker i serien; så gillar vi denna - så kan vi tänka oss köpa hem resten och plöja, men det visar sig.
 
Sen har jag sett att många jag följer i sociala medier läser "Cinder" som är en del av en serie och den kom just ut som svensk utgåva; så det är också nå nytt jag tänkte testa på. Detsamma med "Himlakroppar". Jag har inte läst någonting utav dessa författare tidigare.
 
Sen drog jag till med Winx Club Collection för att jag har kollat in filmer/serien, och recenserat vissa här på bloggen; och jag hittade den här boken och jag har alltid undrat om comic-versionen skiljer sig något med serien/filmerna överhuvudtaget. Den var dessutom helt i färg och den ser jättesnygg ut! Jag är inget "fan" av serien än så länge, men jag ska lätt skriva en text om denna senare ~
 
Visa fler inlägg