"iSteve; Steve Jobs med egna ord"Min väninna lånade ut en bok till mig som heter "iSteve; Steve Jobs med egna ord" och som är skriven av George Beahm.
När hon gav mig boken så nämnde hon hur irriterad hon var över den; och ville se om jag kände detsamma.

Så jag skrev ner lite tankar jag fick under tiden jag läste boken.

Ni vet Steve Jobs? amerikansk entreprenör och affärsman. Känd inom dator-världen; Apple & Pixar bland annat. Han dog för några år sedan....Hur som helst!
George har i denna bok samlat ihop citat från Jobs livstid (för det känns på något sätt nödvändigt?...men ja...fint).

Jobs har under sin livstid yttrat sig om saker och ting, från det ena till det andra. Jag personligen tycker att vissa citat är jättebra och som jag själv borde följa! tillexempel något i stil med "gå din egen väg och skit i andra". Hans självsäkerhet är något jag själv vill komma åt.

Men sen så börjar jag förstå varför min väninna tyckte som hon gjorde.
I många av de här citaten så känner jag att Jobs är manipulativ; vill få folk irriterade eller testa deras gränser. För det är klart, han har många fiender och har ständigt press på sig att leverera, det är förstående. Men flera gånger kunde jag stanna upp och ba "wow, chilla!", jag själv skulle aldrig vågat uttala mig på liknande sätt. Så på det viset kan han kännas som en man bara vill ge en snyting. Men trots detta så kände jag inte så mycket hat kring det. Jag såg mest på de positiva aspekterna för det drogs jag mest mot.

Av citaten jag läste så känns det som att: Jobs vågar ta för sig och säga vad han tycker (utan en tanke på konsekvenserna). Han är skrytsam och design betyder mycket för honom. Man märker att han verkligen älskar sitt jobb. Sen finns där även en en gnutta humor, t.ex hur han jämför Beatles med team-arbete & hur han träffade sin hustru. (jag har tyvärr inga bildexempel från boken, men läs den om det här känns som något för er! Jag däremot hade aldrig tagit upp den här boken om inte min väninna rekommenderade den).

Boken är först uppdelad i citat, sen får vi en sammanfattning av hans liv från födsel, karriären till döden. Man skulle kunna se det här som en "minnes"-bok, men även en personlig syn på hur en affärsmans tankar på saker och ting fungerat. Boken var lättläst, intressant och fylld av passion! (för det han jobbade med!)
Visa fler inlägg