Kl: 07.45 , Hälsocentralen

I morse var jag iväg till hälsocentralen och lämnade blodprover. De är alltid så puttinuttiga och försiktiga på min hälsocentral. Vilket dels är bra, men andra gånger kan det vara lite knepigt.- A men kavla upp ärmarna så ska jag hitta nånstans att sticka

- Sure, men jag är "svår-stucken" och det slutar alltid med att ni sticker ovanpå handen (seriöst, jag är van vid det här laget. Det är t.om skönare när det sticker i handen)

- Nä men jag provar ändå! (för det gör ju så ont att ta i handen etc)Resultat:
Slutar med att man pillar på min hand som sagt... vad var det jag sa!?
Jag är glad för att jag bara behövde ett stick, på just handen, för annars brukar jag komma hem fullt med plåster på armarna för att man inte kan träffa rätt första gången. För sånt känns ju jäkligt onödigt ;)

Det här går jag igenom varje gång man ska lämna blodprover! Herregud ♡

Åker hem och firar nyår i Hälsingland

Jag får tokspel här hemma, pms och hela alltihopa. Mår skitdåligt hablahabla och sen flyr jag bara från verkligheten igen via andra saker. Igår tillexempel så spelade jag Pokemon Alpha Sapphire så mycket, så jag kom till pokemonligan (och ja, det är ju ganska mycket. Det var inte så länge sen jag fick spelet i julklapp). Ska förbereda mig inför ligan i spelet nu då. Fast det tar nog en liten stund till innan jag vågar utmana elite four. Jag ska ju hålla på å levla och ha mig med.

Alldeles för ett litet tag sedan lyfte jag pennan och skrev i min dagbok, då jag inte har skrivit på ca en månad. Det är verkligen sämst hur jag kan lägga av en tid, och innan så skrev jag hur mycket som helst. Och sen efter att ha varit depprimerad under så lång tid så känner jag snabbt av skrivkrampen i handen. Känns mest i fingertopparna.

En selfie jag tog för någon vecka sedan. Fake-piercing och peruk. Bra att ha när man har sämst självförtroende.


Ikväll åker jag och älsklingen till Hälsingland. Blir där 2-3 dagar kanske. Får se om jag blir kvar längre eller om jag åker hem med älsklingen under torsdagen. / Natsumisan

2014-12-28


När jag inte har haft ont i magen så har jag spelat Pokemon Alpha Sapphire på 3ds. Sovit en stund på eftermiddagen på grund av värken. Men jag har tagit en medicin-kur med, så det har varit lite lugnare nu på kvällen/natten och då har jag tagit över vardagsrummet och kollar på anime. Är inte riktigt trött ännu.
Har sett färdigt på två serier nu ikväll samt följt upp lite annat som jag kollar på. Hi☆sCoool! SeHa Girls & Denki-gai no Honya-san såg jag färdigt. Resten fick bli bl.a Bonjour Sweet love patisserie, Sailor Moon Crystal och nu Magica Wars.

 
 
I bokväg: så läser jag fortfarande Stalker (Lars Kepler). Jag är lite seg eftersom jag ibland har koncentrationsvårigheter, men jag försöker inte stressa heller. Jag har så många andra intressen också som tar sin plats och det är väl som vanligt. En tid läser jag jättemycket, en annan så spelar jag hur mycket som helst och så vidare. Känns som att man gör något nytt varje vecka bara för att byta av lite då och då, haha. Önskar ibland att jag kunde vara mer sportig än vad jag egentligen är~Julafton 2014


Vartannat år är vi i Hälsingland (hos min familj).
Vartannat år är vi i Gästrikland (hos Joel´s familj).


Det här året firade vi med Joel´s familj. Så på julafton blev första stoppet i Sandviken, där vi fick julmat, massa fika och tittade på Kalle Anka etc.

Senare under eftermiddagen tog vi bilen till nästa ställe som blev Årsunda.
Där fick vi också jättegod mat och massa fika. Sen så spelade vi "Med andra ord" och då fick man sig ett gott skratt (speciellt när en och annan var full och inte riktigt kunde läsa "polletterna").Sent blev det när vi kom hem till lägenheten igen.

Sen minns jag att vi kollade på film hela juldagen sen och jag somna jättetidigt och sov hela natten utan att vakna till en endaste gång, haha.Bröderna Karlsson (min pojkvän till vänster i bild)

Fint väder det varrt sen när vi skulle iväg till Årsunda ~
 
Lite julklappar fick vi ju också...

