Boken var underhållande och fylld av tips och citat!


Jag förde lite anteckningar medans jag läste
40: Constant reader (Linda Skugge)

 
 
 
* Personligt, som en dagbok.
Ständigt små random utdrag ur vardagen; när hon jobbar, läser, lyssnar på musik, citat osv.


Det är det här jag menar med "random inlägg" att en liten situation kommer upp; och sen lämnas det för nästa. Någonstans i boken verkade hon tveksam och ba "men det ska vara så" och jag tycker faktiskt också att det blir mycket roligare att läsa ;)


* Hon presenterar boktitlar och pratar ingående om författare som står närmast hjärtat (Caitlin Moran nämndes mycket! & Bodil Malmsten). Hon skrev även om sånna som hon inte föll så hårt för (och jag som läsare är så glad över att jag vet vilka personligheter hon pratar om och jag kan inte göra annat än att hålla med!).


* Hon (Skugge) utrycker sig som "speciell". Att hon på något sätt "sticker ut" mer än andra. Jag personligen kan bli smått irriterad på människor som utmärker sig att "åh det är bara jag i hela världen som tycker såhär". Sen får man ju tänka att det är hennes syn på det hela.  Men samtidigt kan jag inte låta bli att erkänna att jag också ibland kan känna mig som den "ensammaste människan i världen över en viss fandom" eller annat.

Jag tror många kan känna igen sig i detta!


* Sen att hon skrev att hon läste igenom sin dotters bokhylla med ungdomsböcker och att hon även läser barnböcker och allt det där, det är otroligt intressant. Även att hon läser 4-5 timmar per dag. Personligen vågar jag inte ens tänka mig hur mycket tid jag lägger ner på läsning.


*Slutsats: Boken var underhållande och fylld av tips och citat!
(insåg hur mycket jag och Skugge egentligen har gemensamt: då det var många inspirationskällor som jag själv har; men även nya som man kanske googlar nån dag om man inte har annat för sig). Jag har tidigare läst några Skugge-böcker. Hennes dagbok var inget jag föll för, men den här var annorlunda; den var liksom skriven och uppdelad på ett helt annat sätt. Lätt att hänga med :)


Den har humor, charm, hon vågar säga vad hon tycker, och visst har hon haft tillfällen i livet då alla bara är emot henne - men jag tycker hon är stark och fortsätter skriva trots allt.

Uppkomst, symptom, behandling & prognos


Jag har läst "Borderline Personlighetsstörning: uppkomst, symptom, behandling, prognos" av Görel Kristina Näslund.

Först och främst får man lite fakta kring hur man kom fram till "Borderline" som betydelse. Sen får vi läsa olika delar som ingår i begreppet. Vilken hjälp det finns att få, hur sjukvården ser på patienterna men även hur patienter ser på vården.
Anhöriga får också komma till tals om hur det är att leva med någon med diagnosen.


Jag läste den här boken för jag har själv varit inlagd på psyk, och när jag kom ut så fick jag papper på om jag möjligtvis kunde ha Borderline (emotionellt instabil personlighetsstörning).
Jag är inom utredning just nu och jag får veta i Maj om jag har någon diagnos; men annars har detta hängt i luften ett tag.

Så jag lånade en bok om det och jag känner igen mig så mycket så det är inte klokt.
Jag tänker att "men det här borde mina anhöriga få läsa!" så de kan förstå hur en med diagnosen verkligen känner sig och upplever världen.


 

Finns på biblioteket! (säkert på internetbokhandlar med, men har inte tittat). Så känner ni er träffade; att det är en titel för er så passa på. Man får sig en tankeställare!

Dagens tips: Ge bibliotekens evenemang en chans!


Kom just hem från biblioteket. Där kunde man köpa fika & lyssna på boktips~

Sen lottade de ut böcker och jag fick en vinst!
Man fick skriva ett boktips och lämna i en skål..också drog man 5 vinnare...ja ni fattar.
Jag tipsade om "Kära Agnes" av Håkan Nesser.

Nu var det ett bra tag sedan som jag var iväg på en sånhär träff, men det var trevligt att få komma ut lite igen. Depressionen har ju tagit upp en hel del av min tid.... men just att jag tog mig utanför dörren är stort. Det här betyder mycket för mig (trots att det bara är bokprat), men jag tycker om de här små träffarna. Det är mysig atmosfär och man tar alltid med sig något tips hem.

Nu har jag inte så stor koll på evenemangen på biblioteket, men jag får väl ta mig en titt och se om det är något mer man ska besöka nu i framtiden ~ För min del så kollar jag oftast Gävle Kommuns hemsida efter evenemang och klickar mig vidare till "Bibliotek".
Ibland kollar jag även Sandviken (för det ligger i nära) &  Ljusdal (för där är jag ifrån).


