Tänk om jag börjar samla Amiibo/Disney Infinity-karaktärer!?

Jag är en samlare. Jag har hyllorna fulla med figuriner av favoritkaraktärer från diverse anime-serier. Innan figurin-tiden så samlade jag på dagböcker (jag har ett 30 tal och jag har skrivit dom själv), sen har jag alltid haft en kärlek för böcker/filmer/tvspel och jag har nog alldeles för mycket än vad jag behöver.

 

Sen så kommer dessa; Amiiboo och Disney Infinity. Det är karaktärer (figurer) som man använder till sin spelkonsol (Wii U) för att levla upp sin egna karaktär ("Super Smash bros Wii U"). Det finns säkert fler användningsområden med, jag är inte så insatt. MEN min enda fokus är just figurinen! Då vissa faktiskt är jäkligt snyggt gjorda.

Så här tänkte jag presentera lite kort vilka som är mina personliga favoriter.


Meta Knight! från Kirby-spelen (finna även manga/anime). Jag har spelat några Kirby spel innan, och vi var tre stycken som spelade igenom Kirby - back to dreamland och då spelade jag gärna Meta Knight och det är min favoritkaraktär! Så det är nog först och främst därför jag vill ha den figuren. Däremot verkar den vara slutsåld lite överallt för tillfället, men some day!


Jag kollade just med pojkvännen om det var någon speciell amiibo han var ute efter (då han är mer fokuserad på att använda en inom spelandet, vilket jag också kan tänka mig att göra trots att jag bara är figur-tokig, haha). Han nämnde i alla fall Marth (från Fire Emblem) och jag tycker personligen att figurinen var jääkligt cool ändå. Även denna fanns inte heller i lager för tillfället då den verkar väldigt populär.

Sen så har vi Metroid. Jag har aldrig spelat spelen själv, men jag tycker om dräkten och jag tycker om Samus som karaktär. Det känns så fult att argumentera till varför jag vill ha denna bara för jag tycker den är grymt vacker. Men någon dag borde nog jag också ta mod till mig och spela igenom Metroid-spelen.

Sen så har vi Princess Peach! Min favoritkaraktär är egentligen Yoshi, men jag tycker om Peach design på en amiibo. Så fort jag ser henne så är jag sugen på att göra en cosplay nästan. Jag tycker om detaljerna på klänningen och hon är så bedårande och elegant. Sen att jag tycker om färgen rosa gör ju inte saken bättre, haha.


Sen så kommer vi till Disney Infinity! Det är jag inte heller så insatt i, men även dessa används för att kunna spela vissa spel. Jag såg nyligen filmen Big Hero 6 och jag är så förälskad i den! Så har ni inte sett den ännu, så tycker jag ni ska göra det! Den vann en oscar för bästa animerade film, den ni!
Såg att Hiro fanns igår i butik och jag blev jättekär! Inget jag äger ännu, men är det någon figur jag vill äga just nu så är det denna! Synd att inte GoGo fanns, då det är min favorit, men hon kanske kommer upp senare med. Vem vet?


Sist men inte minst så har vi Elsa (Frozen). Jag tycker hon ser ut som en chipmunk här och håret är "a total mess", men det kan jag förlåta! Elsa är en favorit, och trots att hon är fin så är hon inte en "i must have" just nu. Men skulle jag få denna som present så skulle jag inte säga nej till det heller. Sen så har jag sett en massa amiibos / disney infinity-figurer som jag själv vill ge bort i present till andra bara för att jag vet att det är deras favoritkaraktärer. Det är även pinsamt att jag talar om dessa som bara prydnader än det värde de har i spelande syfte, men jag är väl skadad, haha, efter mitt samlande :)


Har ni någon personlig favorit när det gäller amiibo/disney infinity- karaktärer?