Tänk om jag börjar samla Amiibo/Disney Infinity-karaktärer!?

Jag är en samlare. Jag har hyllorna fulla med figuriner av favoritkaraktärer från diverse anime-serier. Innan figurin-tiden så samlade jag på dagböcker (jag har ett 30 tal och jag har skrivit dom själv), sen har jag alltid haft en kärlek för böcker/filmer/tvspel och jag har nog alldeles för mycket än vad jag behöver.

 

Sen så kommer dessa; Amiiboo och Disney Infinity. Det är karaktärer (figurer) som man använder till sin spelkonsol (Wii U) för att levla upp sin egna karaktär ("Super Smash bros Wii U"). Det finns säkert fler användningsområden med, jag är inte så insatt. MEN min enda fokus är just figurinen! Då vissa faktiskt är jäkligt snyggt gjorda.

Så här tänkte jag presentera lite kort vilka som är mina personliga favoriter.


Meta Knight! från Kirby-spelen (finna även manga/anime). Jag har spelat några Kirby spel innan, och vi var tre stycken som spelade igenom Kirby - back to dreamland och då spelade jag gärna Meta Knight och det är min favoritkaraktär! Så det är nog först och främst därför jag vill ha den figuren. Däremot verkar den vara slutsåld lite överallt för tillfället, men some day!


Jag kollade just med pojkvännen om det var någon speciell amiibo han var ute efter (då han är mer fokuserad på att använda en inom spelandet, vilket jag också kan tänka mig att göra trots att jag bara är figur-tokig, haha). Han nämnde i alla fall Marth (från Fire Emblem) och jag tycker personligen att figurinen var jääkligt cool ändå. Även denna fanns inte heller i lager för tillfället då den verkar väldigt populär.

Sen så har vi Metroid. Jag har aldrig spelat spelen själv, men jag tycker om dräkten och jag tycker om Samus som karaktär. Det känns så fult att argumentera till varför jag vill ha denna bara för jag tycker den är grymt vacker. Men någon dag borde nog jag också ta mod till mig och spela igenom Metroid-spelen.

Sen så har vi Princess Peach! Min favoritkaraktär är egentligen Yoshi, men jag tycker om Peach design på en amiibo. Så fort jag ser henne så är jag sugen på att göra en cosplay nästan. Jag tycker om detaljerna på klänningen och hon är så bedårande och elegant. Sen att jag tycker om färgen rosa gör ju inte saken bättre, haha.


Sen så kommer vi till Disney Infinity! Det är jag inte heller så insatt i, men även dessa används för att kunna spela vissa spel. Jag såg nyligen filmen Big Hero 6 och jag är så förälskad i den! Så har ni inte sett den ännu, så tycker jag ni ska göra det! Den vann en oscar för bästa animerade film, den ni!
Såg att Hiro fanns igår i butik och jag blev jättekär! Inget jag äger ännu, men är det någon figur jag vill äga just nu så är det denna! Synd att inte GoGo fanns, då det är min favorit, men hon kanske kommer upp senare med. Vem vet?


Sist men inte minst så har vi Elsa (Frozen). Jag tycker hon ser ut som en chipmunk här och håret är "a total mess", men det kan jag förlåta! Elsa är en favorit, och trots att hon är fin så är hon inte en "i must have" just nu. Men skulle jag få denna som present så skulle jag inte säga nej till det heller. Sen så har jag sett en massa amiibos / disney infinity-figurer som jag själv vill ge bort i present till andra bara för att jag vet att det är deras favoritkaraktärer. Det är även pinsamt att jag talar om dessa som bara prydnader än det värde de har i spelande syfte, men jag är väl skadad, haha, efter mitt samlande :)


Har ni någon personlig favorit när det gäller amiibo/disney infinity- karaktärer?
 

Jag har sett Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom

SPOILER ALERT! Ska ni se filmen? Då är det ingen idé att ni läser vidare.


Bloom & hennes syster Daphne
(och varför Daphne ser ut som hon gör - har jag ingen aning om, någon som vet?)


