En bok om Capcom´s spel

Jag har läst Capcom 30th Anniversary Character Encyclopedia (Casey Loe)

"Established in 1983, Capcom is one of the world's most well-known video game publishers and is recognized for creating many important game franchises, such as Mega Man™, Resident Evil™, and Street Fighter™."


Bokens framsida (hardcover) och ett exempel på hur sidorna kan se ut med presentation av karaktärer.
 
 
Boken innehåller artwork från över 200+ karaktärer ur Capcoms spel-historia. Man får läsa om vilka spel som karaktärerna har medverkat i, bakgrundshistoria och så vidare. Det är som ett lexikon i bokstavsordning!

Boken är perfekt för cosplayaren som behöver bildkällor - och vill cosplaya från capcomspelen - då det egentligen är bilderna som gör själva boken. Folk som älskar capcom överhuvudtaget borde kolla upp denna titel. En grej som är synd är att man inte har tagit upp mer angående illustrationerna; vilka som skapat dessa, hur utvecklingen av karaktärerna har sett ut med tiden. För det hade tagit boken till helt andra höjder!

Jag nämnde ju föressten innan att jag skulle lista karaktärer/spel som jag fastnade för under läsandets gång.
MEN eftersom jag är svårbestämd ...så väljer jag istället att bara ta upp spelet som jag mest blev nyfiken på. Darkstalkers. Jag gillar Arcade/fighting-spel, det är mycket färg och grymt snygga karaktärer.

En annan sak att nämna är att jag inte har varit intresserad av Street fighter förens efter att ha läst den här boken; om karaktärerna. Så vem vet, jag kanske testar spela det med någon gång.

Slänger med lite video-exempel när jag ändå håller på;

 


I övrigt har jag nog inte så mycket mer att tillägga. Jag läste trots allt en bok, och jag känner att det var ett fint inköp ändå ;)