*Glas + cider med lite tilltugg
som ni ser här i bild

* Myspläd

* 2 stora mönstrade tekoppar
En i rosa & en i blå ~

*Yogi Christmas Tea

* Paradis-ask

* Termometer (vit)


Sen så har vi fler klappar som väntar i Hälsingland med, spännande ;)

4 dagar kvar till julafton

Den här veckan har haft både sina ner- och uppgångar. Jag har varit i kontakt med försäkringskassan, sjukvården och allting och saker har krånglat till sig, jag har varit jätteless och förbannad. Skrev en enorm text om min erfarenhet av sjukvården etc (som jag inte vill publicera här, men jag ville skriva ut mig en massa tankar som gnagde). Ska inte ta upp så mycket mer om det.

Nu är det verkligen inte många dagar kvar till julafton! När jag var yngre så tyckte man att dagarna i december gick så långsamt för man vill att allt ska hända snabbt; det här med mysstämningen, julmat, kalle anka, julklappar och så vidare. Men just nu, och som det har varit i 1-2 års tid; så är jag inte lika exalterad över det. Jag bryr mig helt enkelt inte - för jag vet att det är samma sak varje år. Jag har inte tid att stressa upp mig på saker för jag är redan stressad ändå. Nu tar jag bara dagarna som de kommer.
Igårkvällst såg jag på den gamla skräckisen "Horror Express" på netflix,

och jag fotade denna screencap för jag tyckte den var så fin, haha.
 
 
 
I måndags så fick jag besök av en väninna från Mora. Jag fick en julklapp (Super Sonico sweets time-figurinen som ni ser till höger i bild). Gloomy bear - versionen äger jag sedan tidigare. Än så länge hör de hemma i köket.

Vad händer under jul & nyår?
När jag bodde ensam så firade jag jul hemma hos familjen i Hälsingland som vanligt. Sen när jag blev sambo med pojkvännen så delade vi upp det; så varannat år är vi i Hälsingland och varannat i Gästrikland. Och iår blir det jul i Gästrikland. Men vi kommer och hälsar på under vardagarna istället beroende på var vi befinner oss i landet. På nyår var det tänkt att vi skulle hem till Hälsingland, men de hade annat för sig så för tillfället har man inga planer inför nyår. Vi får se om man gör någonting i slutändan.

...Sen så vill jag avsluta inlägget genom att visa er den här söta videon jag hittade på youtube. Kan inte sluta le när jag ser den och visst känner man väl igen lite personligheter som brukar dyka upp på julbordet ;)


Mitt belöningsystem är fucked up (godismissbruk)


Det var under en tid som jag kunde äta hur mycket godis som helst
utan att få ont i magen.

Igår var en dag då jag hade vräkt i mig hur mycket som helst (en ful ovana) och sen mådde jag hur illa som helst, låg i sängen och vred mig. Det var flera år sedan jag hade den känslan. Att ligga och vrida mig i smärta och tänka åter igen att näe, inget godis på ett tag eller i alla fall inte hetsäta.

Min mage har i annat fall varit som ett hål i ingenting. Att mättnadskänslan inte riktigt infunnit sig när den väl ska vara där.
Så ska jag se positivt på att jag får ont i magen när jag ätit för mycket? Jo det tror jag.
För det får förhoppningsvis min kropp att börja fungera normalt.

Nu på senaste tiden har jag kunnat hålla mig borta från godis tack vare mullbärste.
Då får jag smaken i huvudet (av någon anledning) som om den vore på tungan - så fort jag tänker på godis- och kan agera att jag inte vill ha. Man tänker att "Sockersött....EWW! "

Men min hjärna köper fortfarande gärna hem godis trots att jag inte är sugen. Som ett "utifall att jag vill ha till senare". Men jag har faktiskt ätit godis även fast jag inte varit sugen med.
Det känns konstigt ibland, som ett tvångsbeteende. "Jag är inte sugen, men jag äter ändå".Jag äter godis för min överlevnad. Vilket trams! Jag borde ju kunna ersätta missbruket, inte sant?

Hur kommer min framtid att se ut?


Ibland undrar jag vad jag ska ta mig till.