Jag har sett Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom,
som är första filmen av 3 existerande (och en tvserie som sagt). Detta är alltså första filmen (den senaste jag såg var 3:e), men jag har läst lite om filmerna också att de inte hänger ihop film-för-film, utan de utspelar sig efter en viss säsong (inte undra på att jag inte hängde med så mycket sist, haha).

Jag tyckte bättre om denna än den senaste. Först och främst var storyn mer acceptabel; att man hängde med och det kändes välplanerat allting och man hittade inte så många konstiga effekter som var med i den senaste. Ni minns att jag störde mig så hemskt mycket på Stella när jag såg Winx Club: The mystery of the abyss (HÄR kan ni läsa den texten!), believe it or not, denna gång störde hon mig inte så hemskt mycket - jag antar att hon känns mer bitchig och "hej här är jag" än vad hon kändes som nu; visst, hon kläckte fortfarande ut sig "fashion"-kommentarer, men inte lika mycket som innan och hon verkade i alla fall delta/sammarbeta mer i äventyret i denna.

En sak jag är stolt över är att HÄR syns det att Bloom har en betydande roll (vilket det inte kändes som i den jag såg innan), men här blir det tydligare. Däremot tyckte jag inte om fienderna lika mycket. Sen så skriker filmen KÖNSROLLER. Killarna är söt/normala, men tjejerna är sjukt smala...alltså...Bloom såg ju ut som ett jävla benrangel när hon gick. Om man inte bara kollar kroppar; så är det liksom sättet dom agerar på; att tjejerna ba "hej kom och hjälp mig" och killarna ba "det här fixar vi för vi är starka och tjejer kan inte försvara sig".Bloom & Sky var sjukt söta tillsammans i denna film!


Trots dessa små små saker - så tyckte jag om den här filmen för att storyn var bättre och det var ett kärt återseende att se deras pojkvänner (bara för att dom är så grymt snygga). Jag har fortfarande inte ändrat uppfattning om den här sortens grafik i film, men jag antar att det var okej att se ändå.

Jag har inte så mycket att tillägga egentligen. Jag har inte lika många exempel som i mitt andra inlägg om varför jag tycker si och så. Ville bara skriva av mig lite bara. Det återstår att se om jag fortsätter kolla in Winx Club. To be continued.

"Pretty Cure" är så #¤%# bra!

Nu kommer jag åter igen att tjata om Pretty Cure eftersom det är så himla underbart!

 

Min check-lista av Precure-serier jag har kvar att se:


Pretty Cure (49 episoder)
Pretty Cure Max Heart (47 episoder)
Pretty Cure Splash Star (49 episoder)
Yes precure 5 (49 episoder)
Yes! Precure 5 GoGo (48 episoder)

Fresh Precure (50 episoder)
HeartCatch Precure (49 episoder)
Suite Precure (48 episoder)
Smile Precure (48 episoder)
Doki Doki Precure (49 episoder)

Happiness Charge Precure (49 episoder)
Go! Princess Precure (pågående)
- Ser på just nuI skrivande stund så har 4 episoder utkommit av Go! Princess Precure och jag rekommenderar er att kolla upp dessa om ni tycker om magical girls-anime med mycket färg/vänskap/kärlek/drömmar allt sånt där. Jag är i alla fall helt fast i det här (som ni nog redan har förstått, haha).

Jag har ju kollat in en hel del serier, men har fortfarande de tre första säsongerna att se; men den bästa jag sett hittils är Suite Precure, och tätt efter så kommer Smile Precure! Sen är det såklart svårt att inte nämna de man gillar direkt efter och då kommer vi till Fresh Precure, Yes Precure och Happiness Charge Precure. Sen att jag njöt av Heartcatch precure så mycket som jag gjorde- trots att jag hatade animeringen i början. Det är alltså helt omöjligt att inte älska alla!
Cure Twinkle är min personliga favorit (hittils) och jag vill jättegärna cosplaya henne någon gång (eller ifrån Pretty Cure - serierna överhuvudtaget). För sen om vi pratar "hjältinnorna från alla säsonger" så är mina favoriter Cure Twinkle, Cure Rosetta, Cure Passion, Milky Rose, Cure Beauty, Cure Moonlight och Cure Muse.

I Mars så kommer en ny Precure Allstar-film (jag får nog vänta ett par månader tills jag får se den, blaaah), men jag är jättetaggad och här nedan ser ni en preview av den.

