Nytt år - nya kläder!Ikväll så har jag varit på gym tillsammans med en väninna och vi var där i en och en halvtimme. Jag har inte gymmat på något år nu sedan mitt förra gym lades ned. Sen så har inte jag varit så aktiv sedan fit camp nu i somras. Så får se om det blir nått nytt gymkort i framtiden. Nu var jag bara där på ett engångs-besök. Men det känns som sagt bättre med sällskap än att vara ensam (som jag var förut). Jag har insett att jag inte kan träna ensam, för då blir det aldrig av. Det bara är så.Sen så har vi en kattunge på gång.
En hona som är en bladning mellan norsk skogskatt och ragdoll. Säljaren smsade några bilder på katten och vi sitter här och dör av all söthet och längtar tills vi får hämta henne i slutet av februari. Vi har ännu inte namngett henne, men det kommer vi nog på med tiden.Igårkvällst beställde jag kläder från ellos och shock.se. Jag behöver verkligen uppdatera min garderob. Det fina var att mina ellos-kläder kom idag och det var jäkligt snabbt! vilket är mycket positivt. Sen så älskar jag känslan när man testar kläder och det visar sig att man kan ha allting, för annars brukar jag oroa mig för om jag skulle råka beställa fel storlek och så vidare. Men kläderna va som gjorda för mig så jag är jättenöjd. Håller tummarna på att kläderna från shock.se sitter lika bra.(Detta är från http://www.ellos.se)

 
(Detta är från http://www.shock.se)I helgen ska vi hjälpa en väninna att flyttstäda. Jag har fått en tid hos psyk under februari månad också, utmärkt! för jag vill gärna veta om de har kommit fram till någonting under min utredning.

Sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.
Funderar på om jag ska börja läsa "Dödsdansen" (Strindberg)


På återseende!
 
 
 

Döv, senil eller tankspridd?


 
 
Vilken tur att jag fick tandläkartid.
Jag trodde älsklingen sa till mig att det var nu på tisdag som jag skulle dit. Men ack så fel jag hade. "Men du har ju tid nästa tisdag, inte denna". Då kan man ju snacka om att höra fel och/eller vara lite senil samtidigt, haha. Samma sak när han frågade mig om vilken tid jag skulle komma hem. Och jag skrev och svarade, för trodde inte jag hade berättat det...och får svaret att "men det har du ju redan sagt, varför säger du det igen" och jag själv blir helt "Va, det har jag inget minne av" haha.
Eller det kanske heter tankspridd? Fast jag känner inte direkt att jag tänker på så mycket heller egentligen....

AJA

Imorgon har jag tid hos psykolog som jag ska försöka vakna i god tid till. Sen så har jag också (än så länge) bestämt mig för att jag ska försöka uppdatera busskortet så jag kommer  ut lite mer (trots att det känns svårt) och jag ska dessutom hänga med en väninna på gym (bara för att jag själv aldrig kommer ut annars). Så man får ju hålla tummarna på att det håller sig. Mitt mående annars är ju fortfarande upp och ner - men det går förhoppningsvis frammåt. (Och tar någon bort mitt levaxin igen så blir jag skogstokig)


En helg i Mora

Jag undrar hur många gånger jag har besökt Mora nu....kanske 3-4 gånger ändå. Nu var jag bara borta över en helg och jag bytte tåg i Borlänge och jag reste ensam och det gick la bra. Jag som är väldigt osäker på mig själv som människa överhuvudtaget - så klarade jag av det ändå. Jag tycker inte om att resa ensam, men jag tänker samtidigt att jag kommer ingenstans om jag inte tar saker i egna händer. Så det blev som det blev. Och det var väldigt trevligt, trots att jag är allmänt folkskygg och sånt där. Jag svarar i alla fall på tilltal, haha.


På tåget dit så spelade jag vidare på Pokemon Platinum (DS) också läste jag lite i "Bilbo" (JRR Tolkien). På vägen hem orkade jag inte göra så mycket så blev musik hela vägen hem bara. Nån kväll så körde vi "ryska posten-spelet", en annan såg vi Berättelsen om Pi på tvn. Också var det discobowling under lördagskvällen (jag stod över för mådde inte så jättebra) och sen Mcdonalds på det.

