2015-08-27

 
Jag har 3 nya böcker i bokhyllan. "Alive", "Crown of midnight" & "You"  Känns helt underbart. Jag vill ju så gärna läsa allting samtidigt men ja...inte lätt alla gånger.
 
Läste färdigt "Insurgent" idag. Omg!
Mer om det i ett annat inlägg (maybe).
 
På tåget till Hälsingland så påbörjade jag läsning av den här godis - boken.  Nått lättläst bara. Än så länge är jag inte så godis sugen ..haha. Jag borde skriva en recension. Vet inte riktigt varför jag slutat göra det. Mitt skrivande kommer och går i perioder. Jag gömmer mig gärna från sociala medier. Jag ska försöka skärpa mig.
 
Annars så har mitt lokala bibliotek  (äntligen) släppt sitt programblad över aktiviteter September - oktober 2015. Jag är väldigt pepp och ska försöka komma ut mer och vara social och allt det där. Ska försöka samla mod att anmäla mig till en bokcirkel (trots social fobi). Håller tummarna!
 
BTW
 
Hur botar ni bloggtorka? Nä, tänkte bara för det känns som att jag lider av det för tillfället. Vad gör min blogg unik? Vad lockar er hit? Nått jag borde skriva mer om? Jag behöver lite positiv uppmuntran antar jag. Ha det gött! ♡ 

Man har ju sina bra och dåliga dagar

TJÄÄÄÄNA!
* Jag har behandlats med revaxör och spolat ut rester av öronvax (trevligt, nope!).
* Jag har ca 100 sidor kvar att läsa i "Insurgent" (Veronica Roth)
* Jag har spelat mer på Persona 4 Arena Ultimax.
Går igenom P3 story´n nu när jag redan gått igenom P4.
* Hörde att ett nytt Blazblue spel kommer om några månader också, wohoo!
Det ser jag fram emot.
 
MEN Idag har jag haft en skit-dag då jag bara strejkat från allt ansvar och gråtit och gnällt och ja alltmöjligt. Sådana dagar måste ju också finnas. Men jag ska väl försöka hitta tillbaka till vardagen och fly in i mina intressen (som jag brukar göra). Det kommer väl att "rinna av mig" så småningom. Jag behöver en kram känner jag.
 
Jag hoppas ni andra mår fint. Vad har ni för er?  / Natsumisan


Fika är inget man ska tvingas göra ~

 


- Ska du inte ha en till tårtbit, du ser ut att behöva en till !!!
(Du kan lika gärna trycka upp tårtbiten i käften på mig och vråla ÄT FÖR I HELVETE)
 
Så här känner jag ofta när jag kommer på besök och när fika är inblandat.
Säger man NEJ till fika, då blir dom så ledsna i ögonen. Ifrågasätter.

"Går du på diet?"

Men snälla rara, jag kanske nyss har ätit mat?
Eller så kanske jag har tröttnat på godsaker för stunden?
Jag kanske till och med har diabetes? Vad fan vet du om det?

Fika ska inte vara en jävla stress-process. Vill jag inte ha; så ska jag inte ha.
Det betyder inte att jag hatar personen i fråga, eller tycker att hens fika är äcklig.
 
Acceptans går bra ihop med fika.
- Du vill inte ha en till kaka?
- Nej tack det är bra
- Okej men då tar jag den sista
(också var det bra med det)
 
Men andra kan ju bli helt
- Det finns tårta kvar, ta mer
- Nej tack, det är bra
- Ät mer nu så behöver du inte gå hungrig
- Men nej, jag kan verkligen inte få i mig mer
- Ta en kaka åtminstonde
 
Och sådär håller man på, och då tänker man att
1. De vill inte ha kvar sånt som de vet inte kommer ätas upp. För det är väl ändå onödigt att slänga. Då är gäster bra som "slaskhinkar".
2. Varför ta så illa upp personligt för att man tackar nej till fika?  Varför ifrågasätta ens diet?
3. Det är klart att man vill vara vänlig genom att bjuda på fika. Men man kan vara vänlig också; genom att bara sluta tjata på en att ta om man inte vill ha. Det blir till slut ett tvång och jag är trött på att tvingas fika när jag inte ens vill ha. Jag stoppar inte andra omkring mig från att fika på grund av mitt val.
 