Är du en likasinnad person?

Annars är dagens tips: Ge bibliotekens events en chans!
* Det är gratis (för det mesta i alla fall, kan kosta en liten slant om det är en stor författare på besök)
* Det ger kunskap (vare sig det är en författare som presenterar en bok, biblitekarier som pratar böcker och ger tips, någon har gjort en powerpoint presentation nån gång vet jag...och så vidare! det är olika varje gång beroende på vad det är för sorts evenemang och det kan handla om olika genre). Ibland kan de ha teman som poesi/film/musik/konsert/historia/ja allt möjligt. Håll ögonen öppna efter "Evenemangs-info"-lappar som finns på biblioteken.
* När du vill stressa av: TA EN FIKA och lyssna och få inspiration och ideér
..... Ja, det är anledningar jag kommer på för tillfället i alla fall ~

Nyfiken Zelda - vilken tuffing!


Igår började min dag med "obligatoriskt morgonmys"!
Klappa katt, krama katt, prata med katt eftersom hon är så pratsjuk)
För någon dag sedan så fick jag besök av min väninna Jessi ;)Hon lyckades få ut mig ur lägenheten; så gick runt lite i området där jag bor och fotade ~Soligt och fint!


Sen så kommer man hem till det här!
När det gäller bad av katt eller när vattenkranen är på, då blir det ett jäkla spring.
Men likt förbannat hittar man henne i badkaret när det inte används, haha.

Nyfiken Zelda - vilken tuffing!

 
 

Loggar in-stalkar sidor

Jag kan känna att varje gång som jag loggar in på datorn så finns det vissa hemsidor som man besöker oftare än andra. Så jag tänkte försöka lista min
"de här återkommer jag alltid till när jag använder datorn"-lista.
Fast nu tänker jag inte räkna med alla antalet bloggar jag följer, men kontroversiella sidor eller communitys. Sen finns det ju en massa olika sidor jag kollar anime, läser grejer osv, men skitsamma!
Jag kör dom jag kommer på i skrivande stund.

Adlibris
Jag kom att tänka på det häromdagen...att även om jag inte har råd med böcker vissa tillfällen osv så är adlibris en källa som jag ofta kollar minst en gång om dagen. För jag ska alltid hitta nya boktitlar och förbannas över var min ekonomi tar vägen. Då kollar jag oftast skönlitteratur, facklitteratur och manga.
Myfigurinecollection
Som ni vet så samlar jag på figuriner. Och på den här sidan kan man lista de man själv äger; dela bilder, blogga, prata med likasinnade, men det bästa av allt: Man kan läsa om figuriner; om företagen; om det finns bootlegs (falska/olagligt gjorda figurer), VILKA som man hittat bootlegs av; om folk har figuriner de vill sälja och så mycket mer. Jag själv tycker om att läsa blogginlägg och skriva med likasinnade ~
Anime-planet
Det är säkert bara någon vecka sedan som jag upptäckte den här sidan, men jag har fastnat. Just att man kan se hur mycket tid man ägnar sig åt anime/manga etc och att man kan älska/hata karaktärer, kolla på anime, skriva recensioner etc....alltså....jag är helt fast. Jag tycker speciellt om att se utvecklingen av min "nördighet", haha.
Dayviews
Ett konto på dayviews, eller Bilddagboken som det hette på förr i tiden; har jag haft sedan 2007 och jag har den kvar. Jag kan själv tycka att jag har blivit hemskt oaktiv där; speciellt när det gäller bilder och sånt. Men jag återkommer för jag har vänner jag bevakar som gör intressanta inlägg :)
Facebook
Facebook är nog ett beroende för många. Jag kan tycka att facebook är intressant; det uppdateras alltid nånting nytt (jag kanske har för många vänner?) så det är klart man vill "hänga med i svängarna" ibland. Men ibland har jag fått utbrott på facebook; då mitt dåliga självförtroende ofta väcker avundsjuka och då försöker jag avskärma mig från facebook så gott det går. Att man väljer att ge fan i att logga in på nån dag helt enkelt för att se om man mår bättre. Men ja. Facebook är en stor del av mitt liv.
Youtube
Samma sak gäller youtube. Jag skrev förut ett inlägg om youtubers jag följer (det inlägget hittar ni HÄR). Jag hittar alltid nya intressanta personligheter att följa. Nu på senaste tillexempel har jag kollat mycket på figurin/anime-videos av olika slag.
Ebay
Åh! Det var en tid då jag så gärna ville lära mig hur man beställde från utlandet. Men sen så fort jag lärde mig hur man gjorde så blev det ett beroende (antar jag, haha). På ebay handlar jag allt från kläder till figuriner (oftast). Jag har alltid haft svårt att hitta kläder i Sverige som känns "jag", så ebay har blivit lite av en källa för mina val av kreativa kläder.
Cdon
Som jag skrev om adlibris; man kollar bara för att bli less på att man vill ha en massa grejer.
Webbhallen
Kollar jag mest för att jag vet att de ibland kan ha bra erbjudanden på figurer (jag köpte tillexempel min Cecilia Alcott Nendroid för 99 kronor! på REA! Så värt det!)
Sfbokhandeln
Kollar oftast Manga/anime och jämför priser
Roliga prylar
Kollar jag oftast när jag vill få inspiration till presenter