Jag hade ju oturen att få en allergisk reaktion (pälsdjur, min väninna har illrar) och min allergi kommer och går hur den vill. Jag är uppväxt med hund och katt i familjen och det har aldrig varit något problem och sist jag besökte min väninna så fick jag ingen reaktion heller. Men den här gången, och enbart under kvällen, så började det klia i hela kroppen. Jag nös ingenting, men jag ville slänga in mig i väggen och riva sönder huden i princip för det kändes som om jag hade gått i en hög med brännässlor, haha. Men eftersom vi gick ut en sväng senare så lugnade det ned sig ett tag. Det är klart att jag får skylla mig själv också som åker och hälsar på trots att jag vet att jag är allergisk. Jag tänker samtidigt att "men det är bara nån dag jag ska vara där" hablahabla.

Lite packning jag hade med mig (se bild nedan).Och här nedan ser vi en av tre illrar som fanns i hushållet. Riktigt gulliga. Folket som var där var också riktiga godingar. Så jag har haft det bra i helgen trots allergi och magvärk (någon dag lade jag mig tidigare på grund av värk i magen och det var verkligen inte så roligt, då jag ville vara vaken och umgås med finfolket).Här är vi, eller i alla fall en liten del av gänget som är på Willy´s och kollar efter nått ätbart ~
FOTO: Nana Nilsson


Min älskling kom till stationen och hämtade upp mig under söndags-kvällen. Vilken ängel ;)
Jag hoppas ni andra har haft en trevlig helg och på återseende <3

Tjaba

En dag åt jag frukost på sånt vi hade hemma.
Också använde jag en nyckelring som fick agera detalj till ett halsband :)...Också gjorde jag ett outfit-test eftersom jag inte hade någon aning om hur jag skulle se ut på fest.

 
 
 
 

I helgen händer det grejer!

 

Bokat Zelda: Majoras Mask (3DS)

Väntar hem Persona Q: Shadow of the Labyrinth (3DS)

Har börjat om på : Pokemon Platinum (DS)
För jag visste seriöst inte var jag va någonstans - då det var så länge sen jag spelade senast. Dessutom kan jag inte ta spelandet seriöst när jag döpt min kompis-karaktär till FUCK YU (i brist på annat) så jag ba näääe...... vi börjar om från början!

Och idag spelade jag färdigt story mode i BlazBlue Continuum Shift
(Xbox360)

I helgen ska jag besöka den här sötsaken! Hen fyller år (idag!)
& jag åker till Mora under helgen och medverkar i festligheter. Kommer bli grymt trevligt! Men jag vet dock inte alls vad jag ska ha för outfit på mig, men har ju några dagar kvar att klura på det med, hehe.


Idag har jag tvättat kläder (så någon nytta har jag i alla fall gjort). Sen så har jag spelat en del. Haft ont i magen emellanåt och druckit LOKA Mango Päron. Sen så kollar jag alltid runt på internet efter inspiration och fann bland annat dessa två skönheter till tröjor som jag verkligen vill ha. Om ekonomin tillåter så kanske jag köper dessa. Håller utkik i alla fall! ~ 
Sen så ska jag och älskling vara lite kulturella och gå på teater!
Den 1:a Februari spelas "Dödsdansen" (August Strindberg) på Gävle Teater
och då tänkte vi gå och se den. Känns bra att ha lite planer ändå ~
 

Valbo och lite annat ...


För några dagar sedan så spelade jag ut "Pokemon Alpha Sapphire", eller i alla fall tills eftertexterna kom. Lyckades låsa upp ett kapitel och spelade färdigt det också nästa dag. Det tog inte så långt tid, så jag antar att jag spelade en hel del, haha. Jag känner mig nöjd med det jag gjort, även fast det säkert finns ännu mera att upptäcka i spelet. Jag borde ta mig en titt på mina övriga 3ds-spel och se om jag har någonting annat att spela. Fast annars har jag beställt hem Persona Q ....också har vi förhandsbokat Majoras Mask 3D. Det kändes väldigt viktigt än så länge i alla fall ~


Idag så var jag iväg med älskling till Valbo en sväng. Vi var in till Arken zoo och tittade, drömde om vår egna kattunge. Det blev inköp av en ny radio och lite kläder. Vi fikade med varsin Mocha islatte. Sen när vi kom hem igen så spelade vi "Super Smash Bros Wii U". Annars har jag försökt planera lite grejer inför Närcon Vinter i Februari. Vilka cosplays jag ska fixa och sånt där. No big deal ~

Klockan är snart 6 på morgonen och jag är helt "shit, hur ska jag orka kliva upp imorgon då!?". Jag är i vanliga fall en liten nattuggla, men det kan samtidigt vara irriterande när man inte kommer upp på dagen då man ska vara vaken.

