Nyårslöftesboktaggen


Tack MissMagic , som taggade mig till att göra denna :) 
Jag är dålig på att lova saker, men jag har klurat ett tag på denna - så nu kör vi ;)


1. En klassiker jag lovar att läsa
Jane Austen!  Jag äger Stolthet och fördom, Övertalning och Emma. Köpte dessa på en bokrea iår (inte just dom böckerna jag länkade, men ändå!). Tycker jag kan börja på dessa snart. Stolthet och fördom har jag läst förut, men jag kommer inte ihåg så mycket. Men tänkte läsa den igen i alla fall. När jag köpte dessa böcker så hade jag en bild i huvudet att YES NU SKA VI KÖRA AUSTEN-MARATON, haha. Men vi får se. Någon bok borde jag ju få läst 2016 tycker jag.

2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta
The Lunar Chronicles (Marissa Meyer). Har läst Cinder och Scarlet - så jag tänkte väl börja med Cress någon gång! För sen är det bara Winter kvar! Oh my!
 

3. En bokserie jag lovar att påbörja
Bra fråga. Har fortfarande inte läst Shatter me (Tahereh Mafi) tillexempel, trots att jag äger första boken åtminstone...annars vet jag inte. MEN en serie som jag absolut ska fortsätta med är The generations trilogy (Scott Sigler) för helvete va bra första boken var! Och andra boken kommer i April 2016 (tror jag det var), woop woop!

4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av
"An Ember in the Ashes " av Sabaa Tahir (hennes debut tillochmed...jag har den i bokhyllan!)

5. En bok jag lovar att läsa om
Jag är så dålig på att lova saker (som sagt). Men jag vet att jag tänkt ett tag att jag vill läsa om Alkemisten (Paulo Coelho). Dels för att det är en bok som fick min värld att öppnas för ny litteratur (blev påtvingad denna när jag gick i gymnasiet  och jag är så glad att jag läste den) och jag har inte läst den sedan dess....men jag har läst en massa annat av Paulo Coelho - och han är en av mina största favoriter - så definitivt vill jag återuppleva känslan.

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska
Jag vet att jag iår har utforskat lite fantasy/sci fi (då det är en genre jag läst lite av, speciellt fantasy hade jag ju svårt med i början). Jag hade svårt att ta vissa saker på allvar, men med tiden så har jag börjat acceptera att det ska vara såhär och det är inget jag kan göra åt. Så absolut kan jag tänka mig att utforska mer inom det (kanske något i mer rymden-tema? Har ni förslag på bra Sci-fi/fantasty-böcker till lilla mig - så go for it. Öppen för allt möjligt annars) .

Men ja.... historiskt? Jag vet inte, haha.

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa
Jag väntar fortfarande på min reservation av Saga vol 5 på bibblan...så den borde jag nog få läst!
Men i annat fall har jag ingen aning (tror jag?)

 


8. En novell jag lovar att läsa
Jag har alltid tänkt att jag vill läsa Elsa Billgrens och Linda Skugges novelix-texter!

9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa
Vill ju läsa Svart kvinna och Bad feminist ...om det får räknas med här

10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa
När duvorna försvann (Sofi Oksanen)

11. En debut jag lovar att läsa
Bluebird av Erika Bernalt (läste nyligen om denna bok i Tidningen Skriva och den verka ju cool)

12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans
The Mortal Instruments. Det här är en serie jag vanligtvis skulle ha undvikit, men jag gav den en chans ändå! Jag försökte läsa Stad av skuggor -  men jag stannade halvvägs för det kändes ...konstigt. Funderar på om jag stör mig på svenska översättningen (om jag ska se hur det går när jag läser engelska...). Jag stör mig på tanken att många verkligen uppskattar dessa böcker och jag själv är ju såklart nyfiken på vad som triggar alla, men sen är det en fråga om det VERKLIGEN är något för mig med? Men ja...kan tänka mig ge den en chans till. Och går det inte, så går det inte. Min sambo har läst de 2 första böckerna och det vore ju i och för sig roligt att diskutera läsupplevelsen med honom med....aja! Maybe baby!


Jag taggar
: Alla som vill göra denna ;)

#1 - - MissMagic:

Åh vad roligt att du gjorde taggen! :D Så kul att läsa dina val. Och jag gillar verkligen dina foton! Det ser så mysigt ut :)
Åh jag har många bra science fiction och fantastiks då jag mest läser sånt :3
Men min favorit science fiction böcker är The Martian Chronicles av Ray Bradbury och En Världsomsegling under havet av Jules Verne. Fantastiska båda två :)
Vad det gäller fantasy så är ju Neil Gaiman väldigt bra. Jag rekommenderar Ocean at the end of the lane", Coraline, Graverad book och Good Omens. :)

Ha det gott! :)

Svar: *skrev upp dina förslag i min telefon så jag kan kolla upp dessa någon gång* :) Jag har läst "Ocean at the end of the lane" då min pojkvän hade köpt den och ville att jag skulle läsa den; jag har för mig att jag inte gillade den (men kommer inte på rak arm ihåg vad den ens handlade om, haha). Men jag vet att vi äger "Coraline" och "Graveyard book" .... och jag hade nog ändå tänkt ge Gaiman en till chans ändå...nån gång ;)
Natsumisan