Jag har sett Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom

SPOILER ALERT! Ska ni se filmen? Då är det ingen idé att ni läser vidare.


Bloom & hennes syster Daphne
(och varför Daphne ser ut som hon gör - har jag ingen aning om, någon som vet?)


Jag har sett Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom,
som är första filmen av 3 existerande (och en tvserie som sagt). Detta är alltså första filmen (den senaste jag såg var 3:e), men jag har läst lite om filmerna också att de inte hänger ihop film-för-film, utan de utspelar sig efter en viss säsong (inte undra på att jag inte hängde med så mycket sist, haha).

Jag tyckte bättre om denna än den senaste. Först och främst var storyn mer acceptabel; att man hängde med och det kändes välplanerat allting och man hittade inte så många konstiga effekter som var med i den senaste. Ni minns att jag störde mig så hemskt mycket på Stella när jag såg Winx Club: The mystery of the abyss (HÄR kan ni läsa den texten!), believe it or not, denna gång störde hon mig inte så hemskt mycket - jag antar att hon känns mer bitchig och "hej här är jag" än vad hon kändes som nu; visst, hon kläckte fortfarande ut sig "fashion"-kommentarer, men inte lika mycket som innan och hon verkade i alla fall delta/sammarbeta mer i äventyret i denna.

En sak jag är stolt över är att HÄR syns det att Bloom har en betydande roll (vilket det inte kändes som i den jag såg innan), men här blir det tydligare. Däremot tyckte jag inte om fienderna lika mycket. Sen så skriker filmen KÖNSROLLER. Killarna är söt/normala, men tjejerna är sjukt smala...alltså...Bloom såg ju ut som ett jävla benrangel när hon gick. Om man inte bara kollar kroppar; så är det liksom sättet dom agerar på; att tjejerna ba "hej kom och hjälp mig" och killarna ba "det här fixar vi för vi är starka och tjejer kan inte försvara sig".Bloom & Sky var sjukt söta tillsammans i denna film!


Trots dessa små små saker - så tyckte jag om den här filmen för att storyn var bättre och det var ett kärt återseende att se deras pojkvänner (bara för att dom är så grymt snygga). Jag har fortfarande inte ändrat uppfattning om den här sortens grafik i film, men jag antar att det var okej att se ändå.

Jag har inte så mycket att tillägga egentligen. Jag har inte lika många exempel som i mitt andra inlägg om varför jag tycker si och så. Ville bara skriva av mig lite bara. Det återstår att se om jag fortsätter kolla in Winx Club. To be continued.
#1 - - Joel:

Även om jag sagt tidigare att dessa texter mer är karaktärsanalys/kommentarer än recensioner, så tycker jag ändå att du för bra argument för hur filmerna förstärker/försämrar karaktärerna vilket ger en bra grund för vidare diskussioner.
//Svante Lovén
(Nä okej. Pojkvännen)

Svar: Tack älskling. Just nu skiter jag i om det blir en perfekt analys/recension eller inte. Jag vill bara skriva och försöka att inte ta åt mig om nån kommer med åsikter ;) nobody is perfect. Pöss!
Natsumisan