Jag är fortfarande sjukskriven, men jag har ingen som helst ekonomisk källa i nuläget (eller jo...pojkvän...men jag orkar inte gnälla på honom jämt heller).
Jag får inget från Arbetsförmedlingen eftersom jag blev sjukskriven och har inte kunnat medverka för att få utvecklingsersättning. Enligt Socialen så ska Joel kunna bidra ekonomiskt för oss båda (men det räcker inte) så det gick inte heller så bra.... och sen så har jag varit i kontakt med försäkringskassan angående sjukpennig-tjosan. De har fått alla mina uppgifter sen jag blev sjukskriven (IGEN - PÅ HELTID) i september (har för mig det var då jag åkte in akut till psyk?). Men dom har fortfarande inte hört av sig och jag blir helt ....shiiit.... jag är ju under utredning och allting på sjukhuset etc. Min sjukskrivning gäller än så länge till nyår. Jag väntar fortfarande på provresultat med.

 "Varför jobbar inte du för då - du måste ju jobba du kan inte gå omkring o ba inte jobba- öööh" och jag blir helt MEN JAG ÄR JU SJUKSKRIVEN JAG VET INTE ENS OM JAG KAN HANTERA ETT HELTIDSJOBB JUST NU HERREJÄVLAR ....jag känner ju såklart också en viss pinsamhet i att jag ibland kan se pigg och kry ut och ibland inte, jag känner mig ibland som en skolkare. Men när jag väl är dålig så är det riktigt illa. Det kanske inte alltid syns utanpå men det känns....och det är klart att jag kollar tjänster ibland ändå eftersom jag får så dåligt samvete; om det finns något på deltid eller lugnare (känns ju jäkligt tråkigt), men vad har jag för val. Jag jobbade heltid- men insjuknade.

Jag är fortfarande osäker på hur jag ska göra med min nuvarande tjänst som lokalvårdare (om dom ens räknar med mig fortfarande?). Om jag ska kolla om jag kan vara där på mindre tid (även fast jag vet att dom helst vill ha heltidare) eller om jag ska byta yrke och söka till nått som är lugnare än lokalvårdare (för herrejävlar, ni ska veta vad stressigt det kan vara-haha).

Sen så har vi CSN. Jag har 18 poäng som fattas för att ens kunna få gå vidare med studierna. Jag är fast där med ; i och med att programmet jag läste har lagts ned. Och jag får inga pengar nu om jag skulle vilja studera. Jag vet att en lärare finns kvar på högskolan som kan hjälpa mig om jag skulle vilja lämna in uppgifter. Frågan är bara KLARAR JAG AV DET. Vågar jag slå upp böckerna och kämpa för att komma vidare och göra så jag kan fortsätta studera. Jag hade önskat att jag kunde fixa det på annat sätt: att läsa någonting helt annat för att få upp de där poängen jag behöver. Jag har frågat runt om det här massor av gånger och känner mig inte särskilt hjälpt av det. Om det är lathet? Det fanns ju en tid då jag inte ens vågade öppna böcker och blev jag riktigt nere. En tid då jag inte fick någon respons för det jag gjorde; "Varför gjorde jag fel och hur ska jag förbättras". Inget svar. Vissa lärare är rövhål.

Men ja. Vad skulle vara det bästa för mig i nuläget? Jobba eller studera.
Jag vet att det är mitt egna val, men jag behöver råd på vägen.

När man har många intressen...Förra året såg jag på Sunes Jul (istället för julkalendern som sändes 2013).
Nu kör jag på samma grej; fast nu ser jag om på Mysteriet på Greveholm: Grevens återkomst. Årets julkalender kändes inte riktigt som min stil. Jag älskar Greveholm, är fortfarande skeptisk till 2:an, men jag ser om den i alla fall - så har jag ju nått att göra fram till julafton, haha.

Förutom julkalender (för att komma in i julstämning) så kollar jag på anime. Jag är mycket involverad i Pretty Cure-fandomen och Pretty Cure är en Magical girl (anime) serie  som sänts ända sedan 2004 och firade iår sitt 10-årsjubileum. Det är ett gäng serier baserade på hjältinnor, ungefär som Sailor Moon fast mer färgglatt.
Jag kan lista här nedan vilka säsonger som finns, och stryker de jag hittils sett;

Pretty Cure (49 episoder)
Pretty Cure Max Heart (47 episoder)
Pretty Cure Splash Star (49 episoder)
Yes! Precure 5 (49 episoder)
Yes! Precure 5 GoGo (48 episoder)
Fresh Precure (50 episoder)
HeartCatch Precure (49 episoder)
Suite Precure (48 episoder)
Smile Precure (48 episoder)
Doki Doki Precure (49 episoder)
Happiness Charge Precure (pågående)