Petar på dator-tangenter och hör ljudet av "Felix Recenserar" i bakgrunden (youtube). Kan avsluta med ett video-exempel. Jag tycker det är väldigt underhållande! Speciellt om man har sett filmen som han recenserar ~


En bok om Capcom´s spel

Jag har läst Capcom 30th Anniversary Character Encyclopedia (Casey Loe)

"Established in 1983, Capcom is one of the world's most well-known video game publishers and is recognized for creating many important game franchises, such as Mega Man™, Resident Evil™, and Street Fighter™."


Bokens framsida (hardcover) och ett exempel på hur sidorna kan se ut med presentation av karaktärer.
 
 
Boken innehåller artwork från över 200+ karaktärer ur Capcoms spel-historia. Man får läsa om vilka spel som karaktärerna har medverkat i, bakgrundshistoria och så vidare. Det är som ett lexikon i bokstavsordning!

Boken är perfekt för cosplayaren som behöver bildkällor - och vill cosplaya från capcomspelen - då det egentligen är bilderna som gör själva boken. Folk som älskar capcom överhuvudtaget borde kolla upp denna titel. En grej som är synd är att man inte har tagit upp mer angående illustrationerna; vilka som skapat dessa, hur utvecklingen av karaktärerna har sett ut med tiden. För det hade tagit boken till helt andra höjder!

Jag nämnde ju föressten innan att jag skulle lista karaktärer/spel som jag fastnade för under läsandets gång.
MEN eftersom jag är svårbestämd ...så väljer jag istället att bara ta upp spelet som jag mest blev nyfiken på. Darkstalkers. Jag gillar Arcade/fighting-spel, det är mycket färg och grymt snygga karaktärer.

En annan sak att nämna är att jag inte har varit intresserad av Street fighter förens efter att ha läst den här boken; om karaktärerna. Så vem vet, jag kanske testar spela det med någon gång.

Slänger med lite video-exempel när jag ändå håller på;

 


I övrigt har jag nog inte så mycket mer att tillägga. Jag läste trots allt en bok, och jag känner att det var ett fint inköp ändå ;)

Katter, tv-spel & sömn

I veckan var jag och pojkvännen till ett katthem. Det var ett fint katthem & pensionat och katterna hade verkligen karaktär. Men trots det så kommer vi nog att satsa på en kattunge istället (som ska få vänja sig vid en hund).
Jag har funderat över om man ska flytta på lite grejer i lägenheten; bland annat ett skrivbord som bara används för småprylar, för att göra plats för ett klösträd eller annat skojsigt. Ska väl ta någon dag här och rensa igenom lite i lägenheten, vad som kan vara kvar och vad som läggs ned i förådet.

Min medicin gör mig ganska sömnlös ibland; antingen kan jag sova i flera timmar eller så har jag svårt att sova istället. Imorgon har jag ärenden på stan att göra så ska försöka lägga mig i bra tid samt koppla in ett rejält alarm så att jag vaknar.

Annars ser ni att jag har börjat läsa "Capcom 30th Anniversary Character Encyclopedia" och jag har kommit halvvägs i den. När jag är färdig med den så tänkte jag lista lite karaktärer/spel här på bloggen; som jag föll för under läsandets gång. Det enda jag vet att jag spelat från capcom är MEGA MAN-spelen. 

Sen så har jag i flera dagar funderat på om jag ska börja utmana elite four & champion i Pokemon Alpha Sapphire, men jag har inte riktigt kommit till skott än. Jag håller fortfarande på att levla upp mina pokemon. Men samtidigt har jag varit runt lite överallt i världen (spelet, haha) och känner att det kanske är dags att kavla upp ärmarna och börja fightas mot de sista karaktärerna och få mitt avslut innan jag börjar med ett annat spel.