Ord räcker knappt för att beskriva hur mycket jag älskar Pretty Cure-serierna <3

 
Är du ett fan av Pretty Cure? Vad väntar du på? Låt mig få veta!
Jag behöver fler vänner som delar min fandom, haha! :)

Min busiga prinsessa

 

Zelda busar runt och piper när hon vill ha uppmärksamhet eller vill göra saker som jag säger att hon inte får. Igår gick hon och gömde sig i en låda en stund, efter att vi argumenterat (ännu en gång) om att hon inte får vara på bordet (speciellt inte när vi sitter och äter). Även fast hon var surig en stund, så tycker jag hon varit duktig ändå! Efter händelsen så ändrades det! För så fort jag sitter och äter någonting i närheten nu-  så ignorerar hon det (som om att hon inte vill störa mig under tiden) och det är verkligen en seger.
Det är absolut inte för att vara taskig; men hon måste också få veta vart gränserna går och det är så roligt att se att hon förstår saker till slut, även fast vi ibland får ta bort henne lite för många gånger; men hon accepterar läget och går vidare i tillvaron. Finaste kattungen evur!

Inatt ville hon bli omfamnad när vi sov, och senare under natten kände jag att hon låg på min arm. Hon börjar bli allt mer social och ja....det känns jättebra. Jag själv håller också så stor koll på henne (att hon inte ska skada sig osv) så ibland glömmer jag själv bort att äta/ta medicin eller annat -men det är nog bara nu i början.
När jag vet att hon har kollen på allting här hemma så kan jag slappna av med och leva som vanligt. Det är nog bara ovant att ha en tredje familjemedlem - men jag kommer vänja mig till slut ;)
 

Jag ska aldrig mer "begränsa" mitt skrivandeVåran lilla gofis har börjat känna sig som hemma.
Fortfarande lite småfeg, men igår var det full språng! Då skulle hon kuta in i alla rummen samtidigt och hon började pipa litegrann och vi svarade ljust och sött tillbaka på varenda liten grej hon sa. Hon försöker hoppa upp lite här och var och man försöker samtidigt att sätta gränser att "här får du vara och här får du inte vara". Jag känner mig som en mamma som har en busig (ibland motstridig) tonårsdotter som vill göra som hon vill. När hon inte springer och vill busa som bara den; så ligger hon och sover och då blir det lugnt.

Ska bli intressant sen att presentera henne för Sigge (terriern) som våran "kattpiga" äger, då Zelda kommer ha en del kontakt med den hunden också - utifall vi far bort någonstans. Då vet vi att hon är i trygghet.
Håller verkligen tummarna att de kommer bli goda vänner!


Nu tänker jag göra lite smygreklam, haha.
Min pojkvän har börjat skriva för spelnyheterna och är ni intresserad av tvspel i allmänhet så kan jag absolut rekomendera er att kolla in den sidan. HÄR hittar ni Joel´s inlägg!

Det var någon dag sedan då jag hittade en annons då de sökte fler skribenter, och jag vet att älskling spelar mycket och jag vet att han tycker om att skriva och jag har sakta men säkert försökt att peppa honom till att börja skriva och han har äntligen börjat ge med sig. Det här var absolut inget tvång å min sida, men jag är så stolt över honom! Nu får han ge utryck för sina spel-känslor och så fort han sa till mig att "nu har jag skickat in en text" då blev man helt ....åh... helt fantastiskt.

Det är klart att han (som jag också varit) är osäker på sitt skrivande, men ibland gäller det bara att försöka "go for it".
Det är ju samma som när jag skriver i den här bloggen; förut var jag bara fokuserad på att skriva om BARA böcker och skrivande. Men numera är det här en "multiblogg" där jag ska få skriva vad fan jag vill - bara jag fortsätter skriva! Jag ska försöka att aldrig mer "begränsa" mitt skrivande, för då når jag bara botten! Ingen mår bra av det.


God morgon!

