Patient 42


Läkaren: - Johanna, kan du skaka hand med mig
- och lova mig - att du inte tar självmord eller skadar dig själv
här på avdelningen och överhuvudtaget?
Jag: *börjar bryta ihop framför 4 pers i ett mötesrum*

_________________________________________


Jag åkte in akut under fredagskvällen. Jag var självmordsbenägen och ville inte riktigt göra något då jag var fast i min egen kropp. Jag har liksom inre konversationer med mig själv, det är svårt att förklara. Min pojkvän tog min telefon och smsade min mamma och skrev att: "Johanna är ohanterbar, svårt deprimerad". Mor min ringde och försökte övertala mig att åka in på akuten. Jag ville egentligen inte men gav med mig ändå ....för det är klart att jag inte orkar med situationen.


Så jag har legat inne på avdelning 27, Allmänpsykiatrin på Gävle Sjukhus från Fredagkväll....och jag kom nyligen hem (idag, Måndag eftermiddag). Jag har bråkat med mitt inre, jag har samtalat med doktorer och försökt prata med åtminstone personalen i alla fall. Det har varit kämpigt.


Vad som har ändrats sen jag nu kom hem? Jag kommer få en kontaktperson. Jag blir nu 100% heltidssjukskriven fram till nyår. Vi har gjort upp en vårdplan för att få mig på fötter. Lite justeringar med medicin. Ja sådana saker. Utredningen fortsätter, men de misstänker att jag lider av "Emotionellt instabil personlighetsstörning".


Och detta skriver jag inte nu för att "skryta" (varför skulle man vilja skryta om sånt här!?), men så att ni vet också att "det här är jag" och jag behöver all stöd jag kan få även fast jag inte tycker jag är värd det. Jag är den äckligt blygaste människan i världen som inte vågar ta kontakt med folk riktigt när jag mår som jag gör. Men jag skriver ut det här ändå. Mina vänner har rätt att veta hur läget ser ut. Jag älskar inte mig själv just nu.

Visa fler inlägg