Jag kommer säkert att ångra det här inlägget, haha. Jag är konflikträdd och många tycker säkert att jag "förstorar upp" det;  men i det här fallet så ville jag skriva av mig av de tankar som kommer upp i den här situationen.

Känner ni igen er? Så kommentera vettja, så jag inte känner mig ensam om detta. Vad jag vill ha sagt? Sluta tvinga människor saker man inte vill? Budskapet "Acceptans går bra ihop med fika"? Ni får tolka det hur ni vill, men jag har sagt mitt.
 

En liten läs-uppdatering!

Random bild från mitt flickrum i Hälsingland.
 

Nu har det gått några dagar sedan jag läste ut Divergent (Veronica Roth),
och sen så kollade jag och sambon på filmen dessutom.

Jag kan säga att jag föredrar boken och blev lite "meeh" på filmen, men sån är jag. Sen kan jag förstå att det måste vara otroligt svårt att få med allting på film. Och trots allt så ser jag fram emot att läsa Insurgent och se filmen efteråt (fann den på bluray för 119 kronor på mediamarkt, WOAH). Ni som har läst/sett "Divergent"; vad tycker ni om boken/filmen? 
 
Efter Divergent så läste jag "The manual of the warrior of light" (Paulo Coelho). Den var snabbläst, jag kände igen mig själv mycket i vissa saker och som alltid så tänker man "han gjorde det igen!" bara för att hans sätt att skriva, hans närvaro....Coelho....alltså behöver jag säga mer. Han är en stor favorit!

Igårkvällst läste jag dessutom färdigt volym 6 av "Genshiken Nidaime".
Volym 7 kommer i september nån gång. Jag tröttnar aldrig på Genshiken.
Det är en manga man kan plöja om och om igen och ja.....LOVE IT ~
(Fun fact: jag fann en bok på biblioteket "1001 comics you must read before you die"....nånting sånt....och till min glädje fann jag att GENSHIKEN stod med, men dessutom PARASYTE (!). Vilket påminner mig om att jag borde låna hem den där boken någon gång; bara för att pricka av sånt som intresserar mig.

Jag ville bara skriva av mig lite. Har just påbörjat lite i "Insurgent" och tar nog med mig den idag när jag åker till Hofors (igen). Först så hade jag lånat hem 3 biblioteksböcker. Men jag tror jag kommer lämna tillbaka dessa igen och fokusera på böckerna i min bokhylla. Jag ska alltid hålla på och låna hem flera lager böcker, för att sen någon vecka senare lämna tillbaka dessa.
 
Men ja....så kan det va, när man är svårbestämd ~

Picknick i Hofors


På fredagen så tog jag bussen till Hofors.
Tog ca en timme att åka och det var första gången (!) jag var dit.
Mina väninnor mötte upp mig och allt gick bara bra ;)

Vi hade med lite fika; rit-böcker, frågespel om film/litteratur, vi pratade medans vi låg på marken och tittade upp på himlen och träden. Lyssnade på lugn musik. Vi fotade litegrann. Jag var borta hela dagen och kom hem under kvällstid.Det var den bästa dagen denna vecka.

Så här kommer bilder från den dagen ~ ENJOY!

 Har ni någon favorit-plats för er picknick? I en park, nära staden, ute på landet? Nära en sjö, ute i skogen eller annat? Skriv en kommentar och berätta om hur er "perfekta picknick" ser ut :) vad har ni med er? Vad får ni ut av tiden och så vidare ~ 

Stadsrunda med mig själv som sällskap


Idag så var jag iväg till Valbo köpcentrum (helt ensam).
Eftersom det är en sådan ångest att ta sig ut överhuvudtaget (själv) så var det ännu en övningsdag av att bara gå runt, försöka samla sina tankar, göra de saker jag tycker om och acceptera läget; jag är ute och rör mig bland folk. Det är mer frihet än att låsa in sig i lägenheten.

