Jag har sett "Winx Club: The Mystery Of The Abyss"


SPOILER ALERT! Ska ni filmen? Då är det ingen idé att ni läser vidare. Men ska ni inte se den...då har ni ju rolig läsning framför er! Jag har nämligen sett denna film och nu kommer jag presentera mina åsikter kring denna. Enjoy!


 
Jag har sett Winx Club: The Mystery Of The Abyss

Det är (vad jag vet) den tredje filmen som finns med Winx Club.

Jag vet att det finns många säsonger utav den här serien, men jag har personligen bara sett ett 5-tal avsnitt av den första serien. Jag såg filmen för att jag hatar den här typen av animering (jag vet, det är en bra anledning att kolla på filmen). Animeringen påminner om den som Monster High-filmerna nyligen har börjat med, nån typ av "3D" som jag avskyr ( så som serien har sett ut innan var ju så mycket trevligare att titta på! Nu ser de bara läskiga ut). Dessutom såg jag att den här filmen kom September 2014 - så den är på något sätt fortfarande aktuell (eller det verkar i alla fall som det) så jag tänkte...varför inte ge den en chans?

Det är klart att jag inte kan säga så mycket egentligen som inte har sett alla serier - så jag kan ju inte dömma riktigt hur utvecklingen av alla karaktärer under seriens gång har varit - men jag får ju ta lite ur vad jag såg och tänkte under det ögonblicket liksom.


Okej! Winx Club består av 6 tjejer som är fairys/fairies/whatever.
Bloom, Stella , Flora , Musa , Layla och Tecna.

Under filmens gång; tänkte jag att;
Bloom är ju huvudkaraktär (hon ska i alla fall föreställa ledar-typen).
Sen har vi Stella (som jag tycker får fööööör mycket uppmärksamhet, det är hon som kläcker ut sig en massa kommentarer om att "åh, det här är inte fashion" och det är sånt hon upprepar mycket ...att "ååh, dom har ingen stil" och så vidare).
Visst, det kanske är tänkt att "jamen alla tjejer gillar ju kläder och hon är bara modeintresserad" men jag kan ju undra....är det bara hon som har karaktär av dom här tjejerna? Tecna är ju intresserad av teknik (fattar man ju) och Musa av musik. Men det är ingenting dom direkt skryter med och kläcker ut sig hela tiden. Alla är bara analyserande och liksom "ja men såhär löser vi problemet" och Stella gör inte ett skit för gruppen överhuvudtaget, och ändå har hon mer karaktär än resten av gänget.
Åh, det är så svårt att förklara varför jag tycker så.
Jag satt och i princip gnällde "Håll käften, Stella" under hela filmens gång, haha.
Det jag vill säga är att hon får mycket uppmärksamhet och jag känner att resten av karaktärerna visar ingen som helst personlighet i sättet dom är på. Antingen är de som sagt smarta eller så svarar dom Stella att "ta´re lugnt, nu är du jobbig!". Man hade önskat att dom kunde släppa loss lite mer. Men jag har som sagt inte sett serierna så ja... sånt man tänkte i alla fall.

Sen finns det en fiende-trio som kallar sig The Trix (häxor)


 
Till och med fienderna hade mer karaktär än hjältinnorna! Seriöst! Då är det ju nå fel, haha.

Jag tyckte faktiskt mer om fienderna; dels hade de snygg design, sen får dom en hel del tid i filmen också - så man fångar deras relation till varandra. Sen väckte dom en "emperor" och det konstiga va att när han "sov" så var han en skitsnygg kille och jag ba WOW och sen när han blev väckt - förvandlades han till ett äckligt jävla monster och man ba VARFÖR HADE NI INTE KVAR HONOM SOM HAN VAR NÄR HAN SOV. Då tänker jag att det förstör lite....."jamen det är bara monster som är onda".
Jaha, men fiender kan ju vara jävligt snygga också men jävligt ond i alla fall.
Känns som att skaparna ba "äh men vi måste tänka på barnen och göra honom ful för att visa att han är ond". En sådan liten småsak bara, kan i alla fall jag störa mig på.

Jag har ju nämnt den fula 3D´n, right? ;)
Sen förstår jag inte vad som hände med färgerna i deras hår....
Bloom hade tillexempel slingor av lila i håret, men i vattnet var det grönt??
och alla "hjältinnornas" hår ändrade färg och man blev helt....är det för att de är i vattnet eller vad är det här???

Sky (Bloom´s pojkvän) blev kidnappad och instängd under vattnet nånstans.
Sen när rutan krossades och han kom ut så kunde han inte andas. Så ligger han där på havsbotten medans Bloom ba "åh nej han är död". Och jag blir helt JAMEN VAFAN, INGEN MÄNNISKA KAN ANDAS UNDER VATTEN och dom ba "jaa! med den här pärlan kan han leva igen" och man blir helt....vill slå sönder tvn xD eller så är det bara jag som har dålig fantasi, haha.

Nu vet jag inte om jag vågar spoila så mycket mera.
Jag tyckte om deras kläder de hade som människor i alla fall. Jävligt moderiktiga och mycket rosa *suckar*. Vad som skulle ha gjort filmen bättre; ta bort äckel-animeringen och utveckla karaktärerna mer.

Bloom är huvudkaraktären, MEN det känns som Stella! WHY.
Bloom gör inte så mycket väsen av sig. Hon ba JA VI SKA KÄKA GLASS och sen ba JAG MÅSTE RÄDDA SKY ....är det nått annat hon åstadkommer överhuvudtaget? Njäe skulle inte tro det.
Och speciellt de andra karaktärerna som inte fick en chans att visa vilka dom var. Dåligt tycker jag. Min favoritkaraktär om jag måste välja är Politea (ja, the enemy) ...fast mest för hon va snygg xD


Och här har vi Politea!


Trots att jag inte är så insatt i Winx Club, så kan jag tänka mig att se de andra filmerna också bara för att jävlas med mig själv, nädå, men det känns lite roligt att kolla på nått som man egentligen tycker är dåligt gjort - för det är då som mitt inre blossar med kritik och det är ju bra. För jag har varit ganska konflikträdd ett tag nu och har svårt att visa vad jag tycker och nu har jag just skrivit en sån text så jag hoppas ingen hatar mig efter detta.


Och är det någon som är mer insatt i Winx Club och kan svara på vissa saker för mig, så vore det grymt tacksamt ;) Tack för mig!