De jag nu kollar på är Happiness Charge Precure (som fortfarande sänds) och Yes precure 5. Jag började kolla in Precure när Smile Precure sändes 2012-2013 och sen har jag fortfarande följt de avsnitt som varit på ongoing. Men sen har jag även själv valt att följa de senare generationen precure, så man kan säga att jag håller på att klättra mig nedåt till originalet från 2004. Det finns två säsonger som kretsar till Yes Precure 5 och jag har valt att först se just Precure 5 och inte GOGO för jag vet inte om dessa hänger ihop på något sätt (?) så jag kollar in dessa och sen har jag tre säsonger till. Den dagen då jag är ikapp och har sett i princip allting; alla filmer och så vidare...undra hur jag kommer ta det. Det kommer nog kännas väldigt tomt i alla fall.


 
Aja, nog om det. I annat fall så spelar jag dessutom. Det blir mycket Playstation 3 nu när det är inkopplat. Jag skiftar just nu mellan Saint Seiya: Brave Soldiers och Persona Arena Ultimax.
Vi kan börja med Saint Seiya; Jävlar va mkt taktik man ska ha när man fightas visuellt. Inte undra på att jag har loosat så förbannat. Så mycket att tänka på!  Man kan ju råka glömma att jag själv ska attackera, göra det vid rätt tillfälle och samtidigt ska jag boosta upp karaktären under fighten..Aj mina fingrar. Men det känns bra. Inte när jag förlorar! Men Saint Seiya är bäst. Då är det värt allt slit.
Persona Arena Ultimax är typ en fortsättning på Persona 4 Arena (som jag har spelat innan). Fighterna där är mer som "tryck på alla knappar du kan och BAAM - så dör dom som flugor".
Medan i Saint Seiya; så kan jag inte trycka på vad som helst utan måste tänka.
Det är nu på senare tid som jag fastnat mycket för fightingspel som t.ex Blazblue, Soul Calibur & Tekken.

Screencap från Saint Seiya: Brave Soldiers

Och vad säger vi om läsandet?
Jag har fortfarande ett bokmärke i STALKER (Lars Kepler) boken, men jag har ju som sagt mina perioder då jag verkligen är inne för läsningen, en annan då jag verkligen bara är inne för spelande och så vidare.
Det kan visserligen vara jobbigt att man har så många intressen som man ofta byter av vid jämna mellanrum.

Min pojkvän tycker tillexempel om Film och Spel, så klart han kan skifta mellan båda ofta. Medan jag som läser, skriver, samlar (figuriner mm), inreder, syr (cosplay), spelar, ser film, fotar, pysslar och så vidare. Känner mig lite som en mångsysslare, haha, men jag är samtidigt väldigt svårbestämd av mig.

Jag och en väninna hade förresten en bokklubb tillsammans privat; då vi lånade ut böcker till varandra och hade samtal ibland. Nu har det gått lite långsamt med det - då vi inte har kunnat ses så mycket; samt att det alltid kommer upp nya boktitlar som måste prioriteras.

Att ha ett intresse i litteraturens värld; samtidigt som man har en fot i den asiatiska populärkulturen. Jag tycker ju om kultur överhuvudtaget. Och språk, konst och sådana saker. Jag kanske är unik, vad vet jag. Ibland önskar jag att jag kunde fokusera mig på att lära mig ett nytt språk flytande (kan bara engelska, lite japanska, kinesiska & franska). Kanske utveckla japanskan åtminstonde. Eller att försöka lära sig ett instrument och bli riktigt bra på det. Vore inte dumt om man hade ett piano/keyboard eller en fiol eller trummor. Men vad spelade jag under mina ungdomsår då.....BLOCKFLÖJT!!!!
mamma min lärde sig spela blockflöjt i skolan och ville att jag också skulle göra det - jag ville helst göra det andra jag just skrev - men det blev blockflöjt eller inget. 


Wow, nu blev det en lång text. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta detta. Jag har många intressen helt enkelt och det är inte så lätt att hålla ordning på allt jag gör om dagarna.

Vad har ni för hobbys? Kollar ni på julkalendern? Finns det nått speciellt ni tänkt att "det här skulle jag vilja lära mig i livet" men inte riktigt påbörjat ännu?

Julgranen


Älskling kom hem med en rosa julgran och lite dekorationer. Små gosedjur hade vi hemma sedan innan - så why not. Ville så gärna hänga upp spelkontroller för att göra granen mer nördig, men pöjken svarade nekande på det men det här duger ändå. Personligt och färgglatt <3
Visa fler inlägg