Jag la mig ganska sent inatt, men jag vaknade väldigt tidigt ändå (runt 7 ungefär).
Igårkvällst hade jag en liten kattflicka i knät som kurrade och jag satt i soffan och läste under tiden, kändes ju hur grymt som helst. Sen gick man och la sig - och nu på morgon har man kollat runt efter katten för att se om hon mår bra; hon dök upp bakom soffan, haha, men vi kände oss lugna så fort vi hittade henne.

Hon är såklart fortfarande skygg, verkar som om hon har glömt allt som hänt och inte känner igen oss (igen). Men det kommer ordna sig. Vi försöker ha tålamod och hon kommer våga sig fram så småningom. Hon kurrar när vi klappar henne i alla fall så det är kanonbra.
Zelda är helmysig. Jag laddade ner en katt-app och la ner mobilen på soffan. Det flög bl.a fjärilar på skärmen och Zelda blev helt WOW, ville fånga dom utanför mobilen! kunde inte hålla mig för skratt. Det finns en hel del olika "kattlekar" i den där appen och det var kul att se henne busa runt.
Sen så har hon jagat svansen ett antal gånger, till och med i kattlådan.

Ni får ursäkta mig att jag skriver mycket om Zelda, men jag är så glad och stolt och har en hel del nöje att se fram emot här hemma.

 Nu ska vi hämta Zelda!


God morgon! Snart bär det iväg för att hämta kattungen. Prinsessan ZELDA.
Vi har länge funderat på om hon ska heta SAGA men det slutade med en ZELDA.

Måste jag förklara varför det blev Zelda? Jag och sambon är tvspels-fantaster och vi båda älskar just Zelda-spelen så varför inte. Jag kan samtidigt känna pressen att "men Zelda, är ju ett sånt vanligt namn på husdjur" (vad vet jag). Men försöker att inte tänka så mycket på det: för huvudsaken är att vi aldrig haft ett djur som hetat Zelda och det är ju vi som rår om henne så det är väl vårat problem det då, haha.

Nej men nu ska vi bege oss ut! Vi har städat som galningar annars, men nu är det dags!

Ha en fortsatt trevlig lördag allesammans <3

Dags för fredagsmys!

 

MÅNDAG

Jag befinner mig i Hälsingland och jag har ingen egen laptop med mig, så jag skriver för hand och får föra över till datorn senare, om jag orkar. (Update; Wow, jag orkade!)

Hur jag mår? Jodå ganska skapligt.
Jag har varit ute mer än vanligt och jag har umgåtts med familjen.
Om kvällarna blir jag fortfarande känslosam, så 2 dagar i rad har jag gråtit mig till söms (känns onödigt, men mår jag så - kan jag ju inte göra annat än att vänta in lugnet). Jag går runt och bär på en massa jobbiga känslor. Mycket har nog hängt med i flera år och de svårigheter jag har i vardagen kan ibland kännas förödande. Men jag kämpar på (som vanligt) och hoppas det blir bättre med tiden.

Joel jobbar och jag är i Hälsingland. Jag är lite orolig ifall han har det jobbigt. I och med att vi ska städa/flytta grejer till förådet (inför kattungens ankomst). För jag vet hur tröttsamt det kan vara att jobba heltid - och man skjuter gärna upp saker. Om man ska åka dit någon dag tidigare, det är frågan (update: Jag stannade i Hälsingland till den tid jag hade planerat). För det är klart att det är jobbigt att lämna familjen ibland, men samtidigt behöver man komma bort från den där platsen som är fylld med kärlek men samtidigt påminner mig om mitt förflutna. Kanske därför jag är så känslosam? Vad vet jag.

Dagen för kattungens ankomst närmar sig!
Under lördagen drar vi ut på motorvägen igen. Sen under söndagen så ska Joel iväg - men jag blir hemma med katten och får besök av en väninna - så jag kommer inte behöva vara ensam.
För ensamhet är ett ständigt problem för mig. Jag är folkskygg så in i helvete, men samtidigt föredrar jag att inte bo ensam - och gör hellre saker med andra än ensam. Jag var och kände mig mycket ensam under skoltiden, jag hade svårt att kommunicera med männikskor. Det är något som fortfarande hänger med än idag.