Har ni några hemsidor som ni bara inte kan dissa så fort ni är inloggade på datorn? Tell me ;)

20 fakta om mig själv


1. Mitt självförtroende är minus noll. Alltså jag kan inte ens se mig själv på bilder ibland och känna extrem ångest (nu för tiden i alla fall).

2. Favoritämnet i skolan var SVENSKA och hatämnet MATEMATIK

3. En gång fick vi en uppgift på svenskan och vi skulle läsa Paulo Coelho´s "Alkemisten". Alla i klassen bangade på den- för de tyckte den var svårläst eller svår att förstå sig på. Jag däremot lyckades ta mig igenom den och redovisade stolt min recension och fick bästa betyg i den klassen (tider då man var stolt!) och jag hade upptäckt Paulo Coelho ; så jag är tacksam över att ha blivit påtvingad den boken! Moahaha!

4. Jag spelade fotboll när jag var yngre (men jag slutade pga min blyghet! är inte alls förvånad om jag lider av social fobi). Började som back men uppskattades som mittfältare~ På en cup nån sommar så gjorde jag "årets första mål"....alltså det glömmer jag aldrig! Hur dom i högtalarna tjöt ut att "Det är hon den där Johanna med nummer 13 på tröjan" och man ba jösses!

5. Jag har alltid avskytt LAX innan (men det var under en tid då man var helt "det där ser inte gott ut och jag tänker inte äta det för det ser äckligt ut". Tror det inte var för ens under gymnasietiden eller så som jag verkligen vågade testa. Och idag känner jag helt  att "VARFÖR HAR JAG SLÖSAT BORT TID PÅ ATT INTE ÄTA LAX SOM ÄR SÅ JÄVLA GOTT" hahaha

6. Jag läste en sommarkurs i Religion på högskolan och gjorde aldrig färdigt för det var inte min grej egentligen....ehhehehe!

7. Jag var 15-16 år gammal och gick på gymnasiet då jag upptäckte jrock/jpop och fastnade för anime/asiatiska dramaserier etc
Det var 2006 ....och första konventet besökte jag 2010

8. Jag älskar att gå på författarkvällar eller events som arrangeras av bibliotek! (nu har jag inte gått på ett tag pga mitt mående, men jag vill försöka ta igen det!). Det var dom stunderna som jag verkligen kom dit jättefint klädd ...att man liksom orkade lägga fokus på sig själv och fixa till sig...bara för att lyssna på bokprat och fika .... men det är en speciell stund <3

9. Jag studerade Estetiska bild & form under gymnasietiden.
Skulle egentligen läsa Media text, men de lades ner så det fick bli mitt andrahandsval istället. Ingenting jag ångrar!

10. Jag har lidit (eller jag kanske gör det fortfarande, men i mildare grad) av pyrofobi, vilket är rädsla för eld. Förut kunde jag få panik och gråta bara av att ha stearinljus i hemmet. Men jag har nog jobbat lite på det - så nu är jag inte lika WOAH . Om jag hanterar "elden" (tänder ett ljus etc) så är det lugnt, men är det någon annan så är jag lite tveksam XD vad som helst kan ju hända, hahaha

11. När jag var liten hade jag hur många "osynliga vänner" som helst . Till och med gosedjuren hade liv för sig, haha.

12. Mitt första "riktiga" jobb var lokalvårdare. Sen har jag bara sommarjobbat som parkarbetare. Sen har jag massa praktik bakom mig (dagis, bibliotek, Cafe, skolmatsal, butiksmedarbetare etc)

13. Jag är bisexuell

14. Jag började skriva dagbok när jag var 8 år gammal. Slutade under en jobbig period i mitt liv (då mitt ex lämnade mig...oj när kan det ha varit?? 2010?). Nu skriver jag bara ibland när jag vill få ur mig jobbiga känslor, men annars har jag 30-tal böcker hemma i flickrummet i Hälsingland.

