Klädesplagg & personlighet


Alla plagg är från Ebay (utom byxorna som är från Cellbes)


Förutom den där fina rosa monster-tshirten jag inhandlade för ett tag sedan; så har kläder varit något som jag är dålig på att prioritera (jag köper ju helst böcker/filmer/spel).
Men ibland när jag väl ska köpa kläder, då är det ganska viktigt att det känns som "jag".

Från och med när jag gick i 9:an och in i gymnasiet så hade jag en massa olika klädstilar på gång; Emo/Goth-inspirerat, på senare år blev det mycket färg och japansk-inspirerat, lolita, decora....ja...you name it! Den finaste komplimangen fick jag av en svenskalärare som tyckte att jag "såg ut som en tavla". Det är en av de finaste saker någon sagt till mig ;)

Men sen brydde man sig för mycket om hur andra behandlar mig pga mitt val av kläder....så blev jag deprimerad ,hablahabla....och sen har det varit att man klär sig så "neutralt" som möjligt (för att slippa höra allt skitsnack); då man märker att man inte blir lika utfryst/utpekad osv än om man är sig själv.

Jag vill ju (än idag) komma ur mina trista klädval; för att vara mera "Natsumi". Monstertröjan är ju ett exempel på "det här är så jag". Det är klart att det finns tillfällen som man klär sig mer neutralt än andra (btw...vad är neutralt? Tåls ju att diskuteras!) .....tillexempel på en jobbintervju kanske jag inte kör på värsta färgdängan. Men på min fritid; när jag är med vänner.... så ser jag egentligen inget fel i att klä mig som jag känner. MEN på något sätt så hänger tanken med mig ändå; att "åh nu tror folk jag är uppmärksamhetskrävande pga mitt val av kläder".
Jag är kvar i skoltiden på något sätt.
Folk kanske egentligen tycker att det jag har på mig är jättefint, men allt jag har i huvudet är småglinen som garvar och ropar hur ful jag är och allt det där.

Aja....den här veckan blev det en beställning av några plagg.

En svart stickad tröja känns ju väldigt basic (jag tänkte ha en skjorta under också..... och något halsband eller sjal till....det skulle nog bli fint).

Byxorna tyckte jag var väldigt fräna; har aldrig ägt något liknande förut så jag tänkte att jag kan ju prova och känna efter. Jag har redan bestämt mig också för att "om byxorna passar bra och känns bra , så kommer jag beställa ett par till fast i en annan färg".

Sen en stickad beige sjal
(man kan aldrig har för många....).
Jag var ute med en kompis i förra veckan, och jag frågade henne om det fanns något speciellt plagg som "är typiskt mig" ....att man aldrig ser mig utan. Och hon svarade just att sjalar/halsdukar är så typiskt mig....och ja....det har hon fan rätt i! Men ja...dom är så mysiga att använda och jag har komplex över min långa hals (haha). Men jag gillar halsdukar/sjalar....det är fina accesoarer :)

Sen ser ni dom där animekaraktärerna ;) från Monster Musume. Det är pins! Och ni ska veta hur mycket jag älskar pins och jag använder dom när jag vill piffa upp mina outfits/väskor osv .....det är den där "extra lilla färgklicken" om jag inte vågar sticka ut för mycket ... knipsa fast en pin på en tröja och voila....gorgeous! Och dessa har jag kollat på i flera månader och jag kunde aldrig få ut dessa ur huvudet, men nu kommer jag äntligen ha dessa i min ägo! Yeey!

Min stil idag....skulle jag nog säga är en blandning av "blyghet/deppighet"....MEN med en klick färg när jag vågar stå på mig! Jag försöker fortfarande använda mina favoritplagg så ofta som möjligt trots min osäkerhet/rädsla ibland.Att försöka skita i vad folk tycker och bara köra på! 

Har ni något klädesplagg/accesoar som kännetecknar din personlighet (eller vad säger man)? Som tillexempel jag....som oftast syns i sjalar/halsdukar (inget jag tänkte på förens min vän nämnde det, haha). Ett annat exempel är att jag alltid eller ofta har med mig min "Jag älskar böcker"-tygpåse vart jag än går.....för det är en personlig favorit och jag är så glad att den inte alls har gått sönder ännu ;)