Jag såg "Vardags puls" på TV4 för någon dag sedan. Känns som om TV4 vill göra en egen version av "Go kväll" (SVT), men det blir inte samma standard - känns mer oförberett och sulligt. Inte lika proffsigt. Men det är vad jag tycker. Någon dag sedan såg jag "Arga Snickaren VIP", ingenting som jag vanligtvis brukar titta på - men det var faktiskt spännande på något sätt. Jag gillar ju inredning och sånt, så funderade lite "varför jag inte kollat in det från början". Eller så var det bara gästen (i programmet) som hade så fint hem, haha. 

TORSDAG

När jag läser så vill jag helst inte ha någon TV påslagen. Det ska vara lugnt och tyst. Annars finns en tendens att jag lyssnar med både "ögon och öron". Jag lyssnar på TV´n - samtidigt som jag tar in texten från boken. Det kan vara jobbigt ibland. Jag tycker speciellt om den där tystnaden; att det nästan piper i öronen av lugnet. MEN för lång tid i den tystnaden kan ibland ha sina nackdelar. Om jag inte läser, och är i tystnad - då blir jag vansinnig! Det blir en känsla av instängdhet.
Nä, tysthetem är bra för kreativitetens skull och när man vill få ro från allt annat.

Jag läser fortfarande "Jane Eyre". Lite mer än halvägs igenom. Sen har jag läst igenom senaste "Vi läser" -tidningen. Har hjälpt pappa att dra in ved, promenerat, solat lite nu när solen ville komma fram en sväng och lysa upp den vita snön.

Imorgon åker jag hem. Blir 7-tåget på morgonen. Det blev tidigt, men det blir krångligt med skjutsen annars (till tågstationen). Dessutom är det bara bra att jag anländer tidigt. Måste storstäda inför katten (för vi är så in i helvete generösa och peppade på katt så det finns inte!) och jag har bokat tvätt-tid till eftermiddagen. Jag hoppas verkligen (!) att jag inte glömmer kvar någonting viktigt i Hälsingland. Det värsta scenariot hade varit mobilladdaren.(Update: Allting hängde med! nemas problemas)

Jag har beställt en ny laptop (det var på tiden!).
Ska bli skönt med en full fungerande-icke bummande-dator! Skärmen börjar lägga av och en massa annat bajs; så jag ska börja rensa igenom viktiga filer och slänga över dessa till min bärbara hårddisk.
För en bärbar hårddisk, det måste vara en av de bästa köpen jag gjort i mitt liv.
Jag har så många texter (och bilder) på datorn. Text är ju mitt liv så vafan.
Jorden skulle gå under om mina grejer försvann.
För en av de värsta känslorna; när något man lagt ner sin själ i - försvinner i tomma intet.
Det har jag varit med om många gånger, och det vill jag gärna inte uppleva igen.
Så nu ska det bli bättre koll på den saken :)


FREDAG

Det är fredag idag! Och jag lyssnar på musik och ska börja städa snart. Men en sak vill jag säga.

Jag är jätteglad över en grej! Nämligen att någon kommenterade här på min blogg för någon dag sedan (och jag var såklart inte närvarande just då). MEN i och med att jag även har en sida på facebook ; där jag uppdaterar varje gång som jag lägger ut inlägg; så fann personen mig där istället och ställde samma fråga! Trots att jag inte kunde vara så mycket till någon hjälp, så blev jag ändå jätteglad över att man dels funnit min blogg men även att min "offentliga person"-facebook sida hade kommit till någon användning. Sen så ser jag i min statistik att antalet besökare har ökat och det känns jättekul :)

Söker ni "Natsumisan" på facebook så ska det gå att gilla min sida; ifall ni vill ha mer koll på när jag uppdaterar - och går det inte så är det bara att höra av sig så får jag bjuda in till sidan istället.
 

Sen så vill jag passa på och tacka er som hänger med i svängarna och besöker bloggen ;) inte för att jag vet om det jag skriver är så himla intressant. Men jag kan känna att mitt skrivande börjar sakta men säkert komma tillbaka efter den där äckliga depressionen. För det fanns ju en tid då jag la av med skrivandet överhuvudtaget, det går långsamt att ta sig tillbaka - men det går! Jag försöker att inte tappa hoppet.

 
 

Ha det bäst! Och på återseende!


Visa fler inlägg