Presentkortet från Adlibris

 
I julklapp så fick både jag och pojkvännen presentkort (300 kronor) att handla för på adlibris. Igår så beställde jag dessa böcker och jag behövde bara betala 44 kronor på egen hand.
Jag som är svårbestämd av mig hade lite beskymmer över hurvida jag skulle satsa på böcker om japansk kultur eller om jag skulle välja böcker i mån av mitt intresse för litteraturen överhuvudtaget. Men jag lyckades hitta en balans ändå!
The Otaku Encyclopedia har jag velat haft länge så den var inte så svårvald. En japansk frasbok har jag också länge önskat så jag kan fortsätta studera lite på egen hand (jag har nog inte berättat att jag väntar svar från en kurs jag sökt i japanska som börjar nu på vårterminen? håller tummarna på att jag kommer vidare). Sen så valde jag tre klassiker för jag anser att jag behöver läsa lite mer . jag vet att Madame Bovary skulle vi läsa någon gång under min tid på litteraturvetenskapen, men jag hann inte med den så nu var det dags att äga den.

Jag läste färdigt Stalker (Lars Kepler) under natten till lördagen. En riktig bladvändare som sagt. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska läsa, men det visar sig här på sidmenyn på bloggen när jag väl har bestämt mig. Annars i skrivande stund så kollar jag på "Face off" på Tv6 då de befinner sig i Tokyo och ska skapa egna animekaraktärer. Ska bli spännande att se resultatet sen ;)

En lista (böcker jag läste 2014 etc)

Böcker jag läste 2014

Underbara Claras Garderob (Anna & Clara Lindström)
Kanske jag kissar en skvätt (kattpoesi av Francesco Marciuliano)
Geim (Anders De La Motte)
Slutstation Rättspyk ( Sofia Åkerman & Therese Eriksson)
Visst är det sant (Stig Johansson)
Utrensning (Sofi Oksanen)
Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran
Svältdöden av John Christopher
Buzz (Anders De La Motte)
Morantologi (Caitlin Moran)
Hur mycket blåst klarar en fluga? (Lars-åke Janzon)
Varför kan inte potatisar gå? (Lars-åke Janzon)
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (Ransom Riggs)
Torka aldrig tårar utan handskar - 1. Kärleken (Jonas Gardell)
Torka aldrig tårar utan handskar - 2. Sjukdomen (Jonas Gardell)
Torkar aldrig tårar utan handskar - 3. Döden (Jonas Gardell)
Ludvig XIV Solkungen (Herman Lindqvist)
Majsens barn och andra noveller (Stephen King)
Dingo Dingo (Leif Eriksson, Bob Hansson & Martin Svensson)
Parfymen - en mördares historia (Patrick Süskind)
För att överleva: om självskadebeteende (Sofia Åkerman)
Vips så blev det liv (Bob Hansson)
Alice i underlandet (Lewis Carrol)
Herr Arnes Penningar (Selma Lagerlöf)
Bubble (Anders de la Motte)
Den store Gatsby (F. Scott Fitzgerald)
Oceanen vid vägens slut (Neil Gaiman)
Gatukatten Bob (James Bowen)
Jag börjar på måndag (Charlotta Lithman)
Manuskriptet från Accra (Paulo Coelho)
Fånge i hundpalatset (Martina Haag)
Eldvittnet (Lars Kepler)
Fördömd (Johanne Hildebrandt)
Spökstaden (Ransom Riggs)
Sandmannen (Lars Kepler)

Vilka som blev 5-i-topp: Svältdöden, Solkungen,
Den store gatsby, Gatukatten Bob & Kepler.


Animés jag såg 2014

Makai Ouji:Devils and Realist
Kämpfer
Dog & Scissors
Doki Doki Precure
Girls und Panzer
Miss Monochrome
Cuticle Detective Inaba
Strange +
Wooser no Sono  Higurashi (säsong 1 &2)
Love Lab
ZX Ignition
Teekyuu
Kamigami no asobi
Robot Girl Z
Sabagebu
Working Season 2
Infinite Stratos season 2
Super Sonico the animation
Fantasista doll
Oreimo (s.1)
Secret princess Himegoto
Bakemonogatari
Vividred Operation
Free! (s.1)
No Game no life
Another
Walkure Romanze
Love Stage!!
Love Live! School idol project (s.1)
Wonder momo
Yes Precure 5
Hi school seha girls
Denki-gai no Honya-san
Magica wars

Vilka som blev 5-i-topp: Girls und Panzer, Doki Doki Precure,
Fantasista doll, Vividred Operation & Denki-gai no Honya-san.

Visa fler inlägg