15. Första tvspelet jag klarade var MEGAMAN 3

16. Förra sommaren cyklade jag till Färila och hem (tror det var sammanlagt 4 mil) och på vägen dit; det enda jag hade i tanken var GLASS! (stannade en timme för en glasspaus) och sen måste man ha orken att ta sig hem också....och då ändrade jag tankeställning till "SANDY! (kungspudeln jag skulle få gosa med när jag återvände) och VARMCHOKLAD/MYSPYS".
Trots min dåliga kondis, så funderar jag på att göra samma sak igen till sommaren, men vore roligt med sällskap på vägen!

17. Min favorit-disney film är Ringaren i Notre dame (because....FROLLO <3)
Och därefter Beauty and the beast ;)

18. Jag har svårt att uttrycka ilska och det har jag alltid haft. Så fort jag blir arg så känns det som att man inte kan ta mig på allvar. Vilket jag tycker kan vara jobbigt i vissa lägen ~ om man är allvarlig.

19. Ofta när jag och Joel kollar på tv, och vi råkar zappa till svt1 då de sänder "Go kväll" så brukar jag kolla på Joel och ba "hörrdu, ska vi inte sno deras jobb? som litteratur-och filmvetare ....bara för att vi tidigare var klasskompisar då vi studerade inom "Film och litteraturprogrammet". Hade inte alls varit dumt det eeh! :)

20. Våran katt heter Zelda för hon är en prinsessa och vi älskar spelen helt enkelt (Det är vad vi i hushållet har gemensamt) <3Jag utmanar: den som vill skriva en egen !
(jag blev inte utmanad överhuvudtaget, så ...den som har lust)

Manga: Haganai & Genshiken

Jag har bara 6 volymer av Haganai: I dont have many friends (manga)

Och nu känner jag att fan....varför äger jag inte resten av de nyutkommna!?

Ska vi se vilka som finns ute....happ! Till volym 10 fanns det! 11 kommer nu i sommar.
Om man nu ska vara så petig och orka samla på hela mangan???
Vilket jag verkar ha påbörjat nu, haha.
Jag har sett på animen och jag älskar den - så jag läser även mangan för ja...
jag älskar Haganai! Så enkelt är det .
 
Samma sak med Genshiken!
Jag äger 3 feta OMNIBUS-manga-böcker och de är mina älsklingar!

Nu pågår ju även Genshinen Nidaime som är andra säsongen. Har även sett anime´n.
Jag äger de 6 första böckerna och 7:e kommer inte förens ....jag vet inte...det står så dåligt med information.

Men sen finns ju säkert alla dessa mangor på nätet "hur lättåtkomligt som helst" (????)

Men det är ju något helt annat; när man håller en bok i handen, har jag rätt eller rätt?

Jag trånar efter bok 7 just nu (Haganai)
och Genshiken Nidaime har jag börjat om för jag tappade bort mig lite i början, men nu är jag på bok 3 och jag har velat läsa Genshiken igen ett tag nu så det känns bra att jag tagit itu med det.När det gäller anime-tittning så vill jag gärna ha Lupin the 3rd-maraton någon dag ~


Har ni någon Manga/Anime/Serie/Böcker/Spel/vadsomhelst som ni är helt "beroende" av?
För min del när vi snackar Haganai & Genshiken....det är så "jag" så det skriker om det <3

Paketdags! (Figuriner)

Innan jag och sambon begav oss av till tåget, så fick jag hem två paket!DXF figure (Saint Seiya Omega) Kouga (Företag: Banpresto)
DXF figure (Doki Doki Precure) Cure Heart (Företag: Banpresto)
DXF figure (Doki Doki Precure) Cure Diamond (Företag:Banpresto)
Jag är så glad över att de inte gick sönder i frakten! För jag har varit med om att när jag köpte en figur i butik (!) så var den redan sönder (meeh!), men just att jag har haft tur hittils; att de jag beställt via utlandet; de har inte gått sönder överhuvudtaget (än så länge!). Och nu äger jag alla Doki Doki Precure-flickor (utom Cure Ace, som tyvärr inte finns i det här formatet ...men jag hoppas hon kommer med i framtiden!)Också har vi min Kouga! Bästa dealen evur!
På konvent har jag sett honom för 300+ spänn.
Jag fick honom för ca 140 kronor nånting (det är ju ingenting!!).
(Helt ny, fri frakt etc)

Jag älskar sånna här fynd! 
Jag var såklart jätterädd för om det fanns en anledning till att han var så billig
(men det stod ju inga skador eller så) och när jag själv tittar så är han ju helt perfekt!En del av en hylla. Någon gång vill jag sätta upp vägg-hyllor!
Också vill jag fortfarande ha ett glas-skåp där jag kan få vara kreativ och fixa hur jag vill :)
Och fler display-tillbehör! Hablahablahabla! (listan kan göras lång)


En annan sida av bokhyllan....som jag hela tiden håller på och ändrar om ;)
Visa fler inlägg