Så jag drack en Mocha frapino på Espresso House och jag bar shorts (!) trots att jag bråkade med mig själv imorse om att mina ben är så äckliga. Men idag var det så jävla varmt så jag kom fram med mig själv att " Jag får gå klädd hur fan jag vill, och så var det med det!".

Ja vad gjorde jag mer då.... kolla runt i olika butiker.
Satt en stund och läste också; byte av miljö.

Jag är stolt över att jag kom iväg idag.
Sen på vägen hem så var bussarna så dryga; så jag bestämde mig för att promenera (!) resten av vägen hem. Motion är inte min starka sida, men nu var jag verkligen trött på bussarna så med hjälp av musik i öronen så var det bara att börja röra på fötterna.

Jag var ute och aktiverade mig; samt konverserade med mitt inre.
Trots att jag gick runt ensam, så kände jag mig inte ensam.
På något sätt så uppskattade jag tiden då jag "umgicks med mig själv".
För jag är en person med så intressant smak *skratt*.
Sådana tankar kommer nu när jag skriver.
Att försöka inse att jag är mer värd än vad jag själv tycker.
Jag älskar inte mig själv helt och hållet (ännu).
Men det kan ju bli bättre ~ ju mer jag tränar


 
I alla fall! Jag fann boken "Alice I Zombielandet" när jag gick min runda;
och den har jag klurat på att köpa ett tag bara för att bakside-texten lät intressant.
I förra veckan hittade jag Stolthet och fördom och zombier på second hand för 15 kronor, och det var inte illa pinkat! Så det ska bli roligt att läsa dessa...när det nu blir av, haha.


Sen så håller jag på och läser "Divergent" just nu.
Jag har passerat halva boken (som jag hittade på loppis för 5 spänn).

Jag har lätt att dömma ut saker som man anser som "mainstream" (tyvärr, för vem gör inte det liksom?).
Så tänkte jag med Divergent, även med Hunger games etc.

Sen när jag hittade den för 5 kronor på loppis....då fick jag helt andra tankar! Att då ville jag veta varför alla var så haj på denna. Så jag köpte hem denna (Och Insurgent som också fanns för 5 kr). Och nu har jag haft den i min TBR-hög och läser den just nu. Och nu känner jag bara att damn.....det här är ju bra! Det blir lite guilty pleasure bara för att jag först ba "men näe det där är inget för mig" till att man ba "wooooh! omg i needz more!". Så ja...det resulterade i att jag köpte hem filmen som jag kommer se när jag är färdig med boken.

Jag skulle vilja säga att jag är fett imponerad över att jag verkligen har öppnat upp mig för nya böcker som inte är min "comfort zone". All the feels.Jag har upptäckt så mycket nytt iår, som jag älskar! och vill beställa hem allting samtidigt!  Ni ska bara veta hur jag kämpar för att inte trycka på "köp"-knappen varje gång jag kollar adlibris, cdon etc.

 
Känner ni att "waah jag vill handla böcker!" just precis nu? Skriv av er i en kommentar? Vilka böcker är ni pepp på? Varför är ni pepp och så vidare! Jag är intresserad av att höra vad ni tycker om att läsa :)

Anime i fokus: Yuri Kuma Arashi

 
 
När jag var hos familjen under veckan så varvade jag ner med anime emellanåt (obviously).Men jag kollade in "Yuri Kuma Arashi" och "Engaged to the unidentified".
Jag tänkte att "ja men jag prövar så får vi se". Den andra i bild vet jag finns på crunchyroll utifall jag vill kolla vidare senare nån gång på tv´n (såg ett avsnitt av denna, men kan tänka mig se vidare! Absolut!) .

