Dags att ta sin hälsa på allvar!

Förra Torsdagen så åkte jag in till jouren på allmänpsyk. Akut för att jag orkade inte riktigt med längre. Jag grät för någonstans ville jag leva och någonstans vill jag dö. Jag fick vänta ett tag på en kontakt där att prata med. Det var inte så mycket som kunde fixas, men jag fick en högre dos medicin och fick ta mig hem på egen hand.

Veckan efter så började jag på Fit Camp. Det är något som jag och en vän spekulerat kring att "eftersom det är gratis, så kanske man ska testa?". Det här är första veckan. Jag har varit godisfri i fem dagar trots att min kropp skriker efter sötsaker. Jag försöker motionera oftare och äta sunt. Och går på träningarna 3 dagar/veckan. Det är tufft, men jag är fortfarande mån om att jag må bättre och bli friskare om jag gör något åt mitt mående. Inte för att jag vet om min deprission har med min vikt att göra. Men det är väl bara att testa och se.
I förra lördagen så var jag och min väninna till ett Meet-up i Gävle. Konventar och cosplay-träff. Vi var ett 30-40 tal personer och vi hamnade även med i tidningen tack vare värdinnans kontakter inom media. Fotografiet här nedan är fotat av Jenniefer Brundin.FOTO: Jenniefer Brundin. På bild: Sandra Nilsson & Johanna Ferm (jag)


FOTO: Jenniefer Brundin. På bild:  Johanna Ferm (jag) & Sandra Nilsson

 
Idag så har jag varit iväg och jobbat. Det var en del att göra idag så hann komma hem innan nästa shake-måltid skulle göras ändå. Ja, jag har måltids-shake som jag ska testa nu ett tag via fit camp. Den är riktigt god faktiskt, men jag gnäller ganska mycket ändå för att jag vill äta mycket mer än vad jag får. Så nu försöker man minska magsäcken. Jag ger det en chans i alla fall. Här ovan är en bild på min pojkvän som jag fotade med min nya mobiltelefon. I skrivande stund så sitter jag vid min laptop i köket och blänger en massa vatten. I vardagsrummet råder aktivitet; pojkvännen och hans bror spelar skjutar-spel (låter det som! PANG PANG). Men imorgon ska jag iväg och träna kl: 10 och sen gå på loppisrunda med en kompis. Så jag vill önska er alla en trevlig helg och på återseende! / Natsumisan

När en bok får en att ringa hem


Idag, söndag, så läste jag ut den här boken. Den fick mig att ringa upp min mamma, prata med henne en bra stund och det slutade med att vi kommer att ses på torsdag till veckan. Vad vi pratade om är privat, men jag kan lugnt säga att det kändes som ett bra samtal och att det kommer bli bättre med tiden.

Den här boken känns viktig även fast det kanske inte är ett "roligt" ämne att prata om. Men just att det uppmärksammas om hur man kan göra för att må bättre samt att ens anhöriga också får råd om hur man ska ta sig till i en situation då någon mår så dåligt att man vill skära sig.

Jag är så tacksam över listan som beskriver saker som man kan göra om de där känslorna kommer; som att försöka göra sig aktiv på andra sätt. Det kan ju vara lätt att glömma  hur man ska ta sig till.

Den här boken rekommenderar jag alla som mår dåligt och är fast i detta, men även till anhöriga. Det är mycket fakta, patienter får själva berätta hur de tog sig ur det hela eller i alla fall hur de klarar vardagen med att just överleva.

Mina figuriner & dagens boktips

I veckan så fick jag hem två figuriner importerade från japan.
Cure Rosetta (orange-håriga längst fram) & Cure Sword (lilla-håriga längst fram). De klarade frakten galant och jag som var orolig för om någonting skulle gå sönder på vägen hit. Som ni ser Cure Happy ( i mitten på bild). Hon saknar toffsar för dom var av när jag köpte figurinen. Men någon gång ska jag försöka limma ihop toffsarna igen, men jag har bara inte haft något tillfälle att göra det. Alla dessa figuriner är alla från en anime vid namn PRETTY CURE, fast dessa är alla ifrån olika generationer. Då de nu firar 10-års jubileum och säsong 11 sänds nu. Jag älskar allt som har med Pretty Cure att göra, så att fylla hyllan med dessa underbara flickor är helt underbart. Dessa är några av mina favoritkaraktärer nämligen. Vi får se om jag utökar samlingen i framtiden. Det skulle vara helt perfekt att skaffa ett glasskåp/tittskåp till dessa, men man kan ju alltid drömma lite till ;)


Nog om mitt figurin-samlande. Igårkvällst läste jag ut boken här nedan. Jag tyckte om beskrivningarna och språket i denna. Väldigt mystisk och spännande tyckte jag att den var. Jag har redan sett filmen innan men den är verkligen värd att läsa också tycker jag. Dagens tips ;)


Trevlig helg alla fina läsare ;) du som läst detta får gärna lämna boktips till mig! Tack på förhand ~

I skrivande stund känner jag mig värdelös.

Jag känner mig oduglig inför omvärlden. Jag har ingen som helst aning om vad jag vill göra med mitt liv. Förut så var det ju så uppenbart; jag ville bli författare. Utbilda mig till journalist. Fast jag blev en litteratuvetare med oavslutad utbildning. Så som samhället ser ut just nu så känns det minst sagt omöjligt att få jobb.

Känslan av att söka jobb som lokalvårdare tillexempel, bara för att man tänker att "men det där kan ju jag" och när man inte känner sig duglig till något annat. För att man inte har körkort eller just "den" utbildningen.

Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen. Jag är över 20-strecket och jag vet inte riktigt vart jag befinner mig idag. Det enda jag vet är att jag ska få hjälp ifrån psykiatrin och jag ska lyssna på arbetsförmedlingen så snällt jag bara kan, för vad har jag för val?
Och jag ska söka alla de där jobben. Ska kämpa med att försöka söka de där jobben som jag verkligen vill jobba med men som jag inte söker på grund av dessa värdelöshets-känslor. Varför försöker jag inte bara. Jag orkar inte helt enkelt.
Alla dessa nej som mitt huvud kränker mig med. Men jag kan ju inte få ett ja om jag inte tittar efter om någon vill ha lilla mig.

I nuläget vill jag byta liv med någon som har det så mycket bättre. Som är inne i något som de verkligen brinner för. Det är som om jag inte känner mig själv. Jag bor sambo, jag trivs jättebra men jag känner mig ruggigt ensam i själen. Ibland är det som om att hjärtat ropar på hjälp och jag förstår inte riktigt problemet med det.

Sängen

...som rubriken säger så är jag i sängen och redo att gå och lägga mig. Fast jag vill inte det egentligen. Pojkvännen ligger bredvid och läser game of thrones och jag bara ligger här och tänker. Att jag vill sluta stressa upp mig för allting. En jobbdag kvar så får jag helg igen sen. Det kan kännas jobbigt ibland~

Annars hoppas jag att ni andra har haft en trevlig valborg ;) jag fick återse snön som spydde från himlen också satt man inomhus i mörkret och kollade på "the exorcist".
Visa fler inlägg