Men Yuri kuma Arashi är den som jag sett mest av just nu. Känns lite larvig på ett sött vis men roligt för stunden i alla fall. Jag köper verkligen yuri-temat! Blir så "awh kawaii!!"

 
Det senaste jag såg färdigt i anime-väg var "Horizon in the middle of nowhere".

Anledningen till att jag såg den var att den fanns i den där korgen med boxar (ni vet när jag köpte hem Haganai från loppisen förut).
Jag har ju hört talas om serien, och jag visste att den fanns på crunchyroll. Så jag tänkte att jag ger den en chans. Trots att jag aldrig skulle ha valt den annars. Jag gillade den faktiskt. 
Men jag tror inte jag kommer se andra säsongen på ett bra tag. Det är bara för att jag suger på att kolla vidare på andra säsonger av serier överhuvudtaget, haha. Jag är lite rädd för att bli besviken om jag ska vara ärlig.
 

Tittar ni på någon speciell serie just nu eller något som ni vill rekommendera?

Snart hemma

 
Sitter på ett tåg och skriver inlägg via mobilen. Har verkligen inte glömt bort min blogg, men däremot mår jag som jag gör vilket ni vet vid det här laget. Idag har jag känt mig mer hoppfull på något sätt. Försöker socialisera, försöker tänka på mina bra sidor och så vidare.
 
När jag läst så har jag haft målsättning att läsa 4 böcker i min hylla som jag har skjutit upp länge; för att sedan belönas med något bra (en ny bok? Eller vad jag nu trånar efter). Nu ska jag läsa en bok till och sen har jag nått mitt mål. Jag började med detta dels för att försöka läsa ut det jag har hemma först innan jag inhandlar nya böcker. Det här hjälper min ekonomiska kris framförallt, men även att jag belönar mig efter dessa framsteg. Än så länge känns det bra och vi får se om jag fortsätter. Det är som en TBR (to be read) utmaning fast utan krav och stress.
 
Vad läser ni just nu? :)

Flyr in i böckernas värld

 
Jag har tagit avstånd från internet i några dagar. Mest facebook för det triggar till mitt negativa mående. Men använder jag internet ändå - så är det ändå bara youtube som gäller ...då jag blir mer inspirerad och gladare på något sätt.
 
Mycket tid har gått till läsning. Jag påbörjade nyligen 3e boken denna månad och då har jag läst bl.a:
 
"Från vaggan till deadline" (Robert Gustafsson)
"Ru" (Kim Thúy)
Och nu läser jag "Äcklet" (Jean-paul Sartre)
 
Annars umgås jag med mina föräldrar också har vi varit iväg och tittat till sommarstugan. 

Filmkväll & minigolf

Vecka 31 var en rastlös vecka. I alla fall från måndag till fredag.
Jag höll mig inomhus och jag flydde omvärlden med anime och böcker. Jag var inte ut för det var dåligt väder och jag blev less på att jag inte tar kontakt med vänner när jag verkligen behöver dom som mest.

Men det blev bättre till helgen!
På lördagen så kom två väninnor hem till mig, bakade nutella cupcakes och vi såg 3 filmer;
"Muminfamiljen i Rivieran", "Rainbow rocks" & "Aristocats".
 
 
På söndagen övernattade jag hos Jessi och vi var 3 stycken som umgicks och spelade minigolf och hade intressanta diskussioner. Jag kom hem igår eftermiddag och då gick jag direkt till det lokala bibloteket (som öppnat igen efter att ha haft stängt under hela juli). Var där i en och en halvtimme; läste och bläddrade i den där "höstens böcker 2015"-katalogen.


Just nu läser jag " Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson. Den har jag haft i hyllan hur länge som helst, och jag kände att nu var det dags! Sen så har jag varit dålig på att lyssna på ljudbok, så jag lyssnar fortfarande på "Under det rosa täcket" av Nina Björk.

Nu ska jag när som helst dra ut! Tänkte ta en liten loppis-runda.
Ha en fin dag allesammans / Natsumisan
Visa fler inlägg